Přejít na výpis diskuzí
Dishonored se dobře prodává a dočká se asi dalších dílů
28.11.2012 | Aleš Smutný
109 příspěvků
-
Možná to schytám (spíš určitě), ale bych byl rád, kdyby se pokračování zbavilo přídomku stealth a hra dala hráčovi možnost vybrat si styl hraní, který se mu líbí. Moje dojmy z různých videjí jsou zatím takové, že se stealth nejdál dojdeš. Z toho důvodu jsem zatím Dishonored nepořídil.
Byl bych mnohem radši, kdybych si mohl cestu zvolit sám. Podobný pocit jsem měl i u Deus Ex: Human Revolution. Ten taky člověka tlačil do stealth přístupu, který byl navíc ještě odměňován lépe než akční přístup. Přitom mě osobně se stealth přístup jevil paradoxně snadnější, nežli bum-bum styl. Hrál jsem pouze na nejtěžší obtížnost, nevím jak je tomu u snadnějších.
Dishonored si určitě dřív nebo později zahraju a s velkou pravděpodobností mě bude bavit. Ale nakonec zřejmě zůstane lehká pachuť z toho, že je to "pouze" stealth hra. Jsem rád, že taková hra vznikla a měla úspěch. Grafická stylizace, stejně jako další věci je špičková. -
-
Zrovna Dishonored je silnej v tom, ze jak stealth tak akcni stranka hry jsou stejne promakany a silný... Jen si vybrat, nesud podle videi
-
-
To zní dobře. Díky za info. Jestli mě to nenadchne, tak ti to spočítám *3*
-
-
"Jestli mě to nenadchne..." To se nestane. *3*
Btw, to znamená, že se teď budeš rozhodovat s koupí mezi třema hrama? Borderlands 2, Far Cry 3 nebo Dishonored? *1* -
-
Vlastně jo. A pak že na PC nic nevychází *1*. Zatím pro mě překvapivě vede FC3. Na 83,5 % pod smrkem najdu právě tuto hru.
BL2 vs. Dishonored - rozhodne cena a volný čas na videohry.
-
-
-
-
Neni nic paradoxniho na tom, ze je stealth snadnejsi. V Deux Ex, protoze pocitali s tim, ze jde hrat stealth, mohli vyvojari poradne zatlacit na pilu a udelat tak precizni stealth akci a zaroven pekne tuhou strilecku. Ale nechapu, co se ti nelibi na tom, ze jde o stealth. Normalnich strilecek je mrte, stealth akci velmi malo. Ja jsem naopak rad, ze je alespon nekdo dela. A v soucasnosti ti nikdo nevyda hru, kterou nelze hrat akcnim stylem. Deus Ex jde. Stejne tak Dishonored. A novy Hitman pujde jiste take.
-
-
S tím že je to stealth problém nemám. Jenom mi je líto, že je to pouze stealth. Jako pěkně tuhá střílečka mi DE:HR zrovna nepřijde. Spíš se mi jeví, jako střílečka s hodně slabejma zbraněma *1*.
Normálních stříleček je možná mrtě jestli máš na mysli CoD a jemu podobné. Mě ale chybí nějaká střílečka s přidanou hodnotou, kterou byl třeba úplně první Deus Ex, kde byl vývoj postavy lépe přizpůsoben jednotlivým stylům hraní.
Z hraní DE:HR a koukání na Dishonored mám prostě dojem, že bojovým schopnostem bylo věnováno méně péče.
Nehaním DE:HR ani Dishonored. DE:HR jsem si užil velmi a jsem si jistý, že si užiju i Dishonored. -
No poslední Hitman není špatný, ale některé mise jsou až katastrofálně naskriptované a koridorovky.....
-
-
Už teď si můžeš zvolit cestu sám, stealt nemusíš vůbec za celou hru použít a můžeš se prostě prostřílet a provraždit cestou, kterou by jsi jinak šel skrytě. Nikdo ti v tom nebrání. Sám jsem to dojel tím stylem, kdy jsem zabíjem všechno a všechny. Ono dát mrrtvolu vojáka, pod ní dvě žiletkové miny, to má taky své kouzlo.
-
-
Tím lépe pro mě. Jak už jsem psal, Dishonored jsem zatím nehrál. Dojem jsem si vytvořil podle dostupných informací a shlédnutých videjí.
-
-
Můžeš si vybrat styl hraní.
Nechápu jak můžeš být překvapen, že stealth přístup je snadnější.
Nechceš snad, aby tě stráže ignorovali, když jim před očima zabíjíš kamarády.
Stealth styl je náročnější na čas a precizní provedení, zatímco agresivní styl je náročnější prostě přežít. -
-
Styl hraní si vybrat můžu, ale v DE:HR se mi zdály ty bojové schopnosti slabé. Podle mě tam chyběla možnost větší specializace na zbraně. Sundat ogreho s plně "bojově" specializovanou postavou třeba revolverem byla docela makačka. Proti tomu je možnost přiblížit se k němu a sundat ho univerzálním zakončovákem. To je zývačka a hráč dostane více bodíků.
Nejsem překvapen, že stealth přístup je snadnější. Nesedlo mi to, že je odměňován více body.
U agresivního stylu se taky musí plánovat. Při slepém naběhnutí člověk neměl pomalu šanci nikde. -
-
V Human Revolution, pokud si chtěl chodit střílecím typem, musel jsi používat granáty, miny a trhaviny. Hra která právě ukázala, že když naběhneš mezi nepřátele, tak z toho bez úhony nevyvázneš. To že za to máš ve výsledku méně bodíku a že ti to vadí je už jen na tobě. Tady je vidět, že i když to jsou jen blbé body, tak fungují. *4*
-
-
Bodejť by bodíky nefungovaly, když za ně dostáváš praxis a tím si vylepšuješ postavu.
O nutnosti používat granáty mi vyprávět nemusíš. -
-
Cosi: Nepleteš, zkušeností za sundání nepřátel nesmrtícím způsobem pomocí zakončováku je mnohem víc, než když je picneš. K tomu navíc bonusové XP za projetí úrovně bez spuštění alarmu, nebo bez toho, aby tě někdo zahlédl.
Já vždycky vyčistil celou úroveň, většinu pomocí zakončováku. Akorát civilisty jsem nechával v klidu. Na tý policejní stanici v Detroitu jsem omráčil asi jenom jednoho poliše a to jenom kvůli přístupu k důležitému počítači. I ty věci ve zbrojírně jsem nechal být. Přece nebudu kvůli pár granátům mlátit bývalé kolegy *2* -
Zapomněl jsem na body = praxis. V tom případě, pokud se nepletu je za stealth víc bodů, kvůli kompenzaci. Když se hraje pravý stealth, tak se nepřátelé likvidují jen v nejnutnějších případech. Pokud se střílí, dostávají se body za každýho padlýho nepřítele. Pokud se tedy rozhodneš vystřílet policejní stanici mělo by být bodů na praxis dost.
-
-
-
Ale měl, zastavil jsi čas, vystřelil na všechny přítomné tak, aby to mířilo do hlavy, po uplynutí času, jsi na ně poslal krysy. A ty co přežili ten masakr, tak nebylo těžké dorazit.
-
-
Tomu věřím, ale já mluvím o DE:HR. Dishonored jsem zatím nehrál.
Proč mám pocit, že si lidi ani pořádně nepřečtou příspěvek na který reagují? -
-
Nechápu o čem se tu bavíme. Dishonored si nehrál, ale chceš aby přídomek stealth byl odebrán. A pak tu plácáš nějaké příklady na hru, která je úplně někde jinde...
-
-
-
-
-
-
prooč? arkane studio vydává zajímavý hry. doufám že tohle je omyl a budou pracovat zas na něčem novém
-
Ja se musim priznat. Konecne jsem si dishonored koupil a zatim se mi fakt libi. Jediny co me fakt stve je ze mam porad pocit ze to musim prochazet steath kdyz je zabijeni v Dishonored takova zabava!
-
-
Tak stealth a misto skrceni podrezavani? :) Chaos roste hlavne z poplachu a otevrenyho boje
-
-
Jenomze otevrenej boj je prave dost zabavnej :D
-
-
Jak na kterou obtížnost. *2*
-
-
To je taky fakt :D
-
-
-
-
-
Třeba to konečně bude i dobrá hra, ne jen simulátor krátkých teleportů.
-
Len dúfam, že nebude vychádzať každý rok - dva, ale, že každé pokračovanie si vyžiada primeraný čas.. niečo na štýl Zaklínača
-
Mno příště by mohli do hry přibalit i nějaký příběh
-
je to nějakej novej životní styl, pro změnu trollit i dobrý hry, nebo už vážně stárnu a ušlo mi to? *7*
-
-
jinak abych dodal něco k tématu... pro pokračování jsem všemi deseti, jen doufám, že svět neztratí nic na té ponurosti, kterou má (nechápu, proč někteří nadávaj na grafiku, nemusí být všechno super-cool-high-end-crytek, aby to vypadalo dobře, tady se stylizace povedla parádně) a Corvo nedostane luk... ikdyž tou dobou už asi bude v kurzu zase nějaká jiná zbraň...
-
-
Corvo nepotřebuje luk, když si půjčil minikuši od J. C. Dentona.
-
-
-
Tak, ale doufám že tu hru trošku prodlouží v dalším díle ...
-
Proc ne. Na druhy pokus se jim to muze povest jeste o neco lepe a spoustu veci zlepsit. Rozhodne je co :)
-
vzhledem k usetrenym nakladum na grafice (asi tak na urovni roku 2006) a vyprahlosti trhu v zanru stealth akci neni az tak prekvapivy, ze si hra na sebe vydelala
-
-
Rok 2006 grafika? A hulíme to často, podívej se, co za hry vyšly v tom roce.
-
-
Crysis ,Half-Life 2: Episode Two,The Witcher atd... vše rok 2007 .. předpokládám ,že se na hrách dělalo i v roce 2006..takže NE nevypadá to jako z roku 2006..vypadá to hůře
-
-
nepovídej? ten jeden rok nehraje roli,že to vypadá hůř než pěl let staré hry nepopřeš a já tuhle diskuzi o roku 06 nezačal...ale s takovým mudrcem jako jsi ty se nemá cenu vůbec pouštět do diskuze,jelikož ty jsi sežral moudrost světa.
-
Všichni víme že nemáš Dishonored rád, tak si běž laskavě povídat svoje pravdy do školky
-
-
Reaguj pokud máš smysluplný příspěvek na dané téma a ty bláboly si nech na učnák nebo kam chodiíš
-
-
Vždyť ty píšeš bláboly o grafice z roku 2006;)
-
-
-
-
-
Nezapomeň na velkou masáž od Bethesdy,které nemohl nikdo odolat
-
-
Nechápu proč má kolega nade mnou mínuska,jen řekl pravdu .)
-
-