Přejít na výpis diskuzí
Dojmy z bety Star Wars: The Old Republic - souboje a dialogy
20.10.2011 | Aleš Smutný
92 příspěvků
-
Zajímalo by mě, jak je to se smlouvou ohledně beta testu? Pár her jsem jako betu zkoušel a chtěl jsem o nich i něco napsat, ale většinou je tam určitý slib tajnosti ohledně informací (o zveřejňování obrázků nebo videí ani nemluvě).
Dole píšete, že na obrázky je embargo, ale popisovat to už můžete? -
-
Kluci, nebuďte povrchní *1* Víme přece, že důležitý je obsah příspěvku, na mínusy se vykašlete.
-
Ano, dnes padla velmi specifická část NDA a tedy i embarga, které platilo na určité části hry (pouze pro tisk).
Abych citoval z dojmů na zahraniční stránce:
"Over the past couple of weeks, BioWare allowed us access to the Republic side of this highly anticipated MMO and pretty much set us free. We can report on nearly every gameplay aspect within the first two planets." -
To sem dostal mínus za blbej dotaz? *2*
-
-
Zřejmě. Jeden jsem ti umáznul *1*
-
Klasika v místních poměrech..
-
-
-
ocenil bych nejaky screenshot s interfacem, pro zajimavost...jinak dik za zajimavy cteni
-
-
Tady jich najdeš spousty:
http://alterswtor.com/ -
Bohužel, na vlastní screenshoty je ještě embargo, takže nemůžeme poskytnout...
-
na offik stránkách je někde zašitý celý článek o interface a hlavně o tom, že si ho můžeš prakticky celý přizpůsobit; od začátku navíc bude několik druhů (skinů/vzhledů) interface, takže v tomto případě by bylo zbytečné interface ukazovat....
-
-
jediny co na te serii stalo za to je pribeh anikina skywalera, jinak je to detinske universum
-
-
pribeh anakina skywalkera je ustredni linka vsech 6 filmu. Jinymi slovy se ti za to stoji vsechny filmy *3*
-
Co se týká původních tří filmů, děj je v zásadě jednoduchý - je to pohádka pro dospělé s dobrým koncem a zasazená do zajímavého světa, svým způsobem "vykrádá" východní náboženství - nejvíc asi šinto-budhism a japonskou kulturu jako takovou.
V zásadě se podobný koncept vyskytl před tím i potom v desítkách nebo stovkách dalších filmů z Holywoodu i odjinud.
A pokud je takovýto klasický příběh podaný zajímavou formou, je úspěšný - a to platí už od starověkých eposů. A zaujmout Lucas umí, to mu nejde upřít. Lidi milují pohádky - kdo chce realitu, pustí si zprávy nebo dokument.
Svět StarWars jsou ale také (a pro část fanoušků HLAVNĚ) stovky knih (malá část přeložená i do češtiny) napsaných mnoha lidmi, které tuto galaxii far far away výrazně rozšiřují a obohacují.
Ano z jistého pohledu je to dětinsky jednoduchá zápletka se scifi omáčkou kolem. Ale podle mého na svou dobu kvalitně řemeslně zvládnutá, zajímavě podaná a - hlavně úspěšná.
Mimochodem, jaký kvalitní nedětinský film jste natočil vy a jak velký měl úspěch? :) -
-
A ked sa budete pozerat pozorne a rozmyslat tak zistite, ze je tam aj nieco viac ako len ohananie sa mecom a strielanie. Lucas tam zakomponoval velke myslienky TAOizmu a ZEN-u. Odveky rozpor medzi svetlou a temnou cestou a nasledky ktore prinasaju. Pozrite si "Yoda wisdom" texty, videa. Pri tejto postave je to najkoncetrovanejsie. Nie nadarmo ma Lucas jeho sochu pred budovou spolocnosti. Predstavuje mudrost a vysoky duchovny stupen.
Pre tych co si chcu nieco o tom precitat:
http://yes.kitoba.com/2005/05/jedi-philosophy/ -
-
lol že zen a tao, ty seš taky vedle
-
-
Vdaka Ti o Majstre, ze ste ma vyviedol z omylu. Najma Vasa argumentacia je bezchybna.
-
-
-
Mas v tom zmatek. I pohadka muze byt natocena ruzne. Nebudu se k filmu vyjadrovat,na svou dobu totiz skutecne byl vyborny(bavime se o prvnich dilech). Co dneska pusobi usmevne,bylo tehdy nevidane. A nove dily? Nemohly se zasadne zmenit,kdyz navozuji na celou serii.
Pro me slovo ''úspesna'' neznamena to same co ''kvalitni''. -
jake tri filmy ty woe *8* ja videl asi tak 6 minimalne. A ten pribeh si taky nepochopil
-
-
"Co se týká původních tří filmů" - Původní starwars byl jeden díl a to IV (1977). Protože měla nečekaný úspěch rozhodl se Lucas z toho udělat trilogii - takže pak jsme měli takzvanou původní trilogii a to byly díly IV, V, VI (1977, 1980, 1983) - to už si ty rozhodně nemůžeš pamatovat, protože jak vidíš, jsou všechny o dost starší než ty. Díly I, II, III byly natočeny výrazně později (1999, 2002, 2005). No a aktuálně nejčerstvější jsou pokud jsem něco nepřehlédl Clone Wars, což je komixový seriál tak akorát pro tvůj věk. A k tomu velké množství knih. o kterých jsi ty určitě ani neslyšel. V době kdy mne to zajímalo a měl jsem na to čas v češtine nebyly. Teď už něco z toho přeložené je. Ale nekamenujte mne, pokud jsem něco vynechal :). Pro mne je SW universum jen jedna ze scifi klasik a mám několik oblíbenějších favoritů, takže z mých znalostí universa by hlava nikomu nevybuchla.
-
-
-
Tvůj nick sedí.
-
-
tys ten pribeh zrejme ani nepochopil
-
-
Já si spíš myslim, že z mejch znalostí SW univerza by ti vybouchla hlava..
-
-
Nic to nemeni na faktu,ze svet SW je pohadka. A uprimne na me taky pusobi infantilne. Horsi je uz snad jen Star Trek. O to vic me prekvapilo jak kralovsky jsem se bavil u KOTORU. Svet ktery nesnasim a takova zabava? Neskutecne.
Jsem zvedavy co autori udelaji s touto hrou. Vydani se blizi.... -
In your face!
+1, nice one.
-
-
-
-
-
Pane Smutný, děkuji za do úvod bety. Vaše články jsou často trefné a s recenzemi se většinou shoduji, takže si vaše postřehy beru k srdci. Snad tedy TOR s přibývajícími hodinami více "rozkvete".
-
-
Bude muset rozkvést jak celá zahrada nebo dvě... Bioware, nebo spiš jejich fanoušci, tedy ti více fanboyovití, už počítají s megaúspěchem...
-
-
Díky za první slušné "domácí" dojmy po pádu další úrovně embarga.
Jen jedna věc mě mate: v článku uvádíš, že u rozhodnutí není čistě vidět, jestli se přiklání k Light side nebo Dark side, ale já už minimálně ve dvou dnešních zahraničních dojmech četl, že je tomu přesně naopak - LS a DS volby jsou prý označeny barevným kolečkem (modrá / červená).
Kde je tedy pravda? :) -
-
U nich, víceméně, moje špatná formulace. Měl jsem na mysli ten styl poslední doby, třeba z Dragon Age, kde se ukáže "agresivní - mírumilovná - vychytralá" apod.
Raději to opravím :) -
-
Aha, už chápu, jak jsi to myslel, vyznělo to jinak.
Tak fajn :).
Jinak pro všechny fandy co umí anglicky, na webu se objevuje obrovská halda materiálů s dojmy z úvodů za všechny herní třídy i z různých aktivit, jako jsou PvP, Warzones, Crafting a Companion Characters.
Dnes je krásný den pro fanouška SWTOR, který se prozatím nedostal do bety:) -
-
To mi povídej, už se těším jak celou noční proflákám hledáním informací o Trooperovi. Nemáš náhodou pár tipů, abych to měl ulehčené *1* ?
-
-
Zrovna o Trooperovi výborně píší na IGN:
http://pc.ign.com/articles/121/1210176p1.html -
-
To bylo rychlé. Dík. Nevím, jestli jsi si všimnul mé odpovědi v bleskovkách, tak to píšu ještě sem. Vrook je se mnou v guildě Guardians of Hope. Republiková guilda, PVP a light RP. http://forum.sw-tor.cz/viewtopic.php?f=36&t=69
-
-
-
-
-
-
Nu až budu hrát, zhodnotím sám co a jak, i když musím souhlasit že grafické podání je zastaralé (nicméně mohlo by být i hůř, problém s tím nemám), ale zase nemůžeme chlapcům zazlívat to, že se snaží o možnost rozjet swtor i na dnešním lehce podprůměrném stroji....víc lidí, víc úsměvů, víc spokojenosti, víc peněz atd. ;)
-
Da sa nejako dostat do bety? Mam account na swtor uz dva roky ale furt nic... Nenasiel som ani nic vo forach a podobne. Da sa jedine cakat a dufat ze ma "vylosuju"?
-
-
Přesně tak.
-
-
Tak to si asi nezahram:'((((
-
-
-
Ve větě:
"Pravda, většinou je to průhledné, jako v KotORu či Dragon Age, ale občas je tu volba, která vás může zmást."
Má být asi místo KotORu Mass Effect ne? V KotORu hrdina ani nebyl namluvený, takže těžko mohl říct něco jiného než bylo napsáno :-P -
-
*1*
-
bud si to nepochopil ty nebo ja tebe:-)
-
-
sem zatvrzelej a konzervativní hráč Wowka.. ALE! miluju star wars a na tuhle hru sem čekal od tý doby co vyšlo první star wars jedi knight... a chci se zeptat kde seženu tu BETU!!!!?? :D :D
-
Stejně nechápu, co tu vlastně pořád řešíte, když všem musí být nad slunce jasné, že to celé skončí jako jeden velký "grind fest", jen s tím rozdílem, že tentokrát to bude ve světě SW.
-
-
Všem je to jasné? Tak to potom jo.
Za sebe můžu říct jen tolik: Nemluv prosím za mě, ano?
A myslím, že nebudu sám. -
-
A ja myslím že ma pravdu, aj keď sa ti to nepáči.
-
-
...a já bych řekl, že nemá *12* *1*
-
-
-