Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trošku mě mrzí, že Gothic 4 a Divinity II: The Dragon Knight Saga dostaly u vás stejné hodnocení. Nějak mi to nejde na rozum:-) Snažím se najít alespoň jednu věc, ve které by byl G4 lepší. Navíc za stejnou cenu dostanete hru i s datadiskem, která předčí G4 ve všem. Dohrál jsem obě a mé hodnocení by bylo G4 60-65 procent a Divinity II 80-85procent. Připadá mi, že neznámá studia se musí vyrovnat s mínusovým počátečním hodnocením.
    • Moja reč. Dost som sa tesil na G4, ale musim povedat ze oproti napr. G2 a G3 je to cele ine. Ja neviem, no proste mi ten novy system akosi nesadol. Divinity som hral vsetky vratane Beyond D a musim povedat ze ma vzdy zaujali. Takze Divinity II je rozhodne lepsia hra ako G4. No ale je to asi samozrejme vec vkusu.
  • Mrzí mě, že tahle vynikající hra znovu dostává 7/10, takže u nás zřejmě znovu zapadne. Divinity 2 se podle mě řadí k nejlepším RPG posledních let, rozhodně daleko předčí zmiňovanou Dragon Age a obstojí vedle Risenu. Divinity 2 je hra krásně udělaná, vypiplaná, originální a zajímavá. Hodnocení 8/10 nebo 9/10 by uričitě sedělo líp. Lariani se evidentně nestrefují do vkusu mainstreamvých recenzentů, ale to rozhodně není důvod si tuhle hru nechat ujít, pokud máte rádi komplexní, propracované a nápadité RPG.
    • kickasl
      tak ono na tom ciselnem hodnoceni zas tak moc nezalezi ne? nemusi se nam vsem libit to same a snazit se nekoho urazit slovem mainstream, protoze ma jiny nazor je dost ubohe,
      dale to srovnani- dragon age i risen mi prisli o hodne lepsi nez tohle a s recenzi souhlasim, ale to samozdrejme neznamena, ze je to jedina svata pravda
  • Tak toto uz naozaj nechapem, dve skvele hry za cenu jednej, hard-core rpg s desiatkami hodin hrania, humor, perfektne questy, a kopu dalsich veci a ono to nakoniec dostane smiesnych 7/10. Skoda, keby malo studio nazov Bioware, mali by sme tu najlepsie HC rpg vsetkych cias, ale kedze je to len nejaky Larian, mame tu vyborne rpg, ktore je ale na normal obtiaznosti "velmi tazke" a uz napr. 5 rocne decko ju nemusi dohrat na prvy krat. Niekedy si myslim, ze si recenzenti robia srandu a tie reci o vysokej obtiaznosti nemyslia vazne. Osobne som presiel uz povodnu hru Divinity 2(bez datadisku, patchov) bez akychkolvek problemov na strednej obtiaznosti. Teraz hram nove vydanie na obtiaznosti HARD bez akychkolvek problemov (DA:O som presiel bez akychkolvek naznakov potreby vyvinut si postavu lebo "som este slaby", proste som ho presiel ako nic), aj ked je pravda, ze pokial chcete skumat svet (+skryte questy), musite zistit kde mozete a kde nie (nie je to jedna z najzakladnejsich veci v rpg hrach?) pretoze ste slabi a potrebujete nabrat level/skilly/atributy/vybavu. V recenzii mi akosi este chyba zmienka o fantastickej hudbe, ktora podla mna nema v rpg hrach obdoby (nemyslim tie genericke tracky, ktore maju navnadit pocit epicnosti).
  • Hru jsem ještě nedohrál, ale tady jsou moje dosavadní postřehy:

Velmi příjemná grafika s tou správnou atmosférou- zároveň nejpřirozeněji a dost možná nejkrásněji ztvárněné ženy. :-) Na dva roky starém PC bez problému na max, 1680*1050, takže buď je asi opravdu verze s datadiskem skvěle odladěná.

Vtip, vtip, vtip, hru doprovází, ale není vám vnucován, přitom je na každém kroku.

Hratelnost je výborná- začal jsem na hard a s nějakou přemrštěnou obtížností jsem se nesetkal, pokud jsem tedy výrazně neodbočil z trasy určené mému lvl- ale dá se utéct vlastně vždy, takže žádný problém. Hraju za kouzelnici a hraní si užívám.
    Pokud se hra časem opravdu výrazně nezkazí, což neočekávám, protože nové prvky s vlastněním věže jenom přibudou, rozhodně bych to neviděl na 7/10, ale na takových 8+. Prostě výborné akčnější rpg, kterých je veliký nedostatek.
  • Nejlepsi RPG za posledni roky a jen 7/10??
    Larian studio to fakt v dnesni dobe nema lehky..ach jo :(
  • USER47
    Nechápu ty stížnosti na obtížnost. Vzhledem k tomu, že jde o relativně otevřený svět, kde nepřátelé nelevelujou s hráčem, je celkem logický, že občas natrefíte na někoho, kdo je nad vaše síly. Ale z takovejch míst se dá obvykle bez problémů utéct a levelovat v oblastech, který jsou na vaší úrovni. Ja jasný, že pokud se po dvou hodinách vydáte do fjordů, tak tam dostanete na p*del. Pokud se tam ale vydáte až po splnění questů v Broken Valley, tak s tím nebudete mít větší problémy.
  • USER47
    Mimochodem, možná by bylo lepší dát hru na recenzi někomu, kdo hrál původní verzi D2. V tomhle balíčku je totiž verze s vyměněným enginem a spoustou jinejch úprav. Určitě nejsem sám, koho by zajímalo, jak se to liší.
    • Velmi výrazně. Zmizela Star force (přibyla aktivace). Zmizely bugy s grafikou (i když nový patch jeden přidal). Velmi výrazně se zlepšil chod hry, na stejné sestavě se stejnými ovladači mi jede asi 5x lépe, bez přehánění, skilly a předměty jsou lépe vybalancované, odpadly mnohé bugy
      • Graf. stranka hry se o neco zvedla, ale ohledne toho vyrazne lepsiho vykonu bych neprehanel. Zatim jsem zkousel jak to puvodni Divinity II demo tak to nove Divinity II DKS demo a moc velky rozdil k lepsimu v chodu hry nevidim a co je hodne zvlastni, prijde mi, ze kdyz nastavim az na stiny (ty jedine musim na medium) vse na max vc. AF a AA v 1680x1024 tak hra bezi lepe jak kdyz detaily ocesu na nejake stredne/vysoke a AF a AA snizim..Optimalizace mi zkratka prijde takova ne uplne doladena, a to i tady v te DKS. Kazdopadne s prihlednutim k tomu, ze mam pomalu 3 roky starou sumku (C2D 3.3, 4 gb ram, 9800 gt) muzu i tak mluvit o stesti jak to bezi a pri jakych nastavenich... Ted jiz jen chybi ta odladena pripravovana Farflejmovic cestina (doufam, ze klapne, v nejhorsim vezmu za vdek te Mrazikovic), nejaka pekna prvni sleva hry idealne tak na 3-4 stovky a bude kaufik :)
        • Pokud ma nekdo +/- me podobnou sestavu (tj. autory doporucenou) jednoznacne nedoporucuji hru kupovat, hra je zcela prasacky optimalizovana coz mi nikdo nevymluvi v opak (ano, i tady ta DII:DKS s poslednim patchem) kdy ve stejnych lokacich chodi casto diametralne jinak, neopodstatneny vykyvy (propady) frameratu jsou zde akrka na dennim poradku. At uz jsem s tim zkousel vsechno mozny od aktualizaci driveru pocinaje pres hrabani se v nastaveni hry, stabilni a staly framerate 35+ jsem ze hry zkratka nedostal, kdybych se na hlavu postavil - vyhozene penize, nedejte na demoverzi, neda se to z ni 100% poznat Ciste pro nekoho, kdyby sem jeste nekdy nekdo zavital, uvazoval o hre vlastnil obdobnou sestavu.
          • A to "beha" na lehce modifikovanym gamebryo engienu z Oblivionu...Skoda slov se vice rozepisovat.
  • Mopped
    Kluci přestaňte plakat a naříkat, recenze je dobrá a je úplně jedno jaké má hra číselné hodnocení. To je věc autora. Já si třeba hru určitě koupím. Navíc 7/10 je nadprůměr.
  • lepší než Dragon Age ?? neblázněte xD
  • Sračky tipu Gothic 4 maj větší hodnocení než tahle skvělá hra ? Vždyť si troufám říct že je i kvalitnější i zábavnější než Dragon age !!!!! Skvělá hratelnost, hezký příběh, mnoho itemů celkem otevřený svět. Tak todle mě dostalo, odteď je pro mě games.tiscali jen skupina těch kteří nerozumí hrám...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit