Přejít na výpis diskuzí
Divinity II: The Dragon Knight Saga - recenze
9.12.2010 | Vilém Koubek
55 příspěvků
-
Tak už i tady platí - čím větší hype, tím větší hodnocení? Škoda.
-
Pôvodnú hru som začal hrať, aby som si skrátil čakanie na Gothic 4 Arcania. Lenže po vyskúšaní nového Gothicu som sa k Divinity II veľmi rýchlo vrátil a zistil, že Divinity II je na oveľa vyššej úrovni ako Arcania. Veľké množstvo schopností, ktoré nie sú obmedzované zameraním vašej postavy, čiže aj bojovník môže účinne používať mágiu. Premena v draka, veľké množstvo brnení a zbraní, zaujímavé questy a spočiatku aj príbeh.
Lenže hodnotenie 7/10 si hra zaslúži. Stávalo sa mi, že nepriatelia niekedy nereagovali a nechali sa bez odporu dobiť. Tiež ma znechutilo, že v čase keď som už dokázal ničiť nepriateľov pohľadom, som natrafil na mini bossa, ktorý ma dokázal zabiť na dve rany. Ani možnosti v dračej podobe neboli naplno využité. Skrátka je ešte čo vylepšovať. -
Nehrál jsem ani jsem neinstaloval Dragon Knight Saga, můj komentář se týká původní verze D2 vydávané u nás Cenegou, kterou jsem si, já blbec, koupil den po vydání. Anglická verze v typicky Cenegovsky hnusný krabičce s manuálem černobílým o velikosti asi 20 stran. Nainstaluju, mám nejnovější PhysX a hra nejde spustit, protože můj PhysX není ten, co je na DVD, nainstaluju tedy ten, co je na DVD a hru tedy spustím, nastavím si nejvyšší možnou grafickou stránku a hru zapnu a ejhle.... nefunguje jakékoliv vyhlazování hran, tudíž hra vypadá asi jako z roku raz dva, ovladače nejnovější, nevím, co se děje, zkusím hru spustit znova a źjistím, že mé nastavení grafiky, ať už rozlišení nebo čehokoliv jiného se neukládá (ani při vynucení si nastavení v nView) a když ho změním přímo ve hře, ta spadne. Naštvaně tedy hru ukončím a čekám na opravný patch. Ten přijde, stáhnu ho a chci nainstalovat a hra mi napíše, že NEMÁM anglickou verzi hry, což je samozřejmě kravina, kouknu se na fora a problémy s vyhlazováním hran má víc lidí, stejně tak na českých forech je problém s patchem - Cenega tvrdí, že patch 1.3 už ve hře byl od začátku, ikdyž ten vyšel až asi měsíc po vydání hry, alespoň jeho anglická verze. Po tomhle jsem s touhle hrou, na kterou jsem se dost těšil, skončil. Toť můj názor na původní verzi, snad to tady vylepšili, ale vydat takovouhle hru (nevím, jestli je vina u Cenegy nebo u přímo vývojářů) je dost hnusný....
-
-
Hehehe, nehrát RPG hru, protože nejde tip-ťop grafika, tomu říkám jít do hloubky věci...
-
-
mozna nejde ani tak o grafiku ale o to ze vydaj honem hru me by to taky nasralo kdybych si koupil hru a polovina nastaveni v ni nefungovala a je jedno jestli by to byla grafika zvuky nebo cokoliv jinyho co kdyby jsis koupil auto a nesli stahovat okynka podle tve reakce by ti to urcite nevadilo vsak auto ucel splnuje jezdi to ze nefunguje topeni a nejdou stahovat okynka by ti bylo urcite jedno hlavnim ukolem auta je ze ma jezdit a tohle by jezdilo takze by jsi ho urcite nesel raklamovat
-
-
a to jsi s ní skončil, aniž bys jí hrál, jenom proto, že ti nešla na nejlepší grafiku? to je fakt vtipný *1*
-
-
Ano nehrát RPG hru, na kterou nejde patch, padá, nejde tam žádný vyhlazování hran a před každým hraním bych si její nastvení grafiky musel nastavovat z nativního všechno na low a rozlišení 1024*768, což je asi 15 různých grafických nastavení, tak ano, nehrál jsem ji....
-
-
-
ani ceske titulky to nema, nezajem *11* o COD mi opravdu AJ nevadi ale RPG kde jde o pribeh bez titulku to je jak kdyz vydavatel rika "ja se napakuju a nic pro tebe neudelam"
-
-
mrazik dela cestinu a chybi mu jen 40% z rozhovoru v datadisku
-
V priprave na sagu jsou 2 cestiny od 2 autoru - Mrazika a Farflame. Jinak hru jsem sice nehral, nicmene z toho co jsem o hre vsechno cetl tak jeji obtiznost je prave to co me na ni laka nejvice, nemam rad rpg, ktera hraci daji vse jak na podnose (nedej Boze levelovana). A co se technicke stranky sagy tyce, na zahranicnich forech je spousta prispevku ve smyslu jeji odladenosti jak po techn. strance tak po strance hratelnosti a jeji rebalancovanosti oproti puvodni Divinity II, takze se da cekat, ze tady budou "musky" i "mouchy" notnou merou podchyceny. Osobne jamile vyjde preklad, hned kupuji.
-
-
Hra je obtiažna možno tak z úvodu, tak do 15-20lvl ale potom si už budete nastavovať HARD aby ste sa nenudili (i tak to bude nuda po chvíli). Datadisk je Epic Fail po pár hodinách. Budete frustrovaný z toho, že už 20-tý krát prechádzate cez to isté miesto a napríklad neviete nájsť skryté tlačítko na stene, čo e veľkosti hrášku. Keby sa podobné "obtiažne" tlačidlá vyskytovali len vo vedľajších úlohách ešte dajme tomu, ale stane sa to i v hlavnej línií, kde po hodine pobehovania začínate mať nervy. Ináč príde mi prehnaná regenerácia many s talentami (zníženie potrebnej many a zvýšenie regenerácie) - proste neexistuje situácia, že by vám došla.
Ináč slušný FAQ k hre: http://www.gamefaqs.com/xbox360/977060-divinity-ii-ego-draconis/faqs/58701 - jednoznačne Vám uľahčí hru a keď použijete doporučené talenty tak tá hra je fakt veľmi ľahučká. *4*
Ináč hra je fakt v celku dobrá, ale 2x si myslím nehrateľná. Najľahšie je za Warriora do tých 20lvl a keď v dračom hrade už môžete resetovať talenty je úplne jedno začo budete hrať, všetko je totiž OP (keď používate tie správne talenty). -
Tak za see mohu rici, ze Divinity 2 povazuji za jedno z nejepsich SP RPG co jsem kdy hral. DV2 jsem dohral tak 4x a pokazde jsem se bavil. Nemohu si pomoci, ale proste ta hra mne oslovila celkove svou atmosferou, prostredim ale i vtipnymi dialogy kolikrat apod. Cetl jsem si recenzi, je pravda ze autor vyzdvihnul jiste askepty hry, ktere preci jen a krase ubiraji, ale porad, za mne urcite minimalne 8/10
-
cau lidicky mam dotaz na zbroj a draci krouzkovani??? potrebuju vylepsit zbroj ale nevim jak???
-
nevite nekdo kde sezenu ty kody diky
-
dobra hra, skutecne HC, zvlast ve variante warrior a zadne kouzla, pro me mnohem lepsi nez Dragon Age kde me tezce chybi pocit, ze je to vyzva. Navic zakladni hra jde sehnat i v cestine.
-
-
Dragon Age ze nebyla vyzva? Tak to jsme asi hrali jinou hru. Ja hral na stredni bez toho hru usnadnujiciho jprvotniho patche a mel jsem hodne co delat pres neustale pauzovani a prenastavovani taktik a u nich premysleni ve smyslu jak nejlepe danou situaci poresit, na hard si DAO nedovedu vubec predstavit hrat bez totalne prochytany a do detailu promysleny taktiky nejakeho skutecne zkuseneho hard core hrace...Mam pocit, ze spousta lidi s DAO versus obtiznost na ktere hru hrali tak "trochu" keca, nic ve zlem, treba si vyjimkou ;)
-
-
Takze jsem zjistil, ze v zakladni D II: DKS a mozna i v samotnem puvodnim D II je defaultne zamknuty na 30 snimcich horni limit coz je zalostne malo. Patch c. 2 by jej mel rusit, resp. v pokrocilych moznostech graf. nastaveni hry by mela pribyt po opatchovani na posledni verzi hry volba na zruseni onoho FPS limitu. Treba se toto info bude nekdy nekomu hodit.