-
konkrétně u téhle hry se mi model "vyzkoušet a popř. koupit" vyplatil hodně... netvrdím, že to není originální kousek, ale jednotlivé celky jsou pro mě takový nemastný, neslaný a to hlavně RTS část... naklikat si hordu a vyrazit na nepřítele, to mi připomíná časy, kdy jsme si ze srandy ve starcraftu dali cheaty na suroviny, quickbuild jednotek a bavili se tím, jak nepřítel nemá šanci... do toho lítání na drakovi s turbem na zadku... já nevím, prostě mi to nesedlo.. mám rád jak tahový strategie, tak RTS, I of the dragon mě svýho času výsostně bavila... ale takhle dohromady mi to nějak nesedlo, je to jak objednat si v hospodě půlku menu a všechno to pátý přes devátý naházet do sebe... výsledkem je holt šavle neurčitých barev a tvarů. ale chápu, že někoho to může královsky bavit. za mě 6/10.
-
Dle mého skromného názoru je to nuda. Tahová část málo obsáhlá, RTS část nekonečná záplava tupých jednotek a drak s jetpackem na zádech? To jako vážně ? Originalita je fajn věc, ale ne takhle. Nechci hru úplně hatit zhruba dvě hodiny zábavy mi poskytla a věnovat jí více by podle mě byla ztráta času. Mimochodem to devítkové hodnocení mi přijde trošku mimo, ale snad to můžeme svést na nynější herní sucho. Za mě 6/10. Za recenzi každopádně děkuji. FIN
-
-
podle mě za to může snaha o rychlé recenzování... ona i blbá hra dokáže nadschnout, než si člověk po dalším týdnu hraní uvědomí, že jde vlastně jen o nadprůměr
takové hurá recenze nejsou neobvyklé, viz. třeba Fallout 3, který i na games.cz dostal před několika lety 9/10 -
-
Z dobrého důvodu. Fallout 3 je super hra. Zaslouží si to.
-
-
Naprosto souhlasim, zde se pouze par pseudointosu podivalo na madbrahmin kde ta hra nekomu nesedla a trochu ji pomluvil a tak je hned fallout 3 spatna hra. Ja bych rozhodne nehodnotil hru podle clanku nake silene kravy. Pro me je Fallout 3 mnohem zabavnejsi a obsahove plnejsi nez New Vegas, ktere mi hlavne z hlediska pribehu pripadalo jako spis jednohubka nez plnohodnotna hra.
-
-
No vidíš, a já to mám přesně opačně. Fallout 3 mi fakt těžce nesedl, zatímco New Vegas mi přijde dotaženější a propracovanější. Netvrdím, že F3 je špatná hra, ale na 9/10 to u mě fakt není.
-
-
-
pamatuju si i na Aleše, že v nějakém podcastu přiznal, že by u jakési hry (nepamatuju si jaké) tehdy dal jiné hodnocení po tom, co ji hrál delší dobu, možná by nebylo od věci se mermomoci snažit držet krok s konkurencí a při recenzování si dát klidně týden i víc načas než nyní a zvěřejnit ji s kvalitnějším obsahem, většina lidí stejně hry za plnou pálku v době vydání nekupuje, stáhne pirátskou verzi a koupí ji za pár měsíců za polovinu, viz. kolik lidí ma na steamu hry, které ani nehráli... proč asi
na druhou stranu zas čekat na recenze typu PES od Pana Poláčka je stejné jak čekat na oznámení Half Life 3
-
-
-
Když to tu tak vychvalují, tak to zkusím... uvidíme, co se z toho vyklube. Třeba to bude super hra.
-
-
to das 40€ jen za zkoušku?
-
-
ne stáhne si demo (jestli vůbec nějáké je), či si stáhne představ si, warez verzi, skandální že?!?!
-
-
A jestli to bude dobrý, tak si to za přijatelnou cenu i (časem) koupí. Za těch 40E by to muselo mít bombastickej MP.
-
-
Furt se mi nechce věřit, že si někdo kupuje hry, které už má dohrané z warezu. :-)
-
-
jen do doby dokud bude steam/GoG funkcni..nevidim na tom nic uzasneho, mit hry zavisle an nejake internetove sluzbe, spis naopak..
-
Tak já se mezi takové počítám. A hlavně steam/GOG je pro mě jak ušitej na míru. Nemusim mít HDD zadělanej obrazama, ani skladovat CD, která mají stejně omezenou životnost, stačí stáhnout, automaticky se mi hra updatne a hraju...
Taky odmítám kupovat hry za litr. Ježdění do práce, strava, nájem ... za 500kč je to už daleko přijatelnější. Takže si hru zahraju klidně po vydání, za půl roku koupim a projedu znovu (zas tak moc her nehraju) -
Když je hra opravdu dobrá (= zaslouží si ty peníze), tak si jí pak časem koupím. Třeba pak v nějaké slevě, ale koupím. Pokud mě neosloví (= třeba, že jí vůbec nedohraji), tak se může jít klidně zahrabat.
-
Málokdo. Ale já to většinu ve warezu nedohraju, jestli se mi to líbí.
-
Třeba já jich za poslední rok koupil asi 30 (většinou starší tituly) - doplňuji si sbírku pouze dobrých her *3*. Takže ano, jsou lidi, co jim model ozkoušet-a-pak-koupit vyhovuje více než střelba naslepo nebo krádež *4*
-
-
-
-
-
-
Hm... Divinity mi pod kůži jako čistokrevné RPG nikdy moc nevlezla (fantasy bohužel není mým šálkem čaje), ačkoliv jsem RPG pozitivní hráč a rozhodně hrál jsem jen dva díly série. Ovšem jako mix tolika mých oblíbených žánrů mne opravdu láká. A k tomu ovládání draka v bitvě?? Nemám slov *1* Jen by mne zajímalo jak je to s využitím "kartiček" ve hře? A jak je hra optimalizována/zabugována? Recenze zajímavá, autorovi děkuji. Přečtu pár dalších a asi juknu na gog kolikpak za hru chtějí *3*
-
Zvláštní, že jsem nikde v recenzi nenašel zmínku o The I of the Dragon, které mi to docela hodně připomíná (narozdíl od Empire Earthu), ale nějak nemůžu přijít na chuť těm fantasy létavým vzducholodím s raketami. Když už, tak mám radši klasické alá středověké fantasy. Možná proto se mi moc nelíbilo Rise of Legends.
-
-
A pamatujete hru Dragon, paní i když už ted zlá grafika ale byla to super hra.
Mělo to všecko... orkové, draci, velký vyběr zbraní, ženská hlavní hrdinka :), atd. -
-
Pardon hra se jmenoval Drakan.
-
-
To vis ze pamatujeme, a druhy dil vysel Playstation 2 only. Ono vůbec her s drakem v hlavni roli je docela hodne (drakengard, Liar atd), i když me tahle hra dost pripomina Supreme Commandera. Ale tak Lariani jsou fajn, budiz jim prano, i když z mojeho pohledu se o nic světoborného nejedna.
-
-
-
Ty divné stroje jsou ve hře určitým způsobem vysvětleny. To sice neznamená, že se to bude každému zamlouvat ale aspoň to má nějakou logiku.
I of the Dragon mně to taky připomnělo. Když jsem to hrál prvně dost mně to bavilo. Hlavně jak ten drak vizuálně rostl. Navíc nebylo tolik graficky slušných her kde byl drak hlavní postava.
-
-
Ono to uz vyslo? Sakra!
-
-
A do Vánoc má tuším vyjít Divinity - Original Sin.
-
-
to uz mam koupene
-
-
-
Koukám, že nejsem jedinej, kdo je z RTS části zklamanej. Škoda že neokopírovali koncept z Total Warů, hned by ta hra měla úplně jiný náboj.
-
-
Z Total waru, pokud by ty armady udelali vic do fantasy... pokud by chteli moderni jednotky jako tam jsou ted tak bych obslehnul prvniho Supreme commandera... smutny fakt je, ze RTS cast se podoba spis druhemu dilu Supreme Commandera, ovsem je asi jeste o fous slabsi...
-
-
Tak domluveno. Napřed hezky Divinity: original Sin a pak až tohle jo :-)
Mimochodem soundtrack k předchozímu dílu Divinity je ohromující. Co hudba tady ?? -
-
Hudba je nadherna ako vzdy. Zatial ma kazde Divinity ohromilo svojimi soundtrackmi.
-
-
Můžeme čekat videoreview?
-
-
Tak to je i na mě moc *1*
-
-
http://www.hledejsmudlo.cz/wp-content/uploads/2012/11/meme-problem.png
-
-
-
Dneska jsem vyzkoušel tutorial a začátek kampaně včetně prvních bitev a musím sdílet nadšení. Toho mixu žánrů v čele s ovládáním draka během bitev jsem se bál, ale ono to prostě funguje.:) Přišlo mi, že ani AI moc nezahálí, když jsem hned první bitku na obtížnost normal (3. ze 4) dělal napotřetí... Spokojenost.