Přejít na výpis diskuzí
Dívčí válka aneb běda mužům, kterým žena navrhuje hry
30.1.2013 | Lukáš Grygar
349 příspěvků
-
Hlavný dovod je tu:
EU- 6. strana:
http://resources.eun.org/insight/Science%20girls5.pdf
Slovensko:
http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=29764
K poznámkam na pracovisku len tolko,že všade sa najde kopa blbcov. Zažíva to každý muž pracujúci v konkurenčnom prostredí. Proste sa tu zo širšieho problému/podrazy a psychologický nátlak-zosmiešňovanie ako metoda konkurenčného boja na pracovisku/ robí problém niakeho ponižovania žien zo strany mužov.
Skúste to niekedy ako chlap v ženskom kolektíve/napriklad v školstve/ a tam dokonca podobné šikanovanie,zosmiešňovanie a niekedy i sexistické narážky na vzhlad hadžu ženy po ženách.
Ja som rád,že moja drahá polovička je tiež hráčka a nemá problém si so mnou zahrať akúkoľvek hru a ísť so mnou na polnočný predaj. Musím,ale povedať,že v mojom okolí je absolútna výnimka a večšina žien sa na hranie hier pozerá ako na niečo detské a neprístojné pre dospelého človeka. Snáď to čas a budúcnosť vyrieši. -
Hmm tak některé tweety sou fakt síla. Osobně si taky myslím, že herní branže potřebuje víc žen .... konečně by třeba něko vysvětlil herním vývojářům, že ne každá ženská postava v MMO musí nosit nahé brnění.
Jási osobně myslím, že každé pohlaví je jiné a má na něco jiného vlohy .... ale to je jen průněr. Je dost jedinců, kteří vyčuhují ze své škatulky a buď excelují v tom, v čem je jejich pohlaví průněrné nebo mají vlastnosti (některé nebo všechny) pohlaví druhého. V minulém zaměstnání byla moje nadřízená nejlepším technikem firmy. I její nadřízení za ní chodili pro rady. Naštěstí už dneska stavařina není čistě mužský obor, ale muži mají pořád převahu. Na střední moje spolužačky studovali stavárnu převážně proto, aby mohli v budoucnu získat dobré místo na úřadě a praxe jako taková je nezajímala. Dokud budou dívky chodit studovat stavárnu s tímhle pohledem tak jich o moc víc na technických pozicích nebude. -
No já si myslím že nikdo nemůže mluvit za někoho jiného ani muž za muže a žena za ženy.Mám dvě dcerky jednu hry vůbec neberou a druhá paří on-line hry.Zeptal jsem se obou jestli jim přijdou postavy žen ve hrách sexisticky ztvárněny a jestli je to nějak uráží atd.Obě kroutili hlavou jestli jsem normální :-D.A manželka a nejen moje mě od pc vyhání a nechápe co mě na tom tak baví.Je to stejný jako ty její telenoveli a romantický seriály taky jí to neberu a přál bych vám vidět jak jsou muži ztvárňovány v romantických filmech kde to režírují ženy viz. třeba sex ve městě :-)
-
-
Sex ve městě baví daleko víc chlapů, než kolik je jich to ochotno přiznat...
-
-
to bude tím že chlapy baví sex *8* si nečekal co *1*
-
-
Ano, protože Sex ve městě je o hlavně sexu a ne o ženském vnímání vztahů a životních krizí.
-
-
No a presne tak ako sú ženské postavy nereálne v hrách,presne tak isto sú mužské postavy nereálne vo filmoch,knihách a seriáloch určených ženám.
Tam to nikdo nerieši,ale v hrách to zrazu ženám vadí. -
-
Já tedy myslím, že stabilní stanovisko většiny společnosti je, že je jim to naprosto ukradené, u všeho většinou jde jen o poněkud vokálnější minoritu.
-
-
-
-
-
-
Já tedy pro emancipaci jako takovou bez jakékoliv debaty rozhodně jsem, ženy v ČR to mají jakštakš dobré, i když ono je fakt, že lidi častěji povýší chlap jen protože je to chlap. Otázka je co se s něčím takovým dá dělat. Pokud však jde o herní průmysl a tedy o hry, které mají naprosto drtivou hráčskou základnu v mužském pohlaví moc nechápu co je na tom tak zvláštního, že je to pro ženy zkrátka o dost těžší se v tom uplatnit.
-
nechápem prečo niektoré ženy pxčujú na to že hry sú urobené len pre mužov a že keď tam je žena je urobená ako otrok mužovi čo ju zachránil čo takto japonci ?? koniec maria a zeldy ?? ale áno sú tam vyzlečené ženy hlavne keď cieloví zákazník má byť muž 15-25
-
Hmm, tak jsem věnoval čas pročtení této diskuze. Ukázalo se, že jsem "hon bez lišky", který tady pan Grygar pořádá, kritizoval možná zbytečně, neboť už to udělali jiní a velmi dobře.
Menttor je divnej týpek. Říká ve spoustě věcí pravdu, ale podrývá to očividnými nepravdami. Rád bych si myslel, že to dělá schválně s nějakým motivem.
Asi nejlepší příspěvek do této diskuze přidal Veskoslav. Značně překvapivé.
To jsou moje tři centy. -
-
Jaký nepravdy? :-)
-
-
Ne ze bych se tu chtel motat vsem tem odbornikum na ,,zensky,,problem do reci , ale me spis prijde zajimave jak se uz ani moc nepise o hrach ale o blbinach kolem . To ze redakce games je parta vyhorelych pracovniku vim uz davno , pekne to ukazuji videa klubu rvacu , kde sedi tri nebo ctyri totalne znudeni chlapi ktere uz rutina jejich prace dostala na kolena a drzi se jen zuby nehty aby to dotahli k zaverecne znelce. Pak se tu objevuji casto clanky jako je tenhle ktere nevypovidaji vubec o nicem a jen pritapeji pripadnemu problemu pod kotlem a rovnaji se bulvaru. Hru roku tu dostane hricka Journey, bodejt by ne , je to dohrane za dve hodky , ohlas na to ve svete je , plno ctenaru to odkyve , protoze to pusobi in a neni treba se tim dal sahodlouze zabyvat. Obcas se tu blyskne Vavra , ktereho hry jeste jakz takz zajimaji a je schopny rict neco co ma hlavu a patu. Ale nejake nadseni neni citit ani z nej. Ja chapu ze to tady cteme zadarmo a je tedy nejak jedno co tady je , ale clankama tohohle typu akorat plno lidi znechutite. Delate z toho zbytecne vedu..jsou to jen hry a fakt neni treba aby lidi uvazovali pri hrani her o tom jestli nahodou to nedelal nekdo kdo byl sexualne obtezovan , jestli si o designerce nekdo mysli ze je kunda,nebo jestli outro delala feministka.
-
Jako spravneho sovinistu, sexistu a mysogyna me to vubec nedojalo. Vsechno jsou to jen hloupe vykriky a uplakanost. Staci se podivat jak to vypada na vysokych skolach na technickych oborech. Kdo prijde jako prvni s teorii, ze zajem zen o programovani je nizky kvuli tomu, ze prijimaci zkousky jsou sexisticke??
-
a teda ososbně... Z těch komentářů co sem tam viděl.. To vážně nevím zda si ty ženy vymýšleli. Ale jestli že se opravdu chlapy v hernim průmyslu chovaj tak že někomu říkaj o znásilnění nebo o kuřbě nebo o tom zda spala se šéfem. Tak potom jsou chlapy v hernim průmysli tu nějvětší prasata. Protože sem osobně nikde tohle nezažil. Nikde v žádné práci sem nezažil takový druh chování. Tka je to výmysl nebo jsou herní vývojáři perverzáci?
-
-
Faktem je, že u takových hashtagů se ve velké míře vymýšlí, takže bych to bral s hodně velkou rezervou.
-
-
Nemyslím, že tohle je výmysl - bohužel. Je to prostě chování davu. Ve firmě, kde je 20 mužů na dvě ženy může být pohoda, ale i peklo, když se najde jeden hulvát nebo hlupák, který strhne ostatní. Hranice se začnou posouvat a většina zúčastněných si to ani neuvědomí - od nevinného plácnutí po zadku k řečem o znásilnění a sexu se šéfem je kratší cesta, než se zdá. Ale aby bylo jasno, netvrdím, že tohle je "výsada" mužské povahy. Je to prostě výsada lidské povahy. Podívejte se na Guantanamo a Englandovou... to není tak mimo...
-
Zidum take nikdo neveril, to by nemci neudelali. A pak cely svet ziral na plynove komory a kupy mrtvol, ktere se shrnovaly bagrem. Lidi umi byt pekne svin€ a staci jim k tomu malo, neblaze pusobici prostredi, viz stanfordsky experiment.
-
Nojo, nevidím zlo, neslyším zlo...
Mnoho těch hashtagů jsou koukám respektované herní osobnosti, třeba Brenda Brathwaite nebo Kim Swift. Ale asi je vždycky lepší si říkat, že si to vymyslely a mít klid. I když by mě docela zajímalo, proč by to dělaly...? Zřejmě chtějí zničit muže a nastolit matriarchát! *16*
-
-
-
dnes už hry nedělá banda nadšených pařanů. Jsou to zástupy lidí kteří třeba ty hry nehrajou, ale je to pro ně business...