Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Existuje něco jako biologické stereotypy, chcete-li zákonitosti. A výjimky potvrzují pravidlo. Víc k tomu říct netřeba.
  • Veskoslav
    A na rovinu. Konec ME3 má na svědomí ženská *1* Jelikož posrala jednu z nejlepších sci-fi her, navrhuji aspoň 10 let zákaz práce s hrami. *1*
    • Tak Jennifer Burger, nebo jak se to jmenovala, z Bioware si konec ME3 nedelala, ale internet si na ni pekne doslapnul. Tak se na ne musi.
    • Kluci sorry, ale tomuhle fakt nerozumíte :-) Konec byl nedotažený, protože ho nestihli dotáhnout. Takhle se to při vývoji stává často - je to celé rozdělené do fází (říká se tomu milestony) a na některých se dělá dřív a čas uberou čas z těch, co se dělají později. Na konec se často klade menší důraz, protože se k němu podstatná část hráčů ani nedostane. Tečka. *3*
      Je možný, že na tom měla podíl i ta vývojářka, ale používat to jako příklad, že ženský vývojářky jsou na houby, je až roztomilá naivita :-) (tj.kbyby byla chlap, znamená to automaticky, že to udělá lépe?).
      • Viktor_H
        Souhlasím, že konec ME3 byl uspěchaný v rámci realizace. Ale nesouhlasím, že by byl uspěchaný myšlenkově.

BTW, fascinuje mě, kam všude jsou místní diskutéři schopni svojí frustraci ohledně ME3 nacpat. *7* . A ne Veskoslave, konec ME3 nepsala ženská. A i kdyby, tahat do diskuze gender jako jednu z příčin špatně odvedené práce není vtipný ani ve srandě.
      • Veskoslav
        Jo takový DA 2 je nedotažený od začátku do konce *1*
        • Přesně tak, Dragon Age 2 byl odfláknutý a uspěchaný (při času, který na to měli, se ani není čemu divit). Třetí díl na tom snad bude lépe.
      • Robotron3
        No a co ten celej Dragon Age 2? :)
    • jojo...kdo vi s kym se musela vyspat, aby ji to nechali napsat :D
      • Veskoslav
        Nebo to zase byla nějaké děěvka feministická a vyřvala si to nebo by se soudila. V USA je možné všechno *11*
        • firebug
          Docela zvlastni typ humoru panove. Zvlaste kdyz jde o tema sexismu a vetsina lidi se tu snazi o orgumentaci toho, ze to v hernim prumyslu neni tak horke, a potom prijdete s takovou bombou, ktera poburuje i me. Jako vtip to jsem schopnej vydejchat (ale moc to nechapu), ale jestli to myslite opravdu stoprocentne vazne, no tak to jste idioti.
          O zmrsenem konci ME pisi nize a tady tlamitczka tomu taky rozumi mnohonasobne vice, nez vy...
    • jj akorat jsem to o kus niz psal, jeste vam pani "scenartistka" hrde rekne jak vase rozhodnuti ve hre ovlivni jeji vysledek *1*
    • :-) Nedotažený konec ME3 má na svědomí uspěchané vydání, nic jiného
      • takze to nestihla? napsat 3 konce tak ten jeden pojala jako kdyz jde do spolecnosti pokazde v jinak barevnych satech, ale jinak porat to same
      • Veskoslav
        Hra jako taková měla na vývoj dostatek času. Ale poslední část (kromě útoku na Zemi) měla na starost ženská a tak to dopadlo. Miliarda hovadin, které v konečném důsledku naprosto neovlivňovali to, co člověk udělal předtím.
  • eeeee
    double post
  • NumberFiveAlive
    zbytecna hysterie... ke vsemu brat vazne vsechno co se pise na twitteru je taky trochu mimo :D jak nekdo rikal - kvalifikovana zenska se normalne uplatni, urcite nema smysl delat vynucenou revoluci kvuli "nepomeru" pohlavi v tyhle oblasti, ale taky by ze sebe nemusely delat takovy chudinky kvuli internetovym vtipum o kuchyni a sendvicich, takhle citlivy lidi (muzi i zeny) by v dnesni dobe vubec nemohli vlezt na internet (TROLLING POWAH!), zajimavy ze treba na 9gagu jsou casto vtipy namireny na zensky a v komentarich to berou docela s nadhledem :)
  • Ne ze bych se tu chtel motat vsem tem odbornikum na ,,zensky,,problem do reci , ale me spis prijde zajimave jak se uz ani moc nepise o hrach ale o blbinach kolem . To ze redakce games je parta vyhorelych pracovniku vim uz davno , pekne to ukazuji videa klubu rvacu , kde sedi tri nebo ctyri totalne znudeni chlapi ktere uz rutina jejich prace dostala na kolena a drzi se jen zuby nehty aby to dotahli k zaverecne znelce. Pak se tu objevuji casto clanky jako je tenhle ktere nevypovidaji vubec o nicem a jen pritapeji pripadnemu problemu pod kotlem a rovnaji se bulvaru. Hru roku tu dostane hricka Journey, bodejt by ne , je to dohrane za dve hodky , ohlas na to ve svete je , plno ctenaru to odkyve , protoze to pusobi in a neni treba se tim dal sahodlouze zabyvat. Obcas se tu blyskne Vavra , ktereho hry jeste jakz takz zajimaji a je schopny rict neco co ma hlavu a patu. Ale nejake nadseni neni citit ani z nej. Ja chapu ze to tady cteme zadarmo a je tedy nejak jedno co tady je , ale clankama tohohle typu akorat plno lidi znechutite. Delate z toho zbytecne vedu..jsou to jen hry a fakt neni treba aby lidi uvazovali pri hrani her o tom jestli nahodou to nedelal nekdo kdo byl sexualne obtezovan , jestli si o designerce nekdo mysli ze je kunda,nebo jestli outro delala feministka.
  • Na druhou stranu to ale muze byt i takhle: Hry nepochybne vyvinuli muzi. Nintendo vyrabi hracky uz od roku 1889, Dungeons and Dragons taky vymslel muz, Diablo je vyplod muzu, COD je vyplod muzu, Minecraft vytvoril muz, God of War je NEPOHYBNE vyplod muzu, zeny tu slouzi jen jako trubicky na Kratosovo seme. Muzi rozjeli herni prumysl, tak neni divu, ze nelibe nesou, kdyz se jim tam cpopu zensky, co chteji tezit z neceho co nevytvorily. Takze to berou tak, ze je potreba jim zkratit retez.
    • tak tak pustite zenskou napsat scenar k jedne z nejocekavanejsi hre a jak to dopadne? Vyplodi tri uzasne konce, ktere se lisi jenom barvickama, kazdopadne ve vsech pripadech ten MUZ hlavni hrdina na konci ZEMRE.... ME3 *10*
      • jo, jasně, zlá ženská zmršila konec ME, aby mohla zabít toho chudáka MUŽE hlavního hrdinu *1* *7*
      • to "uzsane" myslim ironicky - kdyby to snad cetla nejaka zena aby to pochopila prece jen jsem muz...
        • firebug
          Tak ona ta pani, na kterou narazis, byla jednou z mnoha scenaristek a pokud vim, tak mela na starosti hlavne dialogy mezi postavami. Takze setri jedovatou slinou. Tvyj milovany ME ti pravdepodobne zmrsil nejakej chlap majici na svedomi dejovou linku.
  • Nechápu, jak se to tu pořád může řešit na stejné úrovni. Ten problém je ve všech oborech a z obou stran a tak se to taky dost velké části populace líbí. Pořád se holky vychovávají v růžové a s panenkami. Boty s 5 cm vysokými podpatky jsou brány jako něco normálního nebo dokonce vkusného. To samé pěticentimetrové "sukně", každé ráno makeup. Že prý mají využívat svých "ženských předností". Kluci se zas vychovávají s tím, že je v pořádku někomu "jednu vrazit", že musí ochránit slabé a obrany neschopné ženské soudružky a že se nemají starat o nějaké "ženské problémy". A hlavně se nechovat jak slečinka, to bychom pochybovali o tvojí sexuální orientaci.

Nevidím na tom nic překvapivého. Lidé k tomu byli a jsou vychováváni, s tím už toho málokdo něco udělá.
    • Shaker
      No to cumim... ja s tebou snad poprve souhlasim. Ma pravdu ten hoch, sme k tomu vychovavany od malicka a i kdyz na to treba nadavame, tak nikdo nedela nic pro jakoukoliv zmenu a kdyz jo, tak se automaticky stava outsiderem.
      • Koukám, že mě tu někteří berou jako dalšího Ondru Velikého :)

Mě jen překvapuje, že to někdo pořád řeší i když se to jednoduše vyřešit nedá. Se stejnou úspěšností by se dala řešit korupce. Buď změnu "většina" (míněno většina moci) nechce, nebo změnu vynutí, což je buď řešení dočasné, nebo takové, které vytváří problémy jiné... Je to smutné.
    • Veskoslav
      To je blbost....Já si jako malý hrál s panenkama, což ve školce nás byla většina. Ano utrhovali jsme jim i hlavičky, dělali hrady z písku, hráli si s autíčky. Ale tohle rozdělování je totálně na pičču. Znám holku, co by Tě zmlátila tak, že by Tě vlastní matka nepoznala, v životě nenosila podpadky, růžovou a nehrála si s panenkama. Ale plazil by ses před ní, jenom proto, aby ti dala. Takové to dělení: kluci mají modrou barvu a auta a holky mají růžovou a panenky patří do středověku......
      • Shaker
        a ted mi rekni, kolik znas holek, co by te zmlatily a v zivote nenosily podpatky vs typ modelka... denne vidam na ulici 11/12/13 lety holky, co uz je jejich maminky oblikaji jako budouci modelky... to neni roztomily, ani hezky ani nic, to je proste hnus
        • Veskoslav
          To je problém rodičů. A znám jich dost, znám i takové, co hrají ragby, ale na plese jsou za princezny atd. Je to pouze o tom, jak je znáš. Ne o tom, že holka se automaticky rovná podpatky, tlachání u kávičky a pitomé Cosmopolitany a spol.:)
          • Shaker
            jasne, ze ne kazda, ale kdyz se podivas rano cestou do prace kolem sebe, tak je jich takovych vetsina, jsou k tomu vedeny od mala svyma maminkama... je to zacarovanej kruh
            • Veskoslav
              Je. Ale co naděláš. A po pravdě, já bych se po holce, co se oblíká jako kluk ani nepodíval *1*
      • Však já neříkám, že takové dělení schvaluji. Ale rozhodně, rozhodně bych se před nikým neplazil, aby "mi dala". To je další problém naší úžasné společnosti, který mě štve mnohem víc, a to obrovská glorifikace sexu.
        A nezmlátila, mimo jiné umím dobře unikat xD
      • ...vyjimka potvrzuje pravidlo ? Mysleni zen a muzu je rozdilne, to bylo prokazano jednoznacne = je zcela logicke, ze zeny a muzi maji jine zajmy a popirat to z nejakeho pochybneho duvodu je zbytecne
        • Veskoslav
          To nepopírám ani já. Ale je nesmysl holka=panenka, kluk=auto.
          • Panenka a auto jsou zkratky, kterymi se ono mysleni vymezuje. A ty to navic popisujes pomoci extremu, kdy podle tebe vsichni rvou v panice holcickam auticka z rukou. Faktem je, ze v mnohem mnohem mensi mire potkas venku kluka co bude tlacit kocarek s panenkou, nez holku.
            • eeeee
              Muj syn ve dvou letech rad jezdil s ruzovym kocarkem a panenkou a moc si to pral i domu, ale nebylo mu vyhoveno. Dcera kamaradky si zase hraje i s auty. V tomhle veku zadne genderove predispozice nejsou a deti jsou vychovavany a vedeny k tomu, co se prislusi ke kteremu stavu. Bez toho by to nevedely.
            • Veskoslav
              No 50:50. Buďto jsme vařili v kuchyňce pro panenky a to jako fakt nebo jsme jim trhali hlavičky, aby holky řvali. Stáli jsme ale pokaždé za tu kuchyňku *1*
            • no tak ono taky kdo vi, co jste s tema panenkama delali
            • Veskoslav
              Ale my jsme takovou učitelku měli. Kolikrát jsme stáli na hanbě jenom proto, že jsem si hráli s panenkami a holky na pískovišti stavěly hrady. Naštěstí ji pak vyrazili *1*
      • Robotron3
        Ne nepatří, to je právě ten omyl. To tady je a vždycky bylo a musíme to právě pochopit a ne dělat, že to neexistuje.
        • Veskoslav
          Ale to je kokotina. Nech na dítěti, ať si samo vybere. Vnucovat chlapci to, že on musí být to či ono a holka taky, je největší píčovina. Má nejoblíbenější barva je modrá, občas se dívám na Gilmorova děvčata a Sex ve městě, mám zelený pásek v karate, hrál jsem si z panenkama, hrál jsem si s autíčkama. Takové dělení je pro omezence a hlupáky.
          • Robotron3
            Nechci nikomu něco vnucovat, ale role žen je rodit děti a role mužů je zajistit rodinu. Od toho vznikají ty rozdíly v povaze, v tom, k čemu kdo inklinuje a je to tak od počátku.
            • eeeee
              Dovol abych ti ocitoval, co jsi napsal: role žen je rodit děti a role mužů je zajistit rodinu

Tohle je zaklad z ktereho vychazis a od ktereho odvijis ostatni. A tento tvuj zaklad zpochybnuji, protoze je dusledkem tvych predsudku a stereotypniho mysleni. Proto ho nejsi schopen obhajit. A na pochybnych zakladech nemuzes vytvorit nic jineho nez dalsi pochybna tvrzeni.
            • Robotron3
              To jsi vážně hloupej. Nepsal jsem nic takového, že by se měla žena starat o děti v dnešní době a co má kdo dělat, psal jsem o rozdílech a predispozicích mužů a žen a z čeho to vyplývá. Tečka.
            • eeeee
              Ten nechapavy jsi ty. Tvrdis ze neco bylo a tak je to tak spravne, jenze to je slaby argument. Ja po tobe chci silny inteligentni argument, proc zena by se mela starat o deti a muz zajistovat rodinu. Dovedu si predstavit nekolik ruznych modelu jak by to mohlo probihat, vcetne skupinovych. Jestlize chces tvrdit, ze tvuj model je jediny spravny a vsechny ostatni spatne, musis to necim zduvodnit. A upozornuji, ze budes mit problem uz obhajit i jen tradicni model rodiny jako takovy, protoze iten se v ruznych kulturach odlisuje. Ani s odkazem na prirodu savcu neuspejes, protoze i zde se naopak najdou ruzne modely, kdy treba samec nejen nezajistuje rodinu, ale samice sama mladata zajistuje a brani, nekdy dokonce i vuci samci. To ze je dnes neco obvykle neni dukazem ani toho, ze je to prirozene ani toho, ze je to nejlepsi. A neplati ani pripadna teze, ze nejlepsi je to, co je prirozene. Na jednu stranu se tu ohanis miliony let evoluce, aniz bys vedel jake socialni zvyky panovaly u predchudce cloveka a ne druhou stranu se ohanis rodinou, coz je velmi tenka civilizacni slupka a umely institut, ktery je produktem vychovy. A uplne klidne si pri tom prehlizis napriklad obdobi matriarchatu, kult bohyne matky a odlisnych socialnich vazeb a postaveni zen a muze.
            • Robotron3
              Tady je někdo extra nechápavej a asi takovej chce bejt . Stále si omíláš něco, na co sem vůbec neupozorňoval a šlo mi o něco zcela jiného, ale už se nebudu opakovat.
            • eeeee
              Z toho vyplyva, ze to neni role muze, muz muze zajistovat rodinu i starat se o deti, stejne jako zena. A pokud nekdo tvrdi, ze zena se ma starat o deti a muz ma zajistovat rodinu, tak - pokud to neumi inteligentne zduvodnit - pouze podleha predsudkum a stereotypnimu mysleni.
            • Robotron3
              Sedět doma muž a rodinu zajišťovat žena klidně může. V přírodě u savců je to ale většinou tak, že samice rodí děti a starají se o ně, a samci se starají o samice a děti, aby měli co jíst. Nikde jsem tu nepsal, co jak a kdo má dělat, jen že tenhle pricnip tu je a byl a od toho se odvíjí rozdíly muž vs žena. Je mi uplně jedno, jak si to kdo zařídí, ale jen podotýkám, že tyhle instinkty tu budou, ať se to někomu líbí nebo ne a je chyba to ignorovat a dělat, že jako civilizovaní lidé jsme se od toho oprostili. To není jen výchova a společenské stereotypy.
            • eeeee
              Myslim to vazne, protoze to prvni je nutnost, to druhe je uz stereotypni mysleni. Proc by nemohl sedet doma muz a rodinu zajistovat zena? Znam jednoho muze, a je to lekar, ktery je na rodicovske dovolene a jeho zena chodi do prace a zajistuje rodinu.
            • Robotron3
              eeeee: Vážně mám na to reagovat? Myslím, že aspoň trochu inteligentní člověk na to odpověď zná. Ale pro nechápavé, co nic neví. Role není jen ve zplození dítěte, ale také v jeho ochraně a výchově a k tomu jsou nejlépe zapotřebí oba rodiče.
            • eeeee
              Role muzu je oplodnit zenu. Jak jsi prisel na to, ze zajistit rodinu?

Veskoslav: moje zena by mohla sedet doma a byla by zajistena a plati to pro spoustu rodin, ktere nejsou socialni pripady, neaplikuj prostredi v kterem se pohybujes na cely svet. Ale za prve dva platy jsou vzdy vic nez jeden a za druhe, zeny dnes nechteji sedet doma.
            • Robotron3
              Ale o tom přeci já nemluvím, mluvím o instinktech, evoluci, to jak ženy a muži vnímají věci jinak a k čemu inklinují a to je dáno tímhle a je chyba dnes uvažovat způsobem, že historie, kdy se nějak něco vyvíjelo po statisíce a miliony let, už dneska neexistuje. Existuje, má na nás vliv, a právě nepochopení toho vytváří problémy.
            • Veskoslav
              Neznám rodinu, obyčejnou rodinu, kde by manželka seděla a rodila a manžel se staral. Finančně to nemáš šanci utáhnout. Tomi věř. Měsíční náklady na dítě se pohybují minimálně od 2500 do nekonečna *1*
            • Robotron3
              Že je to v moderní společnosti už jiné a i role jsou jiné než dřív, a tohle nemusí platit u každého, pořád ještě neznamená, že to neexistuje.
            • Veskoslav
              No ano ženy mají rodit děti, ale tím to končí. A v dnešní době muž skutečně nezajistí sám rodinu....Už dávno ne.
    • Robotron3
      To neni dáno jen výchovou, to je celá evoluce role žen a mužů ve společnosti. A neni to jen u lidí. Byly dělány třeba pokusy, že opicím dávaly hračky typu autíčka zbraně, panenky a samci si instinktivně brali ty zbraně, autíčka a samice ty panenky. To už je genetické předurčení a pohlaví nejsou stejná.
      • To jo, ale "civilizace" tohle dost prohloubila.
  • nechápem prečo niektoré ženy pxčujú na to že hry sú urobené len pre mužov a že keď tam je žena je urobená ako otrok mužovi čo ju zachránil čo takto japonci ?? koniec maria a zeldy ?? ale áno sú tam vyzlečené ženy hlavne keď cieloví zákazník má byť muž 15-25
  • firebug
    Moc ti Lukasi dekuji za tenhle clanek. O #1reasonwhy jsi se hodne zminoval a me tohle tema docela zajima, ale sam bych se ke cteni tech tweetu nedokopal.
    To kritizovani vyobrazovani zenskych charakteru ve hrach je opravdu smesne. Jde o charaktery her, ktere maji byt zajimave a pritazlive (jak pise spravne Beruska). Stejne tak neexistuje ve hrach normalni chlap bez ohromne muskulatury ci bez tvare manekyna.
    Porad si nejsem dost jisty, o co feministkam jde. Chteji-li aby k zenam pristupovali muzi jako k sobe samym, prilisna vyhra to pro ne nebude. Ja jsem vychovan tak, ze se k zenam (i ke kamaradkam) chovam galantne a slusne, kdezto kamarada nemam problem poslat kamkoliv a rict mu treba do oci, ze je tlustej jako prase.
    Tim se dostavam k tem sexistickym poznamkam z tweetu na pracovisti. Po prescteni mi to prislo opravdu otresne a necemu lze jen tezko verit - skoda ze tam neni i kontext, ktery je nemene dulezity. Taky vetsina pripadu se odehrala v USA a americka mentalita a pracovni moralka mi jsou opravdu cizimi pojmy.
    Pak mi ale doslo, ze americane mozna budou tak ganderove vyrovnani, ze jim to ani neprijde a stejne jako by rekli kamaradovi kolegovi: "Tak kolikrat jsi sefovi vykouril, abys ten job dostal?":-), tak neco obdobneho nemaji problem rict kamaradce kolegyni. Treba jsem tady ja ten povrchni ignorant, ktery citi potrebu chovat se k zenam jinak!
    Vim ze prehanim a nadsazuji a delam to zamerne. Zeny jsou jine nez muzi. Hodne jim zalezi na tom, jak o nich smysli ostatni, na svem vnejsim obrazu a aby toho nebylo malo, tak maji mnohem vetsi tendenci, brat si veci osobne.
    Trochu zcestne mi ale prijde, koukat se na cele "hnuti" #1reasonwhy, ci na obdobne clanky o sexismu ve hral, jako na vypovedi zen obecne. Jsem presvedcen, ze vetsina jich je s podminky na pracovisti ci s vyberem her spokojena. Slyset je ale pochopitelne jen pouhy zlomek z nich - ty nespokojene. Podobnou iniciativu by mohli na druhe strane spektra zalozit muzi, kterym vadi konkurencni boj a necestne podminky na pracovisti, maji mensi plat nez kolega zastavajici v praci papirove stejnou funkci a hnusi se jim vyobrazeni muzu ve hrach...
  • Veskoslav
    Pokud je žena či dívka dobrá, pak není žádný problém. Problém je ten, když se do toho začnou montovat různé pitomé feministky, stát a EU. Příkladem budiž naprosto nesmyslné nařízení EU o 40% žen ve vrcholovém managmentu. Tímto totiž jasně diskriminují muže. Vemte si. Je jedno volné místo, ale ve firmě pracují muži. Jedna se o jednu z vedoucích pozic. Ale o to místo se nesmí ucházet muž, jenom žena. Automaticky to znamená, že všichni mužští odborníci jsou v nevýhodě. A co si budeme nalhávat takové ženské na strojařině je čistá sci-fi, studenti IT to samé.....

Článek je pro mě zbytečný. Pokud je žena dobrá, prosadí se. Pokud ne, nepomůže ji ani miliarda feministických blbek či nařízení. A ruku na srdce. Kdo z nás by rád ve hrách viděl oplácanou tlustou ženskou a kdo z nás by za ni hrál?:) Hry jsou útěk od reality.

P.S: Nejvíc mě pobavil příspěvek, co se líbí redakci.....Totální žvást. Jelikož jsem měl politologii a v ní jsme se zaobírali rolí ženy ve firmě. Je to spíše naopak. Mnohdy je jedna žena v čistě mužském kolektivu vysoce rušivý element a na takovém pracovišti klesne pracovní morálka až o 20%. Významných vědkyň je jako šafránu.....

A poprosil bych o jedno. V kterém vědním oboru ženy dominují? Ve kterém technickém oboru ženy dominují? Jediné, v čem dominují ženy je studium ekonomie....Jelikož jsem pořád student tak a máme volně k dispozici čísla studujících a poměr žen a mužů rámci politologie, tak pár čísel: VŠB TUO: Strojírenství: 7 holek na 3 ročníky, IT má 9 holek na 3 ročníky, stavařina tvoří cca 35% dívek, architektura 49% dívek, ocelářství 0 dívek, hydromechanika 0 dívek, Správa vodohospodářsví a majektu 5 dívek atd. Tedy když už se redakci líbí tento příspěvek, tak bych prosil, ať nám napíše v kterém oboru ženy dominují. A prosím nepiště redakce dívčího magazínu, to stejně většinou píšou chlapi:-D
    • Dobře napsáno.
      Co se týče oboru, kde dominují ženy, řekl bych že zdravotnictví, ošetřovatelství..
    • Kein
      No já se musím přiznat, že mi hodně vadí, že ve hrách jsou NPC rekrutovány z řad atletů, modelů a bodybuilderů.

Když ve hrách hraju za zápornou postavu a je možnost si postavu vytvořit, celkem často si dělám tlustého, plešatého chlapa s tetováním a bad ass výrazem. Nevěřím, ale, že toto by změnilo větší zastoupení žen ve vývojářských studiích.

Já se neodvažujui jakkoliv soudit situace v zaměstnání, ale rozhodně nebudu podporovat bolševické manýry na nějaké "40% normy" nebo hlášky "Průmysl potřebuje" a nesouhlasím s tím, že by se měly jednotlivé žánry slučovat aby byly "genderově vyvážené" to mi přijde jako bullshit! Ať jsou hry pro ženy, kde budou mít chlapy velké penisy a elasťáky a hry pro muže, kde budou velký kozy a výstřihy a ať se jedni nese*ou do druhých. A pokud někdo chce udělat hru, která bude genderově vyvážená, tak ať ji jednoduše udělá, není potřeba mu to jakkoliv nařizovat, nebo na něj tlačit.
    • Menttor
      Souhlas!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit