Přejít na výpis diskuzí
Dragon Age 3 se prý poučí z chyb dvojky
13.4.2012 | Adam Homola
116 příspěvků
-
No, dvě myšlenky.
1. Nedivím se jim, že tvrdí věci jako toto. Co jim taky po DA2 zbývá?
2. Hmm, no u ME3 bylo taky spoustu slibů o ovlivňování a nakonec to podle všeho nebylo tak slavné. Tak uvidíme.
Každopádně pokud budou po vydání DA3 aféry jako u ME3, tak jsou Bioware 100% v řiti. Doslova bych se nebál říct, že jejich osud záleží na DA3. -
-
Taky sem cekal, ze po pruseru jmenem DA2 se pouci, ale ME3 byla uplne stejna sraida.
Neverim tem jejich slibum ani za mak. -
-
tvoje bába byla uplne stejna sraida
-
-
Tak pro me to sraida byla, ale nerikam, ze nekterym detem se to mohlo libit *3*
-
-
Tvuj názor absolutně degradovalo slovo "dětem" *3*
-
-
-
-
ME3 teď vesele pařím a zatím se jedná o ten nejlepší díl z celé trilogie. Dialogy, soubojový systém, design úrovní. Jednička v těchto aspektech teď působí jako béčková hra. Uvidíme, co přinese konec. Ale i kdyby byl sebehorší, dosavadní zážitek nesmaže. Bioware jsou pro mě stále králové příběhových RPG.
Ono se na ně v poslední době hodně nadává, protože ve svých konceptech provádějí docela radikální změny (a podle mě nejsou vždy k horšímu), ale zhruba k těm 3-4 miliónům prodaných kopií se prokoušou vždycky (až na DA2). Nemyslím, že jsou v řiti. -
-
ME3 jsem zrovna tak vesele dopařil teď o víkendu a souhlas s tím, že to byl snad nejlepší díl celé série, potěšilo mě zrušení stereotypních a nudných akcí jako byla tankodrovitá jízda Makem nebo skenování planet pomocí křivek. Absence Hackování a Bypassu je třeba škoda, to zas tak otravné/zdlouhavé nebylo.
Až to projedeš, tak si zajdi na Youtube a zadej do vyhledávání "me3 theory ending new".. Teoreticky hned první cca 20ti minutové video. Je tam pár zajímavých faktů, které by tě mohly zajímat ohledně rozhořčení fanoušků :) -
ach jo vzpomínám si jak jsem se cítil uplně stejně :-( bohužel, konec mi ten "dosavdní zážitek" tak na měsíc uplne zkazil
až ted jsem si dal druhy playthrough . Hra je genialní az na par chybek ktery zase vyvazi nekolik genialnich scen. Ale konec proste zazitek hodne degraduje, uvidime co prinese extended cut -
-
Spousta uznávaných her má naprosto sračk*idní/průměrný konec, ale přesto je na ně pamatováno jako na klenoty. ME3 má teď mezi spoustou hráčů pověst špatné hry a to jen kvůli konci - jakoby nic předtím nebylo. Není to fér, ale do velké míry si za to BW můžou sami - měli by se vykašlat na PR žvásty typu Awesome, Epic apod. a upřímně říct, proč udělali věci tak, jak udělali. Jejich designérský nápady mají smysl, logiku a vyjadřují určitý úhel pohledu. Měli by si za nimi stát i při propagování titulu.
-
-
Tiež som si hovoril, že koniec nech by bol akýkoľvek mi to neskazí a že to je jesných 10/10 a to som si hovoril ešte asi 5-10min pred koncom :D Ale pravda je, že nie je fér povedať že kvôli koncu je ME3 alebo dokonca celá séria s*ač*a. Hra je to skvelá ale koniec je WTF a tým nemyslím to, že som ho nepochopil. Mierne kazí zážitok ale hra aj tak stojí za to. Ľudia na to preto tak nadávajú, lebo to je trilógia a už oprávnene mali nejaké očakávania aspoň na solídny koniec a HLAVNE po toľkých rozhodnutiach cez 3 hry. Proste čakáš čakáš ako sa všetky tvoje rozhodnutie premietnu a...... no nebudem spoilovať.
-
-
-
to jsem si rikal taky...myslim tim ten konec ;]
-
-
-
Francuzsko, hmm? Takze potencionalny dalsi diel sa bude podla vsetkeho odohravat v Orlais. Teraz este zistit, ci to bude stale RPG alebo nejaky nepodarok, ktore Bioware posledne roky produkuje. Na Dragon Age 2 radsej zabudnut, i ked mal svoje svetle chvilky, nie ze nie.
-
-
Mohl bych se zeptat kolika body si na gameswebu ohodnotil ME3 když jsem na té stránce byl tak tam tvá recenze z nějakého důvodu nebyla
-
-
http://gamesweb.sk/23783/recenzie/mass-effect-3.html
-
-
-
Nesnáším, když se říká, že "hardcore" fanoušci nebyli nadšení z DA2. Lidi nebyli nadšení z DA, protože byl špatnej. Takhle to vypadá, jak byla jednička strašně hardcore hra ...prozradím tajemství ...nebyla.
Pěkná zpráva aspoň je (a tomu opravdu věřím), že se poučí z nejvíc debilní chyby v jejich historii ...udělat fantasy rpg bez měnitelných zbrojí parťáků. Gratuluji! -
-
Odfláknutý konec v ME 3 taky odbyli tím, že mručí jenom hardcore fandové.
-
" že se poučí z nejvíc debilní chyby v jejich historii ...udělat fantasy rpg bez měnitelných zbrojí parťáků." - To jako fakt? *1* Ok. každej máme nějaký priority...
-
-
Dragon age, série, která se chvástá tím, jak naváže na BG (nenavázalo), by tuto základní věc jaksi měla mít. Nemá. A ano, snad každýmu došlo, že jsem použil mírnou hyperbolu.
-
-
No... Takový Planescape Torment byl také bez zbrojí a jak to byla parádní hra. Myslím, že takový DA2 měl rozhodně větší chyby.
-
-
Cahire, DA 2 nevydělalo dva míče, ale prodalo 2 miliony kopií. Najdi deset rozdílů. *4*
-
-
Kristova noho, podělal jsem to - samozřejmě jsem chtěl říci, že 2 míče kopií prodaly. *1*
Děkuji, má úcta.
-
-
-
-
A bude tam take MP, ktery v zadnem, ale v zadnem pripade nijak neovlivni SP? A ovlivni nase rozhodnuti behem hry konec? A ten konec bude promakany a rozhodne nebude jen vyberem mezi A, B a C?
Uprimne, jestli jeste nekdo veri cemukoliv, co EA Redmonton vypusti, tak amen s nim. -
Hmm, takze tak za rok Bioware upusti od hustokrutoprisnej pozy, ze koniec ME3 nie je umeni ale fail, a v ME4 sa poucia *1*
-
-
To mi trochu zacina pripominat Molyneuxe *1* *1*
-
-
Neříkali naprosto stejný citát u ME3? :-P
-
-
A taky poučili. ME3 je rozhodně napravuje spoustu spoustu chyb dvojky. Jenom konec si moc nedali.
-
-
Konec? To myslíš ..
"What is your name?" - "Commander John Shepard."
"What is your quest?" - "To defeat the Reapers."
"What...is your favorite color?"
http://www.youtube.com/watch?v=cV0tCphFMr8
:P -
Opravou myslis autodialogy, maximalne dve odpovedi na vyber, vedlejsi mise typu oskenuj planetu a dovez mi zpatky to, co najdes a dalsi? Bohuzel ME3 je nejhorsi z cele serie, ten konec tomu jen nasazuje korunu :-(
-
-
Při rozhovoru, který začíná mám vždycky minimálně 3 odpovědi, tak co kecáš?
-
-
Většinou ne, maximálně máš ještě možnost pokládat pár otázek, a to nemluvím o tom, že spousta dialogu je plně automatických. Celkově je dialogů ve hře asi nejvíce z celé trilogie, ale díky těm věcem popsaným výše je celkově hodně snížená znovuhratelnost.
-
Ano? Tak to asi hrajes jinou hru, ja mam v ME3 v 99% na vyber ze dvou moznosti, jakoze dobre a jakoze spatne. Zadna neutralni. A na cele Noverii v ME1 mam na vyber vic paragon/renegade odpovedi nez v celem ME3.
-
-
Co jsou autodialogy? Dvě odpovědi dávají naprostý smysl. V předchozích hrách jsi měl tři, s tím že ta prostřední byla vždycky taková neutrální. Např. když jsi měl ve dvojce vyjádřit svůj názor na Mordinovo zapojení do obnovy genofágu - prostřední odpověď bylo něco ve smyslu" "Diky, že jsi se mi svěřil", tzn. neutrální postoj. Tohle by ale ve trojce nefungovalo. Shepard se prostě musí nějak vyprofilovat, když je apokalypsa za rohem.
Vždyť tenhle systém skenování je naprosto nejlepší ze série. Jestli si ti víc líbilo ježdění makem, případně skenování ze dvojky, tak jsi zastánce špatného designu. -
-
Ale ja nemluvim o zpusobu skenovani, ja mluvim o tom, ze 99% vedlejsich misi je o tom neco nekomu odnekud prinest. Nejvic mne dostalo, kdyz mne Elcorsky velvyslanec pozadal o zachranu vojaku z jejich domovskeho sveta Dakuuny, kde jsem cekal nejakou peknou misi a tesil jsem se, ze ty jejich vojaky konecne uvidim. A o co slo v realu? Doletet tam a oskenovat planetu. Nevim, ale zastance spatneho designu jsi spis ty.
-
-
Tak to prr. Ty tady motáš dvě věci dohromady. V ME1 jsou vedlejší mise o ježdění ve vozítku po naprosto nudné, prázdné a paradoxně obrovské planetě, na které se nachází většinou jeden až dva komplexy, kde je pár chudáků na odstřel. A všechny tyhle mise jsou naprosto stejné. To je prostě špatný design, který jen uměle prodlužuje hratelnost. Když udělám v podstatě jednu vedlejší misi, ale pak ji metodou copy/paste rozmnožím na 30 misí, připadá ti jako v pořádku. To ti ke štěstí stačí, že máš na dalších 10 hodin vystaráno?? A nevadí ti jako, že kvalita provedení je u bodu mrazu? Tomu se říká špatný design.
Skenování v ME2 bylo nanejvýš nudné (jestli nesouhlasíš, tak jsi masochista a sebetrýznitel) byla opět hrůznost a to proto, že tě do toho nutili, chtěl-li jsi (stejně jako v ME1) splnit všechny úkoly. Fungovalo to totiž tak, že aby jsi onen vedlejší quest objevil, musel jsi planety skenovat, což v praxi znamenalo oskenovat všechny planety (díky Bohu za wiki, na které jsou uvedeny všechny planety, které obsahují vedlejší mise. Takže zatímco vedlejší mise samotné byly celkem povedené a mnohem propracovanější a rozmanitější než ty generické amatérské nepodarky z jedničky, k jejich objevení jsi musel podstoupit hodiny a hodiny skenování planet. Vždycky jsem se rozhodoval mezi tím, jestli půjdu skenovat planety, nebo si strkat špendlíky pod nehty - oboje je totiž stejná zábava. A tomu se milý Killere opět říká špatný a zmrvený design.
No a trojka se těmto kiksům vyhnula. Počet vedlejších misí nekomentuji, jelikož ještě nemám dohráno (zatím se mi ale moc líbily, jsou totiž, stejně jako ve dvojce, docela promakané a různorodé), mluvím o jejich designu, který konečně ve trojce za něco stojí. doufám, že si konečně rozumíme. *3* Pokud stále nesouhlasíš, trvám na tom, že jsi zastánce špatných designérských rozhodnutí.
-
-
Autodialogy jsou to, ze Shepard mluvi, aniz bys do toho mohl zasahnout. Takze spis koukas na film, nez abys hral hru.
-
-
-
-
rikali, dokud nezakrocili kravataci z EA :))
-
-
No když to říkaj takzhle tak to bude určitě stát za kulové a dějové následky dopadnou asi jako konec ME3 *16*
-
Dragon Age 3 rozhodne nebudu predobjednavat jako jsem to udelal u ME3.
Nevim cim me Bioware vice zklamali, jestli prave Dragon Age 2 nebo nedodelanosti Mass Effect 3ky (a ze hracum lhali je dalsi minus). -
OMG kazdy clanok co je o DA 3 tak je ze sa poucili z chyb ....slova slova nech to radsej spravia a ne stale len hovoria . Sak by sa po tej dvojke mali tak hanbit.
-
Mass Effect a sloboda voľby
http://afinabul.blog.cz/1204/mass-effect-a-sloboda-volby -
-
Ne ze by to sem uplne patrilo, ale urcite pobavilo. *15*
+1
-