-
jj přesně tak.. dobře se to četlo.. výborné schrnutí a taky se stotožňuju se závěrem. Chybí mi tam ale nakousnutí toho, o čem tu všichni mluví a to je 3D televize bez brýlí. Pokud vím, tak třeba u nintenda 3DS, které brýle nevyžaduje, tak naopak vyžaduje dost striktně místo, odkud (z jakého směru a vzdálenosti) se na to monitor dívá. Jak je tomu u Toshiby? Předpokládám, že to bude na podobnym, né-li stejnym, principu jako u nintenda, ale jak to zapadá do televize, kdy těžko jde pro víc lidí udržet stejné podmínky náhledu na obraz?
-
-
3D televize ke kterým nejsou zapotřebí brýle za moc nestojí. Separace levého a pravého kanálu je nevalná a pozorovací úhly jsou opravdu velmi malé. Je to jen snaha reagovat na největší bolest S3D -> brýle. Bohužel žádná kvalitní (současná) technologie se bez nich neobejde.
-
-
Jaké 3D?Prosím nastudujte terminus technicus.Tohle co prezentuje Sony ale i jiní má do 3D asi tak daleko jako atomové reaktory k studené fúzi.Je to jen marketingová masáž lidí jak znich vypáčit další prachy.Tohle co tu prezentují je jen pseudo3D.Ovšem to už nezní tak bombasticky a není to tak in že?
-
-
No tak já tedy nevím, ale co víc nazvat 3D technologií, než-li stereoscopické zobrazení? Něco při čemž se z placky stane obraz se zřetelným vjemem hloubky jednotlivých předmětů. Pokud to neměla být reakce na konverzi 2D obrazu do stereoskopického zobrazení, tak jsou jen dvě možná vysvětlení vašeho příspěvku:
a) jste totálně mimo a absolutně nevíte o čem píšete, tudíž by jste zřejmě byl jedinec nevalných mentálních dispozic.
b) nemáte schopnost stereoscopického vnímání, což je případ velkého procenta lidí s oběma zdravýma očima (tuším cca 7%). Bohužel se tato skutečnost moc neví a setkání těchto lidí se zmíněnou technologií vede k negativní propagaci S3D z jejich strany. -
-
Pravé 3D zobrazení je zobrazení v prostoru tedy vlastně holografický obraz na který se můžete podívat i z jiného úhlu a vše má přitom poměrově své místo v obraze a kde není obraz ostrý i na vzdálené objekty jako na ty v popředí.To je 3D zobrazení !!!!To co vy vychvalujete a popisujete je stereoscopické zobrazování jak jste správně uvedl ale to není totéž.
-
-
-
Doma vlastním 3D TV Samsung LE40C750 a 5x brýle samsung (cena s DPH za komplet byla 30 500,- což není zase nereálné). TV má funkci konverze 2D -> 3D... Zkoušel jsem na ní hrát při připojeném PC hru Assasin Creed II a Fallout 3 a musím říct, že je to o dost lepší zážitek než 2D (a to byla jen konverze). Ke komfortnosti brýlí bych jen dodal, že nevím jak sony, ale brýle od samsungu jsou dost lehké a nijak mi nevadí, dokonce se pod ně vejdou v pohodě i dioptrické brýle.
-
3D je naprosta ZBYTECNOST. pokud sedite v kine pred obrovskym platnem, ok, beru. ale doma na tv? O NICEM. dalsi hype, ktery se dostane k totalni mensine hracu, na ktery stejne nebudou penize ani chut. diky, ne...
-
-
Jednou, za takových 20 let, budou 3D televize, 3D monitory a 3D displaye na mobilech samozřejmostí.. 3D je teď podle mě něco jako dřív byla barevná televize.
-
-
Má pravdu 3D je fajn možná tak v kině ale na domácí použití to neni.
-
-
Hmm nic proti ale zkoušel si to? Podle mě ne a jedinej duvod proc tu na to nadáváš je ten že nemáš na to si kvalitní 3D pořídit ;)
-