Přejít na výpis diskuzí
Dle odhadů se náklady na výrobu PS4 blíží prodejní ceně
21.11.2013 | Ladislav Loukota
180 příspěvků
-
Nevim kde jsem to tedka videl, ale nekde nejaky casopis poradal FB anketu jestli poskladaji levnejsi a vykonejsi system. Trumfnul to borec s (samozrejme teoretickym) o polovinu vykonejsim hardwerem za 350 dolaru :)
-
-
Jojo, to budeta myticka sestava, kterou svet nevidel :-).
-
To ano, ale to plati i teoreticky u notebooku a nebo nekterych PC sestav, sice ne o 50% ale v desitkach se to da. Uz jen tim, ze si to sestavis sam a poskladas presne pro svou potrebu a ne nejaky "gaming" sestavy :)
-
-
To se prave jednalo o low end sestavu na hrani :)
-
-
Za to dostenes nejmin tisic minusej, to vis, konzolove ofce nesnesou, kdyz jim nekdo ukaze, jak blbe jsou.
-
-
Ty seš hroznej chudák. *15*
-
-
To ale nemění nic na věci, že ten nad ním, má pravdu. *1*
-
-
a kde je odkaz na tú zostavu ?
-
-
-
ヽ(。_°)ノ
-
-
-
"výdaje za montáž (což vyvolává hromadu lidskoprávních otázek ohledně samotných montérů, ale ty jsme se u levné elektroniky naštěstí už naučili ignorovat)"
Naštěstí? -
-
sarkasmus? hm? hm? ... tak nic.
-
-
Sarkasmus mám rád, ale z oné konkrétní věty mi nebyl vůbec zřejmý.
-
-
A ať to čtu pořád dokola, pořád mi není zřejmý.
-
-
-
Ironie...celkem nepřehlédnutelná.
-
Taky me to lehce zaskočilo , asociální postoje jsou dnes pro někoho prostě IN.
-
-
No hlavně potom, co jsem viděl jistý dokument o pracovních podmínkách v Číně, kde rodiče za nuzný příjem dřou v továrně stabilně přes 12 hodin denně, 3000 kilometrů od dětí, které vídají třikrát do roka, pokud ušetří dost peněz...
To vše proto, že když byl manžel nemocný, výdaje za léčbu se nasbíraly. Sbohem rodino.
To se pak člověk cítí trochu jinak s jejich výrobky v rukách...
O přístupu zaměstnavatelů k dělníkům a ubytování dělníků nemá ani cenu psát. -
-
je to jejich chyba, kazdy narod ma takovy stat jaky si udela, muzou se vzeprit. my evropane jsme si taky naše slobody a prava vybojovali v ulicích
-
-
Myslíš tu svobodu, kdy namaluješ na zeď tykadla a jdeš bručet?
-
-
podivej jako je to hnus o tom zadna. Ale cina nejsou zadne bezbranne hloupe decka. TO co tam maji je dusledek dloholeteho vyvoje navic zakoncenym silenym maem. Milej mao dokonce pred rusama prohlasil ze ho netankuje ani smrt 300 000 000 a to urcite neni sam kdo tam takovej pristup ma kdyz tam tech lidi je kolik je. Navic v cine a obecne asii lidsky zivot nema takovou hodnotu jako u nas.
-
-
Já to chápu, ale jednotlivec pořád trpí tak jako tak. Jen společnost se k tomu staví jinak, pokud je tak početná.
-
-
-
-
-
Zajímavý thread:
http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-4-Support/INFO-Issues-with-ejecting-PS4-discs/td-p/42133811
Tak nevím jestli s nákupem PS4 nepočkám až na další výrobní sérii, nebo alespoň než se zjistí jestli jsou problémy hardwarového nebo softwarového rázu .. -
-
tak to by si mel udelat s kazdou novou konzoli ne? pokud to neni tvoje prace tak je idealni pockat minimalne pul roku, idealne tak rok, nez konzole zacne nejak rozumne fungovat. to neznamena, ze problemy jsou ok, ale ze s tim se musi pocitat, kdyz ma naraz milion zakazniku tvuj novy vyrobek na jehoz testovani v takovem meritku nemas kapacitu, ani zkusenosti s architekturou z predchazejiciho stroje, ktere by sly v dostatecne mire aplikovat na vyrobek novy.
-
-
No nevím, neslyšel jsem že by některé z předchozích konzolí (Ať už od Microsoftu, Sony,nebo Nintenda) měly hardwarové potíže při launchi, maximálně trvalo než se správně rozjely různé služby s nimi spojené. Ale můj příspěvek nebyl nic proti ničemu, jen jsem se chtěl podělit o zajímavý link pro informaci. PS3 jsem také kupoval až když bylo cca rok a půl v prodeji. S PS4 jsem si říkal že bych do ní možná šel hned, díky příznivé ceně, ale holt si nadělím vánoční dárek někdy déle :D.
-
-
lol ... kolik konzoli chciplo, protoze se upekly ? nez to predelali ? Toz toho moc neslysel.
-
Ten link co si dal uz tady v bleskovkach byl, mozna jsi to nevedel nevadi. PS4 i kdybych mohl nevim, asi bych do ni nesel. Stejne s XONE... atp... ne jen kvuli nedostatku Launch titulu.
-
samozrejme, ze ten prispevek neni nic proti nicemu, ale taky si ho sem nedaval jen tak na okrasu a cekal nejakou reakci ne :)?
a pokud jde o ty launche tak si ocividne nepamatujes 30% poruchovost X360. -
-
Nebo DRE u PS2, že? Většina konzolí opravdu nějaké problémy při startu má. Možná kromě Nintenda, jejich konzole bývají docela dobré.
-
-
-
-
-
Těch 18 € je skoro nepodstatná hodnota, spíš takovej milej bonus, že dál neprohlubujou ztrátu. Rozhodovat bude opět prodej her. A tím si jsou docela jistí v kramflecích (a myslím, že oprávněně), když nezakazujou bazarovej prodej jako MS. Pokud zejtra nespadne asteroid, tak na tom těžce vydělaj. Jedinou otázkou je, kdy to přijde.
-
-
to je vyroba, nikoli ostatni naklady, ktere s takovym byznysem souvisi...
-
-
Nechápu, jak se tak dobře může prodávat konzole, na které hry zatím nevypadají o tolik líp než z předchozí generace, a zatím na tom ani neni pořádně co hrát?
-
-
Nechapu, jak muze byt nekdo tak nechapavy. Ty hry vypadaji lepe a hlavne se hraji lepe. Proc by si mel nekdo kupovat hry pro starou konzoli, kdyz uz si je muze koupit pro novou konzoli, kterou chce. Odkladat jeji nakup nema smysl, stejne se v nejblizsich letech nezmeni. A take je to projev duvery v platformu a signal pro vyvojare.
-
-
Nikolivek, je to projev naivity a blbosti. Uz sis koupil auto na atomovej pohon? http://auto.idnes.cz/auto-pohanene-energii-z-thoria-dex-/automoto.aspx?c=A131112_153528_automoto_vok
Ne? A proc ne? Sak oni ten zdroj nekdy casem taky (mozna) dodelaj ... -
-
To hodnoceni se dobre hodi na tvuj prispevek. Tve srovnani je nesrovnatelne, rozdil je v diametrale rozdilne pravdepodobnosti.
-
-
*15* *15* *15* *15* *15* *15* *15*
-
-
Smejes se a pritom ty jsi ten oslik, ktery nechapave krouti hlavou, proc se PS4 tak dobre prodava :-).
-
-
Ano, on je oslik, protoze lidi jsou konzumni ovce, to dava smysl. *3*
-
-
Ne, on je oslik, protoze to nechape :-).
-
-
-
-
projev duvery v platformu a signal pro vyvojare.
:DDD -
-
Tomu se muze smat jen trouba, ktery to nepochopil.
1) I kdyz jsou launchove tituly slabsi a je jich malo, tak majitele PS4 ji houfne kupuji, protoze jsou si jisti tim, ze je to jen docasny stav a top tituly prijdou.
2) Staci se podivat, jak se vyvojari zacali odvracet od Wii U pro jeji slabou prodejnost. Fanousek PS urcite nechce, aby tohle potkalo i PS4.
-
-
-
Já zas nechápu proč tě to jako spokojeného uživatele OnLive vůbec zajímá...
-
"Už jenom pro ten pocit, že ji mám ..."
http://www.youtube.com/watch?v=kw5ktsk53BY -
asi 700 000 z toho jsou z předprodeje a lidi v Americe jsou na tom s přístupem k videohrám docela jinak, než tady u nás...až se to začne prodávat po Evropě, tak to nebude tak žhavý.
-
Takových příkladů lidské hlouposti je strašná spousta. Já taky například nechápu, proč lidi kouří cigarety, když ví, že jim to leze do peněz a ještě si tím kur*í zdraví *12*
-
-
Temer kazda aktivita leze do penez a kur*i zdravi, vcetne hrani her.
-
To same s drogami a alkoholem chteji byt "in" i kdyz uz to v dnesni dobe je celkem mimo a hodnoty jsou jinde.
-
-
Jacku, tobě je 12 viď? a měli jste hodinu rodinné výchovy, kde vám pouštěli videa "ty ty ty, drogy né"? :) chlast, cigára, tráva, bílý - to není o tom být IN. Jen patnáctiletý smradi v prváku na střední maji ten infantilní pocit, že jsou IN........starý hulej a chlastaj ze zvyku a fakt si nemyslej, že jsou IN
-
-
No jo, je mi 12 a uz odmala mi to bylo vsugerovavano do hlavy. Proto jsem se take zarekl pit a drogovat a ma jedina zavislost jsou pocitacove hry. *4*
-
-
Ano je to o tom byt in, ted jsi uhodil hrebicek na hlavicku
-
-
Podle těch mínusů je krásně vidět, že je bohužel stále více kuřáků, feťáků a alkoholiků než nás slušných a na svinstvech nezávislých lidí.
-
-
Na minusy bych uplne kaslal, kdyz nekdo ma jedinou zabavu plusko-minuskovat prispevky dle uvazeni to je jeho boj... nastava trochu jina vec, a to ze to ovlivnuje verejne mineni a pote se odviji debata na ucet "toho nebozaka" bez urazky ke komukoliv samozrejmne.
-
-
-
-
-
Taky moc nechápu, rád bych si to i koupil ale prostě na tom není co hrát, navíc ty hry jsou pěkně napálený (cena). Dnes jsem si v akci koupil PS3 super slim 500gb a k tomu takový ty stěžejní hry: Uncharted, God of War saga, Resistance 1+2. Tak jsem zvědavej :)
-
to máš to samý, proč tu lidi 24 let volej to samý, i když dostanou vždy jen na hlavu posrááání
-
Pramení tento názor z vlastní zkušenosti nebo z rozmazanych youtube videí ?
-
Aby kluci mohli na ulici pokrikovat "ja mam konzoli lidicky, mam konzoli a je to ps4"
-
Protože lidi jsou obecně hloupí.
-
-
No je zjevne, ze po zkusenostech s PS3, kdy kazdy prodany kus museli dotovat a z cervenych cisel se dostavali nejaky ten patek, se u PS4 rozhodli jit cestou mene vykoneho HW poplatnemu sve dobe.
U PS3 pouzity Cell byl na svou dobu opravdu high-end kus kremiku.
Jak je videt, MS zjevne tentokrat zvolil stejnou strategii.
Proto taky nove konzole vykonove stezi dotahuji High-end PC, pricemz u generace predchozi tomu bylo presne naopak, kdy PC se na nove konzole vykonove muselo prvni 2-3 roky dotahovat. -
-
Az na to, ze PC se na konzole nedotahovalo nikdy, v dobe uvedeni PS3/xboxu byl (teoreticky) vykon srovnatelny, jenze konzole mely uplne jinou architekturu, takze se to srovnavalo dost blbe (a taky se na to dost blbe vyvijelo). Nove konzole ani nahodou nedotahujou stezi high-end PC, to je jim na mile vzdaleno, nove konzole maji problem se porovnavat s prumerem.
A mimochodem, prave to bude duvod, proc hry opet nikam nepokroci, protoze jednoduse mainstream == musi to bezet na konzolich. -
-
Pokud srovnavas ciste HW, pak ano, nove konzole jsou ekvivalent prumerneho az low-end PC. Ale zapominas na nejvetsi vyhodu konzoli a tou je jednotny HW a tedy programovani her takrikajic na miru. To je to, kde konzole ziskavaji nejvic.
A jestli prakticky vykon se bude blizit prumernemu PC, nebo bude nekde napul cesty mezi prumernym a Hi-End, na tom uz zas tak nesejde, protoze situace pri nastupu X360 a PS3 se opakovat nebude.
A pokud si pamatuji spravne, tak v dobe vydani(PS3,x360) se vykonove na dane konzole vetsina PC moc nechytala. Jak na tom byl uplny Hi-End PC te doby, si uz vazne nepamatuju. Kazdopadne nez bylo dostupne PC v nejake rozumne cenove kategorii aby zvladalo tehdejsi konzolove hry, tak to chvili trvalo.
Predevsim jsem tim chtel poukazat na situaci, kdy predchozi generace konzoli prisla se slusne vykonym HW pod kapotou a stejne zacali znatelne brzdit graficky pokrok ve hrach uz v pulce jejich zivotnosti, ne-li drive.
Jak to asi bude vypadat s tou nastupujici generaci, kdyz uz ted se nejedna o zadne supervykonne zarizeni, si muze kazdy domyslet sam. -
samozřejmě že pokročí, protože jde o to, že doposud byly hry definované současnou generací konzolí. nebo chceš snad tvrdit, že mezi PS3 a PS4 není výkonově žádný rozdíl?
-
-
Pokroci mozna lehce na konzolich ale v globalu se nezmeni nic, protoze to co hra muze/nemuze dela bude proste stale zhora omezeno tim, co zvladne konzole. A jelikoz ta nezvladne nic moc, tak se nic nezmeni.
Je to presne totez, jako kdyz COD vyzaduje DX10 kartu na PC, pricemz je to DX9 engine i hra - protoze jinak by nefungoval na konzolich. Tzn jen umele vyrobeny omezeni primastenim zcela nesmyslnych filtru. Rozhodne to nemuze mit lepsi AI, fyziku, ... protoze to by to musely byt dve rozdilne hry za 2x tolik penez do vyvoje. Ta hra realne muze bezet na lowend PC, jenze to by se o ni dost tezko dalo pindat jako o "nextgen" ...
Totez bude platit pro vsechny hry (tedy 99%) po zivotnost "novych" konzoli. Jelikoz konzole = lowend PC, tak vsechny ty hry se budou muset stim malym vykonem spokojit. -
-
Tvemu prispevku chybi logika, jak to, ze se nestydis neco takoveho vypustit z klavesnice. Tobe to fakt nedochazi?
Kdyz pro ucely diskuse prijmu hloupou premisu, ze konzole brzdi vyvoj pc her. Pak je dodnes musela brzdit PS3 se svym vykonem a 512MB ram. Jestlize je PS4 10x vykonnejsi a ma 16x vice ram, tak to dava moznost hry vyznamne vylepsit a pokud jsou PC omezeny pouze konzolemi, pak se to vylepseni musi nutne projevit i na PC.
Konzole neni low end pc, protoze low end pc neni schopno plnohodnotne nahradit konzoli. -
A oni to udelaji tak chytre ze se to bude jako nextgen hrat tzv. ze to skoro nepujde hrat nebo pujde jen nekomu. *4*
-
-
-
-
-
Oni nepotřebují mít marži, když jim jdou procenta z prodeje každé hry :) To je stará známá věc. Jen hlupáci konzolisti si myslí, že je ten křáp stojí 10 tisíc.
-
teda, precetl jsem jenom prvni dva odstavce, wtf? :D To jako pocitaji naklady na vyvoj tak, ze se kouknou kolik asi tak stoji dany produkty v Alze a maji konecnou cenu? :D Vzdyt uz jen z tech cen se musi odecist marze prodavajicich, naklady na dopravu a buh vi co jeste....navic pri dodavani nekolika milionu jistych dilu ma Sony i MS urcite obrovskou hromadnou cenu na dily
*12* *12* -
"A stejně na ní zřejmě Sony prodělává majlant" to sa len mne zda ako poriadny blabol?
Ak su +18$ na kus tak prodelavaj? To mi pride ze su v pluse. Jasne ze PR neco stoji a to v tom odhade asi neni zaratene ale to je ina polozka.
Ked pekar na kazdom predanom chlebe zarobi +18$ tak bude prodelavat majlant? :)
A ako tu uz bolo spominane sony ma zrejme dojednane lepsie ceny kedze to vyrabaju na miliony, takze to moze byt aj viac ako tych 18$. Furt to nebude ako Apple so 100% marzou ale zapone cisla to nebudu -
-
Kde je hlavně marže maloobchodníků, náklady na zastoupení v různých zemích, doprava... Budou v mínusu a to tak, že docela podstatném.
-
-
čili konzolisti vlastne kupují na lízing, a v součtu zaplatí tolik co pc hráč za nadprumernou sestavu, ktery ma hry zadarmo.
-
-
hry na PC nejsou zdarma
-
-
Na PC je spousta her zcela zdarma ...
swtor
lotro
rift
wt
wot(a spol)
...
Jmenuju jen ty nejznamejsi, tech, ktere vypadaji a hraji se celkem slusne jsou minimalne stovky takze kdybys mel kazdej tejden vyzkouset jednu, mas co hrat porat a nemusis zapaltit ani korunu. Na konzole je takovych her radove min, takze nemel nesmysle. -
-
stejne plati i pro konzoli. Napr. ted ma vyjit novy Ace Combat free to play a podobnych her by se urcite naslo dost a dost
-
-
To ano, na vsech platformach naleznes hry zdarma nebo alespon pseudozdarma. Ale spis jde o tu rozmanitost, a tu konzole nemaji takovou. A to je i jeden z mnoha duvodu proc me konzole nelakali. Jediny konzole, o ktery jsem uvazoval byli handheldy na pripadne cestovani..
Takze je jen otazka casu a bude XBO i PS4 taky plne free her, ale jen specifickeho typu. Uz aby vam vydali Elder scrolls Online a mohli jste mit nejake MMO. (treba existuje ale osobne jsem se s nim nesetkal - to vite, nekoukam na hry pro konzole :)) -
-
Jo, na konzole těch zadarmo a pseudozadarmo tolik není, protože Sony ani MS si na svůj píseček nepustí kdejaký P2W rýžovací sh*t a freeware komunita mi příjde od dob Yaroze her na PSX mrtvá, ale asi to bude tím, že Sony se u dalších generací nezabývala výrobou devkitů pro běžné uživatele.
-
Mimochodem, jako konzolista musim ocenit tvuj zajimavy hate. Tak uprimny hate, bez kecu navrch. Je videt , ze nejen ty a ostatni hateri nejsou jeden jako druhy. *3*
-
Myslis treba DC Universe, vid?
-
-
Kolik jich funguje na PS4? 10? ... ;D
-
-
x: Ty jsi konzolema tak frustrovany, ze je evidentni, ze zavist tu szira tebe. Konzolisti jsou docela v pohode a maji z tebe legraci :-).
-
Petr : najmodernejšie hry sa na PC ani nedelaji ? Battlefield 4 a Call of Duty: Ghosts nejdú na PC ? Assassin's Creed IV: Black Flag nejde na PC ? Need for Speed: Rivals nejde na PC ? NBA 2K14, FIFA 14 alebo Contrast nejdú na PC ?
a u exkluziviek si v podobnej situácii ako PC hráč, ak máš PS4 a chceš hrať hry pre xone potrebujes ďalšiu konzolu a naopak. Mimochodom žiadna z menovaných hier by mi na PC nechýbala. -
Tak pokud berete, ze konzole je blba, pac na ni fungujou jen nejmodernejsi hry, ktery se pro PC ani nedelaj a na PC si muzes zahrat i super maria, tak v tom pripade ANO, PC je mnohem lepsi herni zarizeni nez konzole :-)
-
Mno, na PC si kupodivu pustim klidne i gamesky z XT ... a pokud nebudu chtit resit ruzny dosboxy ... tak si klidne za pivo sezenu i prislusnej HW ... s prislusnym OS ... pockat ... zeby ... jop, on neni zas takovej problem rozbehat DOS nativne i na soudobym, zeleze ... staci si vyrobit dostatecne malou partysnu na disku. Dtto win9x ... Pripadne se to da pustit virtualne ... njn, kozolisti jen tise zavidej ... ;D
-
To nemuzes takhle brat :). Na PC taky nemuzes hrat 10-20 let stary hry.. pockat muzes ups.. :D
Sry ja si musel tez dloubnout.
-
-
-
-
Teoreticky jsou bez vypalnyho pro SOny/MS. Ale von joe beztak nakupuje v piratsky zatoce. *15*
-
Pokud si socka a stahuješ hry, tak ano.
-
-
Tak tak, nebo muzes byt taky pozer. *5*
-
-
-