Přejít na výpis diskuzí
Divinity: Original Sin II vyjde v září - konečně!
25.5.2017 | Patrik Hajda
52 příspěvků
-
Puvodne sem chtel byt trochu english grammar nazi, ale neni to tak hrozny. Jen dodam, ze nesouhlasim s tim, ze DS ma fer obtiznost, jinak se zbytkem souhlas.
-
Mně ten konec přišel ok, není to nic přehnaně dlouhého, co by se nedalo zkousnout, a logicky tam ten konec tak, jak je udělaný, imho patří.
Ta hra je překvapivě skvělá, v době vydání mě úplně minula (donedávna jsem ani netušil, že existuje) a koupil jsem si ji na GoGu jen proto, že jsem se do Original Sin nechtěl vrhnout bez znalosti předchůdců. Byl jsem hodně překvapený, jak mě takhle stará a na pohled ošklivá hra od prvních minut dokonale vtáhla a nutila hrát každou volnou chvilku (což se mi s novými hrami v posledních letech už vůbec nestává). -
Bohuzel po zklamani z jednicky me tohle pokracovani nezajima, viz muj comment na gog.com:
I love this kind of old-school RPGs like Baldur’s Gate or new incarnation - Pillars of Eternity. I was really excited about this game and I really enjoyed first 20 hours of gameplay. In my initial intoxication I was blind to certain aspects of the game and ignored them, despite of they are really bad. Like short action bar, close camera zoom or stupid inventory with incredible amount of completely useful things. I thought it is fine to have tens of quests in your Journal, with NO CLUE where to go or what to do. I thought this is the “old school” gameplay, this is the hard-core gameplay I was looking for. But I was wrong. A problem is this game’s difficulty is actually artificial and purposeless, which makes it SO frustrating after the initial “magic” and enthusiasm are gone. This game is not “fair difficult” like Dark Souls or other well-designed games. Once again, its hardness is purposeless and frustrated me a lot. This is torture just for torture, with no real reason or good design behind. I really wonder how many people who rated this game so high finished it without any guidance or instruction. Long story short: first twenty hours – a joy. The rest? Pointless agony. -
Ne kazdy se vyziva v desti, odstinech hnede a sede a houvnech na kazdem kroku.
-
ze se na tohle uz Vncke nevykasle a neudela poradny AAA rpg. Doufam ze po tomhle dilu original Sin udela skutecne pokracovani Divine Divinity, penize by na nej uz mit mohl. Tahle podivna coop rpg hra pro jednoho me nebavi ani trochu.
-
Souhlas. Ta stylizace mi taky nesedla a neni to jen o barvach.
-
do konce sveta to je super rpg, pak to je jen tupa mlaticka, absolutne podelany konec dobre hry
-
U jedničky mě vizuální stránka zprvu taky odrazovala, ale pak jsem si zvykl. Je to své, tak proč ne. Mě hudba naopak velice zaujala. Za sebe bych to nazval spíše high fantasy, oni to prezentují jako temné fantasy? Myslím, že oproti jedničce mě ty exteriery připadají více realistické.
-
Ja ješte furt nedohral divine divinity :D
-
jo, jednička měla skvělé souboje. Kazily to barvičky, slabý příběh, ne moc vtipný humor (impové v pevnosti na konci času atd), nefunkční inventář a crafting. I tak to nebyla špatná hra, dal bych tak 80%. Rozhodně má potenciál na víc, pokud vychytají ty zmíněné nedostatky. Prý se na tom podílí Avellone, takže alespoň ten příběh by mohl být tentokrát lepší.
-
Súhlas, celé hranie mi pokazil tento podivný dizajn. Určite by som si to užil viac, keby to malo aspoň takú temnú atmosféru ako mali niektoré dungeony z Diabla 2. Chcelo by to viac tmy, menej saturácie - tento štýl mi moc nesadol a o hudbe ani nehovorím, v jednotke hneď na začiatku... žiadne grády. Zábava to je suprová, no tá atmosféra proste nie je pre každého. Určite sa z toho dá vyťažiť viac.
-
zas to má barvičky jako pastelková omalovánka. To má být atmosféra temného fantasy?