Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je porad dokola .. to se opravdu musi najit s prominutim volove, kteri porad musi kecat, co se muze a nemuze, co je ztrata casu a co ne atd.? Blizzard nabizi aukci na predmety, pokud to nekdo vyuzije je to jeho vec, pokud z toho Blizzard bude mit penize, dobre pro nej .. Porad dokola takove zvasty. Stejny pripad jako World of Warcraft, proc porad nekdo musi resit ty lidi, co tomu davaji svuj cas, kdyz chteji, tak chteji. Proboha proc porad nekoho soudite. To, ze ja bych neco neudelal, neznamena, ze ten, kdo to udela, je omezeny blbec.
    • Odulin
      Souhlas, kvalitní názor!
    • Problém je v tom, že i když chceš normálně kritizovat hru, vždycky se najde dost lidí, kteří si tu hru berou natolik osobně, že si berou osobně i tu kritiku. Kritizuješ hru, kritizuješ mě. Což je samozřejmě blbost a každej tu má právo říct o Diablu III cokoli, příčemž by bylo fajn, kdyby se z toho fanoušce hned nepodělali.
      • Jenomže většina kritiky se tady píše stylem: "stupidní wowkoidní fanboys co si nechaj od blizzs*ace/bliizfucku/blizzny sr*t do ksichtu a jeste na ne za to hazej dalsi penize"
        To neni kritizovani hry ale kritzivani lidi co si to koupi a hrajou. Pak to je utok na me když tu hru hraju a baví me.
        • Ringwraith
          No v tom případě to jsou hloupí ti, kdo ty kritiky píšou.

          Já už si delší dobu vždycky dávám bacha, abych psal ve stylu "ti, co dají obrovské peníze do RMAH jsou pošetilí".

          To v žádném případě není útok na ty, co si koupili hru a hrajou jí. A není to útok na tebe, který si hru koupil a baví ho. Je to kritika pouze těch, co vrazili obrovské peníze do RMAH.

          Aneb - když někdo píše kritiku, tak je potřeba, aby bylo co nejvíc jasné proti komu. Pak se toho snad nebudou chytat i lidi, proti kterým není ta kritika vůůůůůůbec mířena.
      • Ringwraith
        Moudrá slova Teo. Viz příspěvek Kinet1c na předchozí stránce a má reakce.
      • + , to jsem mel specifikovat, kritika je v pohode, vadi mi takove to pozerske nadavani na vse uz skoroz principu .. :) A uz rozhodne bych si nedovolil kritizovat, jen protoze delaji neco jineho nez ja a protoze maji radi jine veci.
  • Tak co bych k tomu řekl. Vůbec mi nevadí reálná aukce a ani poplatky z ní. Je to možnost jak se lidem vrátí peníze za hru; vydělají si třeba ještě trochu víc a hlavně pokud se jedná o ty blázny nolifery co skončí s prací kvůli hře, tak mají konečně skutečnou možnosti si nějak vydělat. Já možná budu něco prodávat na tý aukci, ale ne ve velkým a bez šílený marže, která se očekává. To, že hra musí být online furt, to mi také nevadí. Už jsem to zkoušel přes tethering v telefonu i přes mobilní internet o2 na cesty a dá se to hrát naprosto s přehledem. To, že si blizz bere poplatky za aukci je kvůli jejímu provozu to vám asi nedochází. Z prodeje krabic zaplatí marketing a výrobu atd atd a z těchto poplatků z itemů bude živit datáč, servery apod. Lepší si brát poplatek než platit měsíční subsription pro lidi co chtějí být na této aukci podle mě. Jen se furt nehádejte co je lepší a co ne. Sto psů, sto chutí. Tohle haterství mac vs pc, ios vs android, wow vs zbytek mmo, sony vs ms je naprosto zbytečný. Každýmu se líbí něco jiného a nechápu, proč se musí všichni hned urážet. Prostě každý mý svůj subjektivní názor na daný produkt a ten je jeho prostě, ale nemusíte se kvůli tomu hádat a cpát ostatním ten svůj názor. Vy co hrajete D3 si radši zapisujte bugy a reportujte je ať máte lepší hru a vy co ho nehrajete, tak neplivejte v diskuzi vždy když vyjde k tomu článek. Hrajte si své, co vás baví a nesledujte to, co vás nebaví. Taky například nekoukáte na zoofilní porno, když to odsuzujete, tak to udělejte i u her a ostatních IT related věcí.
    • Chlape vystihl jsi to přesně.Diablo 3 je pro mě hratelnostní extáze-víc k tomu nemám co dodat.
    • 100% podepisuji tento příspěvek ... kdybychom každý byl stejný, to by byla nuda!
      • No nuda by nebyla, ale byl by to jiný druh zábavy než se vzájemně urážet a plivat jed okolo sebe. Diskuze by byly přehlednější a hlavně k tématu! Člověk by se do nich mohl podívat pod záminkou, že hledá odpověď na nějaký problém. Víte dřív byly doby, kdy jsem se s kamarády sešel venku a bavili jsme se co momentálně hrajem a co nás na tom baví a teď? Nemluvte o wowku, sw:toru, diablu, cod apod. Najednou jakoby všem ruplo v bedně a všichni si musí do krve hájit to své a vyvolávat o tom konfliktní rozhovory. Dřív to bylo: No víš mě ty rtska moc nebaví já radši tohle a tamto a konec diskuze. Teď: Prosím tě, jak můžeš tuhle píčovinu hrát, dyť je to děs, to radši hraj tohle (protože to hraju já samozřejmě)... Prostě lidi byli slušnější a to nemyslím z pohledu vulgarity to já mluvím jako dlaždič ve svém okolí, ale nechtěli jsme se hádat a ani jsme k tomu nedávali podněty ostatním.
        • Odulin
          Přesně. Tohle je radost číst.
    • ...a přesně o tomhle jsem dole psal: člověk něco řekně o hře a druhej se začne bavit o něm. Proč? Co kdybychom se všichni naučili soustředit víc na předmět ve větách místo podmětu? Že by to pak mohlo vést k nějaké konstruktivní debatě?
      • kostejnesmrtelny
        Vyčítá kotel hrnci...
        9/10 ringwraithovejch příspěvků jsou rádoby ironický, sarkastický žvásty ve stylu "co si myslí průměrnej fanda Blizzardu". Když mu na to něco někdo věcně odpoví, je promptně do škatulky přihozen...
        • Ringwraith
          Ne, je promptně tázán, zda se cítí být členem té škatulky.

          Tedy aspoň tobě jsem v tom duchu odpovídal.

          Stačí říct ne, necítím.

          Jinak jo, je možný, že to s tím roleplayem různých fanboyů přeháním. Dělal jsem to u Skyrimu, u ME3, u kde čeho. Prostě mě to baví.
    • Mne sa stalo 2x, ze zamrzol herny svet vinou problemu so serverom. Ale bolo to v exponovanej dobe, ked to hrali vsetci a Blizzard zrejme robil upravy. Dosledkom bolo opakovanie od posledneho checkpoint-u. Teda maximalne jeden level. Inak to islo slusne. A bude sa to len zlepsovat, ako sa zataz rozlozi. Nemam strach, ze by Blizz so skusenostami s WoW a SC2 mal problem udrziavat servery v kondicii.
      • mě se tohle stalo včera večer v poušti minimálně desetkrát, ale nevadilo, aspoň jsem ji prošel desetkrát znova a dal 3 úrovně k dobru :D
      • Přesně tak. Já to začal hrát v úterý nějak v 21,00 a bez problémů větších. Jo místama se to lagne, ale za to může i špatná wifi v PC, ale jinak od té doby jsem neměl žádný problém, ale podotýkám, že hraju vždy tak od 20-23 kvůli práci.
  • Veskoslav
    Lidem vadí aukce do té doby než najdou luxusní předmět, co tam sami pak prodají.....
  • Koukam ze Ringwraithovi j*blo uz uplne =D Blizzard vytvori postavy, pres ktery bude hazet do RMAH itemy a prodavat je nic netusicim amikum... AIDS neexistuje, leky nas zabiji, 9/11 si udelali amici samy, Al-Kajda je dodnes placena amikama, byli jsme stvoreni martanama a Rath dokazal zmenit vino v penize =D "Ringu", doporucil bych www.vesmirnilide.cz , vytiskni si ty obrazky a stoupni si s nema na nejblizsi roh.. bude to davat vetsi smysl nez to, co pises proti hre, kterou nemas rad a nikdy si ji nehral a ani hrat nebudes...
    • Ringwraith
      Hmm, jistě?

      Nenapadá mě ani jedna věc, které Blizzard od toho zastaví. Tak mě prosím pouč, proč by to nemohli udělat... zdá se, že jsi velmi chytrý a já se rád nechám poučit. Co zastaví Blizzard v bezproblémovém vydělávání peněz? Neříkám totiž, že to 100% udělají. Ptám se, co je zastaví?

      A nadávky o tom jak mi jeblo si odpusť, zníš jak dlaždič v hospodě páté cenové kategorie.

      Jo a "bude to davat vetsi smysl nez to, co pises proti hre, kterou nemas rad a nikdy si ji nehral a ani hrat nebudes..." ukaž mi, kde píšu něco proti hře... aha už vím, jsi jen další chudák hráč Diabla 3, kterej neumí rozpoznat sebe od Blizzardu a bere si kritiku americké firmy osobně. Chtěl bys být Blizzard?
    • Postoje ľudí k D3 sú tieto 3:

      1. Hru má, pochopil jej princíp a skvele sa baví.
      2. Hru má, nepochopil jej princíp a plače na metacritics.
      3. Hru nemá a ticho závidí..


      Ešte tam asi budú absolútne nezaujatí ľudia ale vás moc nie je, čo ? *5*
      • Nemám, nechci, nebavilo by mě to.
      • Jazz
        Ne, tu sračku vám fakt nezávidím.
        • Alex81
          Jsem moc rád, že to vím, nemohl jsem ani v klidu hrát, jak mě pořád trápila myšlenka "a co Jazz závidí mi to nebo ne?"
          • Jazz
            Právě proto jsem ti to řekl, hlupáčku *3*
          • Tak hraj a nečum tu.
            • kostejnesmrtelny
              Upaluj na salaš, bačo. Zdrhaj ti ovce.
      • Vynechal jsi ještě 4, 5, 6, 7 a 8.
    • Všimnite si koľko blbostí vie niekto nasúkať do jedného odstavčeka, chlape prihlás sa do idnes, alebo sme.sk verím, že sa o teba potrhajú.
  • Přetížení se opakovaly pokaždé u WoW, kde naprosto přesně věděl, kolik lidí si to pořídí. U Diabla měl taky slušnou představu. Jde o to, že pro Blizzard je naprosto zbytečné pořizovat 4x silnější servery když to za týden bude hrát čtvrtina lidí. Takže prostě nechal poddimenzovanou infrastrukturu a počkal než to časem "vyhnije". Jednoduché.
    • A i kdyby to hralo porad stejne lidi, tak se ten napor rozlozi na cely den. Ted chteli proste uplne vsichni hrat ve stejnou dobu a proto servery nestihaly, stacily 2 dny, az se lidi trochu uklidnili a nemam s logovanim ani hranim problem.
    • presne, a takhle to delaji vsichni. cili se musim smat tem blbeckum, co jdou stat pulnoccni prodej, a vubec jim skrz jejich minimozecek nedochazi, ze kazda nova hra ma prvnich 3-5 dni pretizeny servery, pak to opadne.
      • Já na půlnočním byl, blbeček nejsem a hru jsem hrál bez potíží od 01:00 - do 05:00, kdy jsme pak "vstával" do práce.
        • Taktiež, mal som na druhý deň voľno a asi po niekoľko minútovom pokuse som sa prihlási a hral som cca 00:30 - 10:00 kedy som už radšej odpadol do postele "D

          Chcelo to trochu trpezlivosti a hlavne chápať zmysel tých chybových hlášok.. :)
  • Piggsy
    Za sebe říkám, že s aukcí předmětů nesouhlasím. Blizzard si vydělá, to je sice pěkné, ale ze spousty mladých hráčů to udělá závislé trosky a zlatokopy, co si budou naivně myslet, že hraním Diabla 3 zbohatnou. Stejně tak jako si závisláci na Facebooku myslí, že mají hromadu kamarádů, přitom mají prd a skutečný život jim mizí v nenávratnu. Chápu, byznys je byznys, každá firma si chce vydělat co nejvíc a Blizzard do toho nikoho nenutí. Ale už jen tím, že dává lidem tu možnost, ničí samotnou podstatu hraní. Hrát se má přece pro zábavu, aspoň dřív tomu tak bylo. Pro mě je hraní odpočinek od světa ovladáného penězmi a pokud bude stejný svět i v Diablu 3, pak pro mě jeho hraní postrádá smysl. Peníze nikdy nic dobrého nepřinesly, jenom války, lakomství a vyjebávání s člověkem.
    • Tak itemy/goldy/leveling/cokoliv za prachy je u kazde onlinovky davno, bylo to uz i u Diabla 2 akorat ne oficialne, takze to bylo komplikovanejsi a byla vetsi sance, ze te nekdo ojebe.
  • Je fajn, že chce Blizzard pomocí aukcí v Diablu zvednout životní úroveň Číňanů *7*
  • Ringwraith
    FT - dobře řečeno. Prostě Blizzardí past na slabomyslné. Nezbývá než doufat, že se chytne co nejmíň lidí. Ale asi ne - stačí se podívat na úspěch Nexonu a jiných F2P firem.

    esc, kostej - chlapy zajímá mě, jestli vás napadá nějakej logickej důvod, proč by Blizzard své hráče takhle neobíral? Je to velká síť a je jasný, že se pár ryb do ní chytne. BTW možná vám to asi nedošlo, ale to já to ani nemíním jako kritiku, spíš to jen zmiňuji, aby si to každý uvědomil. A myslím, že to je geniálně vymyšlenej systém jak si namastit kapsu.

    Jo a o Starcraftu 2 jsem nenapsal ani popel.

    Víš, já jen chci, abyste si uvědomili, že ten úžasňoučký Blizzard, co vám udělal Diablo 2 a Warcraft 3 už dávno neexistuje. Umřel. Není. Konec.

    Už je jen chladný kalkul Activisionu a vy, kteří se musíte sami rozhodnout jestli jim dáte vatu. A jde vidět, že oni jsou sakra dobří ve vymýšlení způsobů jak si z lidí tahat. *3*
    • Kinet1c
      ku.va co ta na tom s.ere ?? co ?? prezrad my, melies pi.oviny a myslis si ze vies vsetko, co ti dava pravo navazovat sa do ludi co si hru kupili ci si hru chcu kupit, akym pravom sa ty k.rva odvazujes sudit ludi, ktory si hru kupuju, teba niekto buzeruje ze si sprosty fanboy sra*ky menom TERA ?? nie, tak ti prezradim ze vecsiu hovadinu ako TERA som davno nevidel, btw ano Diablo III nie je bez chyb ano blizzard podcenil situaciu ci pripadne precenil samych seba, ale to neznamena, ze ta hra je na ho*no a blizzard umrel, ja osobne ako tak hram, nevidim na tej hre nic take co nebolo uz aj v dvojke, ano zmenil sa skill system, NO A, mne nahodou celkom vyhovuje, kombinacie ake si tam mozes spravit su lepsie ako nabuchavat staty do skillov len aby si mal uber character, dalej predstav si chytil som sa do siete ale az po zahrati bety, predtym som uvazoval co robit, ale rozhodol som sa a rozhodol som sa tak, ze hra sa oplati kupit, a zatial sa oplatila, pripojit sa viem od sameho zaciatku, AH ma netrapy, ako keby ani neexistoval a hram hru ako stare dobre D2 ci 1. Stavim sa ze ani tebe sa nepacilo ako som zautocil na TERU, tebou tak ocividne milovanu. Tak ako ja nie som Fanboy Diabla a serie, ale celkovo mam H&S rad vlastne ako zaner, ked je kvalitne tak to mam rad, a D3 je kvalitne, tak ako vidim ze aj T2 bude a ako z videii sudit mozem aj Grim Dawn ma zaujalo nesmierne, to ze ty nemas odvahu si hru kupit a ponorit sa do pribehu, ktory je mimochodom jednoduchy samozrejme ale aj napriek tomu celkom zabavny. To ty nemozes vediet hlavne ked si hral iba chabu betu, kde si z hry ani ho*no nevidel a myslis ze blizzard chytil SLABODUCHYCH do svojej siete lzi a intrik, ty si chlape pripad. Oznacovat kupcov tejto hry slaboduchymi a ty si co ?? PERVERZAK ?? hrat hru s malimi dievcatkami, Tak vidis, je ubohe niekoho nazyvat niecim cim nie je a ano zcasti si to beriem aj proti sebe, kedze som si hru kupil, tak ako miliony ostatnych, takze ty nie si slaboduchy, iba my ostatny, POKRITEC FU SOB, si ma nasral
      • Ringwraith
        Ehm, rupla ti cévka?

        Kde se bavím o tom jaká je samotná hra? Kde se bavím o novém systému skillů ve hře? Tím, že Blizzard umřel jsem myslel, že lid, kteří v něm kdysi pracovali jsou už dávno v Runic Games a ArenaNetu. Pokud se ti líbí nový systém Diabla 3, tak prosím, to ti neberu.

        A kde označuju miliony lidí, co si koupili Diablo 3 za slaboduché? Žádnou takovou větu jsem nikdy nikde nenapsal. Za slaboduché považuju ty, kteří podlehnou RMAH a vysolí do něj velké množství peněz. Sám píšeš, že tě netrápí, takže předpokládám, že v něm nic nekoupíš.

        Hele, já chápu, co tě asi naštvalo. Popisuju tady možné nepěkné praktiky Blizzardu, což nepřímo vrhá špatné světlo na Diablo 3 a ještě nepříměji na tebe jako hráče Diabla 3. Ale opravdu jsem nikdy všechny hráče Diabla 3 z slaboduché neoznačil. Takže prosím čti, co lidi píšou s klidem a s nadhledem.
    • Třeba ten, že u itemů má Blizzard z kažýho prodeje jen 1 dollar/libru. To je pro ně zanedbatelnej zisk když si vezmeš kolik by s tim bylo práce a jaký jsou důsledky kdyby se provalilo takhle neetický chování firmy.

      http://eu.battle.net/d3/en/services/auction-house/how-to#fees
      • Ringwraith
        Otázka na tebe:

        Blizzard ten systém vytvořili a sami ho i řídí a kontrolují. Mají nad ním 100% absolutní autoritu. Myslíš, že jsou všichni v Blizzardu takoví tupci a nechají se chytit?

        Já neříkám, že to 100% budou dělat. Jen říkám, že se to vyloženě nabízí, protože jedinej, kdo je může 100% kontrolovat jsou oni sami. Hráči si můžou všimnout jen třeba divných počtů itemů v RMAH... no a jak říkám, stačí chvíli sledovat skutečnou RMAH mezi hráči a na základě pozorování vytvořit své falešné nabídky, které budou vypadat legitimně.

        Je to lehký zisk bez větší námahy. Myslíš, že po tom Bobby Kotick neskočí?
        • já už nemám co dodat, podle mne je to pro ne naprsto zanedbatelny zisk vydelavat 1 dollar na kazdym itemu, zase tolik ty real money aukce nepojedou
          • Ringwraith
            Ale já to myslím tak, že tam dají ten item oni sami -> dostanou 1 dolar + plnou cenu předmětu po odečtení transakčních nákladů Paypalu. Myslím to tak, že se Blizzard bude vydávat za prodávajícího hráče a shrábne tak většinu prodejní ceny.

            Toť otázka, za kolik se budou itemy prodávat... nedovedu to posoudit, ale myslím, že při počtu hráčů Diabla 3 by se jim to vyplatilo skoro v každém případě.
            • Ringwraith
              To je fakt.

              No, mě to prostě napadlo a řekl jsem si, že možná spousta lidí takto nad RMAH ani nepřemýšlela. A tak jsem se chtěl podělit o myšlenku.

              A když to napadne rádobychytráka jako jsem já, tak to přece musí napadnout i nějakého kovaného vydělávače v Activisionu.

              No a příměr s Ebayem má jednu chybku. Nad Ebayem Blizzard nemá plnou kontrolu. Nad RMAH jo. A to může být rozdíl, který rozhodne o realizaci nějakého takového plánu.
            • Jo tak, to už by byl asi lepší zisk. Chápu, že tam nějaká míra zneužitelnosti je. Nicméně stejně tak by si Blizzard mohl vytvořit účet na E-Bay který by se tvářil jako normální hráč s rare itemama a prodával je takhle. Tohle prostě nevidim jako nevýhodu toho aukčního systému, ale obecne toho, ze dneska jsou lidi ochotny platit za virtualni itemy. A za to rozhodne nemůže Blizzard.
      • GlaDOS
        Neříkaj ti blesk? Víš, obchodníci za transakce většinou pobírají poplatky. Je to v případě různých internetových aukcí, je to u tebe v sámošce, je to i v čím dál více zmiňovaném Kickstarteru (a tam i v docela nemalé míře). Já si Diablo 3 koupil ale rozhodně si nebudu zážitek ničit kupováním herních věcí. Když si to někdo koupí, jeho boj.
        • ... Nedělej ze me idiota a přečti si na co jsem reagoval. Reakce byla na to, co Blizzardu zabrání aby si nevytvořil spoustu postav, nedal jim nějaký ultra-super itemy a pak bude na nich vydělávat miliony na poplatcích.
          Já proti aukci nic nemám a souhlasim s tim co jsi napsal. Ale diky ze jsi ze me udelal pitomce.
    • kostejnesmrtelny
      esc, kostej - chlapy zajímá mě, jestli vás napadá nějakej logickej důvod, proč by Blizzard své hráče takhle neobíral?

      Mě je to jedno, ať klidně "obírá" (krásnej termín pro obchodní nabídku, jsi si tím nekomunismem jistej?). Pokud je mi známo, nikdo není nucen na RMAH nakupovat. Já za čtyři roky hraní WoW zaplatil kromě dvou transferů na jinej server (kvůli novým guildám) akorát tak měsíční subscription; tak nevím, proč bych na tom měl teď začít cokoliv měnit, kór když všechny ty věci se dají získat normální cestou. A že to udělá někdo jinej? No a kurrva co je mi po tom, není snad svéprávnej? A jestli ho koupí od jinýho hráče nebo od Blizzardu je úplně nepodstatný; kupci je jedno, od koho kupuje.
      Pro mě jsou důležitý dva nezvratný, nepopiratelný fakty:

      1) hra je dohratelná i na inferno bez gearu z RMAH

      2) kdybych si gear koupil za skutečný peníze, obralo by mě to o radost z jeho získání

      Pokud to má někdo jinak, je to zaprvý jeho boj a zadruhý proč mu nevyhovět? Proč se nad tím rozčilovat?
      • Ringwraith
        Proč se na tím rozčilovat?

        Protože to ostatním ukazuje, co lidi přetrpí.

        Dneska lidi nadávají na to jak jsou všechny FPS srajdy jako CoD. Podívej se pod článek o Far Cry 3. A proč jsou všechny FPS jako CoD? Protože CoD se prodává a tak to ostatní napodobují.

        Diablo 3 nastoluje nebezpečný precedens o tom, jak hráči překousnou always online DRM a RMAH a mikrotransakce. Chceš mít v budoucnu všechny hry always online a s mikrotransakcemi?

        Já ne.
        • kostejnesmrtelny
          Nemám s tím problém, pokud
          1) za mikrotransakce nepůjde sehnat exkluzivní, ve hře zvýhodňující "zboží" (D3 - check)
          2) always online DRM sebou přinese i související výhody (cloud na savy, naprostá nemožnost cheatovat, sociální prostředí á-la battle.net, možnost přidat se ke kámošům do hry jedním kliknutím) (D3 - check)
          3) bude mi zaručeno, že servery poběží dostatečně dlouho. Vzhledem k tomu, že servery pro D2kovej battle.net pořád fungujou, a deset let po release pořád vychází patche, jsem v tomhle ohledu docela bez starostí...
    • Hele, nemam takove reakce rad, ale proste si nemuzu odpustit abych ti nerekl, aby sis takove kecy nechal na sraz mladych komunistu. To ze nekdo vydelava prachy neni zlocin, navic zpusobem jakym to dela Blizzard, kdy jeho vyrobky jsou hodne nadprumerne a jen malo kdo mu muze konkurovat. Takze at maji jeho sefove klidne jachty, me to opravdu nevadi.
      • Ringwraith
        A kde jsem řekl, že je zločin vydělávat prachy? Vždyť je chválím, že to mají dobře vymyšlené. Z žádnýho komunismu mě prosím neobviňuj.

        Jen se me nelíbí k jaké "herní době" to vede, jak už napsal "lop".

        Tak jen ať si kapsy namastí. Ale mohli by si je namastit tím, že vydají kvalitní produkt po všech stránkách, včetně DRM, DLC, podpory atd. Třeba jako CD Projekt RED.

        Zatím totiž vezmou kvalitní produkt, obalí ho do bordelu a stejně vydělávají.
        • To vubec neni pravda OMG Diablo 3 je ciste udelana nova hra zadna predelavka. Zajimalo by mě kolik z vás si uvědomuje jak je těžké udělat pokračovní nejelpších her. Pro samotnej Blizzard to je těžké.(a odvedli dobou práci) Vsadím se o co chcete že tu bude sama situace A JEŠTĚ HORŠÍ až vyjde od Blizzard TITAN no to bude keců druhé wowko atd...
        • jestli se ti zda BF3 a Diablo 3 malo kvalitni, tak muzes zalozit studio a udelat lepsi hru. BTW, sis vybral skoro to nehlepsi na trhu, takze opravdu nevim, co myslim kvalitni. Jako v porovnani se staryma hrama ? jak jsem psal ty umrely pred 5 lety, Dnes je SAMOZREJMOST, ze hra ma F2P, mikroplatby, nebo DLC, premiovy obsah. Je to pro lidi co MAJI penize a chteji mit neco navic a tak za to zaplati. Tvuj brek nad tim ,ze tam jsou mikroplatby je divny. Navic ty mas svoji GW2 ktera bude mit vsechno zadarmo, ne ? me osobne se ta hra nelibi (nejenom ze je to MMO), z mnoha duvodu a hrat ji nebudu. Ale budu hrat BF3, koupim si premiovy ucet. Budu hrat Diablo 3 a asi i jeho datadisky. Zkratka jsem se tak rozhodl a ty penize za to dam. Nechlastam, nehulim, neberu fet. proste ty prachy "vyhodim" jinak. bez problemu.
        • A co blizz udelal tak spatneho ? ze zabranil piratum aby ho okradli ? ze zabranil nelegalnim aukcim na pochybnych webech tim, ze je implementoval primo do hry ?? fakt nechapu, co provedl tak zleho. Ze si nechaji CD Projekt od piratu sr..t na hlavu to je jejich vec...ostatne taky se jim to asi moc nelibi, kdyz monitorovali torrenty a lidem co tam stahovali pak posilali slozenky na zaplaceni hry + pokuta, jinak soud.
          • Ringwraith
            Vzali ti možnost hru hrát kdykoliv a kdekoliv se ti zamane.

            Ale jak napsal "lop", to je dneska standard.

            A jak napsal "lop". Je to o volbě.
            Tak já si teda volím, že se mi to jak herní vydavatelé zachází s hráči prostě nelíbí.
            • @sk: Však už si to dal najevo, my to vzali na vědomí. Tak utíkej kupovat a kývat na všechno co ti Blizzard a jiné společnosti předhodí.
            • Muzes ji hrat kdykoli a kdekoli, kde je internet...kdyz mam doma stare PC tak si to taky nezahraju a nenadavam, ze pro me Blizz neudelal moznost stahnout detaily na takovou miru, abych si to mohl zahrat na nejake 486.
            • v poradku. tedy jina alternativa, pro tebe GW2. a tak to ma byt.
    • jestli sis nevsim je nova doba. Stary hry umrely vsechny, uz tak pred 5-7 lety. ted je nova doba F2P, mikroplateb. VSUDE. a jiny to ted nakou dobu nebude.
      • Kr.Pa
        stare hry a firmy neumiraji, jejich autori se schazeji v malych inde studijich a znovu delaji hry z lasky, ne pro penize
      • Ringwraith
        A všimli si toho i ostatní?

        Nevadí jim, že tuto dobu podporují svým kupováním Diabla 3?

        Bylo to u BF3 a ME3 s Originem a je to znovu i zde. Stačí prostě do nepříjemných podmínek zabalit extra atraktivní produkt a lidi se klidně přelomí vejpůl...
        • tobe trochu unika realita. Pkud je hra nejlepsi, muze si i neco dovolit. BF3 zadny mikroplatby nema, ani neni F2P. co se tyka mikroplateb i diabla3 a i ostatnich, kdyz to nekdo zaplati, at to zaplati, o co go ? ty to platit nemusis. svet jede poslednich 50 let na penize, a po roce 2000 se prislo na to, ze hry, jsou obrovskej bysnis, kterej setre televizi i kina.... je to prirozeny vyvoj. ti nejlepsi si to mohou dovolit, nechait si za to nejlepsi co je na trhu platit. Tak to bylo je a bude ve vsech oborech lidske cinnosti.
          • Ringwraith
            Takže mi nezbývá než potichu přijmou všechno, co mi krutá realita připraví?
            • lop: jenze, kdyz budu chtit - to plati ted a bohuzel docasne...pokud vydavatele zjisti, ze tohle s.ani na hlavu zakaznikum nevadi.. za par let uz tu moznost volby mit nebudeme... budeme volit mezi hrat hry ( s online pripojenim single, s mikroplatbama, s uvadenim udaju o cele rodine vcetne deti, ktere taky budou muset mit vlastni battlenet ucet aby mohly hrat) anebo nehrat...no dobre jde o hry se rekne ... jenze tohle muze pokracovat dal a dal koncit treba tam, ze si bez udani jmena nic nekoupis, platit budes i za vodu ktera mela byt spotrebovana a nebyla... ja vim zni to absurdne, ale koho by pri vydani napr. DeusExe napadlo, ze sigleplayer hru si bez netu a staleho pripojeni nespustis a nezahrajes?
            • Těžko říct, ale podle mě tě spíš čeká syndrom vyhoření než že se něco změní.
            • avp8: me osobne prijde ze ty hry jsou nejlepsi na trhu. To ze mely megahype je vec druha. Ale pro me jsou nejlepsi diky tomu jak se hraji.
            • A přesně tomu se říká úspěšný marketing ...
            • jaky prijmout ? ty sis vybral GW2, ja Diablo3 s platbickama, KDYZ BUDU CHTIT. je to o volbe. Ne ?
  • yuri.sidius
    Původně jsem měl v úmyslu aukční síň scela ignorovat. Proč vrážet do hry, za kterou sem už dal nemalé peníze další peníze? Abych měl nejlepší postavu s nejlepšíma předmětama na světě? A co potom, vytisknout a dát do životopisu, no to asi těžko. Jediný co mě napadá, že si takový hráč potom může lehnout a před spaním si říct " Ach, to sem byl zase celý den v D3 nejlepší :)" No někdo to asi potřebuje ke štěstí, mě stačí si dobře zahrát a k tomu pro mě patří i najít si to vybavení sám. Příjde my, že tohleto propojování virtuální reality se skutečností začíná být čím dál větší zlo. Nedávno se někdo soudil, že mu někdo jiný v nějakým MMO ukradl zbroj která se v realitě prodává za desítky tisíc, to sem si fakt už řekl co se to s tím světem děje. Ale tohle je o lidech a blizzard udělal dobrou věc, že to aspoň pro tyhle blázny pojistil jako seriozní obchod. Je to fér a je fér, že si za to i něco učtuje, nakonec je to jeho hra tak proč ne. A já to nakonec taky možná využiju, ale jenom na prodej. Pokud mi někdo dá třeba 10k za unikátní sekeru z jedniček a null nemám s tím problém *5*
  • Já nevím, co čekali, když ten koncept např. craftění je špatně a nedomyšleně postavený. Když v Číně jsou celé společnosti co sídlí v továrních halách a jedinou náplní práce zaměstnanců je právě za provizi a jídlo hrát, grindovat a prodávat virtuální předměty a nalevelování accountů. Pár dní po spuštění, kdy hra ještě není ani plně stabilní (lagy, dropouty, delayed loginy) a nároky na výrobu většiny věcí už jsou v součtu vyšší než cena na AH (sečtěte ceny tréninků + materiálu atd...).
    Ale když chyby "geniality Blizzardu" člověk upozorní hned po vydání je utlučen čepicemi fandů a po týdnu už naráz prozře polovina lidí.
    Stejné to bylo se SW Torem, jen to Diablo je víceméně F2P WoW trochu jinak.
    Dle mého se jak SW Tor tak i Diablo jako "továrna na další peníze" moc nechytí. Pokud někdo nepřijde s novým konceptem a novým pojetím, jak MMO a onlinovky tohoto typu udělat jinak a zároveň masy umasírované tím že "pokud to není jako wow není to MMO" přesvědčí, že to jde i jinak. Manažeři si myslí, že to je moc riziková investice, ale slepé kopírování sice "ve WOW fungující" ale přesto už dávno přežité koncepce mě příjde ještě rizikovější.
    Proč asi lidi zůstávají u wowka?
    když si budujete a vybavujete vlastní barák, investujete do něj 10 let prachy, sbalíte se a půjdete stavět úplně novej ze stejného materiálu o 100 metrů vedle jen proto že vám dají k dispozici jinou barvu tapet ?
    Pořád je to jen malá a hlavně pomalá evoluce. Základ z wow, vlastní textury a 1% zkusíme udělat jinak jakou to bude mít odezvu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit