Přejít na výpis diskuzí
Dlouhé video o vývoji představuje všechny hlavní složky Elite: Dangerous
4.11.2014 | Aleš Smutný
45 příspěvků
-
dekuji za informace. jenom posledni dotaz, daji se hrat s riftem i napr. starsi hry jako Sturmovik, ci rFactor apod, pomoci nejake softu prilozeneho k riftu neco jako "bindovani klaves" nebo proste smolik?
-
Full HD je zatraceně málo ... vidíš každý pixel. Ale CV1 by měla mít vyšší rozlišení (1440 nebo 1600) což to zlepší, plus jestli dají jemnou difuzi na displej, tak to vyřeší hodně problémů.
Potom taky je problém u DK2 s tím, že je tam pentilní Oled. Takže některé barvy jsou problematické. Třeba u čtení oranžového textu v elite se musím předklonit a podívat se blíž.
A výkon PC je velice důležitý. Musíš mít stabilních 75FPS (Kvalita nehraje až takovou roli kvůli nízkému rozlišení) pokud nemáš 75FPS, tak se snižujícím FPS hodně zhoršuje pocit. Třeba v elite ve stanici se mě seká kvůli malému FPS i headtracking. Což je celkem problém.
Co se jiných her týče, tak jsem ještě moc neměl čas ... Hraju v riftu hlavně elite. Ono totiž zatím moc dobře vypadajících her na riftu zatím nebylo. A když jsem naposled zkoušel třeba DCS, tak nejelo kvůli problémům s AMD ovladači. Chtěl bych zkusit nějaké automobilové závody, ale zatím jsem se nějak nerozhodnul jaké. CO se týče her u kterých postava nesedí, tak to mě až tak neláká. Imho je rift vyloženě dělaná právě na simulátory. -
Jaký je rozdíl u těch dvou interiérů co jsou za silovým polem? Já zatím na žádné rozdíly nenarazil.
Autopilota na přistávání jsem zkoušel ... než to přistálo, skoro sem se ukousal. Mě spíš jde o to, že to přistávání je tak triviální až to nudí. Letíš naplno až k otvoru, potom stáhnes na 50% když prolítáš a kousek před přistáním spustíš podvozek. Což tě zbrzdí na přistání. De o to, že sem to dělal už tolikrát, že to je hrozná rutina. Kdybych mohl nějak ten autopilot naprogramovat a on udělal tak rychlé přistání, jak zvládnu manuálně, tak by možná byl použitelný ... Ale radši bych aby měli úžasnou technologii rádia. Pokud zrovna nevezu náklad, tak přistání na stanici přece není vůbec nutný. Stačí otevřít kanál a ty data si nechat poslat.
Jo to že člověk může mít víc lodí mě příjde jako základ ... bez toho to bylo prakticky nehratelný.
Já mám Alpha přístup do obou her a zatím mě baví víc Elite ... Protože to už je prakticky celá hra. SC začnu hrát mnohem pozděj. Teď se spíš jen chodím dívat co je za novinky. -
Mně to tak sterilní nepříjde. Po patchi 3.0 (nejsem si jistý zda i před ním) jsou minimálně už 3 interiéry stanic. Hub, Base, Science station - z toho první dvě mají dock uvnitř silového pole, poslední má jen malé docky na povrchu.
Na přistání je možné pořídit si autopilota - ovšem zabere jeden nejmenší slot, kde by mohlo být něco užitečnějšího.
Aktuální patch ti navíc umožňuje mít více lodí naráz. Když mě už nebaví obchodovat, zkoumat a těžit nahodím Cobru a jdu něco rozestřílet. Boje i vůči AI jsou dost napínavé, PvP (pokud to zrovna jede plynule) je ale ještě jiná úroveň adrenalinu.
Já jsem dlouho váhal zda beta Star Citizen nebo Elite - rozhodla nostalgie Elite:Frontier byla moje první zakoupená originálka v roce 1994, přivezená z Anglie v krásné krabičce s manuálem, výtečnou klasickou hudbou za 2/3 všech peněz, co jsem vydělal za měsíc na brigádě *1* (šlo rozšířenou o CD verzi). -
fullhd je malo? Nebo se pletu a rift ma slabsi rozliseni? Jinak hrajes i jine hry a je pro rift klicove, aby byl pocitac dost vykonny?
-
Elite má podporu Riftu, takže není žádný problém. Videa netočím, takže žádné nemám, ono takové video z hraní s riftem nikomu nic nedá, protože vypadá nějak takhle ... https://www.youtube.com/watch?v=DS6W6bmNYfI
Ale jedno můžu říct, po tom co jsem zkusit hrát s Riftem, tak nechci hrát jinak ... Jen bych chtěl zařízení, které by mělo lepší rozlišení. Už jen ten 1:1 headtracking je jedna z nejlepších věcí co jsem u hraní zažil. A když ještě připočítám to 3D. -
*15* Chudák Petr... takhle padnout kvůli jednomu neprovedenému GP v nelibost uživatelů.
-
A co jeste hrajes s riftem? Elite je pro rift delany, nebo to umi rift sam?
Nemas nejaky link, kde hrajes podobne hry s riftem? -
presne, taky polacka nemusim.
-
myslis, ze mu to dojde?
-
Na Polacka at se vyprdnou a natoci Pavel s kymkoliv jinym, vyjde to nastejno *3*
-
Tak aspon slusne!
-
kupodivu to myslim vazne.
-
jako by tady trolu nebylo dost...
-
No já nevidím problém, v tom, že se to opakuje ... prakticky každou hru stavíš na nějaké opakující se mechanice. Problém zatím vidím třeba ve zpracování misí (doletíš do stanice, klikneš accept, letíš splnit ... nějaký text kolem nebo tak číst nemusíš, stejně tam nic není). Obchod je jedna přistání za druhým (a díky tomu, že ve hře je prakticky jen jedna stanice co se interiéru týče je to furt stejný přistání) mezi tím let systémem (kde každej systém vypadá jak ten před tím, a díky manuálnímu řízení je to příšerná otrava). U těžby si po půl hodině každej začne při manuálním honění šutříků po obrazovce trhat vlasy a průzkum je taky problematickej ... sice je miliarda systémů, ale každej je jako ten před tím.
Celkově to na nějakou dobu zabaví, než si člověk každou tuhle věc vyzkouší ... a potom zbude boj. Kterej se mě už teď líbí. Hraní za Bounty huntera je super, za piráta taky (tam si člověk užije při plížení do stanic ... je to aspoň oživení příšerně nudného přistání). Jak se tam ještě zapojí nějaké války mezi federací a impériem, tak si myslím, že lidi co rádi bojují tam vydrží nejdýl.
A než člověk pořádně vybaví i loď jako Vipera tak to bude trvat, protože dobrá výbava něco stojí. A potom ty dražší lodě jsou taky na delší dobu.
Myslím, že na měsíc, nebo dva mě to zabaví ... pokud přesvědčím kámoše a budem lítat ve skupině na TS tak asi na víc ... ale je potřeba si uvědomit, že hodnotím Beta verzi. A nezajímám se o tu hru až tak moc jako o SC, takže neznám jejich plány do budoucna. Možná se to ještě hodně změní. -
Dik za info, ja som Elite nechcel nejako glorifikovat, to co hovoris ze po case je to sterilne a opakujuce sa toho sa bojim ako v kazdej hre, ale stale si myslim ze ide o zaujimavy projekt co ma potencial.
-
nebude, lebo polacek by sa citil "trapne".
-
Ten prográmek se menuje Voice Attack ... jde to použít prakticky v každé hře.
Jinak není moc potřeba, když máš HOTAS ... na ten se dá nadefinovat víc povelů, než máš tlačítek.
Jinak Já nevím, ale teď jsem hrál Elite celý víkend s riftem a zjistil jsem, že v téhle verzi hry se dost dobře nedokážu vžít do hry. Po pár hodinách hraní se všechno začne příšerně opakovat. A celá hra je příšerně sterilní.
Myslím si, že se to ve finální verzi zlepší, až vesmír nebude stacionární, jak je teď. Že by byla bojová zóna pořád na stejném místě u jedné planety. Taky uvidím jak do toho bude hrát MP, protože do teď sem hrál na solo (MP je pro mě pořád ještě nehratelné ... všechno se načítá 5x tak dlouho). Ale stejně mě ta jejich implementace MP moc neoslnila.
Jinak ale myslím, že za nějakou dobu to bude solidní hra ... Hraju to už od alpha verze a za tu dobu se o dost zlepšili. -
Tahle hra vypada, a tesim se na ni vic nez na toho pos*anyho Starcitizena
-
Tak snad se to nebude sekat i v 360p jako super youtube. *11*