-
grafika je uzasna hlavne v tech jeskynich. tady ty obrazky k recenzi nejsou v plnem rozliseni
-
Zastaralý engine nic moc, ale nechápu to, projdu kolem majáku po pobřeží až k takové skále, ve které je náprava a co pak?
-
Dear Esther je umelecké dielo, ak má hrač trpezlivosť tak dokáže splynúť s prostredím viac ako v ktorejkolvek z hier. Platí to hlavne pre tých ktorých baví skúmanie prostredia a rád sa nechaju vniesť do hry ak im to hra umožni... mne sa to podarilo dokonale. Táto "hra" určite nie je pre mladšie ročníky ktoré ak minútu do niečoho niestrielajú tak sa začnú nudiť ...
Za prostredie je zodpovedný Rob Briscoe (chalan z DICE) a Ben Andrews - concept artist ktorý stojí za obrázkami k novej Amnesii ktoré sme nedávno videli ... dúfam, že znovu spoja svoje sily práve v tejto hre alebo sa dočkáme podobného skvostu akým Dear Esther bezesporu je. -
Bude se někdo pouštět do češtiny?? pro plné pochopení by se určitě hodila... díky
-
Ja jsem z toho mel dost rozporuplne pocity. Dilo jako takove je vyvedeno opravdu ukazkove ale za sebe musim rict ze chvilema me chytaly zachvaty opravdu akutni nudy.
-
Tak tahle záležitost mě v dnešním hloupém mainstreamovém herním světě opravdu zaujala, určitě si to zahraju *3*
-
Pointa by podle mne byla a Ang je poměrně těžká...prostě jako básničková..používá různé ty metafory a tak :D
-
Jo viděl jsem...na youtube je i způsob jak tu ,,věc,, dostat dolu a pěkně na tebe bafne :D
-
Dear Esther som "dohral" nedavno a musim uznat ze je to naozaj vynikajuca praca. Graficky prevedenie celej hry je naozaj uchvatne a malo kto by povedal ze je to ten stary source. Hudobna stranka sa tak tiez neda nic vycitat. :)... Pred par rokmi som hral aj tu povodnu verziu. Mod na HL2 ale vtedy som tomu neako nepochopil o co tam ide. Pri tomto remake to bola taka nostalgia v novom sate. No tentokrat nechala silny zazitok (stale rozmyslam o tom konci.... ).
PS:TROCHU SPOILER - Kto si vsimol tu vec pri sviecke, ktora bola na kopci a vidiet to bolo len zdola? :) -
Zažito asi před půl hodinou, kéž by existovalo více takových, srovnatelných spíše s uměním než se hrou. Hodnocení??? Jak můžete hodnotit vítr prohánějící se skaliskami neprobadaného ostrova? Jak můžete hodnotit stovky nádherných stalagmitů a stalaktitů uprostřed jeskyně nebo pobřeží v noci ozářené měsícem za plápolání svící? Soudit nebo spíše cítit to mohou jen ti , jenž zbylo ještě krapet srdce.
-
Díky za recenzi. Po dohrání jsem si vzpomněl na Myst, asi jsem hodně mimo, snad nikde jsem toto přirovnání, včetně této recenze, nenarazil :)
-
Takže Ang je spíše na těžší úrovni? Docela se na to těším... Má to nějakou existenciální pointu?
-
Je to poněkud ... unikátní "hra" a výtvarná stránka je velice podařená - například již zmíněné jeskyně jsou impozantní. Přiznám se, že její konec jsem mírně řečeno nepochopil ale i tak na mě Dear Ester udělala nezapomenutelný dojem.
-
Hru jsem dohral a musim rici ze co se tyce grafiky a zvuku byl jsem uchvacen. Z pribehu jsem moc nemel, protoze ackoliv anglicky vice mene umim, tak zde jsem se moc nechytal a misto cteni tech blabolu, ktere utvareli pribeh jsem se kochal grafikou
-
Boha jeho! Ono to nemá číselné hodnocení - naprostá apokalypsa, taková ztráta soudnosti. Tolik rozčarovaných a zmatených lidí se bude po světě pohybovat. *9*