Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Docela překvapení, čekal jsem jen pokračování trojky.
    Jako Doom II je dodnes v jistých ohledech nepřekonaná řež. Doufám, že zachovají vzájemnou nevraživost monster, s tím byla spousta legrace. *2*
    • C-BEAM
      navyše to často rozhodovalo o živote a smrti keď bol hráč obklopený nepriatelmi. Bez toho by bola hra podstatne ťažšia.
      • Ty situace kdy vlezeš do velký místnosti, uprostřed nějaká zbraň/klíč, do toho ta klidná midi hudba, pak to vezmeš a najednou kolem tebe 20 impů + 10 prasat a ty jen s brokovnicí. Tyhle sitauce sem nezažil v žádný FPS. To je prostě Doom.
  • doom 3 nebyl žádný "rádoby" horor
    btw proč nemame tady na tiscali informace z první ruky od nekoho z redaktoru ktery by tam osobne byl?
  • Brutal DOOM HD jooo :D
    škoda že to old school kouzlo a jednoduché písničky moderní technologie zcela přemění
    • Jack1947
      DNF byl taky věrný originálu, takže bych se toho tolik nebál.
  • DooM 3 mě bavil. Podle mě jedna z nejlepších FPS na trhu. Nechápu, proč se na to od hráčů sneslo v té době (a poté i s BFG edicí) tolik kritiky. Co přesně vám vadilo?

Je jen málo FPS her, které vás chytnou tak, že se k nim chcete neustále vracet (FEAR, Bioshock, Killzone, nový Wolf) a DooM 3 k nim rozhodně patří. Zábavná hratelnost, dobrý pocit ze střelby, hutná atmosféra, strach, kvalitní level design, sestup do pekla... ta hra měla všechno a všechno mi sedlo. Hned mám chuť si ji jít zahrát, kdybych nebyl v práci. A na gamepadu. Na nejvyšší obtížnost to bude díky tomu ještě těžší.

Tím chci říct, že se na novýho DooMa těším, i přesto, že už teď se bojim, že mi to můj herní noťásek neutáhne. *13*
    • nikomu nic nevadilo, akorat doom trochu zapadl po boku far cry a half-life 2.
      ocekavani proste byly vyssi, prece jen to byl doom, ale tot vse, nebyla to spatna strilecka, jen HL2 a FC byly tehda proste lepsi a zastinili to
    • Podle me Doom 3 vubec nedokazal vystihnout atmosferu puvodni hry a diky tomu ze to byl mix oldschool stilecky (zadny miridla, nemastny neslany strileni) a moderni strilecky ("vyvazeny" BFG, hororovost, linearni level design + nejaky dalsi moderni vyfikundace). Na me proste nefungovala ani jedna cast. Taky bych mozna snesl aby se mi porad neco neteleportovalo do zad...

U Brutal dooma jsem se bavil asi tisickrat vic.
      • Je Brutal DooM samostatně spustitelný nebo k tomu musíš něco mít?
        • Potrebujes GZdoom
    • C-BEAM
      mňa Doom3 v dobe keď prišiel nebavil, až pred časom keď som sa k nemu vrátil a pomocou pár modov opravil zbrane (zvuky, dmg), baterku a zabránil zmízaniu tiel (čo muselo zákonite sr*ť každého doomera) som si hru neskutočne užil a uvedomil si ako poctivá tá hra vlastne je a koľko úsilia do nej vložili, čo naznačuje aj na fpsku neštandardne dlhý gameplay.

Osobne viem teda pochopiť aj jednu či druhú skupinu, tej čo D3 odsudzuje zrejme chýbal velký počet nepriatelov a to pravé gore peklo ktoré si mohol v D1-2 rozpútať, kde hráč nevedel do čoho skôr streliť a navyše v rozsiahlych a otvorených leveloch. To v D3 absentovalo ale napokon podľa mňa urobili dobre, že sa trochu odklonili, aspoň sa teraz môžu vrátiť ku koreňom v plnej paráde *3*
      • C-BEAM
        za čo tie mínuská ? (nevadia mi len by ma zaujimalo s čím nesúhlasíte, díky).
    • Popravde by som bol rad aby ti to ten notas neutahol :D aspon to bude nadubana gamesa s dobrou grafikou, fyzikou, AI ... proste evolucia
    • tomocz
      přesně! vždyť ta trojka byla až na téměř nulovej příběh (co si pamatuju) naprostá pecka - od atmosféry, přes střelbu a lekačky, až po na tu dobu parádní grafiku a zajímavou interakci s displejema :)
      • Interakce s displejema hratelnost dobře obohatila, to je fakt. Pokud jsi chtěl vybrat třeba nějakou skříňku, musel sis nejdřív najít kód třeba i o několik místností dál, abys ji poté mohl otevřít. To mě taky bavilo, taková příjemná pauza mezi tím vším střílením.

btw třetího DooMa jsem hrál v BFG edici asi tak rok nazpátek, ale všimli jste si, že když se k vám zády začaly teleportovat takový ty větší příšery, tak pokaždé, co se zjevily, jakoby šeptaly "Nesnáším vás." Opravdu mi to tak znělo. Jen se přesvědčte sami. *5*
  • Radeji bych podobu Doooma 3. Neverim ze dnes nekdo dokaze prevest surialismus puvodniho Dooma vytvoreny diky HW limitaci do moderni grafiky nebo udelat rychlou strilecku v realistickem prostredi tak aby to nepusobilo komicky a beckove.
    • C-BEAM
      z reakcií prítomných na prezentácii je jasné, že výtvarne bude reboot blízko k Doom 3. Škoda len, že aj nepriatela budú mať bližšie k D3 pretože polovica z nich mi prišla nezaujímavá, taký Mancubus bol v D3 zlý vtip.
      • To mam uplne pred ocima. Nalesteni metrosexualni demoni a hrdina jak z reklamy na spodni pradlo
      • Gameplayem se ale vrací ke kořenům. Rychlý pohyb a akce, sbírání lékárniček, dokonce ani reload zbraní tam nebude, což je zase trochu moc oldschool. Brutal Doom má reaload a je to v pohodě. :D
  • kde je gameplay video ? nemate ? nepiste pr blaboly
    • Zbožňuju chytráky jako ty, kteří se v poslední době naučili používat slovo PR.. Zalez, ksindle.
      • ano ano ty supr xindle, o te hre jeste nic neukazali ani jeden obrazek a kazdej uz fapuje... tak jiste !
  • Jack1947
    DOOM to sakra chce a že to bude oldschool? proč ne... už jsem unavený z těch rádoby vážných srajd.
    • Co to zase meleš, které hry jsou vážné? Naopak vážné hry mi hodně chybí, něco opravdu poctivého s vážným příběhem který ti urve koule (teda pokud jestli nějaké máš Jacku).
      • A jak taková hra vypadá? Koupíš si ji?
      • Jack1947
        No třeba ty hry co si hrajou jak jsou vážné a je to jen střelnice o ničem. takže defakto 90% dnešní herní produkce. *3*
  • Hura, navrat k doom 1 a 2. Celou dobu tvrdim, ze doom 3 stal za houby a predznamenal po vzoru hl upadek herniho zanru fps smerem k neskriptovanym koridorum. Odklon od cire hratelnosti k omezenim danych snahou vypravet pribehy, filmovym provedenim a vubec snahou hru zpristupnit sirokym masam. Trvalo to dlouho a doslo to hodne daleko, ale snad konecne herni prumysl nebere druhy dech po odchodu casualu na mobily a tablety.
    • co to meleš
    • C-BEAM
      jejdasek... Síce preferujem D1-2 ale s tým čo píšeš sa nedá úplne súhlasiť. Odhliadnuc od toho, že i D1-2 má skriptované koridory, miestami oproti D3 ešte priamočiarejšie a primitívnejšie, tak D3 treba chápať skôr ako komornú hororovú drámu. Leveldizajn bol určite stiesnený a v 85% lineárny ale v rámci týchto mantinelou išlo o špičkovú prácu leveldizajnérov. Samozrejme keby som si mal vybrať či hrať znovu D3 alebo Brutal Doom vyberiem si BD.
  • Jj budu Dooma 3, který je už beztak vyhozený hledat někde na dvdčku, když už ani nemám prehistorickou mechaniku v PC.... uklidni se a pevně věřím, že ty windows ze kterých teď píšeš máš legálně a ta hudba co ti hraje taky.
  • Bude to ako doom 1, 2 a mod Brutal doom dohromady so skvelou grafikou a spracovanim. Jedine co sa prida je double jump.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit