Přejít na výpis diskuzí
Dragon Age 3 přijde s rozlehlými lokacemi a customizací postav
22.10.2012 | Petr Poláček
127 příspěvků
-
No, já bych radši možnost importovat uložené pozice z předchozích her zachoval. Nejsem proti tomu, aby tam byla možnost udělat to i bez těch pozic, ale docela pochybuji, že zmapují veškeré vaše rozhodnutí. Trochu se bojím, že tam budou 3 možnosti (dobrák, neutrál a zloduch) a nic víc. U těch lokací nevím, nevím. Jestli to bude velké a prázdné, tak to bude špatné. A úprava postavy? To mi spíše připadá, jako taková třpytka na závěr. Když se to bude dobře hrát, tak je mi jedno, jestli si můžu nastavit barvu jednotlivých zubů nebo ne. Když se to bude blbě hrát, tak tohle vám na hratelnosti nic nepřidá.
-
-
Tam spíš než o možnosti dobrák - zloun, jde o možnosti typu: Alistair králem/ žebrákem Warden zemřel/nezemřel apod. *3*
-
-
Jistě. Já to vzal více obecně, ale princip je vlastně stejný.
-
-
Jo to je klasika.Asi to tak bude.Často ten save nemá skoro vliv.Maximálně tam potkám postavu a mám nějaké dialogy navíc.To je celé :(
- Přál bych si aby to bylo dlouhé jako první díl,které v tom byl slušný.Navíc mně ta délka hra tam nevadila. -
-
Kdyby ale měl vliv, to by byla věc!
-
-
-
DA:O se mi celkem libilo a dvojka usla , ale vzasade jde o uplne obycejna rpg kterych vyslo a vyjde plno. Treti dil se dal cekat a ze do zanru neprinese nic noveho je vcelku jasne,protoze tam uz neni co prinest. Takze se porad vylepsuje stejny koncept , pridavanim detailu jako detailnejsi customizace postav a dalsi ptakoviny ktere letity zaklad RPG nijak neovlivni a zustane stale stejny. Nechapu proc porad nekdo ceka na nejakou spasnou rpg hru ktera bude velmi originalni. Definice rpg ma znacne omezene moznosti a porad pujde o questy,postavy,souboje a nejaky ten grafomansky podany pribeh..a je uplne jedno jestli to bude v koridor nebo free svet..po nejake dobe hrani se tak jako tak dostavi pocit dejavu. Her uz je proste moc a studnice napadu byla uz vybrana do posledniho hrnku. Preju vsem co cekaji originalni a svezi rpg prijemne cekani...ale nebude :)
-
-
:) Her neni nikdy moc , pouze je přehršel recyklátů na což jsou v EA odborníci .
Bohužel i ty novodobé herní nesmysly ovlivňují pen&paper , protože skalních hráčů ubývá a ti noví ani netuší kdo to kdy byl dungeonmaster a tak vznikaji nová a "pochopitelnější" pravidla a edice .... a z těch potom nové a opět "přizpůsobivější" herní taky klenoty :/ -
-
Jako kdyby byl dungeonmaster nějaká hardcore hra postavená na komplexních pravidlech d&d a složitý RPGčko... Vždyť to byla skoro akční hra :D
-
-
Však jsem říkal , že ti dnešní mladí ani neví KDO to byl dungeonmaster :(
-
-
Mladej už fakt nejsem, a nevim, proč teda píšeš dungeonmaster, vy jste neříkali Pán jeskyně? My teda jo, pač sme hráli v češtině :)
-
-
My sme zase říkali Pí Džej ... přece jenom sme byli ještě mladí a americky naladění.
Jo a pravda, že my sme hrávali dračí doupě což je něco jiného než DaD -
Tak to jste ovšem asi hráli Dračí Doupě a ne AD&D ;) Pomalu ale došlo ti to ...
-
-
-
-
-
-
Já jim fandím. Je to splácanina všech možných titulů (LOTR, Ice Fire , Zaklínač), ale jednička byla dobrá - tak snad se v trojce předvedou. Rozhodně to nebude aspoň takový tunel jako jednička. Taktizování bylo super. Na druhou stranu některé postavy tím tunelem ztráceli na efektivitě. Více interaktivní bojové pole by taky neškodilo ( Jako na někoho s kopce poslat kládu nebo telekinezí vyvrátit strom a něco tím zablokovat). Hlavně konečně udělejte normálního hraničáře!!
-
-
A to by taky mohli vrátit do RPG tahové souboje , aby se dalo skutečně taktizovat ... no mohli by ,že ... ale je to taková splácanina ;) ...
-
-
Taktizovat se dá i bez tahových soubojů. *3*
-
Když si v Dragon Age zvolíš hard, nebo snad hardcore obtížnost, tak taky už musíš taktizovat a pauzovat si souboje a udílet příkazy, což se už podobá tahovce.
-
-
-
„jeden level v Dragon Age 3 stejně velký, jako všechny levely z Dragon Age 2 dohromady“
tak to moc velky neni ked v dragon age 2 boli len 3 miniaturne levely ktore sa stale opakovali -
-
Což není nutně zápor. Jedná se o koncept recyklace map dobře známý komukoliv, kdo kdy přičichl k jakémukoliv JRPG. Jde jen o to, že lidi po DA1 očekávali něco jiného, což ale není důvod dvojku zatracovat. Když se na ní nedíváme jako na nástupce D1, ale jako na hru samu o sobě, tak šlo o kvalitní počin.
-
-
Co je dobreho na tom od zacatku hry do konce stale prochazet opakujici se lokace a minidungeony? To me na DA2 sralo snad uplne nejvic.
-
-
Dobrého nebo špatného na tom není nic, je to specifický styl návrhu úrovní u japonských RPG, kde se většina hry odehrává v recyklovaných lokacích, které tvoří výplň mezi jednotlivými příběhovými posuny. U takového typu her zpravidla nemá význam (jak pro příběh tak pro hru) modelovat mapy nové, protože až na jednotlivé příběhové uzle neslouží mapy jinému než estetickému účelu.
Samozřejmě u hry, která slibuje rozsáhlý svět je to naprosto nevhodný koncept. -
Některá JRPG možná zachovávají repetitivní koncept , ale naproti vám vrhají nové a nové neokoukané nepřátele , tudíž gradují tam kde se jinde dostavuje nuda ....
-
-
jenže pokud vím, DA:O není žádné přiblbé japonské RPG s očima jak prsa a prsama jak balóny a barvičkama jak z omalovánek
stále nechápu, jak evropan může něco takového hrát... a prý ještě s originálním dabingem, úchylové -
-
Tvůj názor na japonskou kulturu Ti nikdo nebere, ale správně si vypíchnul hlavní problém DA2! Fanoušci DA:O čekali stejný typ hry, jako dostali v jedničce a namísto toho dostali hru ze zcela opačného spektra. DA:O jako strategicky zaměřené RPG odvolávající se ke kořenům WRPG žánru a DA2 zcela otevřeně se hlásící k JRPG. Ve skutečnosti mi přišly spíše průměrné a nedostávající očekávání obě (každá z jiných důvodů), ale většinou slyšíme hořekování hlavně nad DA2, protože fanouškovské základna DA je převážně formovaná fanoušky původního "oldschool" konceptu.
Mě osobně je příjemné, že Bioware v herních mechanikách u svých sérií neustále vrtá. Spousta systémů v DA:O mi přišlo od základu nefunkčních a na rozdíl od her jako Baldur's Gate a Icewind Dale, na které měl odkazovat, vypadal spíš jako pokus o offline MMORPG. Jelikož nechovám zášť vůči východní tvorbě, DA2 mě potěšil kromě příklonu k více akčnímu pojetí hlavně větším důrazem na příběh a osobní příběh hrdiny. Pasáže jako Varricovo chvástání o tom, jak celý barák vymlátil, přičemž hráč v této vymyšlené báchorce skutečně figuruje a hraje za směšně přeboostovaného Varrica, jsou velmi povedené a ukazují, kam až sahají možnosti interaktivní narace. *4* -
No nevím, jestli je větší prase on nebo japonci...
-
Kozy:Tak nák není problém když to nemáš rád ale to, že se tu tvůj, kolega vyjadřuje jak zaostalý ignorantský prase a uráží lidi který to maj rádi jen díky tomu že to hrajou/sledujou(nazývat někoho uchylem za to, že má rád jap. dabing ??) je tak trochu ubohý a smutný nehledě nato, že píše blbosti a očividně nic o jap. tvorbě neví a jenom plácá něco co někde slyšel či "viděl jen z rychlíku" jak je u spousty asianhaterů co potkávám zvykem.
-
Jo tak ....Na Gandalfa mi nešahej !!! *15*
-
teď jsi si znepřátelil zdejší komunitu asianloverů. Ale vidim to stejně.
-
-
-
-
-
-
imo rozlehle lokace v dnešní uspechane dobe bych nedával, spíš bych to udelal menší, kdyz zapnu konzoli chci si hrat a ne hodinu nekde hledat nejaky predmet.
-
-
Vox populi, vox Dei ..... *9*
-
-
Často uváděné, leč naprosto vytržené z kontextu. *5* Celý citát zní (v překladu): "Nenaslouchejte těm, kdož tvrdí, že hlas lidu (vox populi) je hlasem Božím (vox dei); vždyť zběsilost davu je vždy velmi blízka šílenství." Obzvlášť špatná zpráva pro zastánce přímé demokracie. *3*
-
-
To není protimluv ...
-
-
-
-
Rozlehlejší lokace? Customizace postav?
WTF?!? To jako má být nějaká revoluce, nebo příchod super novinek do RPG?
Kdyby radši napsali, že se rací zpět k starému dobrému systému z DA:O, tak by to dávalo smysl...
Ale jako bojím se, že customizace bude změna pár skinů a barviček postav, a rozlehlé lokace budou nejvíc copypasta posledních let... -
-
No tady se bojím, že v těch rozlehlých lokacích bude nudně. Měli by vzít systém lokací z jedničky a trochu je rozšířit, a dát jich tam víc, ten systém byl fajn, jen by potřeboval upgrade. Mě na jedničce právě trochu štvalo, že tam těch lokací bylo málo. Pár větších, pár menších a je to. Zas volnej svět dělat nemusí, hlavně k vůli tomu, že je to Bioware. Menší lokace jim jdou.
-
pro mě to je u DA, celkem skok dopředu *1*
-
Uh, všechno jen ne DA:O, horší RPG jsem už hodně dlouho nehrál. To i dvojka se mi vlastně líbila víc, když jsem se smířil s tím, že je to standardní rubačka a pokošel se ignorovat biowarovskou neschopnost napsat kvalitní dialog.
-
-
uff, kdy vyšlo DAO, 2009?? Tak za ty tři roky jsem hrál několik RPGéček, které byli o dvě třídy horší než DAO (bohužel)...
-
-
To, že jsi hrál několik RPG horších než DA:O neznamená, že DA:O je nějaký klenot. DA:O je, podle mého, hra, která svým vzorům (Baldur's Gate, Icewind Dale) nesahá ani po kotníky a zcela si nezaslouží hype, který měla. Pro vyvolání iluze "hardcorovitosti" a "oldschoolovitosti" přichází s prazvláštně stylizovanou grafikou a nesmyslným systémem odemykatelných tactics slotů, které jsou vlastně k ničemu, protože scriptování společníků je tak nedokonalé, že je stejně třeba při větších konfliktech věci jako healování a management many ovládat ručně. Jo a namísto krásně unikátních předmětů po vzoru Baldur's Gate, kde každý měl ručně psaný popisek, jsou tu nějaké tiery (?) - k tomu action bar, profese a máme něco, co vypadá jako špatný pokus o offline MMO.
DA:O prostě nestálo za moc, šlo o nostalgické povzlykávání nad něčím, co je i dnes hratelnější, než DA:O samotné. Uvědomil si to i Bioware a udělal DA2 v stylu japonských RPG. -
-
No zrovna IWD1 a 2 bych nezminoval, krute linearni lokace a ciste zamerene na boj. Ze by toto mel byt klenot? BG to je samozrejme jina
-
-
Tvrdím pouze, že DA:O není žádný klenot, o BG ani IWD netvrdím nic kromě toho, že se, slovy Bioware, jednalo o zdroj inspirace DA:O. IWD soudit ani nemohu, jelikož jsem se k němu zatím nedokopal. *4* Co jsem vyčetl z recenzí, tak byl sice více zaměřený na boj, než BG, ale vesměs šlo náplní o velmi podobné hry.
-
-
-
-
-
DAO rozlehlé lokace teda fakt nemělo.
-
-
s porovnanim DA2 ma rozhlahle lokacie aj call of duty
-
-
-
že vyjde až v příštím roce. WTF snad UŽ ne? To sem docela prekvapenej, že to zvládli tak rychle ... no ale s dnešní politikou EA to dává smysl.
-
-
Na té hře se dělá už přes rok a půl. Dohromady tedy na vývoj mají 3 roky, což rozhodně není málo.
-
-
tak se jsem nevěděl, jsem myslel, že po tom hatu co dostali na forech od te serie na chvilku upustili
-
-
-
Pro mě je série Dragon Age tim nejlepším z velkých komerčních her, ať si kdo chce co chce říká... Oba díly se mi líbily i víc než Mass Effect. Těšim se moc!
-
-
Dobře ti tak.
-
Pokud se ti líbilo pokračování Mass Effect tak z téhle zprávy teď musíš mít i mass erect ... (no offence *1*)
-
-
Jak jsi z toho co jsem napsal usoudil, že se mi líbilo pokračování Mass Effect? Dyť jsem napsal pravý opak :)
-
-
Pokud se ti líbilo ..... a herně Dragon Age v podstatě kopíroval osud Mass Effectu pod stejnou taktovkou, tudíž jsem si troufl odvodit , že jsi dvojku a trojku také vítal s otevřenou náručí ;)
-
-
-
-
Hmmm tak epické obzory a širé dálavy k RPG patří a na těch artworcích vypadají skvěle , ovšem .... uvidíme co v reálu (zatím nejlíp na mne z RPG působil Drakensang ) . Čekám Mlhu , šedý obzor a genericky tupé chování několika neustále generovaných nepřátel mezi cestou z bodu A do bodu B přes bod C .
-
-
Drakensang je bozi. Podle me dost opomijene RPG. Holt nemel takovy hype a propagaci jako tenhle sranec (myslim dvojku, jednicka jeste usla).
-
-
U Drakensang me strašně mrzelo, že u vedlejších rozhovorů chyběl ENG dabing. Texty na hlavou NPC jsem schopnej přežit u izometrickýho RPG, ale tady mě to dost kazilo jinak úžasnej pocit ze hry*13* A německej dabing prostě nejsem schopnej překousnout...
-
-
Němčina je krásná řeč, jejíž kvality dovedou ocenit jen skuteční labužníci, proto má každej rád francouzštinu. Too mainstream. *1*
-
-
Vytáhni si ho už z prd_le. Házíš sem jeden výblitek za druhým.
-
-
*14*
-
-
-
-
-
-
dvojka mě minula, jednička byla celkem fajn tak jsem zvědavý jak se s tím poperou :)