Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Radioaktivni_surikata
    Obechcat se dá úplně všechno. Pokud se danej hodnotitel nebojí sáhnout po odůvodněný kritice, což oba pánové na obrázku splňují, tak může bejt každýmu jedno, od koho a za co peníze dostávaj. Docela i chápu snahu podobný informace skrejvat, protože je svět plnej histerickejch lidí, který viděj za každým rohem zloděje a podvodníka, což tak nějak reflektuje současnej stav společnosti. Podobná informace by mohla odradit spoustu lidí, i když by se výše zmiňovaní ničeho ani nedopustili. Názor si bude muset udělat nakonec každej sám a žádná záruka, že to bude ten "správnej" na to není. Já bych posuzoval jednotlivý případy individuálně (ono zase až tolik těch velkejch ryb není) a nezaváděl nějaký plošný opatření. To podle mě nepovede k ničemu dobrýmu...
    • Nesouhlasim. At si kazdy bere penize za co chce, ale lets play videa jsou svou podstatou reklama a pokud vydavatel hry za ni plati, musi byt takto oznacena. Kdyz beru prachy od nekoho, jehoz dilo prezentuji, tak nejsem nestranny a divaci maji pravo to vedet.
      • Pokud si kupujou publicitu, tak to spotřebiteli může bejt jedno. Pokud hodnocení, tak to stejně nikdo nepřizná. Takže asi tak...
      • Mato1987
        správně, Kázeň musí být, tak je to správně.
  • PreidaQ
    https://www.youtube.com/watch?v=qi5KsJDTiV4
  • Keyz
    Jinak je dobré uvádět sponzory jestliže dělám videa pro veřejnost za peníze a na nějakém kanále kde to oslovuje hodně lidí. Stejně jako to často uvádí noviny a řeší se to.

Pepa co píše nějaký blog a sleduje to pár lidí, tak tam je to skoro jedno. Zbytečná zátěž a případně jeho chování zasáhne stejně málo lidí.
  • Upřímně na některé se rád dívám, ale ty komunity za jednotlivýma lets playerama jsou většinou slepí následovníci slušně napsáno.
    • Keyz
      Tak pastýři si většinou hlídají svoje stádo aby bylo poslušné.

Jako tohle je většinou hlavní motivace tam, kde sledovanost je hlavní ukazatel. Řeší se jak lidi udržet a jak si je vychovat. Většinou se nějaký morální dopad apod. neřeší. Hlavně, že číslo je stále dobré i když dělám pořad "blbě".

Zrovna tohle je dobře provedeno v seriálu Newsroom. Ta nutnost sledovat neustále čísla a klidně si to nahnat nějakou hysterickou zprávou vs rozpor dělat zprávy co nejvíce informačně aby se lidé měli možnost se kvalitě rozhodovat.
  • Keyz
    Mě by zajímalo kolik času se průměrně lidí dívají na nějaký Lets play. Jsou dlouhé jak seriál a jestli to někdo sleduje pravidelně, tak to má jako seriál...

Osobně se dívám pouze na některé kritiky a informace jako dělá totalbiscuit apod. Ale bych čuměl dlouho na to jak někdo hraje, to mi radost nedělá a přijde mi to jako ztráta času.
    I když v úterý jsem se díval asi 30 minut na commandos na hrej. Tam jsem si připomněl staré dobré časy a bylo tam i zajímavý info.

Ale klasický lets play, kde sedne franta a hraje + do toho dělá skřeky to je teda síla. Sice se také, dívám na různé šílence (ne v rámci her) a jejich vystoupení ale to trvá pár minut.
    - A jestli si chci zjistil příběh, tak si to prostě přečtu v nějakém shrnutí.
  • Korektní by bylo uvést střet zájmů, který ukazuje dramatický nárust lets play videí snad všech konvenčních herních médií, cca za poslední rok. Btw. už jste rovnou mohli dát pod artwork Joa a fotku TB velkým tlustým písmem WANTED.
  • "Myslíte si, že je v pořádku, když jsou letsplayeři placení vývojáři či vydavateli za předvedení jejich hry? Vadilo by vám, kdyby váš oblíbený tvůrce videí dělal podobné propagační akce, nebo to berete jako součást byznysu?"

Nevadilo by mi to v ideálním případě, kdyby každá zaplacená ukázka z hraní byla jasně proložena vodoznakem (někde v rohu), že se jedná o zaplacený materiál.

To by ale popřelo důvod, proč vydavatelské společnosti vůbec s herními nadšenci ztrácí svůj drahocenný čas. Ony právě chtějí a potřebují, aby existoval reklamní kanál který bude samozřejmě cenzurovaný, ale bude vypadat nasrosto svobodný a nezávislý. A cenzura zaplaceného videa z hraní je naprosto jednoduchá - společnost dává peníze, hráč je za ty peníze na své vlastní časové náklady povinen zajistit, že ve jeho prezentovaných videích nebudou zobrazovány žádné bugy ani glitche a v případě komentáře bude hra prezentována výlučné v pozitivním světle.
  • Zayl
    Co má TB a Angryjoe společného s lets playerama teda netuším. TB dělá hearthstone videa, ale to se stěží dá označit za lets play. AJ je reviewer který mezi review uploaduje záznamy svého streamu. Označení kritik nebo youtube personality bych ještě chápal. Třeba taky komentátor. Ale Let´s Player? Nope.
  • LP a podobná videa nesleduju vůbec (občas nekomentované gameplay video, abych mrknul, jak hra vypadá), takže mě je to jedno. Ať si dělají, co chtějí.
    Nabízí se otázka toho, jak moc je do hodnocení promítnuto to, že dotyčný/ná dostali od Franty z "doplňte vydavatele/distributora" prachy, což by samozřejmě být nemělo, ale pokud tak dělají, chápu to (obchod).
  • Já fakt nechápu jak se někdo na nějaký let's play může vůbec dobrovolně dívat? :D

Co je na tom tak zajímavého? Když mě nějaká hra zajímá, tak si ji koupím a sám zahraju, když mě nezajímá, tak proč bych se měl proboha dívat jak ji někdo hraje?!
    To se radši podívám na nějaký film, nebo něco takového...

Asi už nějak stárnu nebo co, ale tohle mi nejde do hlavy. A to i z pohledu lidí co takové zbytečnosti natáčí. Já když hraju nějakou hru, tak se do ní snažím ponořit, fakt si nedovedu představit že to budu natáčet a ještě do toho žvanit.
    Ze zvědavosti jsem si teď jeden český let's play pustil a krom okamžité nudy mi taky celkem vadilo že ten co ho natáčel nevěděl jestli bude chtít mluvit česky, nebo anglicky (tady džampnu, tohle je úplně awesome, kůůůl apod - aniž by si ten člověk uvědomoval jak směšné takové kecy jsou, akorát ze sebe takovou řečí dělá hlupáka).

Snad mě někdo vyvede z omylu a upozorní na něco co jsem přehlédnul a objasní mi na co je takový let's play vlastně dobrý. Děkuji.
    • Já zas nechápu, jak může mít třeba takový #$!"'afJSF jako PewDiePie tolik odběratelů. Lidi jsou asi už fakt totálně vycucaný nebo nevím.
    • Wlad
      Komunita cesko-slovenskych let's playerov je vazne vo veku 10-15 rokov. Ja mam rad let's playe hier ktore su bud pre mna prilis zlozite/zdlhave (Crusader Kings II) alebo ich mam velmi rad a rad sa na nich pozriem znova z pohladu ineho cloveka.
      • CZ SK lets playeři jsou taky ukvičený děcka většinou. Na to se vůbec nedá koukat.
    • Miliony lidí baví lets playe, miliony lidí to zase nebaví. Jednoduchý. Někdo rád čokoládovou zmrzlinu, někdo má rád pistáciovou. Je ztráta času ti vysvětlovat, proč někoho lets playe baví...
    • Koukej...nechci nic naznačovat, ale jsou lidi, co si strkají cizí tělesa do urogenitálního traktu za účelem sexuální stimulace. A víš co? Baví je to! Nesnažil bych se nějak pasovat názory a zájmy do nějaké obecné pravdy. Každej jsme jinej. Tobě to příjde absurdní, bezva, jinýho to baví, za to se nesmíš zlobit na nikoho.
      Mně třeba nepříjde The big bang theory vůbec vtipnej, naopak, ten humor mi trhá uši a když vidím někoho v tričku s nápisem "bazinga", krvácí mi oči. Ale co nadělám, jiným se to líbí a já je chápu. *4*
      Pokud jsi starší ročník, tak to, co sis pustil, zjevně není ani cíleno na tebe, jako by ses koukal na Doru a říkal si, že je uplně ubohý, když se furt ptá, kde co je, když to má ta nahnědlá pinda před xichtem. A nebo se díval na Argentinsko-mexicko-venezuelský telenovely a mlátil se dlaní do obličeje, jak pitomý to je...obojí je dělaný pro jinou skupinu obyvatel. Stejně jako tyhle "lets playe". Jsem ale přesvědčenej, že bys třeba našel někoho, kdo ti humorem a stylem hry vyhovuje a bavilo by tě ho sledovat. Ačkoliv asi nic nedoporučím, sám na to nekoukám. I když se přiznám, že občas mrknu na nějaký videa z mount and blade: napoleonic cosi, krásně se na to kouká, když mají ti hráči takovou disciplínu a jsou tak sehraní. Já kam se napojím, tam se na mě vystřídaj dva chlápci s vlajkou a pák náhodně běháme a necháme se střílet od dalších náhodně běhajících týpků. Zábava.
      • Ale já tu o žádné obecné pravdě nemluvím. Jen jsem napsal jak to vidím já. Od toho snad tyhle komentáře slouží.

Nakonec sám jsem se v závěru zeptal v čem je to dobré aby mě někdo informoval.
        • No automaticky jsem předpokládal, že takovou otázkou naznačuješ, že je to blbý. Pokud jsem předpokládal špatně, omlouvám se. Připomínalo mi to jen otázky typu "Co vás všechny na tom hokeji tak baví? Vždyť..."
          Stejně na tom ale není co vysvětlovat! Prostě to někoho baví. Možná kdyby ti bylo 12 a už od malička bys vyrůstal v prostředí her, třeba by tě to bavilo? Na to snad ani žádná odpověď není. Navíc nemůžeš z jednoho blbýho lets playe to vztáhnout na všechny. Jsou to lidi, takže jsou stejně rozdílní, jako jinde. Ach jo, trochu mi to přípomíná ty nekonečný diskuze na téma "hip hop je jen pro děti ve vytahaným tričku po taťkovi", "metal je pro mastný asociály" a podobně.
    • Mato1987
      Vodca, neviem koľko máš rokov, ale ja to vidím rovnako ako ty, obecenstvo týchto "Lec plejerov" je vo vekovom rozmedzí od 8 - 12 rokov, to je môj skromný odhad.
      • I v takovém věku bych se toho ani klackem nedotknul. Nevím co by mi to přineslo, zábavu určitě ne...
        • Práveže s vekom človek občas ani nemá chuť hrať a radšej sa pozrie na pekné hry profíkov, ktorí vedia hrať a robia to dobre, komunikujú, spolupracujú. Napríklad sledovanie LoL je rovnako a pozerať na šport a to robia všetky vekové kategórie.
          Sám som sledoval Day[9] ako hrá Heartstone alebo kampaň Starcraftu 2, lebo hrať sa mi to nechcelo ale zaujímalo ma ako hra vyzerá. A mám 25.
        • Mato1987
          Ako hovorím som na tom rovnako, ale môj predopklad je, že 99% obecenstva youtube sú deti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit