Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Aaaah, už vím, to hodnocení je v binárním kódu, jinak si to totiž nedokáži vysvětlit. Fujec, nikdy víc.
  • Rád bych vyjádřil vlastní názor na tento výblitek s nadpisem recenze *11* *11* a to jsem ještě moc slušný.... to není recenze ale blábolení někoho kdo si šlehl špatný matroš a nadýchal se rozpouštědla! Omlouvám se, že nejsem konkrétnější ale k tomu se nedá nic říct. *13* O hře a o hratelnosti prakticky nic, o tom jak se hra hraje vůbec nic, jaká je ve hře AI... atd. atd. *11*
    • 16cmfan
      O hre a hrateľnosti nič ? Tak to si nepochopil recenziu *3*
    • smejki
      AI je tak debilní, až to bolí... a právě proto o tom autor nepíše *7*
      • Aha, v konkurenční recenzi jsem se dočetl toto: "ve hře, kde spolu musí přirozeně koexistovat stealth prvky a akce, ...", takže zjednodušeně špatná AI.
      • Opravdu je tam AI dementní? Dementní AI mě hodně vadí v jakékoli hře a hra může mít všechny ostatní parametry sebelepší ale dementní AI zkazí dojem kompletně... no zkusím ještě zjistit, jinak bych počkal na velkou slevu.
        • Bohuzel je, a to tak, ze totalne. 6 panaku ti samo nabehne pro headshot aniz bys musel pohnout zamerovacem. Misto toho, aby pri spatreni mrtvoly alespon spustili poplach, tak se na ni jdou jeste podivat zblizka.
        • jako to AI je divny, strelis nekoho sniperkou a pak uz jen cekam, az tam dojde dalsi a zsutan stat na mrtvolou, pak dalsi a dalsi.. vystrilim celou mistnost a nemusim se ani hnout. chapu, ze kvuli stealth musi chodit panaci po vytyceny trase, takze pak vetsinu hry sledujes vlevo dole tyn kousek, kde jsou sipky kam koukaji panaci. coz je takovy divny. deus1 mam moc rad, tohle se chvilema pocitove i podoba, ale vcelku jsem zklamany. po trech hodinach hrani me to prijde takove nudne a to me mrzi nejvic. ale treba se to jeste rozjede. no tech 10/10 bych tomu zrovna nedal. jina me prekvapilo, ze po trech hodinach mam jen dva body na vylepseni a to se snazim hrat stealth a pokud to jde, tak nezabijet... ta inteligence na blizko ale neni spatna, tedy jestli je v poradku, ze me zpozoruji opravdu vcelku casto, takze kdyz nechci vystrilet celou mistnost, tak nasleduje load... ten je celkem dlouhy, takze ten pocit je divny, ze se ta hra porad prerusuje... jasne, kdyz bych to bral brokovnici, tak to bude ok.. jenze on je v ty hre nastaveny celkem nizke zdravi, takze staci par ran a koukam do stropu. hra je to jiste nadprumerna, to rozhodne a vysledek dopadl lepe, nez jsem cekal.
          • Ach jo :( Proč vývojáři vývoj AI tak prasí? Já chci hry s pořádně udělanou AI! To nemůžou udělat tak, aby AI byla pořádně udělaná a pro hráče co chtějí stealth akci tak některé funkce AI vypnout? OMG *13*
            Tohle je častý problém, kterého si všímám často (hodně her)... nějakou dobu ve hře se divím proč AI je v něčem omezená a pak přijde náročnější pasáž kde je jasné že tam musely AI omezit, jinak by to bylo neprůchozí. Jakoby vývojáři udělaly hru se všemi situacemi a pak nastavily chování AI jen pro některé těžké pasáže a mělo by to být přesně naopak, pořádně vytunit chování AI a potom doladit náročnější pasáže hry.
          • tak te docela nuda treba i takovej starej Alpha Protokol na kterej vsichni nadavj je vlastne taky spionazni stealth akce nebo jatka pokud misto spiona hrajete za vojaka ale kdyz jsem nekoho sundal a nemel tlumic okamzite poplach a nabehly posili coz znamenalo dvakrat tolik vojaku to same kdyz nasli mrtvolu a kdyz se nekdo dlouho nehlasil poslali tam hlidku coz se me mooooc libilo a musel jsem hodne premyslet koho,kdy a jak sejmout...
            • poplach se spusti, at uz ho sejmu tlumicem a najdou telo, nebo strelim bez tlumicek. jasny, funguje to porad stejne jako v MGS, ale tam se me na te minimape libilo, ze byl videt i dohled vojaku a vlastne i stiny. tady jsem si zadneho indikatoru, ze jsem "neviditelny" nevsiml. a mam pocit, ze me vojak vidi i pres celou halu :( coz chapu je realny, ale o to vic je pak loadu... kdyz vrazim do bedny nebo udelam nejaky hluk, tak spozorni nejblizsi strazce, ale skoro nikdy nedojde az ke me. takze ho stejne poteichu nesejmu... no v noci to zase zkusim, treba bude lepsi atmosfera... i kdyz deus a ostrov se sochou svobody - tomu se to tezko vyrovna.. ostatne i ta cinska cvrt byla super... asi je lepsi si pustit nejaky video na youtube, nez cist co pisu ;)
  • Zaplacená recenze, účelová recenze, špatná recenze... ? Je to "trochu" jinak - ve světě počítačových her, kde každá vyhypovaná hovadina dostává 9/10, si možná jeden recenzent uvědomil, že i když hra není dokonalá, tak je pořád lepší, než všechno ostatní. Stejně, jako se to stalo prvnímu dílu, který bohužel finančně nijak neoslnil. Přestože i ten dostával téměř absolutní hodnocení, asi byl málo vyhypovaný... a nakonec nikoho nezajímalo, že je to nejlepší hra, která kdy byla stvořená.
    Teď už můžeme říct, že bylo štěstí, že do Eidosu vstoupil Square Enix, který rozjel parádní propagační kampaň. Takže tu teď máme pravý Deus Ex, který si bezesporu za svou výjimečnost a hloubku zaslouží 10/10, jinak už ŽÁDNÁ hra na podobné hodnocení nemá právo (a osobně nemám rád kašpary, co říkají, že i když je to to nejlepší, tak 10/10 by tomu nikdy nedali, protože nic není "dokonalé" - až bude jednou něco "dokonalé", tak to bude konec všeho), který je navíc dobře propagován, a tak se snad i pár milionů kusů prodá... Prostě super recenze a výrazné upozornění na hru, která si zaslouží naši pozornost a naše peníze.
    • Lepší než všechno ostatní? Už to nehul...
    • "...je pořád lepší, než všechno ostatní..."
      To môžeš povedať leda vrámci žánru; ako ináč chceš porovnať DeusEx napríklad s Civilizáciou, Total War sériou, The Elder Scrolls alebo hoci s nejakou pretekárskou hrou (Dirt, Forza, NFS -- každému čo jeho jest... *4* )
      • Deus Ex ční ve svém žánru výš, než ostatní jmenované hry v tom svém, ale samozřejmě, každý žánr má svoje TOP. Civilizace, TW, TES i DiRT považuju za super série a TW s TES patří k tomu nejlepšímu, co znám, stejně jako třeba Diablo zmíněné v předchozím komentu. Bez takových her by nemělo smysl mít herní stroj. :-)
    • 16cmfan
      No netreba všetko absolutizovať, Deus je aj moja srdcovka, pre mňa je to dokonalá hra - som jej ochotný odpustiť nejaké chyby, niekto to nedokáže. To je všetko. Ale myslím si, že je ešte a bude veľa hier, ktoré majú právo na 10/10 - tak napr. pokračovanie ďalšieho Deusa, Diablo 3 atp. :D
  • Ako by som čítal sám seba
    1. V jednotke po prvej misii v UNATCO som pochopil, že to bude pre mňa naj hra navždy
    2. polygonové modely a kalhotky *3*
    3. basketbalový kôš s loptou je proste klasa

Skvelá recka. Dlho som uvažoval či za túto hru obetujem prachy no po recenzii mám jasno....
  • Zavděčit se všem... to je cesta do pekel *16*
  • Urcite tady nejste podplaceny? : D
    Ja se na tu hru (z nejakyho duvodu) vubec netesil, ale ted po precteni snad pujdu stat pres noc pred prodejnu..!

Doufam ze si Lukas z ty kritiky nic nedela (jakoze urcite ne), i kdyz je asi fakt, ze je ta recenze na ryzi fakta trochu lakoma.
    Ono je to presne to, o cem psalo moje kultivovanejsi alter ego do podcastu: najit si sveho recenzenta. Lukas mezi ty "moje" urcite patri, tudiz jsem si z toho textu (snad) dokazal udelat velice presnej obrazek o hre. Nebo minimalne vim, ze se muzu nechat ukecat.
    No jasne ze jdu do toho! *15*
    • janchor
      Čéče, kdybych se měl trápit pokaždý, když mi někdo napíše, že mu v recenzi chybí informace, který tam z mýho pohledu jsou (jen asi nedostatečně velkým fontem).. to se radši těším z reakcí opačnýho gardu.
  • Preed
    Neviem chlapci(a dievcata mozno),miesto toho aby ste boli radi,ze Lukas to pise ako to pise,tak Vam furt vadi,ze nerozobera absolutne vsetky herne mechanizmi,pretoze asi prvy krat sedite za internetom a o Deus Ex:HR nie su vonku absolutne ziadne informacie a ulohou recezenta je pisat kolko je v hre zbrani,popisovat cely interface a podobne,pripade riesite cisielka v hodnoteni lebo Vas to tak neskutocne sere,ze ma nejaka hra 10,pretoze je zmysel zivota hladat dokonalu hru a podobne,asi ste na zlej adrese,chodte si citat recenzie niekde inde kde to borci recenzuju stylom,ze vypisuje nejake statisticke informacie o hre a nie je to absolutne zaujmave na citanie a nechajte recenzenta,ktory pise zaujmavo,pridava do toho svoj subjektivny pohlad a pocity,na pokoji.(seriozne,bez nejakeho lezenia do prdele,len sa bojim,ze si tie vase kecy niekedy zobiere k srdcu a bude to ako xy dalsich nudnych recenzii)
  • risa2000
    Jako sloh hodnotím Lukášův text vysoko. Je z toho vidět, jak moc to chtěl takto napsat a jak moc ho hra nadchla. Bohužel to není recenze, kterou možná někteří čekali.

Tak doufám, že se k tomu postavíte čelem a napíšete ještě tu recenzi, jak se to oproti jedničce zkonzolovatělo, klesla hrací doba na polovinu, přibyly (zbytečné souboje s bossy) a AI se nikam neposunula.

(Tohle jsou jen takové nápady o čem by to mohlo být, DX:HR jsem nehrál, ale z ostatních recenzí mi tohle vyplynulo a čekal jsem, že na games se do toho obujete a kolem čeho ostatní tak nějak chodili, jako kolem horké kaše, nazvete pravými jmény.)

Jinak jedničku považuji za nejlepší hru, co jsem hrál, to ale neznamená, že zpětně nevidím, že třeba AI byla mizerná a těžko bych tomu mohl dát 10/10, ač to je bezpochyby srdcovka a plně slyším na "tajné stisky".
    • janchor
      Promiň, ale tebou vyjmenovaný znaky údajnýho "zkonzolovatění" jsou do puntíku nesmysly.

Věř, že kdyby bylo do čeho se obouvat, obul bych se tuplem - tím spíš, že jde o srdcovku.
      • risa2000
        Třeba to jsou nesmysly, jak jsem psal, hru jsem nehrál, jen jsem četl ostatní ohlasy. Jenže to, že to jsou nesmysly z toho, cos napsal, není poznat, protože o tom není v recenzi ani zmínka (ve smyslu nějakého hodnocení).
        • janchor
          Těžko psát o něčem, co v tý hře nepotkáš. O názorech odjinud se můžeme bavit tady v diskuzi, recenze samotná přece není a nemá být polemika s jinejma recenzema (to bych je navíc musel číst před odevzdáním tý svý, což z principu nedělám).
      • No, PC Gamer, IGN a Gamespot všechny uvádí, že souboje s bossy se nepovedly. Víc recenzí jsem zatím nečetl, ale pravděpodobnost, že tyhle servery by se shodly na něčem, co je nesmysl, je prakticky nulová. A včíl mudruj.
        • janchor
          To ale nijak nesouvisí s vydáním hry na konzole (že mně osobně přišly souboje cajk pomíjím).
        • 16cmfan
          V pôvodnom DX neboli o nič lepšie a v porovnaní so zbytkom hry to je skoro nepodstatné a opakujem - 10/10 - nie je dokonalá hra, to znamená (aspoň si myslím, že to cíti aj Grygar takto) že hra je rovnako dobrá ako jednotka. Btw, hrajem ju znovu, presne po siedmy-krát, úroveň Hell's kitchen :) Tento rok už po druhý krát ju hrajem, špeciálne kvôli HR.
  • Masa-san
    Co tady pořád srovnáváte ME a Deus Ex .. to je jako srovnávat prší a kopanou .... jasně obě sou to hry, ale ... !!!

Recenzi jsem nedočetl, příliš dlouhá a nic neříkající, na hru jsem zvědav, doufám, že bude úžasná jako jednička a taky doufám, že nebude po***** jako dvojka .

Jo Deus Ex (původní) jsem prolezl křížem krážem, každým možným kanálem a ventilačkou, hacknul všechny možné zámky, roboty, bankomaty, pc a otočil to opravdu mnohokrát a porád mě to náramně bavilo . Jo to byly časy kdy se dělaly hry kvalitně a ne jen jako dojné krávy
  • Recenze pro někoho možná působí subjektivně, p.Grygar však moc dobře ví co píše a co měl pod rukama a to poslední co by nejen autor,ale i hráči kterých se tato recenze týká (dotkla) zapotřebí ,je srovnávat hru s masovou konkurencí typu Fallout, Mass Effect nebo s čímkoliv podobným. V recenzi byl zmíněn System Shock 2 nebo Vampire Bloodlines, s DeusEx mají společného víc než jen komerční neúspěch což naštěstí ještě stále není měřítko "dobré" hry. V případě Human revolutions snad opravdu došlo k tomu k čemu jsme se všichni (teda až většinu herní populace, která nutně potřebuje ono srovnávání ) modlili , nestydím se říct že já tak v duchu činil.
    TAK či tak, by mě v případě této hry zajímaly reakce zbytku Vaší redakce (nic proti pane Lukáš)
    • Nesouhlasím ohledně názoru na recenzi. Specielně když jí píše člověk co se v herní branži bohybuje již nějaký ten pátek a má určitou reputaci. Recenze mi prostě neřekla to co jsem se chtěl dozvědět a i celkem špatně se četla, místy jsem měl chuť přestat. Imho, jestli se modlíš kvůli hře, tak si asi dost pomatenej... V pekle tě za to čertice budou řezat bičem přes kule...

PS: Subjektivní hodnocení naprosto beru od recenzentů amatérů (čtenářů), ale nikoli od profíků. Ale jak se tak dívám stalo se to v celku zvykem, že novináři obecně neinformují objektivně, ale buď dle vlastního subjektivního názoru nebo podle diktátu chlebodárce...

Na samotnou hru jsem jinak zvědavý.
      • Ano, nejspíš ne každému bylo dovoleno nahlédnout mezi řádky,ačkoliv odkazů / náznaků v recenzi bylo dost , zmiňovat není potřeba ,recenze je stále k dispozici , dokonce i s obrázky "Ironlady", btw. podobné momenty utvářely jedinečnou a dnes kultovní atmosféru,hratelnost a herní svět prvního dílu. Autor si je vědom že se jedná o pokračování jedné z nej her všech dob , není potřeba zdůrazňovat ,že se pravidelně takto hodnocená objevuje ve všerůzných herních TOP.
        Jak probíhá hackování, či hratelnost samotná, včetně nápovědy,která lze údajně vypnout atd. bylo detailně popsáno v minulých článcích a novinářských prezentacích, tady není o čem.
        Zajímalo by mě kdo by k legendě přistupoval v recenzi jako k další Call of Duty nebo čemukoliv co takhle ládujou ve fabrice na lince , recenze a právo si první vyzkoušet nový DeusEx je za odměnu , není to znuděná rutina pro znuděného autora ,který to již dělá 10 let (ať už je nový DeusEx jakýkoliv) . Ne opravdu nemůže na vše být stejný metr, obzvlášť když ten metr je cejchovaný samotným předchůdcem. A mýlíš se , málo který redaktor/autor si může dovolit čistě subjektivní hodnocení, obzvlášť u hry jako tato , tuším ,že se tomu také říká "močit proti větru" .
        Nechci tady každopádně nikoho obhajovat, autor to nemá zapotřebí. Recenze mě naladila správným směrem a já osobně jsem se z ní dozvěděl to na co jsem těch x let čekal , zbytek je zde na webu k nalezení.
        • Ale přeci o tom to je, ty jseš fanoušek Deus Ex, který pravděpodobně hltal jakékoli informace co byly k dispozici. Já jsem pouze čtenář, kterého hra zaujala po shlédnutí traileru a už sem se v tom dál nerýpal a čekal na "českou" recenzi. No a vzhledem k tomu, že jsem se téměř nic podstatného nedozvěděl, musel jsem přečíst recenze zahraniční, které prostě vylučují hodnocení 10/10. Tedy jsem nespokojen s recenzí a pouze jsem to dal najevo. Toť vše.
    • Jo. Tady jsou samý reakci lidí, kteří už to hráli, nebo viděli. Opravte mě, ale myslím, že recenze by měla být spíš pro ty, kteří hru zatím neznají. A tam je mi subjektivní názor člověka, kterého neznám dost k ničemu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší