Přejít na výpis diskuzí
Dojmy z hraní: Battlefield 1 dokazuje, že se hry nemusí 1. světové války bát
14.6.2016 | Daniel Kremser
190 příspěvků
-
Už jsem se nějak smířil s tím, že to s první světovou nebude mít nic společného, ale mohli ty frakce alespoň nějak rozlišit. Britové tam běhají s německým samopalem, hází německými granáty, Němci střílí coltu 1911. Na nebi plachtí vzducholoď Zeppelin s britskou vlajkou. Jezdí tam německý tank A7V tam má britskou kamufláš...
-
Některé mapy jsou v Bf1942 nevyužitě větší než kde se pro umístěný vlajek může odehrávat hlavní boj (například Battleaxe), ale není pravda, že by se boj neodehrál i mimo tuto bojovou zónu, zvlášť, skýtá-li mapa další potenciální body k dobytí a využití jich v boji proti soupeři (mosty, objekty s municí, malá polní letiště, kde se mohou objevovat spešl prostředky). Alespoň ze své zkušenosti tak mohu mluvit, že navzdory tomu, že mapy jsou občas obrovské, naráží na sebe hráči zrovna někde u nějakýho mostu kdesi na druhým konci jen proto, protože se domnívali, že by ho mohli použit k útoku do soupeřova týlu... a tahle bojová spontánnost rovněž dokresluje celou bojovou mapu. Na Bf1942 a zejména potom i na dvojce je krásný, že je na nich zřetelný, nazýval bych to "prostor". A to nejen manévrování, ale i rozhodování. Kde smysl a pohyb týmu i hráče zde vyplývají tak nějak přirozenněji, ale zároveň dost na to, aby se člověk nenudil a hojně si zabojoval na bojišti, kde se pořád něco děje.
Battlefield 1 nevypadá vůbec zle, atmosféra bojiště pěkná, pěkně to všude bouchá, bortí se domky a padají vzducholodě v mračnu prachu, ale marosh přesto kápl docela správně - ale drží se toho hektičnost a chaos po vzoru posledních Battlefieldů, kde platí snaha šachovat s hráčem a gameplayem tak, aby se náhodou někdo nenudil a každej si vystřelil, ale kde nemáš ani pomalu tucha, kde že je asi nepřítel a kde tvoji spolubojovníci a kde ji dostaneš sotva popojdeš metr. Budí to spíše dojem, že všichni pobíhají ve vymezené lokalitě v kruhu mezi sebou od jednoho domku s vlajkou ke druhýmu dokola na tak dlouho, dokud to kolo prostě neskončí, aby si sem tam odskočili do tanku nebo letadla. -
Snoop zabil *1*
https://www.youtube.com/watch?v=FJwrZ4DmZqg -
chyby přes které vlak nejede, jsou bugy... zbytek je otázkou vkusu
-
Kdo si chce hrát na vojnu hraje ARMU nebo nějaký mody, třeba i Battlefield - Project reality nebo něco takovýho. Případně Red Orchestru, Darkest Hour což je něco mezi CoD a Armou. BF je právě to poskakování s panďulákem v aréně :) Když to někoho baví proč ne, ale válečnou hrou bych to fakt nenazýval :)
-
Jsem asi divnej, BF4 hraju už hoodně dlouho a jsem furt stále spokojenej :))
-
Jasně, třeba jako v Battlefieldu... *1*
-
"Stacilo mi videt gameplay z jedne mapy te prebarvene naspeedovane "hry" ala COD a uz ted je mi jasne, ze bude obsahovat ani ne 1/3 toho co mel starodavny BF 1942. Ale hlavni je samozrejme husty trailer a ze to COOL vypada."
evidentně nejsi cílovka, tvůj výkřik do tmy tu je bezcenný... -
ale je to nesmysl.... za 1. vývojáři musí něco žrát a za 2. za vděčíš se 1% lidí a zbylých 99% si to nekoupí
-
Kirov reporting!
-
sakra... reakce na maroshe
-
jsem rád že na tento typ lidí jako jsi ty, DICE necílí :) ..jak strašně mam moc rád BF1942, tak té akce tam je prostě málo..
-
souhlas taky si myslím to same, s tím, že i bad company 2 byla na muj vkus príliš hekticka, takže nevím jak to tam muže vypadat ted
-
"V 64 hráčích se ani na středě velké mapě nebyl problém dostat téměř okamžitě do akce."
Já bych to formuloval obráceně - v posledních Battlefieldech je problém nedostat se téměř okamžitě do akce. Mě se to nelíbí. Prostě mi vadí, že všichni mohou být všude během několika málo vteřin, takže nejúspěšnější taktika je být neustále v runu, lítat sem a tam, a kosit co se kde pohne. Dřívější díly (cca do BadCompany2) byly pomalejší a daleko taktičtější - což hru obohacovalo a pro mne zábavnější. -
ale jsou chyby pres ktere vlak nejede a ja takovym hram rikam ne. proč nehraješ napr. red orchestru nebo insurgency?
-
Mohli se k nim případně přidat nebo to byla německá kolonie, jako třeba Askari: https://en.wikipedia.org/wiki/Askari
-
Si v nějaké stupidní učebnici dějepisu přečtete, že to byla zákopová válka a děláte chytráky. Přitom je jasný, že některé bitvy se vedly tak a jiné jinak. To je úplně normální a logické.
-
Pravdepodobne je to proto ze Renault FT bude hrat roli lehkeho tanku, MK.1. bude hrat roli stredniho tanku a nemecka obludka A7V bude neco ve styly APC jak o tom mluvil nejaky z tech co si BF1 zkusili na E3. Je to nerealisticky a historicky nepresne.
Je to zminene i v tomhle clanku - http://games.tiscali.cz/preview/battlefield-1-bude-historicky-autenticky-ale-ne-na-ukor-zabavy-275999 -
Source, or did not happened *3*
-
Jde vidět, že máte velkou neznalost historie pánové :)
V nacistickém Wermachtu ale i SS bojovali židi, i černoši. Židé dokonce čítali kolem 100 000 - 150 000 mužů.