Přejít na výpis diskuzí
Digitální distribuce na PC drtí tu 'normální'
20.8.2014 | Aleš Smutný
124 příspěvků
-
Příběhovky a oblíbené hry typu Last of Us v krabičce (dají se pak střelit do bazaru), střílečky a prostě hry které budu hrát dlouhodobě, tak jedině digitál... Fakt nemám chuť před každým hraním prohazovat v konzoli disky.
-
Tak na PSN dělají vše proto abych si kupoval krabicovky. Naposeldy dnes Diablo … 200Kč rozdíl je cca 20% … Ach jo… a to nesnášim krabice...
-
-
Na PSN nakupovat jedině ve slevách. Potom se to opravdu vyplatí.
-
-
Dávam přednost krabicovým verzím, protože můžu platit hotově a nemam zatim bankovní účet. Takže je to zatim i jediná možnost,
-
-
Tak třeba na Steam bankovní účet nepotřebuješ. Stačí když si v obchodech které jí prodávají koupíš Paysafecard (třeba v určitých trafikách, nebo v Tipsportu jí mají). Z paysafe karty si pak peníze přidáš na Steam Wallet a můžeš normálně nakupovat na steamu. Sice to není tak pohodlné jako u kreditní karty, kde nikam nemusíš chodit koupit kartu, ale je to zase o dost bezpečnější, protože ti takhle nikdo nemůže vybrat účet.
-
-
Mám poslední dobou odlišnou zkušenost. Předně, zase tolik toho nenahraju, takže si koupím tak 3-4 hry za rok, ale poslední AC4 jsem koupil krabicovku, posledního PESa také a momentálně mám objednanou krabicovku Arma 3. Přitom o krabice vůbec nestojím, ale jestliže za digitální distribuci chtějí 1400 a krabicovka se dá sehnat za něco více než polovinu, není co řešit. Třeba u Army vím, že jsem asi dvakrát prošvihl slevu, v tu dobu jsem prostě zájem neměl.
-
-
Nevím kde nakupujete, ale nebude to dobrý obchod jestli tam mají digitální verze dražší než krabicové.
Zkuste třeba mmoboost.cz nebo g2a.com a spoustu dalších... -
-
Tak jsem si ceny porovnával a porovnával a moc velký rozdíl cenový tam nevidím oproti již větším distribučním kanálům tam nevidím. Na Steamu se nakupuje jedině ve slevách, takže teď když je např. 2K weeked, tak se dají některé i celkem novější tituly pořídit za babku. Podobně je na tom GOG. Jinak pokud chci pořídit i nějakou tu hru na konzole PS3/X360, tak mi ani jedna z těchto digitálních distribucí moc nepomůže. Takže jsem rád, že fungují prozatím obě varianty...
-
Díky, pánové, oběma! Je vidět, že jak málo toho nakupuju, tak mi tady zrovna dost věcí uniká. Vůbec mě nenapadlo, že lze klíč od her kupovat i mimo oficiální distribuci! Špatně jsem hledal, moje chyba, už budu chytřejší.
-
-
Tak nevím, kde sháníš digitální edice, ale mám spíš opačný pohled. Digitální dokáži jednoznačně sehnat levněji. Samozřejmě když se to snažíš koupit přímo ze stránek dané hry, tak cena bývá plná, např. těch 1400.
Např. zmíněná Arma na jejich stránkách je za 45,99 euro, což v přepočtu je odhadem 1260,-. Na strankach mmoboost je hra za 844,- Porovnaval jsem pouze digitalni distribuci. V pripade krabice se nekdy prodejci snazi cenu snizit, aby kompenzovali to, ze si lidi priplati za doruceni, pokud nemaji moznost si to vyzednout zdarma nebo za maly poplatek na pobocce.
-
-
Naposledy co jsem si koupil krabici tak to byla Lara(ta nová) abych měl celou sérii Fyzicky a ne digitálně
-
-
Taky bych doma rád Laru fyzicky a ne jen digitálně *1*
-
P.S. teď mě to mrzí jelikož tu laru nemám goty,ale jenom základ
-
-
Toto téma úzce souvisí s tématem mojí diplomky "Prodej použitých konzolových her". Pokud byste mi přispěli do diskuse, budu velice rád. https://www.facebook.com/pages/Sb%C4%9Br-dat-pro-diplomovu-pr%C3%A1ci-Prodej-pou%C5%BEit%C3%BDch-konzolov%C3%BDch-videoher/273541226185277
-
Radši krabičky, protože mi to vždycky vyjde o pár stovek levnějš než na steamu.
-
-
taky musis umet nakupovat,to neni o tom nakliknout prvni nabidku ve steamu...digitalky vetsinou nakupuju za 1/10 puvodni ceny a to krabicka nikdy cenove nedozene...
-
-
tak když máš známý v krámku tak to máš levnějš :D
-
-
-
CD/DVD používám jenom jako strašáky pro ptáky, kteří mi lítali na jeřabinu.
-
90% her co jsem si koupil jsou sberatelky pekne s artbookem postavickama predmetama atd. Digi sberetelku bych NIKDY nekoupil (leda ze by stala umerne pridanemu obsahu tedy vetsinou tak maximalne o 0,1%) Jesteze na PC se daj nektere sberatelky sehnat i okolo 1000,- jinak ceny digi verzi porat bida pokud na ne neni primo vyprodejova akce sezenou se karbicovky levneji!!!
-
-
digi sběratelky neexistují...
-
-
Za tím bych si tak skálopevně nestál...
-
-
proč ne? neplést sběratelku s jakousi deluxe edicí a podobně. sběratelka je sběratelka právě kvůli fyzickým věcem, který dotyčný může sbírat a kvůli tomu, že je omezená na počet kusů. ten omezený počet je právě smysl toho sbírání... u digitální verze tohle jaksi neplatí.
-
-
Sběratelská edice nemusí být nutně jen omezená počtem kusů. Digitální edice může obsahovat navíc nějaké bonusové materiály, které u krabicovky nenajdeš. A pokud je smysl sběratelských edic ve sbírání exkluzivního materiálu, proč by to nemohly být právě tyto bonusy?
Na GOGu jsou jako sběratelky uvedeny např. tyto hry:
http://www.gog.com/game/machinarium_collectors_edition
http://www.gog.com/game/last_door_collectors_edition_the
http://www.gog.com/game/great_battles_collectors_edition
V čem se konkrétně liší od krabicovek nevím, ale pokud je hra uvedená jako Collector's edition pak nevím, jaký další důkaz bys chtěl. To se tu klidně pak můžeme bavit i o nesmrtelnosti brouka :-)... -
-
není podstatné, že je to uvedeno jako collectors edition, podstatné je to, že digitální distribuce popírá smysl jakýchkoli sběratelek. viz to omezené množství. pokud se něco šíří digitálně, ke sbírání na tom není zhola nic. a tím názvem chtějí jen říct, že to má nějaké bonusy.
smysl sběratelek je ten, že se vydají v omezeném počtu kusů a časem můžou mít nějakou hodnotu... musí být unikátní. na digitální distribuci nic unikátního není, protože jde kopírovat do aleluja...
-
-
-
-
-
-
to je ale překvapení!!! když minimálně 75 % dnešních her vyžaduje steam nebo jinou kravinu, proč by se někdo ještě kupoval s plackama? zvlášť když většinou se z tý placky nainstaluje jen pár mega a ostatní se stejně tahá z netu...