Přejít na výpis diskuzí
Dragon Age II na PC bude vyžadovat online kontrolu
1.2.2011 | Aleš Smutný
66 příspěvků
-
Nenadávajte na Bioware ale na skurvenú EA.Končia lokalizácie a otravujú slušných hráčov hlúpou ochranou.
-
Fakt vás všechny nechápu ! To je problém 1 týdně kliknout ověřit, zabere to 10 sekund !!!! tohle je super kompromis, navíc nemusíte mít dvd v mechanice! Kdo si na to stěžuje podle mě není platící zákazník, ale pirát, který se bojí že to zdrží crack !!!
-
-
Ti, co si stěžujou, tak jen hledaj výmluvy pro svoje pirátění.
-
-
To jsou trollové v diskusích placení EA? Nebo mají erekci z výkřiků o ničem rozpoutávajících flame?
-
-
Se podívej, jakym stylem je psaná většina příspěvků o ochraně a následnym zpirátění:
"Jasně, a co když budu tejdny na služebce, nebo pojedu na dovču někam kde nebude internet ale vezmu si svuj nabušenej komp na kterym chci hrát jen a pouze dragon age 2 a ono to po me bude chtit nedejboze 1x za tyden odkliknout ze mam origosku, ach jo jsem chudak, radsi si ji upiratim, tam nic delat nemusim.
Podobnej hnůj se kydá i na DLC, protože pirát si chce zahrát VŠECHNO, a DLC to akorát znepříjemňujou, musí se čekat na crack a pak neni jistota že to pojede a přece za to nebudu platit, jako zákazník chci mít všechno ve svý základní hře :)) -
-
Znepříjemňujou? Naopak, piráti jsou vysmátí, protože jako jediní mají kompletní hru se všemi DLC (platí například pro ty krysárny, kdy obchod A nabízí jako bonus DLC1 a obchod B nabízí DLC2 - viz bonusy k Mass Effect 2). Kompletní nabídku měl jen pirát. f*ck off
-
Dobře. Chápu a omlouvám se. Tomuhle úhlu pohledu do jisté míry rozumím. Nicméně, pominu-li to, že nevidím důvod, proč bych nemohl hrát singleplayerovou hru (on je v DA2 mp? nevím) bez připojení k netu (jaké funkce online jsou tak potřebné?) je tu jedna potíž. Autorizační servery nepojedou věčně. Někdy se shazují docela rychle, třeba v den spuštění hry. Já chci mít jistotu, že nebudu při budoucím hraním omezován zbytečností jako je tohle. Pochopím problémy s ovladači a do jisté míry s kompatibilitou systému, to jsou nepředvídatelné věci. Ale znehodnotit hru (potenciálně) už při jejím vydání.. Mám doma Fleet command od EA. Roky stará hra z žánru, který se dnes nedělá a nemá moc alternativ. Pořád ji mohu hrát. A to i díky tomu, že tam není drm a že tvůrci hry po šesti letech od data vydání vydali patch, co jí zprovoznil na moderních systémech. Tohle s aktivační drm nehrozí, protože nepůjde třeba ani nahrát mody, dělat fan patche.. A každý, kdo hrál G3 ví, jak moc zrovna fan patche pomohly.. Narozdíl od Joowoodu jehož politika kašlem na zákazníky a budeme vydávat zmetky se mu vymstila. Hlavně, že do her cpal Starforce...
-
-
Sry že odepisuju až teď. Samozřejmě máš pravdu, můj koment se netýká ortodoxně 100 % všech co si stěžujou, nicméně za většinou si stojim. Bioware není studio, který se vykašle na nějakou hru, takže vydání patche po odsunutí serverů bude na 99 %. A v minulosti byly hry s ochranou typu mít placku v mechanice. Což mě štve víc než online check. Když jsem hrál MP feara a musel jsem mít disk v mechanice, tak po dlouhym používání se mi zlomil. Šel jsem si koupit novýho, přestože jsem si moh stáhnout crack, ale neudělal jsem to.
-
naprosto s tebou souhlasim...ale jak oni sami píšou, tak na DA2 taky vyjde patch, až skončí podpora (to je nějak po vydání trojky...asi),kterej ti ji umožní hrát v cajku. *3*
Takže je dost možný, že i na ni budou fan patche...ale to je něco podobnýho, jako kdyby letos někdo vydal mod na Command & Conquer 1...(dosaďte si libovolnou antickou hru)
-
-
-
-
-
Jestli si myslíš, že to zdrží crack, tak jsi naivní (stejně jako EA).
Otázkou je - co když zdechne připojení nebo server, když se bude chtít ověřovat (viz problémy DAO s DLC)? Já osobně třeba nemám problém s DVD v mechanice. Je mi to milejší než jakékoliv ověřování na serverech. -
-
naivní? třeba u AC2 to trvalo přez měsíc ! já si radši počkal 3 meisce a koupil ho za 300,
Wries to řekl moc pěkně ! -
-
Jenže tam byla ochrana trošku jiná. A hlavně - byla to první hra. Další s tou ubisoftí ochranou trvaly o den dýl? ;)
-
-
-
Mužeš mi říct proč by to mělo vadit pirátovi kterej tim nebude nijak omezenej ba naopak?
-
-
Hmm takze at jde BIOWARE nekam.. budu nekolik tydnu na sluzebce a budu se muset pripojit? at jdou nekam... Naprosto buzochrana... Aspon ze steam verze bude v klidu.. Cim dal vic se mi steam zamlouva..
-
Bioware už není co bývalo...dobře jim tak, jen ať si to vyžerou, čím víc slušných občanů naserou, tím víc si jich to stáhne a po prdeli, jak s Ubisoftem
kdo chce kam, pomozme mu tam, je to hrozně jednoduché
když je hra dobrá, rád si ju koupím, když má jakoukoliv ochranu, která mě bude zdržovat od hraní, smůla, piráti to maj rychlejší a funkční, takže čau... -
-
Kolik máš dobrých originálních her bez jakékoliv ochrany?
-
-
bez jakýkoliv ochrany málo...ale spoustu s "normální" ochranou, nebuzerující s internetem...dyť to je jak reklama na Mobilní internet od O2!!! Za chvíli budou k 2-roční smlouvě přidávat kopii Assasin's Creed 2!
Nechápu proč se tý ochrany tolik zastáváš a to nemluvim jen o ochranách použitých u AC2 a DA2...dyť si vem například GfWL, který nepodporuje Českou Republiku (WTF?) a podobný srandičky...sou k smíchu
PS: osobně dávám přednost origoš hrám, protože se snažim bejt co nejvíc poctivej, ale všechno má svý meze... -
Za těch 20 let hraní slušných pýr desítek. Z clekového počtu to bude tak polovina. Spíš víc, nejvíc drm srágor přiletělo za poslední tři roky
-
-
Sorry za překlepy, přišel jsem zvenčí se zmrzlejma prstama
-
-
-
-
STEAM to nebude mit? Neni to tak logicke jak se muze na prvni pohled zdat. Proc? Protoze vsechny hry ktere mam ze STEAMU jdou jednoduse spustit i tzv offline rezimu bez STEAMU. Staci jen vedet kde je ''schovany'' zastupce,ktery hru nespousti prave pres STEAM.
-
-
Myslis zastupce, kterej te naloguje na steam a po vypnuti hry zase odloguje ?
Bravo Kolumbe....
Ohledne te ochrany - stejnak prolomi aj tu online kontrolu, takze to nema smysl -
-
Kazda ochrana se prolomi, ale je fakt ze ta online od Ubisoftu je dost kvalitni a trva to i mesice nez se prijde na zpusob jak ji obejit. To je prave nejdulezitejsi, aby hra nebyla k stazeni hned po vydani, tim spousta lidi nebude cekat a radsi si ji koupi. Precijen hlavne ve vyspelejsich statech ty ceny jsou pomerne drobne a vetsina lidi vyuziva torrenty spis pro vyzkouseni hry. Proto zavedeni tehle online ochrany a zaroven vydani steam verze je naprosto nelogicke.
-
-
Nechapu proc se vubec obrezujou s takovouhle ochranou, kdyz to vychazi i na steamu. Jeste v den vydani steam verze to bude na torrentech.
-
-
tvůj názor se mi nelíbí jes z toho důvodu že je to smutná pravda....
-
-
a pak tyhle šmudlové nadavájí, že to nemá lokalizaci... jakby ne, když to každý ukradne
-
-
Hovoříme z vlastní zkušenosti? Já koupil sběratelku za tuším cca 1500, do dlc jsem přes bioware body nacpal dobře 600, koupil i datadisk za 800 a to do té doby, než přestali vydávat lokalizace...
-
-
-
-
-
Mňa by zaujímalo či sa im to nakoniec oplatí, tie servery na kontrolu hry bude treba udržiavať a to bude stať tiež peniaze. Nehovoriac o tom, je dosť možné, že funkčný crack bude dostupný už v deň oficiálneho vydania hry. Radšej by mohli dať nižšiu cenu, aby som nemusel čakať pol roka, keď už bude hra o 50% lacnejšia...
-
-
O tohle tu bohužel nejde. Cíle sou dva: za prvé, znemožnit nebo co nejvíc znepříjemnit prodej do bazarů (vtipné je, že v Evropě to oproti USA je malý podíl trhu, narozdíl třeba od konzolí, jejichž verze se v USA prodávají do bazarů velmi, ale konzolové hry nemají tak ostré drm, čili se to míjí účinkem jak na trhu, tak platformě). Druhý cíl je uchlácholit akcionáře, který slyší pohádky jak za klesající zisk můžou piráti. Proto se zavádí DRM, aby shareholders měli pocit, že se jejich produkt nějak chrání. Už Henry Ford věděl, že nejlepší pro prodej je cena a optimalizace postupů
-
-
To zas bude diskuze jako býk.
-
-
Už se to rozjelo *1*
-
-
Doufám, že to bude fungovat líp než minule. DAO totiž mělo taky kontrolu online. Akorát, že se kontrolovaly DLC. Jenže pak se mohlo stát, že jste měli golema v partě a najednou při přechodu z lokace do lokace chybová hláška a golem zaseklý mimo mapu. Stalo se mi to několikrát, pak jsem golema nechal v táboře a předělal partu.
-
-
Neboj, nebude. Tyhle věco fungují jen hůř
-
A co teprv za par let, az si clovek rekne tak zahraju si hru sveho mladi DA vlozi disk nainstaluje a a a spojeni se servrem nenavazano... ze vydaji nejky patch 1. mozna 2. bude vam platny jak mrtvimu zimnik, kdyz si ho nestahnete pac servry jiz nekolik let nejedou,pak jedine warez fora a hledat crack *10*
-
-
Patch nevydají, her, pro které vyšly patche odstraňující DRM je jako šafránu. Naopak, je dost her, které mají potíže už v den vydání :D
-
-
-
Nemám problém. Když vezmu v úvahu, že DAO muselo mít disk v mechanice a připojenej jsem musel být pořád, protože jinak byly problémy se Shale, tak se jedná o zlepšení. Hlavně že nebudu muset žonglovat s plackama, poslední dobou jsem nějak zlenivěl.
-
-
A kcemu je to dobry krom toho ze to prudi zakaznika?? stejne to bude na varezu ke stazeni jak jednicka: "Dragon Age Origins + Expansion + All DLCs + Patch" pro platiciho zakaznika to proste nema zadnou vyhodu jen omezeni!
-
-
nevím jak pro tebe, ale jednou týdně kliknout ''ověřit hru'', což zabere 15 sekund není omezení !
-
-
Bylo by pro Tebe omezení být připojen neustále, klikat třeba každé tři hodiny? Protože to byla původní plánovaná DRM u Mass Effect, od které upustili. A po úspěchu UBI DRM se zdá k tomu EA po krůčcích vrací znovu. A pokaždé nás chlácholí kecy, jak o nic nejde, je to jen krapet přísnější, než jinde.
-
-
To máš samozřejmě pravdu, že to pro platícího zákazníka znamená jenom omezení a pirátům je to šumák. Nejsem pirát, svoje hry si kupuju a DRM nemám rád. Jenom píšu, že s DRM, tak jak je ohlášena pro DA2, nemám problém a že v porovnání s DAO se jedná o zlepšení.
Taky bych byl rád, kdyby šli všichni vydavatelé cestou CD Projektu, který vydá Zaklínače 2 bez DRM a na GOGu taky nemá žádné ochrany.
-
-
-
Hned po češtině další důvod proč to nekupovat! Tedy pardon první důvod tohle bojkotovat ikdyby to tu češtinu mělo... *11*