Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čeština ve hře je naprosto v pořádku. Už nyní spousta lidí neumí spisovně mluvit, natož ze sebe soukat smysluplná souvětí. Za 13 let by to klidně mohlo takto vypadat.
    • To je vlastně pravda *15*

      Je to obraz degenerace českého jazyka v brzké budoucnosti!
  • corfer
    Já tedy absolutně nechápu, v čem je grafika konkrétně parádní... Hra vypadá maximálně obstojně, ani náhodou ničím nevybočuje a často mi bylo vyloženě trapně, když některé postavy vypadaly jako deset let staré 3D modely. Nasvícení na spoustě míst působí příšerně genericky a je krásně vidět, že si s ním nikdo ručně nehrál. Mohl bych pokračovat, ale myslím, že to nemá cenu. Každý, kdo má oči a něco odehráno snad sám pozná, že tady rozhodně žádnou parádní grafiku nenajde. Opět díky za profi názor...
    • Ještě to je celkem náročné. Více jak Witcher 3. Na to, jak to vypadá.
    • Paulcz
      Co postavy, ale ty budovy a celkově prostředí města, vypadá to dost zvláštně.
    • Tipl bych si, že kvůli konzolím. Vymazlit grafiku znamená, že na konzoli to horko těžko rozjedou. Stejně tak ovládání, většina her dneska je primárně dělaná na gamepad a z toho to tak nějak pak lepí na klávesnici s myší. Výsledkem je, že hráč na PC (např. já) z toho může vyletět z kůže.
      • Jakoze pc only hry vypadaji znatelne lip nez ty "zabrzdene porty z konzoli"? Ktere prosim? Kazdej rika jak konzole brzdi vyvoj, pritom praxe ukazuje pravy opak. Konzlove hry vypadaji o generaci napred pred jakoukoliv pc only hrou, kterou nic nebrzdilo. Schvalne vyjmenuj nejlip vypadajici hry. Kolik z nich neni z konzoli?
        • Star Citizen, Arma 3, Eve Online...
          • Ale no tak... :-). Jedna nevysla. (Ano v hry v vudoucnu budou vypadat lip nez ted. Ale to i na konzolich). Eve online je z velke casti prazdnej vesmir. Fakt zadnej benchmark vykonu. A Armu jsem nehral. Ale kdyz vygooglim obrazky army na max settings, tak mi prijde ze si delas srandu? Vypada ro jak hry z ps3
            • SC je hratelnej a má už teď celkem luxusní vizuál. Eve Online že není benchmark výkonu? Ok vtipálku. Arma 3 vypadá jak z PS3? To už je slabý troll. Typický denial. *15*
            • ale kurník Janine, vždyť to snad nemůžeš myslet vážně. Připomínáš mi jednoho vzteklýho buclíka z dětskýho tábora, když nás chtěl všechny zmlátit, protože jsme nesouhlasili s jeho zarytym přesvědčenim, že Need for Speed 3 vypadá líp na play stationu než na PC - pak si to zahrál i na PC, no za půl roku vyškemral na majetnejch rodičích kompa. Konzole má svoje klady, proto má spustu příznivců.......ale grafika byla a je určitě lepší na PC, už díky komponentům, který jsou v době vydání konzole na trh už vlastně out. Chápu, že si každej "brání to svoje", ale alespoň zůstaň nohama na zemi a vytahuj argumenty z objektivnějšího soudku
      • frag.ment
        Grafika se kvůli konzolím osekávat nemusí. Když někdo umí, vykouzlí krásnou REAL TIME grafiku i na PS4 a většina PC her může jen se sklopenýma ušima přihlížet (ano mluvím o Uncharted 4). To jen PC fans nedokáží pochopit, že programátoři nemohou (nebo neumějí) z nejnovějšího HW vymáčknout co by šlo, protože ho má doma kolik.. teď střelím 1/20 vlastníků PC? Doufám, že má LV ban ;-)
        • Tomu říkám fail na dvou frontách. Uncharted je tunel, kde grafika v cutscénách =/= gameplay (přesto se s ní fanboys nesmyslně ohání) a programátoři samozřejmě mohou vymáčknout PC na maximum, protože graphics options. Funguje to tak už asi 20+ let...
          • A deus ex mankind divided je open world? Uncharted 4 je daleko otevrenejsi v sekvencich s autem. A nevim proc hned musi byt nekdo fanboy kdyz to zmini.
        • Nechtějí. Mohou ale nechtějí a kašlou na to.

          Na konzole máš nutnost to dělat aby to nešlo pod 30fps a nějak to vypadalo. Na PC ten tlak nemáš a nikdo za PC nestojí jako MS a Sony za konzolí. Steam je jen obchod, kde si Gabe válí šunky a baví nad plakáním lidí o Half-Life 3 :)

          V minulosti najdeš na PC hry, kde si někdo dal práci a pak ten rozdíl byl zásadní mezi low a ultra nebo mezi PC a konzolí. Crysis třeba apod.
          Tedy chce to jen chtít. Pak uděláš port a jede dobře na PC jak na konzoli. A je jedno, zda to využije málo lidí. Lákáš na to. Na konzoli to také vypadá hůře, než ve videu. Uncharted 4 má hodně detailů ale kvalitní nejsou. Nenarveš to do omezeného HW a tak to nemá velké rozlišení apod.
      • corfer
        Problém je hlavně v tom, že spousta těch věcí se dá i perfektně maskovat, ale když blbě nasvítíš příšernej 3D model, vznikne z toho chuchvalec prachu, kterej nemá v roce 2016 co dělat... Zaklínač 3 má o dvě třídy lepší modely, přestože v jednom momentu musí renderovat daleko větší plochu než Deus Ex. Kolem a kolem mi to připadá jakoby si někdo dal opravdu záležet jenom na tom, co se nasází do trailerů a zbytek nechal ležet ladem, aby měsíc před vydáním grafici narychlo bastlili modely vedlejších postav, které nejsou ani z poloviny tak detailní jako hlavní obsah. A tak je to se vším... Někdo dělá svojí práci pořádně a někdo jenom splňuje kvóty...

        A radši ani nemluvme o tom, jak komicky náročná ta hra je.:D
  • Žeru lidi jako CainPullo kterým vadí že jsou lidi co si hrajou co chcou...
  • Proč jsou ty lidi v Praze nadabovaný nějakejma Rusákama?
    • Protoze skoro nikdo na svete nevi, jak zni cesky prizvuk a skoro nikoho na svete to nezajima?
    • Zřejmě si to tak pánové z Montréalu představují. Ne že by byl zrovna český akcent při anglické konverzaci super, ale určitě je to takto mnohem horší, ruský přízvuk trhá uši.
    • Protoze tak vetsina cechu zni kdyz zacne mluvit anglicky.
      • Hanzales
        To je samozřejmě nesmysl. Nicméně některé postavy ve hře mluví čistě česky, jiné s ruským přízvukem a i když je jich více, tak to odpovídá :)
        Žiji už v Praze 12 let a cestou do práce slyším převážně ruštinu, pak občas němčinu, japonštinu a češtinu. I za každou druhou kasou slyšet ruský přízvuk.
        Tak pokud sem vyslali někoho na analýzu, tohle mu logicky vylezlo v reportu :)
        PS: Proti této situaci nejsem nějak zaujatý, naopak jsem se do jedné ukrainské holky za pokladnou zakoukal :)
      • To rozhodně ne. Ne, že by většina Čechů měla bůhví jakou výslovnost, ale máme úplně jiné neduhy, než ta zvrácenost, která je prezentována ve hře. Specielně to tvrdé R je hodně na "přeshubu" :)
        • Hanzales
          Beruška, a přitom si stačilo pustit pár vývojářských videí z kingdom come :)
          https://www.youtube.com/watch?v=U-Pb8GgzDtc
          https://www.youtube.com/watch?v=nCH5A1s7mjk
        • Není tak těžké si na netu najít několik Čechů, jak mluví anglicky. Ale napodobit Český přízvuk je možná těžší než ten Ruský, tam prostě stačí mluvit jak Tatar a dávat důraz na R.
          Přitom se stačilo podívat na pár videí Martina Becka, ten jim to mohl namluvit :D

          https://www.youtube.com/watch?v=qg5oOZHNU44
      • Nesmysl, cestina nema ruskou zmekcenou vyslovnost
        • Přesně tak,Český přízkuv dokáže být tragický (viz Zeman a Sobotka), ale přesto nezní jako ruský přízvuk.
    • zneju jak moja ucitelka anglictiny na zakladke. nebola to ruska, jak spustila anglictinu tak znela ako stary rus. kolega v statoch to iste, nahodny ludia po uliciach baviaci sa s turistami nemlich. slavicky prizvuk v eng proste znie divne.
  • S tou cestinou je myslim autor az prilis benevolentni - to neni zadny preklad bez kontextu, ktery by byl samozrejme take spatny, ale aspon do jiste miry pochopitelny (dobry priklad je treba FM s tisicovkami radku textu v ruznych kontextech, kde se proste nevhodna fraze vloudi), ale je to normalni google translate a naprosta fuserina nekoho, kdo neumi cesky. Takhle odvedena prace je bud na vyhazov toho, kdo ji delal -- anebo coz je myslim jeste horsi varianta, u vlajkoveho, AAA titulu od velkeho studia je takovyhle pristup naprosto strasny, amatersky, nevim jak spatne ho jeste nazvat.

    Protoze preklad bez kontextu by mohl za usmevne chyby, nevhodnou volbu slov, misty treba drhnouci nebo nesedici, ale stale _cesky_ preklad - jenze tenhle daleko horsi google translate pristup muze za naprosto odpudive _neceske_ texty, viz i v recenzi zminovany access ticket, prakticky libovolne cedule (autorized personnel only... nebo treba http://i.imgur.com/tGiQnd0.jpg), nazvy ulic, ruzne napisy ("soft drink" = "jemny napoj", hahaha)...

    Vedle te ohavne lokalizace je nasledujici poznamka naprosto titerna a o nicem, ale musim rict, ze i to vyobrazeni Prahy me trochu zklamalo. Ruzne jednotlive textury, modely nebo konkretni veci samy o sobe sice "jsou Praha", ale poskladane do celku mi to mesto daleko vic pripomina treba Pariz. Mozna je to tim, ze vzali jakoby pudorys centra s jeho zakoutimi, ulickami a nepravidelnosti rekneme Stareho Mesta, jenze takovy ten "celkovy vzhled" si pak vzali z cinzovnich domu z nejakeho konce 19./zacatku 20. stoleti.
    • Sr*t se pri vyvoji s kazdym detailem co nekomu neleze a ktery tu vypisujes, v zivote by tu hru nedokoncili.
  • "Picus Network"
    Borci ^_^
    • To už v DXHR byla nadnárodní televizní stanice a tehdy ještě nebyla o Praze a českém názvosloví zmínka. To ovšem nic nemění na faktu, že v našem krásném jazyce a s háčkem je to každopádně velká krása *1*.
    • SalemCZ
      to byl důvod proč se hra z většiny odehrává v Praze, kvůli slovu "Picus"
    • Porad mi prijde ze bez toho hacku a kdyz je to vsude vyslovovany jako pajkus jaksi ztraci vtip.
      • nightborne
        Jasně, vyslovený to nepřijde, ale jako přiznám se, že jak jsem to viděl někde napsaný, neubránil jsem se pubertálnímu chichotání.
    • To už bylo v Human Revolution. "Picus Area" "Picus Web"
    • Ristoro
      To mě taky rozesmálo :D. Zajímalo by mě, jestli to byl záměr, nebo je našinci vytrolili.
  • Takže to je stejné jak minule, navíc to má v základu špatný překlad a rusko-český dabing a do toho není možné hrát bojově. Deus byl o volbě a zde tu volbu nemám, protože akční složku udělali blbě :(

    To je tedy výběr. Pak jsem nucen hrát potichu a dle toho volit výbavu a dovednosti. To je velké omezení a velká chyba u hry, která hlásá možnosti.... V Crysis šlo také hrát tajně nebo akčně a obojí fungovalo dokonale :) i Far Cry to umí...

    Tedy překlad, dabing a špatná akční složka s debilní AI. Tomu bych dal větší váhu a pak by hodnocení bylo zřejmě slabší...
    A obrácená vlajka se neodpouští (co kdyby obrátili vlajku USA? To by byl jekot), stejně jako nesouhlasím s tvrzením, že zvuk a text je pro cizí hráče nezajímavý.Uvidí to blbě, uslyší to blbě a pak si budou myslet, že to je tak dobře. Není. Navíc to je prezentace nějakého prostředí a to jako Čech může recenzent dobře posoudit...Když již si vyberu prostředí tak to udělám dobře a ne blbě, nehledě na to, zda to má dopad na hráče z USA.
    • Coffin.Corner
      Vývojář 1: "Kolego nevíš jaký jsou pravidla pro umístění české vlajky?"
      Vývojář 2: "Myslím že je to jedno. Když jsou ti burani schopní psát na vlajku názvy svých bydlišť, těžko někoho pohoršíme tím, že ji do hry dáme náhodou obráceně..."
    • Vlajku museli obrátit kvůli právním záležitostem. Vem si třeba GTA 5, tam tam psali FIB a ne FBI. Proč asi.
      • Co to je za kravinu, všude píší, že se to odehrává v ČR v Praze, tak jakej by měli důvod obracet vlajku? U GTA to je pochopitelné, protože ačkoli je město postavené na základech skutečného, hra se odehrává ve fiktivním prostředí.
      • Paulcz
        Tak to je pěkná blbost :)
  • Na Metacritic to docela trhají..Mikrotransakce, DLC hned po vydání, technické problémy, bugy, zlé konzolové ovládání. Jsem uvažoval o koupi, ale nehodlám kupovat betaverzi, natož za 60 EURo. *1*
    • WalkingWad
      Mikrotransakce nemusíš využít, k ničemu je nepotřebuješ a DLC je taky zbytečné... (pár kravin navíc) Dneska to má podobně řešená skoro každá hra, štvalo by mě, kdyby ti to ta hra pořád cpala, nebo to bylo bez toho těžší... reálně tě to vůbec nemusí trápit...

      Za těch 10 hodin sem na žádný bug snad nenarazil ani na technické problémy... možná mám jen štěstí, netuším.

      U toho konzolového ovládání je debilní akorát přesouvání položek v inventáři, to je pravda... jinak s tím nemám problém...
      • Vzdycky mi prijde strasne smutny kdyz nekdo rika "mikrotransakce nemusis vyuzit". Podle me to je proste neco proti cemu by se mela cela herni komunita zasadne ohradit.
        • Ono záleží ale fakt na konkrétním příkladu. Někdy je to "nemusíš je použít" jen blbý kec tvůrců. Protože technicky vzato mají pravdu, ale hra je navržená tak, aby jsi musel grindovat. Ale pak máš hry jako Deus Ex, kde je nemusíš využít ve smyslu, že k tomu nemáš jediný důvod. Protože všeho ti dává dostatek hra bez grindu. Je to defakto prostředek aby jsi dal tvůrcům dobrovolnou (tohle slovo bych zdůraznil) dotaci. Proti první verzi souhlasím - to by se měla komunita ohradit a takové hry sám bojkotuji. Ale pokud je to jako v Deus Ex, nevidím problém. Tohle je imho jediná správná cesta, jak je implementovat.
          • To neni dobrovolny prispevek tvurcum...
            Uprime pochybuju ze tvurci o takovych vecech vubec rozhodujou. Tohle neni prace lidi co hru tvori. Tohle je prace lidi z uplne jineho patra nebo mozna i baraku ktery prisli za tvurcema a rekli "a ted nam tam dejte mikrotransakce".
            Tvurci tam dost mozna ani ty mikrotransakce nebudou chtit ale nemuzou s tim delat nic protoze to nevyviji pro sebe a za svoje penize.
            A pokud pak ty mikrotranskakce nebudou opravdovej prusvih tak uz staci jen opravdu malo na to aby se z toho stala bezna praktika protoze ty panove co sedi o patro vys jim tam budou takovy sr*cky zacnou nosit porad a budou tlacit na to aby to bylo vic potreba a aby to bylo ve hre samotne vic videt a nikdo z tvurcu jim uz nebude moct rict ani popel protoze naposled to proslo.
        • WalkingWad
          A co ti na tom vadí? Prostě za prachy můžeš mít augmentace, dřív sis cheaty našel, dneska si je zaplatíš...
          • Tohle jsou presne ty dva priznacny prsticky ktery tam strci jen se ohreji...
            Zacne to nenapadnejma mikrotransakcema ktery ani nepotrebujes a kdyz to bude uspesny tak skoncis u AAA SP hry za plnou cenu ve ktere budes muset grindovat jak deb*l a nebo si pomuzes rychlou transakci.
            To je taky presne to proc si myslim ze je dulezity dat vydavateli vedet ze takhle proste ne...
            • Jedinej zarnej priklad toho jak by se to melo delat je nedat to tam vubec.
            • tohle je spis zarnej priklad jak by se to delat melo.
        • Kdyby na ty mikrotransakce nenadavali lidi v komentarich (predpokladam ze vetsinou ti co hru nemaji), ani bych nevedel ze tam nejake jsou. Proc by mi mely vadit, kdyz me nijak neobtezuji?
      • Tak to já jsem po první misi v Dubai nedokázal v Praze loadnout uložený save bez crashe. Po reinstalaci bylo všechno naštěstí v pohodě, ale než jsem to udělal, tak jsem zažil pár hodin neskutečné frustace a vzteku. Ze dvaceti pokusů načíst save se mi povedl jeden. Co se týká mikrotransakcí, tak mám odehraných 42 hodin, hru jsem dohrál včetně všech bočních misí a prohledávání kdejakých blbůstek a na žádnou jsem nenarazil. Absolutně nechápu, proč je kolem toho takové halo. *7*
        • WalkingWad
          Tyo já zatím neměl jedinej crash (10 hodin, takže možná ještě přijde), od začátku mi vše běží jak po másle.

          S těma DLC je to takový pseudo-haló, jsou prostě lidi, kterým to vadí jen z principu... (ne že bych z toho by šťastný, ale jak píšeš, nejsou potřeba hra je nenutí a ani na ně nepoukazuje)
      • Co mapa? :) Koukal jsem na gameplay k tomu a bylo videt, ze ovladani po mape není delane pro mys, ale spis pro gamepad.
        • WalkingWad
          S Pohybem po mapě sem nějak problém neměl, ona Praha kde zatím jsme není nějak velká, tak mi to nepřišlo. Vadilo mi fakt jen to hýbaní itemů v inventáři, za to bych je zabil...
        • Bohužel je pohyb po mapě obecně dost o ničem. Je to na dlouho, než se člověk podívá na druhý konec mapy. Naštěstí to není tolik potřeba, protože mezi čtvrtěmi Prahy se jezdí metrem a nikdy to není na stanici moc daleko.
          • To jo, ale když chci mysi kliknout a ono to neukaze ten objekt na mape, ale musíš tam primo najet tim ctvereckem aby se zobrazilo, co je to zac..nebo pomale priblizovani a oddalovani.
    • tak argumentovat 60E je trochu zbytecne, kdyz normalne se to da koupit skoro za pulku
      • Vycházím z cen Steamu - 50 za hru + 2x DLC po 5... Nějaké podivné edition tam mají i za víc.
        • Lupulin
          tak to můžete už rovnou započítat i cenu počítače a cenu proudu který spotřebujete na hraní....asi byste si obhájil i cenovku třeba 1000 EUR *7*
          • Tak dobře, extra pro uživatele Lu(pu)lina, nebudu kupovat betaverzi za tržní cenu 40 - 60 EURO. *1*
            • Tak jasně že nebudeš. Proč by jsi to dělal, když si můžeš koupit plnou verzi za 40 euro?
            • WalkingWad
              V čem ta hra je Betaverze ? O pádech a špatné optimalizaci to většinou tvrdí jen lidé kteří hru nemají, mi tak přijde...
        • ja vim, ze to je cena ze Steamu, ale to je jen jeden obchod z milionu a zrovna ten suverenne nejdrazsi...vsude jinde se to pohybuje o nekolik stovek levneji.
  • Já jsem si hru užil. Dohrál jsem ji dvakrát. Podruhé v New game plus takže sem si ji mohl vychutnat hned od začátku se všemi schopnostmi. Technická vyladěnost není nejlepší, otevírání inventáře většinou trvá kolem 3 - 5 sekund, za zmínku stojí i až 3 minutové přesuny metrem a následný divný lag. Co se týče češtiny, tak do očí mi uhodilo asi jen zmíněné "nezastavuj se". Jinak např. česky mluvené zprávy v rádiu jsou hlášeny naprosto v pořádku. Oblíbená hláška: "ten v*l leze do pr**le a dostane povýšení" :D Jinak stealh hratelnost je naprosto úžasná a pocit, když se vám podaří někoho obejít, aniž by si vás všiml a nakonec vyloupit banku, je k nezaplacení.
  • Tak vidim ze admin zmazal moje prispevky. Zrejme som bol politicky nekorektny *2*
    • Meow
      Tak když tady jsou hipsteři jako Grygar, tak co bys chtěl

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit