Přejít na výpis diskuzí
DayZ se blíží 900 tisícům a předkládá plány do budoucna
7.1.2014 | Aleš Smutný
112 příspěvků
-
*16* presne aj mna trapi FPS ..pozrem pod nohy tak 60 ..pozrem na obzor tak 20-30 ... skusal som rozne navody ako to zlepsit ...barco..no nic moc nepomohlo zvysilo sa to akurat o 5 fps co nieje nejak rozdiel.. a zas vsetko na LOW aby so mal ... pockam si na nejaky patch casom..rokmi ...ked to konecne vyjde komplet a opravi sa aj optimalizacia
-
Jinak pár postřehů pro ty, co vůbec nemají s hrou a módem zkušenosti.
1. Lidi jsou svinně. Sice hraji na servru, kde jsou slušní a moc se ani nezabíjíme, ale většina taková opravdu není. Bohužel. Většinou nepomůže ani to, že pozdravíte či se vzdáte (F1 a F3). Prostě se snažte nejlépe útect, když po Vás začnou střílet.
2. Nejvíce věcí naleznete v vesnicích a městečkách. Obzvlášť ty, kde jsou kasárny jsou nejlepší. Bohužel je tam i největší výskyt zombii a živých hráčů. Tudíž pomalý a opatrný pohyb doporučuji.
3. Snažte se nehrát si na vzhled, ale na účelnost. Šedá mikina sice vypadá hnusně, ale máte 4 místa v inventáři. To samé lovecké nebo vojenské kalhoty. Ty Vám zvýší počet míst o 6. Máte také dva druhy batohů (osobně jsem zatím našel jenom dva, možná je jich více), které Vám jistě zpříjemní život. Náboje jsou vzácné, ale když prohledáváte všechno, najdete nějaké.
4. Doporučuji si ponechat zbraň na blízko i když získáte střelnou zbraň. Náboje fakt rychle docházejí a taková hasičská sekera zabíjí zombii na 1. ránu. Hasák, páčidlo či basebolka jsou sice "cool" a člověk určitě chce být Gordon z HL, ale nedoporučuji. Pomalu, hrozně pomalu se s tím zabijí. Nouzovka je pak kuchyňský nůž. Beze zbraně utíkejte, zbytečně začnete krvácet a moc daleko nedojdete, pokud nemáte obvazy. Zombii dokáží procházet skrz textury, zavřené dveře je nezastaví. Zombii dobře vidí, takže 50-100 metrů není problém, když jsou otočeny Vaším směrem. Po chvíli utíkání ale odpadnou:)
5. "Rotten" jídlo Vás otráví, stejně tak zkažená voda ze studně. Plechovky lze otevírat i sekerou, ztráta potravin je ale skoro 70% ze 100% a to je docela citelná ztráta. Tudíž když máte otvírak, nepoužívejte sekeru. Na pit je podle mě nejideálnější limoška, ale ta je docela vzácná. Aspoň u nás. -
-
Mě by zajímalo kde ty nabereš s každym příspěvkem -40
-
-
Ma fandu, bejvalo i hur treba -100 nak zvolnil...
-
-
Náboje nejsou vzácné pokud víš kde hledat *3* Stačí třicet minut na letišti a dá se sehnat okolo dvoustovek 5.56, nebo okolo sta 7.62. A náboje do pistole jsou snad všude v hojném počtu.
-
-
no jo, ale tech zasobniku do pistole moc neni :(
-
-
Miluju hráče, co mi ve hře vytykají, že jsem je zastřelil. Dokonce v DayZ módu jsem dostal prsolov od týpka na téma "Proč jsem mu ukrad auto." Opravdu tuhle hru musí hrát takoví lidé?
Moje logika:
Freshspawn bez zbraně - ignoruji
Freshspawn, bezprostředně blízko mě - shoot
Jakýkoliv hráč se zbraní - shoot
Kecy o tom, že by mě oni nezabili mi přijdou směšné a každý kdo ne ně dá na to mnohokrát dojede. Ve Standalone teď, pravda, spíše přepadáváme a okrádáme, než zabíjíme - díky lepšímu ovládání. V módu to, ale nepřišlo v úvahu, tam braní věcí byl běh na dlouhou trať. -
-
Tak jestli zabíjíš freshspawn, tak jsi lama a takové hráče jsme pak soustavně lovili, protože neuměli nic jiného než cikánskou férovku. Stačilo chvilku počkat a následně postupně zabíjet jednotlivé hráče. Kdybych měl střílet cokoliv, co má zbraň, tak nedělám naprosto nic jiného. Kromě freshrespawnů mají všichni zbraně.
-
-
Ty si hraješ svým způsobem a já si hraji taky svám způsobem. Jestli se někdy ve hře potkáme a ty na mě nevystřelíš a já na tebe ano, budeš mluvit jinak. Jsem názoru, že DayZ není hra pro padavky, co si potřebují shánět přátele. Je to hra o přežití. A přepadávání lidí je sakra zábava a opravdu nehodlám riskovat svůj loot, jen proto, abych se s někým pozdravil. :-)
-
-
I ty jeden bandito spinava :D Osobne davam prednost mirovymu reseni, vzhledem k tomu, ze kdyz uz clovek hru trochu zna, tak neni problem se uzivit a sehnat si poradny veci nenasilne a v realu bych proste nebyl schopnej nekoho sejmout jen proto, ze ma mozna v baglu dalsi plechovku fazoli a ja jich mam jen 10. Kazdopadne sem rad za lidi, jako si ty, protoze pak ma ta hra aspon poradnou stavu.
-
Ano ano hrat zpusobem jak absolutni lůzr je zaklad co? To je podobna srabarna jak kempit.Tvoje IQ je opravdu nizko *16* Hloupy Kein bude mit brzo ban na Steamu...ha ha
-
-
Kazdej, i freshspawn muze pouzivat pesti a knockoutovat vas... pokud nekdo neuposlechne vyzvy na udrzeni si vzdalenosti pripadne neschova svoji zbran, tak si o sejmuti rika sam.
-
-
-
-
-
Menší poznámka, ze studny piju prakticky nonstop a nikdy jsem nebyl otráven, takže se zatim není čeho bát :)
-
-
Je čeho se bát, já už kvůli studně onemocněl a to hekání vážně nebylo zrovna úsměvný..
-
-
To jestli se ti udělá zle ze studny záleží na tom, kolik sežereš předtím vitamínů a ovoce. Pokud si před napitím z jezírka, nebo pumpy vezmeš nějaký jabko a tabletku vitamínů, jsi v pohodě.
To samé platí u potravy z poškozených plechovek ( hlavně ruined). -
Tak to jsem měl štěstí, ale pořád z ní budu pít :) zatim mě to neotrávilo, takže se moc enbojim :D , ale až si hubu spálim tak už pozor dám :D
-
*studni
-
-
-
6. Držte se se u cest, nebo elektrickýho vedení pokud nechcete skončit jako já dvě hodiny bloudící ve tmě po nějakých pahorcích. (Na druhou stranu mělo to svou atmosféru)
-
-
Držet se cest je jedna ze zásadních chyb, na kterou upozorňuje třeba i Frankie. Jít po cestě = sitting duck.
-
-
Ale tak já netvrdim že přimo, stačí jí mít v dohledu, prostě není těžký se tam ztratit a doslova pár hodin na nic nenarazit a nakonec pojít dehydratací, to je lepší riskovat rychlou kulku.
-
-
-