Přejít na výpis diskuzí
Deus Ex: Mankind Divided - videohlédnutí
12.10.2016 | Lukáš Grygar
121 příspěvků
-
to se říká i o tvém mozku...
-
pššššt, toto bych sem radši nepsal, za to je ban bez zaváhání... máme přece demokracii a napsat můžeme jen to, co se hodí do sluníčkového krámu...
-
Jeste vic social justice zealot nez Polygon?
-
Paralela k aktuální islamofobii (video - 3:10) se možná nabízí, ale kulhá na obě nohy. Augmentovaní byli plnoprávní občané (viz Fallout*3*), kteří se vnějším zásahem a proti své vůli na chvíli změnili ve vraždící monstra. Islamisté, kteří působí problémy v reálném světě, jsou většinou ilegálně přišedší vykonávající teroristické činy z vlastní vůle. Augmentovaným se stalo něco, co k jejich hrůze proběhlo zcela mimo jejich kontrolu, zatímco cíleně zabíjející islamisté se pro to zabíjení sami rozhodli a jsou na své činy patřičně hrdí.
Zrovna tak segregace ve hře vyvolává paralely snad s apartheidem, nacistickým Německem nebo historií Spojených států, ale rozhodně ne s životní situací dnešních muslimů v Evropě. Zatímco ve hře je segregace všudypřítomná a vynucená, v realitě jsou tím, kdo se segreguje od evropské společnosti právě sami k integraci neochotní muslimové, vytvářející ghetta a udržující některé s naší představou moderní civilizace neslučitelné tradice.
Ta paralela je tedy velmi povrchní a člověk musí hodně přivírat oči, aby dokázal zpod přivřených víček ošálit zrak. -
Skvostná videorecenze Lukáši! Na toto se vždy vyplatí čekat. *14*
-
pulku z toho jsem nehrál, ale bioshock a witcher na tom jsem se musel smát. spec ops melo možna nejakou myšlenku (nehrál jsem) ale hratelností prumerna strilečka takže nazdar. a v dark souls je pribeh tak hluboko že ho nekterí ani nenašli (proslýcha se že prý tam ani žádný není *3* )
-
Fallout: New Vegas, Spec Ops: The Line, Bioshock, Pillars of Eternity, Witcher, Dark Souls, Firewatch (je to AAA?), SOMA
Já ať na to koukám, jak na to koukám, tak je dneska víc her s nějakou hlubší myšlenkou, chytrou dekonstrukcí či aspirací alespoň částečně něco sdělit, než kolik jich bylo v minulosti. Kór když by ještě člověk započítal indie tituly bez ohledu na kvalitu produkce.
Jenže jak říká Lukáš, povrchnost není problém, pokud není v rozporu s ambicemi. -
Super - jako skoro vše od Lukáše. První Deus je super, Human Revolution taky, tohle jsem ještě nedohrál - to mluví za vše.
-
jakou EU propagandu boha?
-
a která AAA z posledních cca 10 let hra není povrchní? i z tech ktere navazují na slavnou značku
-
Paráda
-
Líbí se mi vidět takovouhle s láskou vypiplanou recenzi, skoro až rozbor. Včetně narážek na Mishu a členy redakce. Ta hravost Level TV nikdy nezmizí. Dík za to!
-
Teda dať aj do videorecenzie EU propagandu o potrebnosti chirurgov a inžinierov zo "Sýrie" je sila, ešte že Drda na to dozeral. Tuším, kto založí Český klub xenofilů.
-
"Srážky se mohou objevit ve vašem okolí dnes. Dodržujte veškeré bouře pomocí našeho radarové mapy". *1* *1*
-
Drda ! *15*
-
-
Ja nedavno dohral prvni Deus Ex. Ne poprve, ale poprve v dospelem veku. Nadcasova aktualnost, obsahova zralost, komplexnost a herni sikovnost nejen ze resuscituje starou lasku, ale potvrzuje a prohlubuje ji navzdory zubu casu.
Lukasem zminena povrchnost vystrkovala ruzky uz u Human Revolution. A byt se zadarilo s reinkarnovanym gameplayem a vizualem, logika sveta a jeho souvislosti sli spolu s osobni linkou vic sejdrem nez na komoru.
Aktualnimu Deus Exu se podarila snad jen odhalovaci viralni kampan (serie twitter glitch video sekvenci, policejni vyslech vyvijejici se podle aktivity chatu). Po samotnem odhaleni ve me rostla uz jen pachut. Ted hodne ze siroka korunovana. -
Pěkné ohlednutí, Lukáš umí
-
Bohužel musím souhlasit, je hrozný že může vydavatel využívat emocionální pouto svých zákazníků na určitý značky, ale tohle je prostě ten případ. Někde dole je vidět úžasná snaha a talent tvůrců a zbytek je bažina blbých manažerských rozhodnutí. Žádný složitější nebo vážně myšlený příběh, odfláknuté reálie a přitom se to skvěle hraje a vypadá. Škoda že nemůže hra projít něčím podoným jako Battlefield 4... skoro si říkám, že kdyby to nebylo tak populární, mohlo by to dopadnout líp i s menším rozpočtem.
-
Ale přece! *5*