Přejít na výpis diskuzí
Deus Ex: Mankind Divided - videohlédnutí
12.10.2016 | Lukáš Grygar
121 příspěvků
-
KronosDeret: Já se ptal první. Ale myslím, že bude přibližně platit tahle rovnice, kde Bt je množina všech bílých teroristů a Nt množina všech nebílých teroristů:
Nt + Bt ≈ Nt -
extrapolovat budoucí události na základě současných trendů je jeden ze základních pilířů scifi. není to tak dávno, co sme v Evropě byli kolektivně nasraní na jinou nepřizpůsobivou nábožensky podivnou skupinu, pravda byla to jiná situace s jinými problémy, ale kolektivní nálady mají ošklivou vlastnost fyzicky se manifestovat do reality. Jo když už jde o ty čísla, kolik že lidí se to teda pokusilo vyhodit letadlo do povětří?
-
To pak můžeš extrapolovat splatter horor z hrůzy, že jsi ráno doma nechal puštěnej větrák na záchodě. Ten účet za elektřinu, proboha! Situace augů ze hry vs. realita muslimů v Evropě mají od sebe přibližně stejně daleko.
A k zmíněnému letištnímu profilování - kolik bílejch mužů zatíženejch dědičnou vinou se v posledních letech pokusilo vyhodit do vzduchu letadlo? Nevím, jen se ptám. Nepůjde tady spíš o racionální statistiku oprávněnosti podezření? -
chceš s vážným výrazem tvrdit, že tu v Čechách a Evropě nikdo muslimy neprofiluje? nebo nezbystří když někoho potká? Jako vážně?
-
Ani saria neni v islamu pevne dana. Jako maloco v islamu. Ta vira vzdycky stala na ji vykladajicich (vysvetulujicich) imamech aj. A jejich zatracene pestra a kosata nazorova rozvetvenost a uspesnost kazde konkretni stali a stoji na tom, jak je verejnost dovedla a dovede rozlisovat a s jakym vysvetlenim se ztotozni.
Neco na beton a obecne rict o cele vire muze jen absolutni pokrytec, kterej neni lepsi nez ten "muslim", kterej nevidi skrze extremistickou retoriku sebezvanych imamu (co casto vzdelanim nemaji vic nez stredni skolu). Takhle se verbuje pres internet, obcany zijici napr. v Evrope. A to jeste nemluvime o jadru pudla—vsednodeni realite blizkeho vychodu a afriky, kdy moznost volby proste neexistuje. Pridas se, nebo ti zabiji rodinu.
A ze vsech muslimskych zemi a zemi, kde jsou v populaci vysoka zastoupeni muslimske komunity, jsou na tyhle planete jen dve, kde je saria zakotvena v zakone. Dva staty. -
Srovnávám ten strach, předsudky a perzekuci, vystrkující růžky skrze různý masokostní moučky nebo návrhy prezidentskejch kandidátů na deportaci části populace na základě náboženskýho vyznání. A třeba i to bezpečnostní profilování lidí jen na základě jejich vzhledu, viz nejenom letištní zážitky Indů, sikhů atp.
Takže abych odpověděl na otázku, ano, ten "zlomek" se podle mě děje a lze z něj extrapolovat i takový scénáře, se kterýma už bohužel Mankind Divided nijak dál nepracuje. -
janchor: Jak chceš srovnávat to děsivé a všudypřítomné násilí a permanentní, legislativně nepochybně ukotvenou perzekuci augmentovaných, blížící se mentalitě Křišťálové noci, s aktuální situací muslimů? Děje se snad dnešním muslimům byť jen zlomek ve hře zobrazovaných hrůz? V Evropě stěží. Ano, někde jinde, (třeba tam, kde spolu zápasí různé směry islámu,) jistě dnes dochází k masivnímu pošlapání lidských práv. Proto píšu, že paralela utlačované minority augmentovaní/muslimové je úplně mimo.
EDIT: Znovu se omlouvám, že nemůžu reagovat přímo, za roztahanou diskuzi děkujte cenzorovi. -
Promiň, ale ty se záměrně snažíš nevidět co tam otevřeně a záměrně autoři dali jako komentář nebo kulisu k tomu co se děje v Evropě ve společnosti. že tu roste strach ze skupiny konkrétně odlišných lidí a jaký efekty takový rozdělení ať už vytvářený uměle nebo oprávněně vyvolává. Ty s tím nesouhlasíš, ale to neznamená že to tak není. já můžu nesouhlasit s existencí nukleárních zbarní, ale existujou. Islamofobie je prostě jen strach z muslimů, kterej je statisticky neoprávněnej, protože extrémní skupiny ve společnosti vždycky existovali a budou existovat a nějak se s nima už umíme vypořádávat, proto existuje svoboda vyznní, ale ne činnů vyznáním motivovanejch. I pro muslimy plati že je většina prostě normální lidi co se ěnjak snažej žít a prožít úspěšný život ať už to znamená cokoliv jako potřebná součást celku. Je hrozně jednoduchý vypíchnout jedny cvoky jako nátěr celý skupiny, ale nezapomeň že stejně tak tě můžu přemalovat stokrát podle toho do jaký společneský straty a rolí patříš...
-
Dik to je nesmysl. I kdyby ta paralela byla chybna tak jak to souvisi s tim ze tvurci s tim tematem "rasismu" vuci augum nepracuji dostatecne?
-
Díky za upřesnění, ale násilně? Ten strach z nějaký jednotným znakem škatulkovatelný skupiny jakožto potenciální hrozby, tam mi ta paralela, obzvlášť z pozice západního vývojáře, přijde očividná.
-
janchor: Problém není v tom, že hra podobné téma „používá jen jako tapetu“, ale v tom, že si tam projektuješ nevhodnou paralelu. Paralela je povrchní ne proto, že by ji tvůrci nerozvíjeli zajímavým způsobem, ale proto, že je v základu chybná. I kdyby s ní autoři pracovali dospěle a inteligentně, z důvodů, které jsem výše napsal je tahle paralela úplně vedle. Obě situace i jejich premisy jsou zcela odlišné a násilně na ně roubovat přirovnání s islamofobií může jen člověk, který tyhle rozdíly nechce vidět.
EDIT: Omlouvám se, pokud to vytvoří nové vlákno, ale možnost přímé reakce je pro mě omezená*4* -
Pokud tu budou stále takoví omezenci, kteří si budou myslet, že je to úchylka, tak tu budou akce právě jako Prague Pride každý rok.
-
Já vim, v televizi a ve škole říkali, že to je normální, takže je to i přes naprostou samozřejmost opaku nedotknutelný dogma.
-
Tohle těmto pseudointelektuálům z ultralevice nikdy nedojde. Nejlepší jsou neustálé nadávky na nacisty, přitom oni sami jsou stejní, né li horší.
-
Co je to jiného, když ne úchylka? Nejhorší jsou pak takoví ti, co se tím ještě chluběj na Prague pride, stačí vidět jednu fotku a chce se mi blejt.
-
panebože, kde jsi vzal, že je to úchylka?
-
mno víš, znásilnění a krádeže mi vadí, ale ty si tu dokážem obstarat sami, jen v čechách slušní Češi znásilní 7 - 20 tisíc žen, a kolik toho nakradou je mi skoro hamba psát. Neúctu k Evropanům tu taky máme slušnou a o vykrmování hladových krků, to zní vyloženě vesele, jako kdyby to někdo skutečně chtěl. Žiješ v bludu globálních rozměrů.
-
úchylka z definice není norma, pořád se jedná a bude jednat o menšinu. Kde že učí děti že jsou obě pohlaví stejná? Top zas někdo zaspal biologii co?
-
Jestli sis femto nevšim, tak ta mediální masírka jede na obě strany, protože o to jde - o rozdělení lidí. Manipulovatelná masa se nechá rozdělit na dva polarizovaný tábory, který jsou oba mimo, přestože to spousta lidí myslí dobře. Vždycky hrajou na strunu solidarity u jedný a u druhý na to jdou přes strach. Kdyby se lidi nenechali tak snadno nahnat do extrémů a místo přidávání se ke stádu mysleli sami za sebe, nikdy by jim to nevyšlo. Inteligentní člověk se ptá, proč se to děje. Pitomci řeší Losna nebo Mažňák.