Přejít na výpis diskuzí
Diablo bylo první… Malá vzpomínka na slavná akční "RPG"
25.6.2011 | Karel Drda
174 příspěvků
-
ten Dungeon Siege "BOOM a WOW" si nějak nevybavuju, spíš to, že to bylo značně průměrné, ještě více trapné a automatické vyvíjení postavy bylo o ničem, 6/10 zmíněné v článku bylo tak zhruba odpovídající hodnocení, stejný, přes jaký se nikdy žádný Dungeon Siege nemělo dostat...
-
-
Nesouhlasim... multiplayer mela DS naprosto uchvatny... singl 6, multi 8... dohrpmady 7 :-)
-
-
Diabla a hlavne Diabla 2 drzi na trone hlavne jedna vec a to "matematika" vypadavania veci, skillov a nepriatelov. Nemozno povedat ze je to obycajne hlupe akcne rpg, preto ze ten system kedy, na akom leveli, co a z koho vypadne je proste genialny. To vzrusenie ked cinkne zlaty item na zem by sa dal porovnat so vzrusenim gamblera pri hracich automatoch *4*
Tak isto staci zle rozdelit body do skillov a vlastnosti a neskor mozu nastat take problemy ze sa nemusi ani podarit hru dohrat.
Inac. TitanQuest nebol zly, ale bojovnik v slapkach a trenkach s kozenym brnenim vyzera ako gay. Sorry Titani ale takto vystrojeni by ste nedali ani Andariel nieto este Diabla. Gothic plate je Gothic plate... -
S obrazkov je vidiet ze skutocne temnu grafiku malo naozaj len D1. D2 uz (bohuzial) razilo o dost veselsi styl a napriek tomu vo svete vyvolalo daleko vacsi ohlas ako D1.Grafika D2 bola na tu dobu desna a mne to bolo uplne u prdele.Preto mi pride cely ten sucastny povyk okolo grafiky D3 uplne bezpredmetny a neprirodzeny.
-
-
ano-a u D1 si taky půlka lidí musela štelovat světlost na monitoru, aby tam vůbec něco viděli...to, že někomu utekla barevná paleta neznamá, že je bylo nějak megacool, pokud si dobře vzpomínám, Doom 3 měl taky "temnou" grafiku a všeci ho za to neskutečně sepsuli, že je tam kuloví vidět(v D1 to bylo velice podobné bez řádného poladění gamy...), tak nevím, co dneska půlka světa vymýšlí s barevností Diabla 3
-
-
ak si vie clovek normalne vykalibrovat gamu nemal so svetelnostou v D1 problem.Farebna paleta a sytost farieb v D1 bola podla mojeho naozru daleko temnejsia a pekelnejsia nez malo D2 so svjomi pastelkovimi cervickami na peknom farebnom podklade.
-
-
A právě kvůli tý ponurý atmosféře je pro mě první Diablo i po těch letech a desítkách klonů stálě tím nejlepším akčním RPG.
Diablo 2, Dungeon Siege, Titan quest, Torchlight se sice nehráli špatně, ale po čase to prostě bylo pořád jen o tý řežbě, ta tísnivá temná atmosféra mi tam zatraceně chyběla! -
staci si pozriet intro z D1, v tej dobe som na to kukal s otvorenou pusou, neskutocne
-
jednotku som nehral ale dvojka rozhodne nemala "vesely" styl. trava bola zelena piesok zlty, jasne ze tam bolo viac farieb ale bolo to realisticke.
-
-
omyl staci sa pozriet bar s healtom alebo s manou a porovnat ich farebnost v D1 a D2. D1 malo menej syte a daleko temnejsie farby ako D2 a nielen to atmosfera pekla ci jaskyn v D1 bola od tych cias nedosiahnuta.Tyka sa to aj samotneho konceptu nepritelov v D1 ste nenasli infantilne posobiace monstrum.Naproti tomu D2 ich malo neurekom.Vseliake musky cervicky a minitajtrlici vydavajuci dokonca roztomile zvuky podla mna nemozu konkurovat peklne z netvorenym monstram s D1.Ovsem skilltree v D2 staruckeho D1 uplne prevalcoval.
-
-
-
No jo... jenže ta první dvě Diabla byla hlavně o příběhu a sbírání předmětů a uplně to stačilo. Ty dvě gamesky měly velkého herního ducha a bylo na nich vidět, že tvůrci měli vizi které se drželi od začátku až do konce. Nechci rýpat ale osobně považuju za pokračovatele těchto dvou her ne Diablo3 ale českou gamesku Inquisitor ve které jsem objevil stejnou atmosféru i hratelnost.
-
-
Inquisitora jsem si naivně koupil a zklamal mě právě svou (nehratelnou) hratelností *9*
-
-
Asi jsi neměl dost trpělivosti hře přivyknout. *3* . Podívej já uznávám, že hra má své určité zvláštnosti ale to měl Zaklínač taky. Mně osobně trvalo dost dlouho (myslím) než jsem si na styl Inquisitora zvyknul ale stálo to za to. Opravdu. Vývojářům trvalo sice dost dlouho než hru vydali ale zahrál jsem si ji a říkám: zaplať bůh za to jak si na ní dali záležet.
-
-
Tak to je hodně zajímavý názor. Na Inquisitora se těším, až bude čas, zahraji si ho. Prý jsou v něm ale tuny textu, tak se přes to snad nějak dostanu.
-
-
Zahrej si jej hned. Na této hře se nedá prodělat což je jedna z věcí které mně nadchly. Stačí si jen uvědomit, že hra je postavena tak aby to co jsi musel v Diablu zvážit jednou jsi tady musel zvážit dvakrát. všechno je perfektně vyvážené a POZOR: vyváženost a obtížnost hry je ovlivněna nejen tím kolik jsi toho nabojoval a rozdělil bodů ale taky tím jakým stylem hrou procházíš. Textu je ve hře hodně. To je pravda ale velmi brzo zjistíš, že na rozdíl od jiných her tady je to spíše k užitku než otrava.
-
-
-
ja u Diabla 2 vydržel 8 let :D. Asi blázen, ale furt tam přes battle.net a multiplayer byla nějaká motivace, furt novy předměty, překvapení, možnosti a hlavně zábava. Graficky, herně, zvukově pro mě luxusní až umělecký dílo. Dnešní hry jsou hlavně o grafice a jednoduchá a zábavná hratelnost nikde.( Ani DS3 se mi moc nezamlouva).Třeba namixovat dobrý předněty a vytrejdovat ty nej. To bylo na battlenetu umění, nemluvím ani o zabití uberů hledání pokladů pomocí find magic a podobných vychávek.
Dnes hraju na ps3 jen 2 hry (pc jsem odstavil jako herní mašinu): Super Street Fighter 4 a Gran Turismo 5, ted cekám na Diablo 3. S touhle magickou uměleckou trojicí si doufám vystačím. Důležitá je supr hratelnost, zábava a výdrž hry. Ne grafika a woow efekt jako u většiny dnešních her. Nostalgicky vzpomínám na 16bit SEGA a Nintendo, takový supr hry a kolik zabírali místa? -
-
Ještě tady někdo zmiňoval Baldurs gate2, Fallout - nejsou to sice akční RPG, ale jen RPG. Tyhle hry jsou na svou dobu doslova GENIALNÍ UMĚLECKÁ DÍLA a můj vrchol v pc hraní, jak rozsahem, nádhernou isometrickou grafikou, příběhem, výdrží, tak i hratelností a zábavou. Oproti Diablu 2 mi však tyto hry stačily dohrát 1 až 2x (30 dní paření od začátku do konce je fakt nazec :D ). Diablo 2 jsem hrál snad několikasetkrát a furt bylo co objevovat.
-
-
naprosto souhlasim......i kdyz fallout 2 sem si rozehral asi 15krat:-) z toho 5krat dohral, BG2 sem dohral asi 3krat.....a diablo 2 jen jednou za carodejku(chain lightning a fire wall), a nedal sem lvl.99 nejsem maniak:-)) i presto sem u nej stravil daleko vice hodin nez u F,F2 a BG2...a ten pocit po zabiti baala na hell to bylo neco. Proste ten obsah a znovuhratelnost diabla z nej udelali legendu.
-
-
-
Naprosto souhlasim s clankem, uz sjem to tu i drive nekde v diskuzi psal... Diablo 1+2, Dungeon Siege 1, Sacred... Nic jineho se jim ani zdaleka nepriblizilo...
-
Your death will be revenged!
-
Entomorph anyone? *2*
-
-
jj Entomorph: Plague of the Darkfall je super hra, to je este predchodca diabla :)
-
-
Je skvele stretnut na nete lidi ktory si pamatuju taketo zabudnute pecky ktore sa nikdy nestali moc populane.
-
-
-
Mna Diablo (ani 1, ani 2) nikdy nebavilo, mozno v dobe kedy som hral jednotku som bol este prilis maly... Dvojka bola celkom fajn - chvilu, vzdy som sa dostal max. do tretieho aktu a potom som to zabalil, pretoze ma to prestalo bavit. Skusal som ju inak v dobe vydania (to som mal 12) a potom v priebehu rokov este parkrat. To iste DS, TQ, Sacred... Vzdy ma to chvilu bavilo, ale po chvili to bola nuda a stereotyp. A preto pre mna najlepsim hack&slash RPG ostava Torchlight, ktore jedine ma bavilo natolko, aby som ho presiel - dokonca viackrat za rozne postavy a obtiaznosti.
-
*