Přejít na výpis diskuzí
Diablo III vyjde na PS3 bez aukcí a s offline režimem
25.3.2013 | Aleš Smutný
178 příspěvků
-
Heya. Co mate nekteri proti aukci v D3? Dyt aukce je normalni soucast kazdy druhy online hry, v Diablu 2 se obchodovalo vostošest (ve hre i mimo hru), navic je aukce nepovinna.
Ja hraju softcore bez aukce - vsechny veci na sobe sem bud nasel nebo sam vyrobil. Na aukci jen prodavam, pokud mozno za prachy.
"Nevyhodou" aukce je, ze skoro zadarmo nakoupite super gear. Ale to se pak clovek nemuze divit, ze z dropu lepsi nenajde ;)
I bez aukce muzete hrat vysoky mp levely, ale nez se tam propracujete, par set hodin to potrva. Jak se na diablo hru slusi a patri! -
Kvalitnejsi dropy budou i na pc. Patch 1.0.9 (1.0.8 nohuzel jeste asi ne) prinese novou itemizaci. D3 se ted ubira cestou smerem pryc od aukce, coz asi vetsina lidi rado slysi. Ale ze by aukci uplne zrusili, to asi nee.
-
ok, taky diky.
-
urcite, osobne jsem uplne pro jiny system, nez maji arpg, ale i tak souhlasim, ze by tu melo byt vic zpusobu jak postupovat, normalni drop atd. Ale jestli bych chtel hru uplne bez aukce, tak to nevim.
Diky za diskuzi, mej se. -
jiste, ale opet se dostavame k tomu, ze silna zbran z lootu vhodna pro hrace je pro hrace lepsi zazitek, nez silna zbran z aukce. a pokud ma aukce fungovat, tak se musi pouzivat tzn. musi byt zasobovana zajimavymi kusy a hlavne musi byt duvod ji pouzivat.
a puvodni tema nasi diskuze bylo vliv itemizace a loot dropu na aukci. takze to uz jsem te doufam, presvedcil, ze jsou uzce provazane. a taky jsem se snazil vysvetlit proc si myslim, ze to kazi hru, protoze hrace zbavuje z dobreho pocitu z lootu a nahrazuje ho anonymni aukci, kde jde jen o penize. samozrejme, muzes namitnout ze uspesny prodej je taky zazitek, ale pochybuju, ze by si rekl, ze teziste diabla 3 je v obchodovani, a nikoli v intenzivnim zazitku z boje nejakeho pribehu atd. -
vim co mi chces rict, ale uplne jsi me nepresvedcil, musel bych to videt v akci. Jedine arpg s aukci o kterem vim je D3, takze to nemuzu porovnavat s jinyma hrama, kde by to meli nastavene jinak.
U jinych her se neobchoduje v takovem meritku, protoze je to o dost narocnejsi, nez jen vlez na aukci. Me by treba v D3 vubec nenapadlo domlouvat se s nekym na vymene veci pres chat a hral bych jen z oho co mi padne, kdyby tu nebylo tak jednoduche vlezt na AH a bez interakce s jinym hracem si koupit lepsi veci.
Ale i kdyby mi ted padali porad nove veci, ktere by mi stacili na to, abych prosel bez problemu inferno, tak tu stejne budou lidi, co maji nahrano o stovky hodin vic a budou zasobovat aukci pro lidi pod nima. Tak proc bych si nezved dps o 10-20 k, kdyz si muzu levne na aukci nakoupit. A ty veci levne budou, protoze se ti upravi trh podle poptavky a nabidky a zrovna v tak masivni hre velka nabidka tlaci ceny hodne dolu.
Ovsem kdyby ve hre AH nebyla, tak by me ani nenapadlo vyhledavat na trade chatu/foru lepsi veci, a pokud, tak jednou za cas a spolehal bych vic na craft a na to co mi padne. Takze ve stavu v jakem bylo D3 na zacatku, tak bych mozna nedodela ani hell, mozna bych si ptojel normal za vsechny clasy a pak skoncil, protoze farmit nechci. -
Platí provoz serveru... Zajímavé, že například u Starcraft 2 nic takového třeba není. Žádné mikrotransakce ani nic podobného a server jede naprosto bez problémů. Jediný důvod proč Aukce je je ten, že díky tomu si blizzard v podstatě zdanil prodej goldů a má z toho více peněz. Naprosto to jejich rozhodnutí chápu, protože peníze. Problém je, že kolem aukce je postavená celá hra. To, že offline režim nejde kvůli tomu, že by se duplikovali předměty do aukce je taky blbost. Celé by to šlo vyřešit naprosto jednoduše a to tím, že budou postavy zvlášť pro offline/lan a zvlášť pro Battle.net. Vždyť podle toho co si pamatuju, bylo to samé i v Diablo 2.
-
za 150kc neber to
-
po 400+ hodinách hraní counter strike global offensive kompetitivni zapasy furt ty samy mapy do kola a hra me bavi cim dal vic
-
ty si prodavač ovladaču nebo o co taky kur*a jde
-
Kvuli jedne hre urcite ne, ale tohle neni prvni pripad, kdy na pc nesmyslne omezena hra byla na konzoli v pohode. Plus tam jsou dalsi zajimave hry na pc nedostupne. S predplatnym ps+ by te to ve vysledku nemuselo ani moc stat, a treba v dubnu dostaneme v ramci ps+ Okami HD.
Nejde mi moc na rozum, proc sis tu hru kupoval, vzdyt to, co se ti na ni nelibi, bylo zrejme a jasne deklarovane hned od zacatku. Mne se jen vyjimecne stane, ze si koupim neco, co se mi nelibi a za tim jsou pak ciste subjektini duvody, obecne je ta hra povazovana za dobrou, tyka se to treba Journey, Deus Ex HR nebo na pc Bioshock. Tyhle me proste zoufale nesedly a myslim, ze to neslo predpokladat, ale u D3 to bylo prece jasne, co je to zac. Trinactset korun neni malo, to prece nedas jen tak lehkomyslne z ruky, aniz by sis zjistil za co, ne? -
mylis se. presne to lze, to se delalo, a tak to byl rozumny standard. staci spravne nastavit pravdepodobnosti a je hotovo (nerikam, ze je to jednoduche, ale je to nutne). blizzard stejne ve vysledku ty pravdepodobnosti ma, protoze na ne nastavuje pravdepodobnosti lootu hracu tak, aby v aukci byl adekvatni pocet adekvatne silnych veci. proste jen presunul ty pravdepodobnosti lootu o jednu uroven dal tak aby aukce byla adekvatne zaplnena adekvatne silnymi vecmi s adekvatni cenou. to se sice ne tak uplne dari, protoze je to komplikovany, tezsi, nez u normalniho lootu, ale taky to jde.
ad RMAH: rmah chteli kvuli tomu aby z toho kolace mel blizzard taky kus. ale predstava, ze se to tykalo drtive vetsiny hracu D2 je mylna. vetsina se tomu vyhnula. takze kdyz opomenu prvni duvod, tak rmah tam je taky kvuli jistemu malemu podilu hracu D2, kteri hru obchazeli. -
jasne, ale velmi tezko dosahnes toho, aby ti konstatne padalo lepsi vybaveni, jedine co me napda ze by jsi leveloval donekonecna. S generovanym lootem se nevyhnutelne dostanes do situace, kdy ti to bude padat min a min a to pak otvira prostor pro obchod, protoze tu vzdy bude nekdo hrat vic jak ty, nebo mu to pude padat lip.
I v D2, kde aukce nebyla, tak se hodne obchodovalo a to i za realne penize, coz je ostatne duvod proc rmah vubec existuje. -
Tak samozrejme, jinou zabavu si budu muset najit, hack n slash (ktery ma jako jedinou vec co definuje postavu gear) bez gearu hrat moc nejde. A taky chapu proc to blizz udelal, je z toho hodne hodne penez.
Ale snad nemyslis ze si po tom co jsem dal 13 stovek za hru co me zklamala pobezim koupit ps3 za x tisic a za 13 kil tu samou hru s tim, ze to bude mozna lepsi. Tohle nejsou predsudky. Tohle je ze 6 tisic za fix jedny hry nedam. A o konzoli obecne nemam zajem. Tak jak nemam zajem o lyze, skakani s padakem a dejepis. A zadny predsudky vuci nim nemam. -
protoze ekonomika, kde neni jak poptavka (loot mi pada), tak nabidka (pada loot vic pro me a ne pro ostatni), stagnuje a lide jsou spokojeni s tim co maji.
ad druhy odstavec: vracime se k tomu, ze to kazi druhy a treti bod ode me. a taky se trochu dotyka toho, ze na nejnizsi obtiznost je otrava diablo hrat, pac je moc jednoduche a prakticky se neda umrit, jen pokud hrac opravdu neumi hrat. -
Ja tomu rozumim, ale to si budes muset proste najit jinou hru. Protoze diablo 2 se prosadilo predevsim jako multiplayerova hra a diablo 3 je rovnez vytvoreno jako multiplayerova hra. To je rozhodnuti by desig, a pak proste musel byt nalezen nejaky schopny ekonomicky model, ktery by provoz online serveru financoval. K tomu pripocti nutnost online drm na pc jako jedine uspesne protipiratske ochrany a mas vymalovano. Ale na ps3 se ti nabizi moznost mit offline rezim, pokud prekonas predsudky.
-
Obecne ne, ale to ani netvrdim. Ale na nektere konkretni hry je vhodnejsi ten nebo onen ovladac, ten volant treba na automobilovy simulator. Plati to stejne, jako ze jsou lepsi a horsi volanty. Ciste objektivne. Zcestne je prave to "kdyz mam radsi k+m, tak nebudú pouzivat gamepad". Ovladac je jen nastroj, mit k nemu vztah je divne. Vem si, jak divne zni "kdyz mam radsi kleste, nebudu pouzivat kladivo (na zatloukani hrebiku)". Ciste objektivne, kladivo je vhodnejsi na zatloukani hrebiku, ale samozrejme, chces-li je zatloukat klestema, protoze je mas radsi, prosim. Jen tu svoji zvlastni preferenci nevnucuj ostatnim. Ve skutecnosti jde ale o neco jineho, rade pc hracu by gamepad nevadil, kdyby neslo o symbol konzole, vuci kterym maji potrebu se neustale vymezovat. A jdou v tom tak daleko, ze maji nejaky nastroj radsi, hrebiky zatloukaji klestema a kdyz si na pc dovoli nekdo udelat hru s ui optimalizovanym pro gamepady, mini z toho mit infarkt. Protoze vsichni musi prece pro pc delat hry optimalizovanepro k+m, to je naprosta samozrejmost a neni-li tomu tak, je to dobra zaminka pro piratstvi.
-
Ale cet, jen mi moc nesedi ta teorie o tom, ze pokud ti bude padat vic veci pro postavu, tak to omezi aukci. Ano pro levelovani nebudes mit potrebu nakupovat, coz na prvnich dvou trech obtiznostech stejne moc nemas a staci to co ti padne, ale jakmile se dostanes do urcite faze, tak pokud tu bude nejaka forma obchodu, tak vzdy budou k dispozici lepsi veci a hraci o ne budou mit zajem, tohle je proste nevyhnutelny.
V D3 je i enormni zajem o low level veci, ktere proste nepotrebujes a v pohode ti staci to co padne. Jedinou legendarku co jsme kdy prodal za 3 eura, navic s nic moc statama byla na level 15. Kamarad vydela l par milionu prodejem level 10-20 veci z craftu v cene 1-10 k za kus, tak si snad udels predstavu, kolik toho prodal:) Zkratka pokud tu bude moznost jakakoliv forma vymeny veci, tak tu bude urcita skupina hracu, co ji bude vyuzivat. Stejne tak tu bude skupina hracu, co to vyuzivat nechce a bude chtit hrat bez toho a meli by tu moznost mit. -
Jenze ja jako hrac ten server fakt nechtel.
1. obcas laguje a treba u ww barba to vadi
2. obcas laguje muj net a dusledek stejny
3. lan mi staci, stejne hraju s prateli, randomy ozelim
4. online drm znamena ze mi muzou kalet na hlavu kdykoliv se jim zachce... Viz mas gear s increased attack speed? tak ti ho nerfnem na polovinu, je moc op...
5. online = aukce = omezeny dropy
6. jak jsi sam psal, co za 2 roky? co za 5 let? atd.
Proste rad ozelim ty "vyhody" a spokojim se se singl hrou. Takze aukce nutna neni. Jen je nutna pro to, aby to fungovalo tak jak chcou ONI, tzn na serverech. A ruku na srdce, u jakyho jinyho produktu krom pc her bys platil za neco co chcou oni? Koupil bys zidli o 30% draz protoze majitel chce novy auto? Kdyz vedle ju muzes mit za nizsi cenu? SW trhu proste chybi konkurence, kazdy produkt je unikat atd. ale to uz je na jinou diskuzi. -
Precetl jsem si diskusi a koukam, ze tu nikdo nepochopil ucel aukce za realne penize v D3. Blizzard z ni ma profit a z toho profitu plati provoz online serveru. Z toho duvodu je nezbytna. U PS3 to pobezi podle clanku na PSN, tu financuje Sony nikoli Blizzard, takze aukce za realne penize neni nutna, ani nuceni hracu ji pouzivat nizkymi dropy. Ciste teoreticky by to mohli resit predplatnym, ale to je dnes dost nepopularni.