-
Tahle recenze se mi vůbec nelíbí. Nedozvěděl jsem se v podstatě nic, co bych nevěděl z videí, preview atd. Podobná recenze by šla napsal z manuálu (ve hře je real-time strategie, adventura a létání s drakem...), o hře jsem se nedozvěděl prakticky nic. Gastronomické pojetí recenze se mi nelíbí, nedokáže zakrýt nulovou informační hodnotu recenze. Nedozvěděl jsem se ani, proč zrovna 9/10. Přimlouvám se za videorecenzi, zpívanou nebo nezpívanou - podle možností - kde bychom se dozvěděli něco o hře.
-
-
Informacni hodnota recenze se dost často rovna poctu hodin které recenzent ve hre stravil.
Kolikrat je zajimave když clovek nejakou hru skutecne dohraje, precist si nejakou recenzi, ty rozdily a nepresnosti byvaji zarazejici. -
-
Já nechápu, jak někdo může něco hodnotit a nedohrát to. Jako kdybych odešel od filmu anebo od knihy. Znám sice hodně věcí ale neznám konec, a stále mně hra může překvapit. Hlavně si více osvojím mechaniku hry a jak píšeš. Pak to snad i lépe podám čtenářům a nebude to moc obecné.
-
-
Tak většina recenzentu hry nedohrava, v tom množství to ani nejde. Pak jsou ale recenzenti co dokážou i z několika hodin hrani vytahnout to podstatne.Jsou to většinou lidi co mají s hranim dlouholete zkusenosti a dokážou odhadnout v cemje hra dobra/spatna.
Obecne ridit se recenzema a podle toho hry kupovat je uplne mimo. Valna většina recenzentu stejne jen pohodlne prezentuje osobní názor, a pojmout recenzi tak aby oslovila sirsi publikum pro které je vlastne urcena moc neumi, protože, zase, to vyžaduje spoustu práce navíc a obrovsky prehled o hrach obecne. recenze které prezentuji jen osobní názor jsou nejcastejsim důvodem k hadkam v diskuzích ( samozrejme pro web to je plus) a ještě vic rozmelni nejaky ucelenejsi názor na danou hru.
-
-
-
-
Co mně nejvíce vadí je RTS sekce. Kde je málo možností strategie a jde o to rychle něco vyrobit a ve vhodném čas za podpory draka zaútočit. Například když obě strany mají maximální limit jednotek, jedna zaútočí a ztratí více jednotek než obránce. Pak lze lehce vytáhnou do boje a většinou je rozhodnuto. Protivník nestihne tak rychle vyrobit jednoty do maxima populačního limitu a vaše jednotky za podpory draka jsou dost silné. Navíc máte stále příliv dalších jednotek na bojiště.
Škoda, že to takto zjednodušili. Prostě jde o to, kdo dříve vyrobí více.
-Taky tomu nahrává odkrytá mapa kde hráč vidí každý prdnutí protivníka.
- Jinak největší borec NPC je ta kostra u baru co má místo prsou dýni a tuším červenou papriku *1* -
-
Z tohoto komentáře jsem se dozvěděl o hře víc, než z devítkové recenze.
-
-
Mimochodem, ne ze bych autorovi clanku chtěl upirat jeho rozhled. Ale to co je Dragon Commander mělo byt puvodne soucasti Divinity 2. Funkci zakladny mela delat hrdinova vez, která jak každý vi byla v D2 dost nevyizita a byla vlastne az ke konci hry. Mělo jit formovat armády a draka používat stejne jako v Dragon Commanderovi. Lariani jen nemely dost prostredku to do Divinity 2 dat, protože nechybelo malo a vůbec cela Divinity 2 nevysla.
takze tvrzeni ze se Dragon Commander vyhyba Divinity jako mrkev skolakove puse z mojeho pohledu urcite tak nepusobi. -
-
Jinak preju Larianum s touhle hrou uspech a třeba se diky tomu jednou dockam Divinity 3:)
-
-
Tak minimálně vyrábí Divinity: Original Sin a mělo by to vyjít snad letos...
-
-
No to vyrabi, ovšem regulerni Divinity 3 ještě ani neohlasily, asi cekaj kolik vydelaj tyhle spin offy aby se do toho mohli pustit:)
-
-
-
-
To by mně zajímalo proč zrovna spojili elfy s homosexuálním tématem.... *5*
-
-
Protože je to zrovna elfí poradce kterej navrhuje zákon o registrovanén partnerství (pokud si to dobře pamatuju tak za podpory ještěrek, odporu trpaslíků a nemrtvejch a impum to je vcelku jedno, ty jen zajímají jen co největší exploze a lítající končetiny)
A jen tak mimochodem, která rasa je víc "gay" než elfové? :D -
-
Cokoliv manga je milionkrat vic gay. Zrejme proto je to tak popularni.
-
-
protože mají hezké zženštilé tvářičky a uhlazené oblečení, přímo se k tomu vybízí určitě víc, než nějací potem zasmrádlí trpaslící a podobní
-
-
No dovol, kdybys potkal myho night elfa o pulnoci na venclu tak zahoidis penezenku a uteces :D Prej zzenstily tvaricky :D
-
-
Jo a ty me potom dobehnes a rozmr.as mi prd.l :D
-
-
-
Vymierajúca rasa, ktorá už nevie nič iné robiť iba sústavne a bezvýsledne sexovať. O trpaslíkov strach mať nemusíme. *3*
-
-
Divím, že na tohle nejsou protesty. Často slyším pojem "teplý efl/elfové" To je jasná diskriminace! *3*
Kdo kdy slyšel "teplý ork, trpaslík, troll apod" -
-
Protože ork, trpaslík, nebo troll (pokud pochopí co říkáš) to můžou vzít jako urážku a když urazíš ty je oni urazej kousek z tebe (zpravidla hlavu).
-
-
-
-
Jeden důležitý typ!
Nedělejte s drakem divoké pohyby hlavně prudké propady směrem dolů spojené se zážehem toho turba co má na zádech. Jinak se může stát, že si spálí ocas a ubere to zdraví. *3* -
-
tip bychom meli a ted jeste ten dulezitej typ? jsou tam tri typy draku, takze kterej? *5*
-
-
Je to víceméně jedno, z toho co můžu zatím říct (druhá kapitola) tak je rozdíl jen ve skinu a v počátečních vyzkoumanejch technologiích a dovednostech (ale už během tutorialu nabereš dost research pointů, možná i dost na to vyzkoumat to co mají ostatní dva typy od začátku)
-
-
-
čeština je asi (i v budoucnu) scifi, že? Přecijen, toho textu je tam dost..
-
Vypadá to na slušně střelenou věc. A já střelený věci moc rád, takže tomuhle dam určitě šanci. Už jenom kvůli drakovi s jatpackem, teplejm elfům a bombardovacím vzducholodím (a to i přesto, že od nich nejspíš neuslyšim "Kirow reporting")
-
Coože 9? Tak to jsem nečekal. No Larian hry umí, už jejich první Divine Divinity me strašne moc bavilo
-
Koko°1: Tak to tě příliš nepotěším. Vývojáři se na GOG a Vault verzi (tedy jiné obchody než steam) neskutečným způsobem vykašlali. Pro nesteamové verze hry neexistuje použizelný multiplayer. Vyhledávání her funguje jen na steamu a u zbylých verzí hry se lze připojit pouze přes LAN nebo přímo IP adresu (s přenastaveným portem) proti/spoluhráče.
Vrátili se tak o 15 let zpátky. Nejhorší na tom je, že do poslední chvíle o tom nedali lidem vědět, takže kdo si to třeba přikoupil k jejich Kickstarterovému projektu, kde vybírali na jinou hru, tak akorát utřeli, protože teď mají nefunkční hru, kde si prostě multiplayer plnohodnotně nemohou zahrát.
To je ta největší prasárna, o které se v recenzích nepíše, protože to nikdo nezjišťoval, přitom se o tom píše nejen na GOGovských fórech, ale také na samotných oficiálních stránkách Larian Studios. Je to ostuda, jakým způsobem na tuhle věc ne/zareagovali. Ostatně, můžete se na to podívat na jejich ofic. fóru, kde je nemálo naštvaných hráčů... -
-
Ono je problem sa ludom zavdacit.
Rise of the Triad napriklad pouziva jednu a tu istu DRM-Free verziu jak na GOGu tak na STEAMe, a online play riesi tym, ze si hrac dobrovolne moze vytvorit account alebo nemusi, ak chce hrat online, ale bez konta moze hrat LAN.
Nie je to ziadna forma DRM no aj tak sa na nich zato na STEAMe aj na GOGu spustila vlna nasranych hracov, account, DRM, bla bla bla.
Podobne to mohli vyriesit aj Lariani, aj ked by nato hraci asi rovnako pindali ako pri ROTT. -
Divné, že to zde autor nenapsal. I když v recenzi toho nenapsal více..
Tohle je pravda a dokonce si lidi dělají srandu, že to je to tajné překvápko pro piráty. Tedy, že DMR free verze jsou takto osekané.
Hlavně, že se pořád zastává názor aby recenze byla maximálně subjektivní. Kdyby hledal informace určitě by je našel. Zahrát si hru a pak to sepsat je sice hezké ale nemusí to lidem co to čtou moc pomoc. A jestli to nemá pomoc, proč to je pak recenze?
Problém mrknou se na oficiální fóra, kde to bylo ihned a recenze zde vyšla po vydání hry. Určitě šla doplnit. O hovadské RTS sekci se taky mlčí.
Jestli to funguje, tak že zalezu do díry tak to hraji napíšu a vylezu, tak se není čemu divit, že to je silný názor autora a klidně se opomenou věci o kterých se mezi hráči hodně mluví. -
-
Překvápko pro piráty? Já bych řekl že direct IP je vše co piráti potřebují. Čili příjemné překvápko.
Na komentář RTS sekce prostě nezbyl čas, protože autor byl přiliš zaneprázdněn listováním v kuchařce, aby natrefil na ty nejlibovější fráze a nejtučnější vtípky.
-
-
-
LOKALIZACI HNED ! *14* *14* *14*