Přejít na výpis diskuzí
Dragon Age: Inquisition představuje dalšího společníka, Vivienne
25.3.2014 | Aleš Smutný
141 příspěvků
-
Doporucuju si to autorovi clanku po sobe aspon jednou precist...
-
-
tak clovek co dava DS 10 urcite vie co robi *1*
-
-
ten samý co dal naprosto nefunkčnímu Rome 2 devítku? tomu nevěřím! *1*
-
-
-
Stylizacia je fakt hnus, tieto detske omalovanky dávno prekonal uz zaklinac 1. Grafika v štýle teletubies. A nazov Inquisition? To je vtip? :-D
-
-
Jj, nezabudni prist sem plakat ked sa ti nepodari rozbehat nadherne graficky spracovaneho W3 na tej tvojej sunke ;)
-
-
Kurnik, ta zní zajímavě. Kombinace Varrica, Cassandry a Vivienn by mohla být hodně zábavná. A jestli se mi vrátí i Aveline a Merrill tak netuším, jak tu partu poskládám *1*
-
Můžeš mi povědět co ti má odpovědět, když na screenu je umělá černoška s velkými rty a celé je to dělané z papundeklu? Co na to chceš víc říci? Trošku na hlavinku ne?. Kurva, zas mi ulítlo vlánkno. Reakce na Zyana. Musíte mi odpustit, jsem tu nový, čili mi ti vlákna utíkají
-
-
Nechápu tohle šílenství k vůli jednomu obrázku. Až člověk uvidí nějaký gameplay, tak si může udělat obrázek o tom jak to celkově vypadá.
-
a já se znova, zcela vážně, ptám, jaký má proboha význam že je to černoška, ve vztahu k tomu že by měl být obrázek infantilní? proč pořád zmiňujete jako první a hlavní argument že je na obrázku černoška, je to snad podle tebe nějaká vada? jsi rasista? a ano, černoši mívají velké rty, vítej na planetě Zemi
btw, není to vyrobené z papundeklu, ale z polygonů a vektorů potažených texturou
*3* -
-
Musi byt prvni reakce na cernosku zrovna, ze je nekdo rasista? Rasista je fenomen pouze "bilych", ostatni neresi otazku rasismu. Nekde ho lidi nazyvaji napr. nacionalistou aj. Kdyz cernoch rekne neco proti bilemu, tak je to v poradku, ale jakekoliv slovo ze strany bilych je problemove.
Kazdopadne ano ta cernoska je nejak moc nalestena. Cernosky mivaji velke rty, ale jsou i takove, ktere ne... -
-
Rasismus neni fenomen bilych - ve skutecnosti jeho koreny sahaji uz do obdobi antiky a v provopocatku slo o konflikt mezi zidy/arabskymi narody a posleze mezi rimany a zidy. Nez o tom neco reknes, radsi si zjisti nejaka fakta a seriozni studie, potom leda tak "varis z vody"...
-
-
Nevarim z vody, resim soucasnost, neresim fenomen rasismu z hlediska historie a navic nehledim na ostatni staty, ale na nasi lokalitu, nasi mentalitu. Kolik lidi v nasi zemi je oznacovano za rasisty, jen kvuli tomu, ze oslovuje nejakou cast komunity, kteri se nedokazi prizpusobit. A od toho se vsechno odviji. Ja se povazuju za nekoho, kdo neni rasista a presto mohu byt nekterymi tak oznacovan (zalezi jak se to komu zrovna hodi a jak na nej tlaci okoli).
-
-
Rasismu je špatný, to říká Ježíš. Vždy záleží na kontextu můj milý. Věta, "tento cikán mi ukradl kolo", nijak rasistická není. Užiješ-li však větu, "všichni cikáni kradou kola", rasismu se dopustíš.
Mimochodem, víte jaký je typický argument českého rasisty? Nejsem rasista, ALE... -
ano, rasismus a pokrytectví jdou často ruku v ruce *4*
-
-
-
-
Obdivuju tvoji trpelivost v tehle diskuzi...
1. Zaklinac je hra postavene na uplne jinem univerzu, ma jine koreny a predevsim je urcena jen pro dospele publiku a tudiz by to meli hrat dospeli lide, kdezto DA je urcena pro sirsi publikum...
2. Vysvetlit nekterym zaujatym lidem, ze esteticka stylizace krasna VS temna, odpudiva, spinava styliace jsou dve naprosto rozdilne veci a kazda si najde sve priznivce - jedno ani druhe neni horsi - je to proste jine (asi jako srovnavat obrazy Munche a Velasqueze)
3. Dragon Age je mix high fantasy s trochou inspirace z Conana (alespon Gaider to takhle popisoval u prvniho dilu) - je to spis tedy alternativa vuci Zaklinaci... a ne primo konkurence
4. Jak jsi spravne poznamenal - africanky nebo jihoamericanky s africkymi koreny maji od prirody vetsi plne rty... to je vec etnicke skupiny, ale to taky nevysvetlis nikomu kdo to nebude chtit pochopit (carodejnice jako beloska sruzovymi tvarickami "krev a mliko" je OK, ale hubena, vysoka cernoska s plnymi rty je Detinska... to snad mluvi samo za sebe ne...
Ja doufam, ze se povede DA: Inquisiton i Witcher 3, aby bylo co nejvic povedenych fantasy RPG a rad si zahraju obe dve. -
-
A ty mu věříš? Četl si někdy Conana? Conan je naprosto někde jinde než Dragon Age. Dragon age není nic. Nemá nic absolutně nic, čim by upoutalo moji pozornost. Žádný originální prvek, nic co by si člověk zapamatoval.
-
-
Můžeš mi říci tu filozofii u těch ras. Z Conana si nepamatuji odloučené elfy(Witcher), trpaslíky pod horou(LOTR) nebo lidské šlechtice. Pokud ti stačí tohle ke štěstí tak fajn, ale srovnávat to s Conanem je WTF!!!
-
-
To není podobná filozofie, to je copy and paste. Na tom stojí současná díla Bioware jak ME nebo DA. Dragon jako fantasy bytostně nesnáším, protože to doslova kurví fantasy jako žánr.
-
Fanaticti stoupenci Andraste (uctivaji Andraste v podobe draka) - fanaticti stoupenci Soudce Turzy, uctivaci hadiho kultu napriklad. Conanuv vzestup z niceho na krale Hyborie - Hawke a jeho vzestup z luzy na Sampiona Kirkwallu. Postaveni a praktikovani demonicke magie u carodeju v Tevinter - stejne vysoke postaveni a schopnosti Kralovny Tamiris napriklad.
Podivej, nemas rad DA... ok tak fajn.. ja to beru. Hadat se kvuli tomu fakt nebudu. -
Zaklínač už jako postava je originální, jsou tu další prvky které jsou originální, ikdyž je to postaveno Elf/Trpaslík/Člověk, kterou vymyslel Mistr Tolkien. Dragon Age ten prvek nemá ani jeden. Proto je pro mě odpadní fantasy.
-
Nevim co Conan,ale Zaklinac zcela jiste originalni je.
-
Proboha. Ano já četl Eddu, četl jsem legendu o Sigurdovi, takže vím z čeho se volně inspiroval Tolkien, jenže volně se inspirovat a vše to obšlehnout jako v pířpadě Dragon Age je rozdíl. Nechoď na mě s rádoby chytrými frázemi a odpověz mi na otázku o Conanovi. Kde je ta podobná filozofie?
-
A ty myslis, ze Conan sam nebo Witcher je nejak originalni pokud to vezmu tvym pohledem? Mam rad, LOTR, Conana a Withera, ale jde jen o moderni adaptaci ruznych anglosaskych, skandinavskych, orientalnich nebo slovanskych legend, pisni, povesti, baji, mytu apod. Napriklad Pisen o Rolandovi, kde kdyz je oblklicen neprateli, tak z poslednich sil zaduje na roh... nepripomina Ti to nahodou treba Boromira z LOTR??? Vsechno uz tu jednoy bylo a kazdy si bere z neceho inspiraci - jde jen o formu a zpusob jakym ti to dane (uz 100x ohrane tema) naserviruje. Pak zalezi jak forma Ti stylove sedi vice. Na svete je spousta lidi, kterym sedi vic Witcher nebo spousta lidi, kterym se vic libi forma DA, pak sou lide, kteri si bez predsudku radi zahraji oba tituly a zabomysi valky fanboys jsou jim ukradene.
-
-
Rikam, ze to rikal Gaider....
Conana jsem cetl a patri mezi me oblibene fantasy a co se tyka prvniho DA, tak tam vidim urcitou strizlivou davku inspirace jak v hlavnim pribehu tak napriklad ve filozofii nekterych frakci ve hre. Netvrdil jsem, ze je to originalni, ale uprimne rad jsem si to zahral, bavilo me to, ale to je dano take tim, ze jsem od toho nikdy necekal druhy Planscape Torment - tomu se asi tezko jen neco vyrovna, snad novy Torment: Tides of Numenera...
-
-
-
-
-
Taky mi to připomíná omalovánky, vlastně grafika mne od tohohle dílu odrazuje asi nejvíc. Nejsem grafik, takže postrádám odbornou slovní výbavu na zdůvodnění, prostě se mi tahle hra jako laikovi vůbec nelíbí.
-
-
je to frostbite.. všechno vypadá jak z umělé hmoty
-
-
muze mi nekdo vysvetlit, v prvnim dragon age jsem na to koukal seshora a mel to porad pauzly, bylo to celkem tezky, tady na tom videu litam za zady nekoho jak z ehto uhlu budu rozdavat ukoly parte? kams e maji premistit atd...?
-
-
jednička byla celkem tuhá, ale hlavně nevybalancovaná. Dokud to nepatchli.
-
Máš 2 pohledy, stejně jako v 1čce.
Buď to hraješ z 3tí osoby a necháš to AI, nebo pauzuješ. Záleží pak na obtížnosti.
Třeba ve 2ce to bylo lehké, takže si vůbec nemusel přepínat, tak doufám, že tady to bude víc jak jednička. -
-
Nebude. Vývojáři ti dovolují hrát akčně bez přepínání, takže to ovládání družiny je tam spíš jen naoko.
-
-
-
uz se na to fakt zacinam tesit :).. a s touhle asi budu mit prvni románek >:-]
-
-
Ja treba tu carodejku v jednicce nakonec neojel. Nelibilo se mi, ze mi rekla, ze ji bud udelam dite a nebo nekdo umre. Vztah by mel byt bez omezovani. Sice rekla, ze uz ji neuvidim, ale to zname. Dojdou ji prachy a je zpatky. A tak jsem ve finalnim fightu epicky zkvicel:-)
-
-
Your comment made my day! Sir, you deserve a cookie *1* *1*
-
-
-
Enchanter (odpusťte anglické slovíčko, nehrál jsem s českým překladem), svatá prostoto... možná by pan Smutný mohl napsat celý příspěvek v angličtině když nehraje v češtině. To musí byt matoucí přece...
-
Raději méne polygonu a nižší textury než tenhle barevný kýč. *16*
-
Pre-alpha work in progress. Ne zrovna dobrý nápad pouštět mezi zhýčkanou herní komunitu takovou fázi vývoje, protože si většina pak bude myslet, že stejnou postavu najde i ve finálním produktu.
Respektive mám-li něco v takovém stavu, radši si to nechám pro sebe. *15* -
-
Nebo to schvalne ukazu driv a podle reakci to upravim, aby se to libilo vic.
-
-
To určitě upraví nehledě na reakce lidí, protože je to ve vývoji a to ještě v předfázi. O to horší, dělá to EA a to tady prostě nikdo nemá v oblibě. Takže tam může být cokoli, nikdo to neocení.
-
-
Vzdycky se nekdo najde. Vzdyt se podivej na ty superzname tituly o kterych kazdy vi uplne vsecko od zacatku vyvoje az do relase a pak to navzdory kecum atakuje miliony prodanych kusu. Jestli se v nejake dobe nemohli lidi vymlouvat na to, ze nevi co kupuji, tak je to prave ta soucasna:-)
-
-
-