Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • já jsem tak včera utíkal a sekal v D3 a zabil pár rare monster a vypadly z nich dve moc hezke unikatni vecicky, ale pro postavy za ktere nehraju. U kováře jsem vycraftil také 2 věci, co mi úplně nesedly, ale něco mě stály. Díval jsem se na aukční dům a každá se prodávala tak po 15-20 000 vyvolavacka. tak sem si rekl, ze prodejce nas*ru ostatnim udelam radost a dal jsem je za pet tisic okamzita koupe a za par minut byly pryc. ja bych je rozsekal na suroviny tak co, někomu to udělalo radost. *1* Když to je ve zlaťácích nemám problém (já osobně, co kdo za co vyhází v Eurech apod, je čistě jeho věc), prostě obří tržiště *5*
  • takze teraz je D3 online single bez funkcii, ktore boli dovod, preco je D3 online?
    • Na men to působí tak, že ta hra už prostě pořádnej singleplayer ani nemá... Kupovat předměty od obchodníků nemá smysl když na aukci za podobnou cenu dostaneš 10x lepší. Ničit itemy kvůli crafting resources nemá smysl když na aukci to vyjde levněji a i ty itemy co si vytvoříš většinou nejsou nic extra ve srovnání s tím co se dá koupit.
    • ochrana pred warezem, koncept hry, co na tom nechapes ?
      • DRM chapem
        ale ako drm to blizz nikdy neprezentoval
        stale islo len o socializaciu single playerov ;)
        • Nevim, aukce me funguji, friends list a coop taky, public coop hry taky hraju...?
  • Já se těším, až tu bude recenze na D3, to bude komentů, kliknutí, slz a lidskejch tragédií *5*
    • Asharak
      Uvažuji o tom, že si vytvořím výzvu, kdy se takovéhle diskuse nezůčastním. U Skyrimu to z části vyšlo. Už teď vidím, jak ztratím 30 minut (tady) a dovím se opět to, že jsou lidi hloupí *9* .
    • Cahir
      Sulik!
  • Kritiku si osobne neberu, totalne me unika pointa jit na diskuzi o hre, kterou nemam rad a u ktere nesouhlasim s praktikami firmy, ktera ji vyrobila a hanit tam vse co se da. Nelibi se ti to? Tak sem neleeeez. Me se taky nelibi CoD a Battlefield 3 a nemam potrebu vykladat na jejich forach, jak je to spatny a jak Bad Company 2 je super...

To je proste... Proc by to nekdo delal? Bud ma nejaky nevyreseny problemy sam s sebou, se kteryma se nedokaze vyrovnat, nebo chce vylozene provokovat a vyvolavat hadku.

Nelibi se ti Diablo, WoW, Warcraft, Starcraft, Blizzard? Necti clanky o tom, nepis sem, usetris si tak spousty casu, kterej si muzes uzit jinak a rekl bych, ze podstatne lip... Nemyslim to nejak hnusne nebo spatne, proste se zamysli nad vyznamem toho, psat nekde, kde je dost fanousku dane veci o tom, jak se ti to nelibi a jak je to spatny.

Konspirace, ze Blizzard bude umele vytvaret itemy a pak je prodavat jsou prinejmensim stupidni, a aji kdyby to tak bylo - pokud to konecny uzivatel koupi a je spokojenej s +28 UltraMegaPwnxorzLazerZofDeatHXXX5000 s 1337 DPS, tak proc ne... odpada tim riziko, ze bude scamnutej strankou prodavajici itemy / "goldy" a vysledek je stejny.
    • Ringwraith
      Hmm, popravdě já na fansite fóra nechodím, protože tam najdeš většinou pouze jednostranné názory a diskuze nemá smysl.

Na Games.cz si ale užívám práva chodit kam chci a diskutovat o čem chci. A teď se mi zrovna chtělo diskutovat o tom, jak se mi nelíbí některý volby Blizardu a jak to může být nebezpečné pro budoucnost her. To není kritika Diabla 3 samotného, ani jeho hráčů, keep that in mind. Stejně tak se mi nelíbily volby EA kolem Mass Effectu 3.

Jo, já vím, že se to fandům hry špatně poslouchá. Ale třeba pod články o Zaklínači 2 všichni chválí CD Project RED - nechtěli byste, aby takový byl i Blizzard? Já aj jo. A vědět jaký je teď je potřeba k tomu poznat zlepšení/zhoršení. Nejlepší by bylo, aby takoví byli všechni. pak by se mohli předhánět v tom, kdo nás oblbne lepší nabídkou DLC zdarma atd. Jaká to utopie.

Už kdysi jsem to někomu říkal - pokud je to problém, tak by neměl chodit na obecně herní stránku, ale zdržovat se právě na fansitách.
      • Cahir
        Teď pravděpodobně nas*ru hodně lidí, ale to co předvádí CDProjekt mi připadá jako charita, filantropie! Kdybych tam byl šéf, nikdy bych takovou politiku nepraktikoval a jsem zvědav, jak dlouho jim to vydrží. Já prostě nevidím nic špatného na placeném dodatečném obsahu. Pokud studio začne dělat na novém obsahu pro hru, mají právo za něj požadovat peníze. Lidi si pamatují jen špínu, ale faktem je, že touto cestou vzniklo spousta výborných DLCéček. Všechna DLC pro Fallout New Vegas budiž příkladem. Velice povedená byla i DLcéčka pro Dragon Age 2, hlavně Legacy. ME2 měl taky několik výborných, např. Shadowbrokera či Overlord. Každej trochu soudnej člověk musel vidět, že na těchto přídavcích si dali vývojáři sakra záležet a že to musela být makačka. Zadarmo by je mohl chtít leda tak komouš nebo socka.
        • Můj názor je že CDProjekt to dává zdarma proto, že to mělo být v plné hře, ale z časových důvodů to nestihli. Tak proč si za to nechat znovu platit, nehledě na to to přiláká nové kupující originálek. Zatímco u DA, či ME to občas, neříkám vždycky, vypadá že spíše hledaj co by z plné hry odstranili a dál prodali. Tak to na mě působí. Ale některá DLC jsou opravdu dobrá, to nepopírám.
          • Cahir
            Jasně mluvím o těch, na kterých pracuje po dokončení hry. DLC typu From Ashes jsou prasárna, to je jasné...
      • Me jde o pointu, fanouskem Diabla nejak extra nejsem, vlastne ma nejoblibenejsi hra je Transport Tycoon Deluxe a Tropico 1. Ale proc zbytecne sirit flame... Ano, Blizzard posledni dobou upada, EA taky a Ubisoft jakbysmet, to ale neni duvod zbytecne sirit flame tim, ze jdes nekam, kde je "velka koncentrace" fanousku dane hry / studia a psat tam, ze nejaka cast te hry je blbost...

Diskuze by pak byli mnohem hezci a meli obsah, takhle jsou to jen emocialni vylevy odpurcu a fanousku...
        • No ono Blizzard ani tak neupadá, spíš tu hru dělá tak, že do ní na začátku nedá všechno a většinu si šetří do datadisků atd.. Navíc čím víc peněz má, tím lepší bude support hry, tak co řešíte ? Vždyť Blizzard neni EA, která místo aby se alespoň trochu starala o jednu hru, vydá radši 10 jiných, jenom aby měli zaměstnanci práci a lidi zaplatili tunu zlata.. BTW: Ea byl vždycky shiit.. žádnej support her.., žádná pomoc vývojářským studiům, která měla jejich hry na starosti, prostě nic.
      • Prijde mi to nebo kazdy druhy post zminujes ME3 :-D Me to neva, jen me to uz bije po hlave.
        • Ringwraith
          Sorry no. Je to předposlední případ hry, kdy mi praktiky vydavatele nějak extra vadily.
          • To je v pohodě. Jen upozornuji, protože by se do toho mohl někdo začít navážet. :-)
  • koukám, že diskuze tady se začíná dost podobat diskuzim na novinky.cz
    • jindra.veliky
      nevsiml jsem si ze by se z nadpisu kazdy novinky udelal politickej vtip *8* ale muzem zacit *4*
      • myslel jsem spíš v tom, že se tu jen na všechno stěžuje, většina lidí jen šíří nenávistný a ublížený příspěvky, všechno je ted špatně ale dřív bylo všechno krásný atd...
      • Jsi bystrý, Jindro. Bez irone *3*
    • To víš, s roustoucím davem se přímo uměrně zvyšuje i výskyt blbosti *7*
  • Kr.Pa
    Aha !
    http://www.youtube.com/watch?v=I43GUnZN_s4&feature=related
    *15*
  • Kr.Pa
    Just LoL
  • nerozumim jedne veci, kdyz se mi ta hra nelibi a nehraju ji .. proc o ni maji nekteri chut sahodlouze diskutovat a vysvetlovat jake to tam je .... Me napriklad nezajima jakysi Elite kus v CallofDuty a tak ve finale ani nevim co to je :-) takze si o tom tezko podiskutuji
  • Každa firma, která má buď hate-ry nebo love-ry a nic mezi tím si může gratulovat. Takto se profilují jedny z nejúspěšnějších společností na světě.

Úplně stejně je na tom Apple se svýmy produkty. Jedni je nenávidí, druzí milují a tak je Apple teď už nejhodnotnější firma na světě.

Blizzard dělá úžasné hry. Nejsou nejlepší, to jistě ne, ale žádné jiné hry se nehrají i 10 let po vydání. A toto dokázal jak u SC tak u D2.

Tady k tomu flame: Ať klidně někdo prodává lejna za 10.000,- CZK, pokud je někdo jinej bude kupovat. Ať si dělá každej co chce, ostatním by to mělo být jedno.
    • jj Blizzard razí hodně "Applovskou" strategii. "Budete to používat takhle, protože my vám řikáme, že takhle je to nejlepší. A taky máme všechno pod kontrolou a ze všech transakcí máme poplatky jen my. :-)"
      • Asharak
        No očividně ta strategie funguje a firmy si díky ní drží svou úroveň *15*
      • jenze aby tohle nekdo mohl rict, tak musi mit za sebou kvalitni produkt
  • Alex81
    Co vlastně odpůrcům aukce v D3 vadí? To, že lze nakoupit předmět bez čekáni a hledaní? Ničí to ostatním hru? Nebo jim vadí, že někdo vydělává a někdo (oni) ne? Předměty se v D2 taky prodávali, ovšem všelijak pokoutně a s rizikem, že vás někdo okrade, teď je to bezpečné a jednoduché, co víc si přát. Nechápu tyhle lidi, co chtějí od herních (i jiných) firem aby málo vydělávali.
    • GlaDOS
      Nejspíš je to ten pocit, že ostatní si to můžou koupit ale já ne, protože nechci. Mně je to šumák. Ať si každý kupuje co chce, dokud to mně neničí herní zážitek.
      • Kinet1c
        presne tak
    • Mě vadí například to, že integrací aukčního systému do hry se snižuje její umělecká hodnota a naopak narůstá její hodnota tržní neboli ekonomická *1* V podstatě se ze hry stává sofistikovanější hrací automat ze zaplivanýho nonstopu*1*
      • O tom, že je Diablo modelováno jako hrací automat (i bez těch aukcí) se říká už dlouho, sedí to velmi dobře - náhodné odměňování hráčů (co když teď vypadne super zbraň? hm, tak nic... a co když teď?), vtíravé repetitivní zvuky a grafické efekty jako odměna za zabití monstra udělané tak, aby v podstatě vytvářely určitou psychickou závislost (zneužitím přirozeného odměňovacího mechanismu mozku) atd atd, samozřejmě v tom není Diablo jediné, ale je to u něj silnější než u většiny ostatních her. Takové způsoby byly testovány i v laboratořích na krysách a úspěšně u nich takto bylo natrénováno kompulzivní chování (viz tzv. skinner box).

Ohledně těch aukcí máš pravdu - myslím si, že se to většině lidí nelíbí ze stejných důvodů jak jsi napsal. Obrana typu "proč ti to vadí? můžeš to dohrát i bez toho" může být něco jako "proč ti vadí reklamy každých 10 minut filmu? na film se dokoukáš i s tím" - jasně, u Diabla se tomu jde lépe vyhnout než těm reklamám, ale ta věc tam není pro zkvalitnění hry samotné. Navíc je Diablo v tomto určitě bedlivě sledováno všemi většími vydavatelskými společnostmi a pokud to podle prodejů zhodnotí jako úspěšnou věc (podobně s online singleplayerem), tak to začnou používat i v ostatních hrách a někteří určitě ještě mnohem horším způsobem, než Blizzard.
        • GlaDOS
          Zajímavý pohled. Musíš ale uznat, že odměny za každého zabitého + možnost vypadnutí speciálního itemu, pro oko přitažlivé efekty a pestrá zvuková paleta tu nejsou novinka a takhle to funguje u spousty jiných her a to dokonce ve větší míře. Chová se tak skoro každá onlinovka či RPG. Všechno tohle dohromady má za úkol, jak jsi už napsal, psychicky odměnit hráče ale to je na druhou stranu cíl, ne? Počítač ti nevyplázne reálné prachy za to, že zabiješ bosse. Počítač tě nemůže odměnit žádnou fyzickou věcí, takže je logické, že hry prostě takhle fungují. Jinak bychom je nehráli. Psychickou závislost si stejně dobře jako u Diabla 3 můžeš vypěstovat i u WoWka, CoDčka, prostě skoro u každé hry ale to už závisí taky na jedinci. Normální člověk prostě ví, kdy se musí věnovat důležitým věcem a kdy si může trochu odpočinout.
          • "Je otázka, jestli tě ta hra baví nebo ti něco přináší ve svém jádru" - mělo být "Je otázka, jestli tě ta hra baví ve svém jádru a něco ti přináší."

Já to myslel stejně, ale ta původní formulace šla pochopit i jinak a úplně tak zničit význam celého příspěvku.
          • Ano, taky že jsem to tam napsal. Myslím si ale, že Diablo (a možná i to WoW a CoD, nevím, nehraju) je na to zaměřeno víc než většina her. To s tím odměňováním je právě problém, je to otázka interní a externí motivace - peníze a ty automatové prvky jsou právě externí odměny. Je otázka, jestli tě ta hra baví nebo ti něco přináší ve svém jádru (tzn. že tě interně odměňuje). Představ si třeba šachy vs. výherní automat. Pokud z výherního automatu odstraníš peníze, blikání a bzučení, tak na tom nikdo nebude hrát, šachy budou lidé hrát v jakékoliv podobě. Samozřejmě to je komplexnější problém a ne vždy je tady jasná hranice. Taky si nemyslím, že by Diablo bylo jenom o těch výherněautomatových věcech (jsou tam věci jako taktika, hraní s kamarády apod.) a ani si nemyslím, že by všichni, kdo Diablo hrají, byli laboratorní krysy. Myslím si ale, že docela hodně lidí, kteří nekriticky oslavují Diablo pro svou návykovost a hrají ho dnem i nocí, je v tom skinner boxu chyceno. BTW o tom, co je a co není etický gamedesign se vedou docela zajímavé diskuze. Diablo je v tomto ještě v pohodě vůči např. Farmvillu.
        • V tom případě tenhle pohyblivý obrázek získává na ještě silnějším významu (už se to v nějaké diskuzi o Diablu III objevilo, tak jen přepoužívám):

http://bit.ly/JCwHuX
      • Tohle bude pravda až v příapdě, že ta hra bez toho nepůjde hrát/itemy co se dají koupit za reálný peníze nepůjdou koupit za herní peníze.
        Tomu docela odpovídají prakticky všechny hry na sociálních sítích.
        • Takhle to ovšem začíná...
          • kostejnesmrtelny
            Takhle k věcem nejde přistupovat... Kdyby Jazzův otec věděl, co za čuráka z jeho dítěte vyroste, asi by ho taky na místě radši spláchl do záchoda. Bylo by to pro nás všechny zúčastněný o dost lepší, ale to neznamená, že by to bylo správný :)
      • Zaujímavý pohľad.. Vačšine ľudí však prekáža iná vec.. Závisť, že si niekto niečo naozaj kúpi a získa nad ním výhodu :)
        • Tak víš co: musíš do toho hodit prachy, bliká to a v podstatě jediný, co tě nakonec motivuje ve hře pokračovat, je víra, že ti z toho něco vypadne a ty vyhraješ kus svýho života a peněz zpátky.
          • to vis, je to dabelska hra
            • Amen *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit