Přejít na výpis diskuzí
DayZ se blíží 900 tisícům a předkládá plány do budoucna
7.1.2014 | Aleš Smutný
112 příspěvků
-
.
-
Ja jsem se nad tim zamyslel a financne uz nepodporuju BIS a EA. Obe dve hry co produkujou tyhle studia jsou spatne.
Edit: Zase me nejde reagovat na prispevek co chci, je to uz otravne. -
-
Nechci zas BIS obhajovat ( fakt je že launch Army 3 dost podělaly, hold měly počkat a oddálit vydání plný verze ještě o pár měsíců), ale srovnávat BIS s EA fakt nejde. EA nebyla schopná dokopat DICE aby opravila BF3 a vrhly se na BF4 který tkahle dopadlo. BIS sice vydala Armu 3 hodně smutným stavu, ale zase Arma 2 je už z velké části opravená ( za dobu co jsem od půlky roku 2013 hrál Armu 2 tak jsem nenarazil na jediný bug v normální Armě, v Dayz jsem jich několik našel to zas jo, ale jinak je to už v pořádku narozdíl od BF3 který má tedy fakt příšerný bugy a chyby ještě teď. Sice Arma 3 vyšla v tak blbím stavu, ale už nějakou dobu to opravují a pomalu ( jako vždycky) to dolaďují a uvidíš že to za nějakou dobu bude zase na dobrý úrovni, bohužel mají spatnej engin ( nebo spíše ho nějak moc nevilaďují pro svoje hry), ale zase je tam nějaká snaha to urovnat hned ze začátku a ne jak u DICE který to začal spravovat až po 2 žalobách ( a taky pochybuji že BF4 někdy doopraví aspoň do pořádně hratelné verze). Do roka tu bude určitě oznámení od DICE že chystají BF5 který bude lepší než BF4, ale BIS s novou Armou zase počkají tak 2-3 roky ( než opraví Armu 3) a pak budou pracovat na další hře či díle Army. Ano ty chyby tam neměly být, ale bohužel to už je v dnešní době u hrách pomalu klasika. Dobrý příklad je třeba Bethesda se sérií TES, jejich hry jsou od začátku dost zabugované, ale po delší době jsou už dost dobře hratelné + tam přibude další obsah ať už formou DLC nebo od modderů. Chápu proč se na Bohemku zlobíš, bohužel ten špatný launch šel předejít ( přeci jen jely od public alphy), ale zase si vem že za nějakou dobu to bude na lepší úrovni než hry od EA a to hlavně díkymodderské scéně. Sice je to hodně blbí nechávat na komunitě dodělání hry ( ať už obsahu nebo některých oprav), ale tenhle spůsob je lepší než vydat hru, opravit chyby/bugy do 50%-70% a vydávat jak na běžícím pásu DLC který ti vyjdou cenově ještě víc než samotná hra a místo aby ti hru vylepšily o nevý věci tak ti právě ty nový věci tu hru ještě více rozbijí.
PS: Předem se omlouvám za chyby, ale už jsem unavený a v ohledně gramatiky mi to už nemyslí + za dlouhý post:D . Jinak nebor tohle jako nějakou agresi vůči tobě, ale spíše jako nabídnutí jiného úhlu pohledu. -
-
Nepripada me jako dobry plan vydat hru a potom cekat 5 let nez bude ve stavu aby se dala hrat. Ja chci hrat tu hru ted a ne za nejakou dobu kdy se opravi. Plati to pro obe hry.
-
-
Prijde mi, ze zrovna tady je rozdil mezi hrama od Bohemky a konkretne od Deana Halla... Rocket uz totiz ted predvadi, ze se snazi z toho, co ma k dispozici vymacknout maximum, aby se to dalo hrat a byla to do budoucna fakt parada. BIS s Armou 3 mi pripadaji, ze lenivi a vydali ji v podobe polotovaru s tim, ze si to lidi stejne nejak dodelaji, coz je podle me spatne.
-
-
-
-
Predajme ľuďom alfaverziu a nasledujúce mesiace až roky sa môžeme pred kritikou obhajovať, že hra nie je hotová, zaujímavý trend...
-
-
Tento argument je uz fakt otravnej. Navic pri vyraznem a srozumitelnem upozorneni a varovani pred koupi je primo trapnej.
Ale ty bys mlel tu svou i kdyby to Rocket napsal blikajicim cervenym pismem pres celou obrazovku, ze? *1*
-
-
no snad upraví optimalizaci... podívám se na město 15 FPS... podívám se do lesa 60FPS *10* *10* *10* *16*
-
-
moc tomu, ze to optimalizuji neverim, tohle je uz poznavaci znameni Army stejne jako chcipani za rohem v Battlefieldu...
-
-
Tak tak. Pochybuju, že s tím něco udělají. Parádní bylo na Armě, když jsem měl využití GPU 70% CPU 25-30% a paměť obsazenou z třetiny a ta hra se skoro nehejbala. Dodnes jsem nepřišel na to co bylo úzkým hrdlem *1* A když jsem si hrál s nastavením v DayZ tak jsem měl rozptyl mezi low a medium-high asi 2FPS. Tohle je engine, že by k němu měli dávat samostatnej manuál...
-
-
To hrdlo bude disk na ssd me to slape dobre
-
-
1) Disk si většinu věcí načte při loadingu do ramek, od toho ty ramky jsou :) při hraní už je vytíženost disku mnohem menší a běžný 7200 disk s tim nemá absolutně problém.
2) Mám už přez 5 let starej PC(pravda před 5 lety skoro high-end sestava) a v terénu nemám problém s FPS.
ANO
Ve městech je problém, ale je to jen ve městech v kterých sou paneláky nebo jiné nové budovy, je to i vysvětlované na foru, tyhle nové budovy(hlavně paneláky) nejsou zatím součástí mapy ale jsou to nějaké samostatné objekty a to dělá bordel. Takže vědí čím to je a časem to dodělají, ale v současné době nejsou ve hře ani aplikovány všechny nové budovy a ani ne všechny lokace, tudíž nejdřív se musí dodělat toto a až pak z toho budou dělat součást mapy...
-
-
-
-
-
Ty si vážně myslíš, že 23 euro jde přímo vývojářům? *1*
-
-
...tak EA se zatím hledí svého opodál...
-
-
kde je ten SP?
-
-
Přijde za rok *3*, bude rozdělen do tří částí (1. Die, 2. Turn, 3. Kill and Feed) a distribuován formou tří bezplatných DLC. :)
PS: I love this game :)
-
-
V prvom rade by hru mohli normálne optimalizovať (o tom sa nezmienili)... hra ktorá vyzerá na rok 2009 a na mojom novom mid - end ntb ide na 10-15fps...
-
-
no na full ta hra vyzera velmi dobre, ty rok 2009 :D , a to ju este budu vylepsovat, a nemozes sa cudovat, lebo mid-end notebook toho fakt vela nezvladne bohuzial, nepomoze tomu ani to hrozne notebookovske rozlisenie 1280x800 , to je low-end pc *1*
-
Akorát, že tvůj mid notebook je výkonostně silně pod průměrem normálního pc... *7*
-
Já bych řekl, že hra nevypadá vůbec špatně. Optimalizaci ještě neřešili, protože je to alpha verze, víš co to znamená, ne? *3*
http://imgur.com/a/C0HiU -
-
mě přijde že vypadá úplně stejně jako ARMA verze *3*
-
-
Jen mi oproti puvodnimu modu slape podstatne lip uz ted. Mozna kvuli mensimu mnozstvi zombie
-
-
No, zadara by to asi moc neprodali. (nic ve zlem).
-
-
Když je hra na max, tak vypadá pěkně. Optimalizace není žádná a sám Dean Hall říkal, že na tom ještě nemakali. Ale uznávám, že hra jede vážně hrozně.
-
Mid-end ntb (to je rec jak svina) odpovida low-mid stolnimu PC. Takze co by jsi chtel? Mam pocitac stary 3 roky(mozna i vic) a jede to uplne v pohode.
-
-
za rok beta..to si robia srandu..za 5 rokov tu mame plnu hru..a dovtedy vyjde dalsich 10 podobnych hier...viz "Nether"
-
-
Skonci v "propadlisti hernich dejin. " *15*
-
Problém je že plná verze vyjde spíše do 2 let, podle mě je to jen dobře. Všichni nadáváte jak hry vycházejí nedoělaný a zabugovaný a když se řekne že tahle hra bude v alpě trvat rok ( do ní se dají všechny věci co byly v módu a to ke všemu vylepšený + opraví řadu bugů) je pro vás zase hodně? Zamysli se jak to bude vypadat s hotovím produktem, díky tý dlouhý době v Alphě a pak v Betě je tu velká šance že z tý hry bude fakt dokonalý sirvival, jakým ho chtěj mít hráči i vývojáři.
-
-
Prosím, zapracuj na gramatice, to je fakt humus jak ty píšeš.
-
-
Když neni argument... přejdeme ke gramatice :)
-
-
Proč bych měl argumentovat, když s ním souhlasím? *4* Jen mi krvácejí oči z jeho psaného projevu.
-
-
Sry gramatika není moje silná stránka, do příště to zkusím zlepšit :)
-
-
-
-
-
-
No, nekdo se treba jeste drzi te Alpha verze neboli MODU do ARMY2 pac tahle hra je pro nekoho vice hratelna nez "STAND ALONE" nebejt to o znacce a o tom ze je toho celkem dost slibeno do budoucna no jestli tam budou bugy a podobne nesmysli z Army mame se jeste na co tesit , zatim jen pro oddane FAJNSMEKRY jak se zda.
-
No jako zacinam mit vetsi a vetsi nutkani si to poridit a zkusit hru na vlastni kozi (ne kozy). Ale jak se divam na rozpocet, tak do Unora musim jeste pockat.
Ale i tak jsem zvedavy.
Da se to hrat treba tak ze si zalozim vlastni server a na nem se to "naucim" a pak se pripojim na nejaky public? Nebo jak je to vlastne s timhle? Kam se pripojuji a kde mam postavu a tak dale? -
-
Stačí se naučit jednu věc. Střílet na počkání. Nemá smysl v něco doufat protože často to končí právě útok. Z podstaty hry tomu tak prostě vždy bude.
-
-
Už ani nie autory sa snažia to obmedziť napr tým ničením lootu a tým, že bloodbagy su prázdne.
-
-
Neboj se do toho skocit po hlave, tak dostanes ty nejlepsi zazitky a navic v alfe je zatim hodne malo zombiku, takze na nauceni se zakladu mas klidu dost;) Private servery zatim nejsou podporovany.
-