Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavný dovod je tu:
    EU- 6. strana:
    http://resources.eun.org/insight/Science%20girls5.pdf
    Slovensko:
    http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=29764

K poznámkam na pracovisku len tolko,že všade sa najde kopa blbcov. Zažíva to každý muž pracujúci v konkurenčnom prostredí. Proste sa tu zo širšieho problému/podrazy a psychologický nátlak-zosmiešňovanie ako metoda konkurenčného boja na pracovisku/ robí problém niakeho ponižovania žien zo strany mužov.
    Skúste to niekedy ako chlap v ženskom kolektíve/napriklad v školstve/ a tam dokonca podobné šikanovanie,zosmiešňovanie a niekedy i sexistické narážky na vzhlad hadžu ženy po ženách.

Ja som rád,že moja drahá polovička je tiež hráčka a nemá problém si so mnou zahrať akúkoľvek hru a ísť so mnou na polnočný predaj. Musím,ale povedať,že v mojom okolí je absolútna výnimka a večšina žien sa na hranie hier pozerá ako na niečo detské a neprístojné pre dospelého človeka. Snáď to čas a budúcnosť vyrieši.
  • walltar
    Hmm tak některé tweety sou fakt síla. Osobně si taky myslím, že herní branže potřebuje víc žen .... konečně by třeba něko vysvětlil herním vývojářům, že ne každá ženská postava v MMO musí nosit nahé brnění.

Jási osobně myslím, že každé pohlaví je jiné a má na něco jiného vlohy .... ale to je jen průněr. Je dost jedinců, kteří vyčuhují ze své škatulky a buď excelují v tom, v čem je jejich pohlaví průněrné nebo mají vlastnosti (některé nebo všechny) pohlaví druhého. V minulém zaměstnání byla moje nadřízená nejlepším technikem firmy. I její nadřízení za ní chodili pro rady. Naštěstí už dneska stavařina není čistě mužský obor, ale muži mají pořád převahu. Na střední moje spolužačky studovali stavárnu převážně proto, aby mohli v budoucnu získat dobré místo na úřadě a praxe jako taková je nezajímala. Dokud budou dívky chodit studovat stavárnu s tímhle pohledem tak jich o moc víc na technických pozicích nebude.
  • No já si myslím že nikdo nemůže mluvit za někoho jiného ani muž za muže a žena za ženy.Mám dvě dcerky jednu hry vůbec neberou a druhá paří on-line hry.Zeptal jsem se obou jestli jim přijdou postavy žen ve hrách sexisticky ztvárněny a jestli je to nějak uráží atd.Obě kroutili hlavou jestli jsem normální :-D.A manželka a nejen moje mě od pc vyhání a nechápe co mě na tom tak baví.Je to stejný jako ty její telenoveli a romantický seriály taky jí to neberu a přál bych vám vidět jak jsou muži ztvárňovány v romantických filmech kde to režírují ženy viz. třeba sex ve městě :-)
    • Sex ve městě baví daleko víc chlapů, než kolik je jich to ochotno přiznat...
      • MinisterOfSillyWalks
        to bude tím že chlapy baví sex *8* si nečekal co *1*
        • Ano, protože Sex ve městě je o hlavně sexu a ne o ženském vnímání vztahů a životních krizí.
          • No a presne tak ako sú ženské postavy nereálne v hrách,presne tak isto sú mužské postavy nereálne vo filmoch,knihách a seriáloch určených ženám.
            Tam to nikdo nerieši,ale v hrách to zrazu ženám vadí.
            • Já tedy myslím, že stabilní stanovisko většiny společnosti je, že je jim to naprosto ukradené, u všeho většinou jde jen o poněkud vokálnější minoritu.
  • Já tedy pro emancipaci jako takovou bez jakékoliv debaty rozhodně jsem, ženy v ČR to mají jakštakš dobré, i když ono je fakt, že lidi častěji povýší chlap jen protože je to chlap. Otázka je co se s něčím takovým dá dělat. Pokud však jde o herní průmysl a tedy o hry, které mají naprosto drtivou hráčskou základnu v mužském pohlaví moc nechápu co je na tom tak zvláštního, že je to pro ženy zkrátka o dost těžší se v tom uplatnit.
  • nechápem prečo niektoré ženy pxčujú na to že hry sú urobené len pre mužov a že keď tam je žena je urobená ako otrok mužovi čo ju zachránil čo takto japonci ?? koniec maria a zeldy ?? ale áno sú tam vyzlečené ženy hlavne keď cieloví zákazník má byť muž 15-25
  • Hmm, tak jsem věnoval čas pročtení této diskuze. Ukázalo se, že jsem "hon bez lišky", který tady pan Grygar pořádá, kritizoval možná zbytečně, neboť už to udělali jiní a velmi dobře.

Menttor je divnej týpek. Říká ve spoustě věcí pravdu, ale podrývá to očividnými nepravdami. Rád bych si myslel, že to dělá schválně s nějakým motivem.

Asi nejlepší příspěvek do této diskuze přidal Veskoslav. Značně překvapivé.

To jsou moje tři centy.
    • Menttor
      Jaký nepravdy? :-)
  • Ne ze bych se tu chtel motat vsem tem odbornikum na ,,zensky,,problem do reci , ale me spis prijde zajimave jak se uz ani moc nepise o hrach ale o blbinach kolem . To ze redakce games je parta vyhorelych pracovniku vim uz davno , pekne to ukazuji videa klubu rvacu , kde sedi tri nebo ctyri totalne znudeni chlapi ktere uz rutina jejich prace dostala na kolena a drzi se jen zuby nehty aby to dotahli k zaverecne znelce. Pak se tu objevuji casto clanky jako je tenhle ktere nevypovidaji vubec o nicem a jen pritapeji pripadnemu problemu pod kotlem a rovnaji se bulvaru. Hru roku tu dostane hricka Journey, bodejt by ne , je to dohrane za dve hodky , ohlas na to ve svete je , plno ctenaru to odkyve , protoze to pusobi in a neni treba se tim dal sahodlouze zabyvat. Obcas se tu blyskne Vavra , ktereho hry jeste jakz takz zajimaji a je schopny rict neco co ma hlavu a patu. Ale nejake nadseni neni citit ani z nej. Ja chapu ze to tady cteme zadarmo a je tedy nejak jedno co tady je , ale clankama tohohle typu akorat plno lidi znechutite. Delate z toho zbytecne vedu..jsou to jen hry a fakt neni treba aby lidi uvazovali pri hrani her o tom jestli nahodou to nedelal nekdo kdo byl sexualne obtezovan , jestli si o designerce nekdo mysli ze je kunda,nebo jestli outro delala feministka.
  • Jako spravneho sovinistu, sexistu a mysogyna me to vubec nedojalo. Vsechno jsou to jen hloupe vykriky a uplakanost. Staci se podivat jak to vypada na vysokych skolach na technickych oborech. Kdo prijde jako prvni s teorii, ze zajem zen o programovani je nizky kvuli tomu, ze prijimaci zkousky jsou sexisticke??
  • a teda ososbně... Z těch komentářů co sem tam viděl.. To vážně nevím zda si ty ženy vymýšleli. Ale jestli že se opravdu chlapy v hernim průmyslu chovaj tak že někomu říkaj o znásilnění nebo o kuřbě nebo o tom zda spala se šéfem. Tak potom jsou chlapy v hernim průmysli tu nějvětší prasata. Protože sem osobně nikde tohle nezažil. Nikde v žádné práci sem nezažil takový druh chování. Tka je to výmysl nebo jsou herní vývojáři perverzáci?
    • GlaDOS
      Faktem je, že u takových hashtagů se ve velké míře vymýšlí, takže bych to bral s hodně velkou rezervou.
      • Nemyslím, že tohle je výmysl - bohužel. Je to prostě chování davu. Ve firmě, kde je 20 mužů na dvě ženy může být pohoda, ale i peklo, když se najde jeden hulvát nebo hlupák, který strhne ostatní. Hranice se začnou posouvat a většina zúčastněných si to ani neuvědomí - od nevinného plácnutí po zadku k řečem o znásilnění a sexu se šéfem je kratší cesta, než se zdá. Ale aby bylo jasno, netvrdím, že tohle je "výsada" mužské povahy. Je to prostě výsada lidské povahy. Podívejte se na Guantanamo a Englandovou... to není tak mimo...
      • eeeee
        Zidum take nikdo neveril, to by nemci neudelali. A pak cely svet ziral na plynove komory a kupy mrtvol, ktere se shrnovaly bagrem. Lidi umi byt pekne svin€ a staci jim k tomu malo, neblaze pusobici prostredi, viz stanfordsky experiment.
      • Nojo, nevidím zlo, neslyším zlo...

Mnoho těch hashtagů jsou koukám respektované herní osobnosti, třeba Brenda Brathwaite nebo Kim Swift. Ale asi je vždycky lepší si říkat, že si to vymyslely a mít klid. I když by mě docela zajímalo, proč by to dělaly...? Zřejmě chtějí zničit muže a nastolit matriarchát! *16*
  • dnes už hry nedělá banda nadšených pařanů. Jsou to zástupy lidí kteří třeba ty hry nehrajou, ale je to pro ně business...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit