Přejít na výpis diskuzí
Dojmy z hraní finální verze Shift 2 Unleashed
12.3.2011 | Václav Rybář
106 příspěvků
-
...řekl bych, že se už delší dobu experimentuje s tím, jak to bude a tohle mi připadá jako jedno z finálních rozhodnutí (aspoň dočasně finálních...současně podle nich nejideálněji vyprofilovaných)
-
http://speedhunters.com/archive/2011/03/07/shift2-unleashed-gt-gt-frequently-asked-questions.aspx odpovědi na otazky, včetně všech podporovanych volantů na všechny platformy. Myslím ze by si měl vybrat kazdy ;)
-
nemuzes delat hru primarne na volanty pokud ji chces prodat na konzole. Drtiva vetsina hracu si chce koupit hru a hrat ... nejde jen o porizeni volantu, ale i o to kde mas pripojenou konzoli, coz je obvykle v obyvaku na velke televizi. Taky nemas narozdil od gamepadu na XBOX a PS3 danej jasnej standart, takze je i otakza jakej volant budes podporovat a jak ... a ver ze kazdej potrebje trochu neco jineho aby to slapalo poradne.
Muzes delat hru pro uzkou skupinu hracu jako hardcore simulator, ale tam si proste nemuzes dovolit to, co EA u Shiftu - angazovat realne zavodniky, mit licence na trate/auta, protoze toho prodas zlomek. To je uz hold pro jinej segment trhu (minoritni) kde muzes volant vyzadovat nebo podporovat primarne, ale u hry na vsechny platformy je to sebevrazda. -
me by spis zajimalo proc tam proste nedaji ovaldani na mysi jak ma jen par vyvolenych zavodnich her a je po problemu s volantem, na pridavani plynu si das pomocnika a nemusis nic resit a je to o dost presnejsi nez gamepad, zkousel sem ty novy formulky na gamepadu a na mysi by byly lepsi kdyby to slo
-
jo budes spokojenej, na golfovym hristi jsou jamky navrtany uplne jak v realu, toalety jsou taky zpracovany do nejmensiho detailu a az dojedes, tak na skle bude rozmaznutej stejnej druh hmyzu jako v realu poletuje na Masarykove okruhu, fakt..
-
Ok chybicka ale myslim ze i presto je jasne kam jsem miril a to hlavne co se tyka LFS.
-
To není tak uplně pravda, třeba v tom iRacingu je ta kariéra taky dost simulační. Musíš najezdit určitej rating, abys mohl jezdit něco lepšího. A ten Ti ovlivňuje dodržování pravidel, nekolize se soupeři, čistá stopa, nevyjetí z trati... Dost motivační a zábavný :)
-
Pokud vím, tak třeba v GT Legends "kariéra" je. V GTR2 můžete jet alespoň několik přednastavených sezon pokud vím. Ona ta "kariéra" je v těch arkádách většinou příšerně zjednodušená, to by v simulátorech působilo jeko pěst na oko. Kdo chce řešit ty serepetičky kolem, tak si zahraje třeba nějaký F1 manager.
-
Az na to ze Shift, GT nebo Forza jsou hry s karierou a vsim moznym a LFS, rFactor, iRacing atd. jsou "jen" simulatory ktere nemaji hodne jinych veci co je ve hrach normalni a to je dost velky rozdil.
-
V tvem komentu tedy logiku nevidim. KAZDA zavodni hra by mela byt primarne delana pro volanty. I arkada. Pak zapnutim vsemoznych pomocniku si ji nastavit treba pro gamepad nebo klavesnici.
Fakt nevidim kousek rozumu delat primarne zavodni hru pro gamepad. Co je to za nesmysl proboha?
Bohuzel tak jako ty premysli asi spousta producentu. Pak z toho lezou zalezitosti pro maly decka. Hlavne ze maj cool grafiku. Hrac s volantem nejenomze zjisti ze jizdni model je des bes ale dokonce treba to ze ten volant v te hre ani nejde nastavit. -
Na tohle ti bohužel já neodpovím, ale jako pořádný "krmidlo" pro volanty na PC používej Life for speed a budeš spokojenej. Hra je sice bez licencí na závodní tratě a auta, ale jsou tam vymodelovaný slušný kousky a fyzika se nedá srovnat s žádnou jinou hrou. I to GT se může jít s realistikou zahrabat.
-
Zkoušel jsem na autosalonu v Ženevě, nevypadá to zle...věru ne...
-
Nevypadá to špatně,pokud to nezmrvěj jako jedničku. Jinak jdu zpátky k Dirt2.
-
Dá se sehnat i Logitech DFP kolem 2500,- což myslím jde. Hlavně se s tím dá hrát hromada titulů od arkád až pro profi simy (tam už je někdy spojka v podobě třeba druhého šušňáckého volantu velkou výhodou). Je fakt, že na závodní hry je nějaký ten ovladač potřeba. Já si tehdá koupil na GT Legends gamepad a posléze i volant a do dnes toho nelituju.
Na Shift2 jsem velmi zvědavý, neboť jednička, obvzláště s modama vyplnila takovou tu díru mezi arkádami a simulátory a pokud se dvojce podaří dostát všech těch slibů i s odstupem a nadhledem, určitě nad tím nos neohrnu. Bude to jen další "něco jiného" k iRacing, GT5, rFactor, Grid atd. A je téměř jisté, že část lidí to odradí, znechutí a druhou část lidí to zase třeba nadchne a o dopilování se postará zase fanouškovská základna *3* -
vy to hrotíte - vždyť je to jen hra proboha - Taťka si restart nezmáčkne při bouračce
-
Dámy a pánové, kvůli těmhle lidem se EA vyprdli na NHL na PC. :)
-
Logitech Formula Force Ex se dal sehnat i za 1.500,-. Snad nejlevnější použitelný volant, ale už se asi vůbec neprodává. DFGT už je solidní kousek.
-
Abys měl 2,5k na volant, to bys nejdřív musel na brigádu. Jenže aby tě na ni vzali, tak by ses nejdřív musel naučit psát, protože 15 chyb ve dvou krátkejch řádcích textu, to je rachot *1* Mimochodem Hot Pursuit jsi nejspíš přehlídl. Proč by měli (pseudo)simulátor Shift stavět na klávesnici, to nám prosím vysvětli. Taťka má snad v autě 4 šipky a mezerník, nebo kde jsi na ten úžásnej nápad přišel?
-
tak slo to samo nebo to bylo neovladatelny?
Hra je delana primarne na gamepad nebo volant, hrat to na klavesnici muzes, ale nevidim duvod proc si kvuli tomu stezovat na hru ... to jdi spis za vyrobcema klavesnic ze delaji tak hloupe keyboardy, kde mas stav klavesy jen 0/1 bez moznosti postupneho prechodu jako u triggeru/paky na gamepadu. Kdyby klavesnice byly vhodne k ovladani zavodnich her, delaly by se jako periferie pro konzole. Namisto toho se ale delaji prave gamepady pro ovladani her na PC, takze si muzes stezovat u panaboha na realitu, ale tezko chtit po vyrobcich aby prenesly ovladani verne z gamepadu na zarizeni ktere k tomu proste vhodne neni.... stejne jako to neni moc hratelne na tabletu, dotykovem displayi nebo mavanim rukama do kamery ... -
Nevyšiluj, bohatě stačí třeba i Logitech Driving Force GT... seženeš to do 3000,- a vydrží Ti to pár let. Já už mám doma 5tým rokem starší verzi Driving Force Pro a pořád funguje bez problémů. A hrát takovýhle pseudorealistický autíčka na klávesnici je fakt o ničem...