Přejít na výpis diskuzí
DOOM 4 poběží v singlu na polovině FPS multiplayeru
22.8.2011 | levis
54 příspěvků
-
Rozdíl je mezí tím, jak to vypadá a jak se to hraje. 30 fps oproti 60 na pohled nelze poznat, oku je to jedno, to se týká pozorování. Hraní je ale rozdíl, změny způsobené třeba pohnutím myši nebo stisknutím klávesy jsou vidět rychleji při více fps a to je dobře cítit.
-
S tím, že byl Doom 3 hodně jiná hra než 1 a 2 souhlasím, s tím, že horší, už tolik ne. Doom 3 je jedna z nejlepších survival horror her, jakou jsem hrál. Další tituly, u kterých jsem se bál: AvP2 a možná taky AvP1, naopak třeba Fear mě moc nenadchl, celkem nuda. Pro podobnou hratelnost jako D1 a D2 doporučuji Serious Sama HD a v blízké době vycházejícího Serious Sama 3, který snad bude lepší než nový Duke.
-
Viděls někdy, jak vypadá 1 snímek u filmu? Srovnej si to s jedním snímkem u hry. To rozmázání obrazu u jednotlivých snímků, které vytváří kamera při natáčení působí, že se nám obraz pak zdá plynulý.
V singleplayeru možná někomu stačí 30 fps (mě tedy ne), ale v MP je potřeba minimálně těch 50. Ledaže bys měl reflexy jak stařík před smrtí, to ti pak bude stačit i slideshow. Hrával jsem online hry docela často (Battlefield apod.) a je rozdíl i mezi 50 a 100 fps. -
nejsem znalec ale není 30fps málo když hraju crysis 2 a program fraps ukáže že jsem s 60 spadl na plus mínus 40 je to dost poznat. Resident evil 4 má 30 fps a je to celkem stará hra u doom 4 jsem čekal víc
-
doporucuju mod na Dooma3. Classic Doom 1.1 - je to predelavka shareware verze (1 epizoda) z dooma1. Nejlepsi mod, ktery jsem kdy hral.
-
při vypnuté synchronizaci to stačí. jestliže se s vykreslením snímku trefíš přesně do blbého času při překreslování monitoru (nejčastěji 60 fps), stejně ti v ten moment padne snímkování hry zdánlivě na polovinu. tedy při 60 fps a synchronizaci padneš často na 30 fps (znatelné trhání). naopak při vypnuté synchronizaci a 30 fps budeš mít obraz plynulý. pouze se ti občas bude fragmnetovat.
-
To je všechno hezké, ale teď hlavně, aby to byl opravdu Doom, tedy podle D1 a D2, Doom 3 mi přišel už jako hodně jiná hra, horší, chtělo by to zase klasiku, propracovaný level design, sbírání power-upů, tajné skrýše, pořádný neomezený arsenál zbraní a spoustu nepřátel na odstřel. Je čas, aby už někdo rozčeřil zatuchlé vody dnešních FPS, Dukovi se to zrovna nepovedlo, tak ať se to povede další legendě žánru.
-
Hlavně ať zapomenou na baterku. Nebo už jim někdo oznámil, že se dá svítit i střílet jedním směrem?
-
tak ja nevim ale treba call of duty MW 2 na xboxu ma urcite 50 FPS, tam me prijde obraz hodne sviznej...
-
kdyz se na to koukas tak jo ale kdyz to hrajes tak 30 vs 50 poznas .. ja jsem rad ze v Rage sli cestou 60fps, ani tak kuli samotnemu snimkovani ale spis, ze tam bude mene nepratel najednou, cimz to bude pusobit uveritelneji a stridmeji ..
-
Predpokladam ze se to tyka jen konzoli, ktery z toho vic jak 30FPS nevypoti, u PC snad nebude problem mit s odpovidajicim HW 60 i v singlu :)
-
Kdyby ti nekdo poustel hru na 30fps a rikal ze je to 50, poznal by si kulovy...
-
Filmy běží na 24 fps, takže lidi jsou na to obecně zvyklí. Dokud se něco nezmění u nich, bude 60+ fps doménou jen velmi rychlých her.
A vůbec lidi někdy skousnou opravdu hodně. Některé hry na konci životnosti PSX měli jen 15 fps (Harry Potter 2, nebo 3, teď nevím který). Telekomunikační společnosti se už pár desítek let drží stále přenosu velmi úzkého frekvenčního pásma. Spoustě lidí pořád stačí 64kbps audio. Další spousta lidí zase tvrdí, že HD videa/televize/cokoliv jsou blbost a SD jim stačí. -
30 fps je podle me malo.Pro me neni 30 fps zrovna plynuly obraz i kdyz se to obecne povazuje za hranici mzi plynulym a trhanym obrazem.