Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra vypada zatim dobre, ale ta velikost mapy je epic fail, tvl pokud ji neplanuji zvetsit, tak to at radeji ani nevydavaj *9*
    • Keyz
      Pak lidí diví, proč se prodávají telefony s rozlišením jako prase, které žerou baterku apod. Proč HW má velká čísla a proč TV jedou na velká čísla a mají fejkové frekvence jako 240MHz....

Velikost hloupé jedince přitahuje a láká. Bohužel.
      Jako proč furt někdo řeší velikost? Jestli chtějí mít kvalitu, tak to nelze mít velikost jako prase. Ne při jejich rozpočtu. Není to GTA V...Proboha. Chce to myslet. Gothic hry také nebyly velké jako prase a hráči to hráli pro příběh a drobnosti. Zaklínač 1-2 to samé....Asi máš jinou představu co to bude za hru. Nebude to crafting 100km hra....
      • Tvl tady nejsi na mobilmanii, aby tady tahal prirovnani s mobily jako 41mpx fotak atd, v dnesni dobe je proste ta velikost mapy fail, tecka. Clovek to projde za chvili (jedine ze mas na sobe brneni ktere vazi 30kilo a ujdes za hodinu 1km, to pak budes hrat tuhle hru treba i 500hodin) a opakujici se questy to nezachrani. Mohly tam byt nejake hory a ty tady v Cesku mame a btw Velen a Novigrad neni nijak velka mapa *7*
      • nightborne
        Ale ono hlavně 16 km čtverečních není zas TAK málo, čtverec o hraně čtyři kilometry... vždyť běžte (ano, po svých, výlet, vím, že to je tabu) čtyři kilometry loukama a lesama, pak další čtyři kilometry v pravým úhlu k tomu... ať si to představuju, jak chci, ten čtverec prostě neni úplně miniaturní =).
        • Tak vylez pred barak ... a s prekvapenim zjistis, ze ty kopce ktery vidis, nejsou ani 4, ani 8 ... ale spis tak 20+km daleko. A presne toto je ten problem, ze se ti hra snazi tvrdit, ze vesnice sou od sebe 2 minuty chuze ... A presne stejne problem ma samo i zaklinac.
          • Si spravíš turistický mód *3* . BTW ja, keď vyleziem pred barák, tak najbližší kopec je max. 300m.
        • Já si dal tu práci a došel k závěru, že je to +- rozloha Smíchova, Braníku, Podolí a Nuslí dohromady. A to už z jedný strany na druhou hodinku klidně zabere. A to je jenom přímka. Teď si vem, že chceš prozkoumat každej cenťák mapy (což v otevřenym rpg chceš).
    • Tak já nevím jestli to už není jen troling, že se to furt řeší. Mapa bude o trochu vetší než Velen plus Novigrad v Zaklínači. Navíc údaj o kilometrech čtverečních je jen jedna část skládanky která bude kompletní až se všemi NPC a questy. Dovedu si představit, že RPG může fungovat i na daleko menším prostoru kterej bude zaplněnej událostma.
  • Půjde ten systém bránění (tzn. nutnost vybrat v růžici sektor útoku nepřítele) vypnout a bránit automaticky jen stisknutím jednoho tlačítka?

Ano, bude to tím pádem hrozně snadný, ale pokud toto možný nebude, tak se obávám, že mě nutnost takových bránění odradí to vůbec hrát.

Z toho, abych se snažit vyzrát na imaginární výzvy už jsem vyrostl a takový hry mě nebaví,
    • walltar
      Takhle bránění přesně funguje ... Zmáčkneš tlačítko a postava brání. Ale pokud budeš takhle bránit, tak nic nevyhraješ, spíš je potřeba používat aktivní blok/úskok s následným protiútokem.

Taky je možnost ten blok obejít (nevím jestli tohle dělají i nepřátelé). Protože tvůj blok reaguje na postoj nepřítele a chvíli trvá, než se provede změna směru bloku, tak nepřítel může změnit smět útoku těsně před tím, než ho provede a tak obejít tvůj blok, který ještě nestačil zareagovat.

Imho celkem super systém... a ten automatický blok mě připadal spíš jako taková záchrana když ti dojde stamina a nestihl si ustoupit.
    • Už teď se brání jen jedním tlačítkem... Růžice je jen na útok.
      • Ok, já viděl nějaký gameplay, tuším že na Hrej.cz, kde bylo vidět, že při útoku nepřítele musí hráč "chytit" jeho směr a tím útok odrazit, v opačným případě dostal (logicky) ráno.

Možná jsem jen něco špatně pochopil.
        • nightborne
          Ne ne, netuším, jak to měli třeba interně řešený dřív, ale ve verzi, kterou si může vyzkoušet veřejnost, se bráníš jedním tlačítkem, ten směrovník je tam jenom pro útok, jak už řekl Planek =).
          • Pokud si dobře vzpomínam, tak někdy dost zkraje, když představovali soubojovej systém někdo řikal, že by tam snad mělo jako možnost bejt plně automatický blokování, který ale bude žrát podstatně víc staminy. Nevim, jestli od toho nápadu od tý doby neupustili, popřípadě jestli to vůbec někdy v plánu bylo (je to rok, tak mě kdyžtak nebijte), ale mam pocit, že se o tom zmiňovali.
            • wenceslaus
              Ten perfektní blok tam byl od začátku. A myslím, že i to krytí. Spíš bylo myšleno, že přji držení bloku se neregeneruje stamina (a údery ubývá) takže se nevyplatí jen žet "Q".
            • walltar
              No oni tam spíš místo tohohle přidali ten Perfektní blok a úskok, který potom můžeš spojit s protiútokem.
            • nightborne
              Jo jo, taky mám takovej pocit, že to někdy někdo říkal - že bude výhodnější blokovat ze směrů, ze kterých nepřítel útočí... ale nejspíš od toho upustili, protože si na tom testeři zlámali ruce, hádal bych =).
      • Proč tomu říkáte růžice, když je to očividně pěticípá hvězda? LOL
        • Někdo tomu tak někde říkal a tak mi to zůstalo *1*
    • Tak to ale funguje smer vybiras jen pro utok kdyz drzis kryt tak furt ktyjes ta obtiznost spociva v tom ze potrebujes udelat perfect block to znamena zmacknout block ve chvyli kdy zautoci tim ho odkryjes a mas sanci dat protiutok
  • Upřímně ? Bída. Chlubit se craftingem, role-player (určitě nelze např. podnikat, farmařit apod) , alchymií ... to měl i Morrowind před desety lety. A 16 km^2 ? To není zrovna moc.
    Nevím proč je okolo toho tolik povyku ... protože je hra z ČR ?
    • tohle asi nebude ten typ hry ale taky by se mi líbila možnost usadit se, a obdelavat pozemek... tak ale na tohle je jiny typ her treba life is feudal a pod.
    • Keyz
      podnikat, farmařit.
      16 km^2 málo....

Vidím, že máš raději zcela jiný typ hry, kde kvantita je nad kvalitou. Třeba ten Morrowind.

Tohle je zcela jiná hra. Více na příběh, a tedy nebudeš tam podnikat a mít vlastní farmy a pak tedy něco nějak udělat a konec. Události se dějí a to řešíš. historické události. Já nevím jak ostatní ale zde oceňuje tu kvalitu. I blbej kompost vedle domu mi dělá radost. Na to se hraje. Na kvalitu.
      Na malém prostoru lze udělat sakra propracovanou hru. Velký prostor sám o sobě neznamená nic. Pro craftovací hry se hodí více ale to tohle nebude.

Prostě zcela jiná hra. To co jsi popsal má třeba Mound and Blade. Také zcela jiná hra. Kvantita nad kvalitou. Prostě neuděláš obojí. Ledaže by na tom makalo sakra hodně lidí a dlouho....
      • Hra měla být realistická (viz souboje) a chlubí se RPG, tak nevím, proč bych neměl chtít farmaření.
        Ano, je to alfa, ale neškodilo by se v traileru chlubit i tím, co je v plánu.
        • wenceslaus
          Protože to nemá nutně s RPG žádnou souvislost.
        • Ze syna kováře bude najednou farmář ? *15*
          • Sr_Lobo
            A já myslel, že ty agrární reformy přišly až mnohem později *15*
          • Prekova mec v radlici...
    • Veskoslav
      No jelikož podle úspěchu "prvního" dílu (plánují se 3 díly, pokud vše půjde s vývojem a bude zájem hráčů) to má být pouze část mapy, tak je do dostačující. A víš, že GTA IV mělo pouze 8 km?;) A když už se bavíme o rozloze, tak prakticky všechny hry se můžou jít rozlohou zahrabat proti DaggerFallu....Ten má totiž rozlohu jako všechny hry dohromady a ještě má nějakých pár desítek tisíc kilometrů k dobru.

P.S: Je to aplha, čím by se proboha měli chlubit? Příběhem? *7*
      • a co teprve Arena, ktera je 50x vetsi nez Daggerfall ..u kinkdomu doufam, ze zapracujou hodne na umele inteligeci nepratel, protoze co ukazovali ve videu...jak ten sermir pomalu postupoval proti hraci s lukem, ktery do nej sazel sipy, tak to chce jeste odladit :)
        • A co teprve Majncráft
    • Zrzzek
      Zatím je to nějaká alfa, proto se chlubí craftingem, alchymií atp... Samozřejmě to není hlavní tahák hry...
    • Prophet
      Však je to jenom alfa verze co bys čekal?
    • Ghost47
      Těch 16 kilometrů čtverečních vypadá na první pohled blbě, ale věci ve hrách jsou trošku blíž u sebe, než v realitě... Skyrim nebo Velen s Novigradem v Zaklínačovi mají rozlohu asi tak stejnou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit