-
Dragon Age Inquisition : Port Report
https://www.youtube.com/watch?v=lu0XRSTRayo&list=UUy1Ms_5qBTawC-k7PVjHXKQ -
Tak po 14 hodinách (stále jezdim důkladně první oblast! a teprve nyní jsem se rozhoupal k masivní příběhové misi) je spokojenost vysoká. Ano, příběh trpí stejným BioWare klišé (jeden vyvolený hrdina, mega-ultra zloduch s nulovou osobností a v sázce osud celého vesmíru), ale opět je to právě prostředí (ať už rozsáhle mapy bez loadingu či bambioliony postav) a hratelnost, která je na tom tak krásně zábavná a návyková. Ano, úvod je docela rozpačitý, ale jakmile se dostanete k "RPG sandboxu", tak je to nejlepší zážitková jízda od GTA V v minulém roce.
Jediná výtka je na bug, kterým očividně trpí na PC více hráčů (nevím jak konzole) a to, že některé NPC a cutscény vás považují za opačné pohlaví, tak už aby tu byl nějaký hotfix. Jinak jsem s žádnými technickými chybami nesetkal. Zatím realistických 7-8/10, neboť ty největší Esa na mne podle všeho ještě čekají.
Edit: Jedu to na těžkou obtížnost a prvních několik hodina dobrá polovina soubojů byla slušný pokus-omyl (ano, jsem určitě lama), tudíž věžím, že Nightmare budou dobrý jatka :) -
offline to hrat asi nejde ze ?
-
-
mělo by jit, ovšem az potom co to aktivujes online. Online funkce jsou jen multiplayer kterej nemá se single nic spolecnyho a napojeni na aplikaci keep kam to odesila postup hrou a je to rovněž pro samotny hrani nepodstatny. Staci teda aktivovat online a pak muzes klido hrat offline.
-
-
hm to by bylo celkem fajn, pres vanoce budu asi bez netu, takze by se to siklo
-
-
-
Má za sebou zatim zhruba 6 hodin a vůbec mě to nebaví. Marně hledám důvod proč pokračovat v hraní.
Už začátek je horší než ve skyrimu a to je co říct. Jsem vyvolený, mám amnésii a jsem jediná naděje na záchranu světa. Už jim tam chybí jen zlej mluvící drak a ancient artefakt.
Není to jen jedno velký klišé, ale navíc mě příběh nijak nemotivuje.
Postavy se ke mě připojili jen tak bez nějakýho pořádnýho uvedení. Krom toho jsou nudný a mám podezření že dialogy napsala ta samá armáda robotů, co má na svědomí monstrozitu Old Republic. Moc tomu nepomáhá ani voiceacting hlavního hrdiny, kterej je skoro stejně směšnej jak ve dvojce.
Dabing ostatních hlavních postav je ok.
Graficky je to o něco lepší než předchozí díly. Aby taky nebylo, když je to o generaci dál, ale i tak hra vypadá pořád hrozně uměle. To byl problém už od neverwinter nights. Prostředí postrádá detaily, který by svět přivědli k životu. O zbraních a zbrojích radši nemluvim. Nechápu jak můžou dělat tak hrozný designy, když Mass Effect má jedny z nejlepších.
Souboje moc nefungujou. Je to zase klasickej hybrid akčních a taktických soubojů kde ani jedna složka nemá dostatečnou hloubku.
Boje zblízka jsou repetetivní, nepřehledný a moje taktický rozhodnutí (narozdíl od těch v DA:Origins) nemaj skoro žádnej vliv na výslednej souboj. Nepřátelé jsou hrozný bullet sponge a já je musim prostě umlátit.
Vývoj postavy vypadá stejně jak v DAII, což ale není nic špatnýho. Jediný v čem vidim velkej pokrok je právě rozloha. Mapy tu budou asi fakt obrovský, bohužel ale plný neskutečně generickýho obsahu. -
-
Je mi líto, že normální diskuzi tu kazí ty plusy a mínusy... odejdu, za pár minut 13 nových plusek... nejde mi o to, že můj názor najednou vypadá blbě a neoblíbeně, spíš o tu snahu nějakého jedince zdiskreditovat hru tím, že kritickému hlasu nakliká miliardu plusů a názoru pozitivnímu mínusy. Pokud někdo neví, jak se s těmi hlasy manipuluje, může to vytvořit docela silný dojem, že hra je opravdu špatná...
-
-
Protože pár anonymů co rádi mění ip a jsou nedostižný to dělá nudný den příjemnějším. Nejlépe jsou na tom, oblíbení a známí uživatelé. *4*
No, to je nátlak veřejného mínění na jedince, tedy ta hra je špatná např. nebudeš looser a hrát ji protože si byl dotlačen k tomu. Nechápu proč by si někdo tvrdil dojmy falešným hodnocením a zdiskreditovanými názory mínuskami. Myslím že mínusy dokáží max tak "poslat ke dnu" osobu ale názor by neměli měnit. Nebo někdo nikdy někoho tady k něčemu dotlačí to pochybuji... řešit mínusy je opět uplně zbytečné. -
-
Ne, zbytečná je existence tohohle systému plusů a mínusů, když to k ničemu není a nedá se podle toho ani částečně orientovat.
-
-
Mne to připadá vtipné - bez toho by diskuze byly nudné a nikdo by je nečetl. Tedy by mohli diskuze asi i zrušit. Navíc to je tiscali systém a Games s tím těžko něco udělají. Jinde jsou taky ohodnocení a na fejsíku ti to nevadí? nebo jinde... proč brečet kvůli mínusům že nejsi "oblíbený"
Prosím navrhni jim zrušení napiš tiscali email... že to je k ničemu a uvidíme. -
-
To nevím, pokud je někdo ale tak snadno ovlivnitelný tak věru možné to je ale to je pak chyba člověka že se dá tak snadno ovlivnit pár blbouny s mínusy.
-
Vadí mi to, že to ovlivní ostatní, já si tu hru dávno koupil a užívám si ji...mrzí mě spíš to, že některé hráče by bavit mohla, ale tenhle "systém" by je mohl odradit plusováním negativních komentářů a mínusováním těch pozitivních.
-
Tak jo já to chápu, ale pochopí to i jiní a proč by se měli orientovat nový čtenáři dle počtu mínusů, mínusy ti nevadí ale i vadí protože to snižuje důstojnost tvrzení a zvyšuje naopak "věrohodnostů jiných.
-
Pochop, že mi je jedno, že mám mínusy - problém mám s tím, že to může ovlivnit názor lidí, kteří nevědí, jak to tady vypadá. Je to podobné jako s tebou, nebo s trollama jako je max. Já vím, že číst tvoje příspěvky vyžaduje 110% koncentraci nebo aspoň promile alkoholu v krvi, já vím, že na maxe nemám reagovat, já vím, že Waltar je super fanoušek do simulátorů a to hlavně vesmírných, já vás všechny ku*va dobře znám, stejně jako vím, že si hru nemám vybírat podle mínusek na tiscali - ale pro občasného návštěvníka by to honění ega některých trollů mohlo být matoucí. Psát to redakci nebudu, mají vlastní hlavu a moc dobře vědí, jak zdejší diskuze vypadají.
-
-
-
-
Presne tak, kretenismus nekterych zdejších pubertaku je skutecne obdivuhodny..nechapu kde berou energii k temhle klikacim orgiim, zrejme nedostatek sexu a pretlak je třeba vybit jinde.
-
-
Diskuze bez objektivního hodnocení by měla být úplně bez hodnocení, ať si každý vybere pravdu, která mu vyhovuje, ne která je "oblíbená", respektive jejíž oblíbenost je zmanipulována. :-) Ať už je důvod sabotáží jakýkoliv, mělo by se to hodnocení zrušit.
-
-
-
Me by zajímalo jakou prvotni zapletku bys vymyslel aby byla originalni, když uz všechno nekde bylo. Jsi jedina nadeje na záchranu světa, a jak by to mělo byt, ze jsi nymand co nic neumi a seka za chalupou drevo? Dyt ses sakra hlavni hrdina hry, tak co divis ze to je takhle. At uz by ta hra zacla jakkoliv, stejne bys nakonec ten svet zachranoval, vždycky to tak je.
Postavy se pripojily bez uvedeni? Cassandra se myslim uvedla vic nez dost, a zbytek jsi proste potkal po ceste, me to prislo dost prirozeny, nebo co bys chtěl, aby Varick priletel na drakovi a po pristani ti prevypravel obsah DA2?
Dabing je ok, pusobi profesionalne, a ze nekomu třeba nesedne zabarveni hlasu je jeho problém, navíc při tvorbe postavy mas moznost vyberu dvou hlasu, jo, oni hlavního hrdinu/ku nadabovali 4x, ja fakt nevim co bys chtěl vic..videl jsi tohle uz nekde? u tak rozsahly hry dabovat hlavního hrdinu 4x? Ja teda ne.
Graficky to je nadhera, na tom se shodne plno lidi, samozrejme lidi co ziji ve sklepe a když vidi prirozene věci jako zelena trava, modre nebe a slunicko tak zacinaji mit takzvanou ,,umělohmotnou fobii,, (velmi popularni v dnesni době, označovat kazdou hru umělohmotnou). Svet venku, když vyjdes ze sklepa ven, je barevnej a ne odstiny sede a hnede ..ok? :)
jake detaily mas na mysli, ja vidim pobihajici zver, vodopády, houstiny, travu, ptactvo, taborici lidi kteří se po ruznu premistuji, desitky NPC ve vesnicích...ja nevim co bys tam chtěl...ten svet pusobi zive az moc.
Zbrane a zbroje, je to typicka Bioware, proste to tak delaj, nekomu se to libi nekomu ne..tim skvelym designem v ME myslis ty motocyklovy prilby co měli na hlavách nebo ze většina zbroji vypadala jak neopren? Jde jen o věc vkusu, není to problém hry.
Souboje jsou uplne stejne funkcni jako v předchozích dilech, a na rozdil od nich se tady skutecne musís pohybovat a postavu ovládat. Nemaji tva rozhodnuti vliv na výsledek souboje? takze když srazis nepritele se stitem k zemi a on se tak nemůže krejt a zabijes ho tak 3x rychlejc nez kdybys to neudelal, tak to ti prijde ze nic neovlivnujes..ok..zrejme bys mu chtěl ještě při tom rozepnout poklopec, pripadne ohmatat kozy aby ses citil dostatecne aktivne zapojenej:)
Rozvoj postavy mozna vypada na první pohled jako v DA, ale statu je daleko vic (musís scrolovat dolu:) a hlavne diky craftu to teprve dostava poradnou hloubku.
mapy obrovske jsou, a genericky obsah, Jo něco malo tam je..asi tak sto padesát věci co tam jde delat..je tam velka inspirace prave Skyrimem, ale ten ty zrejme nenávidíš, co jsem pochopil, takze si to muzes klidne genericky odinstalovat a jit hrat po padesaty Baldurs Gate nebo New game++++++++++++++++ v DS:) -
-
1) Ve fantasy RPG zachraňovat svět nemusíš, to ukázal třeba Witcher 2 a i kdyby, pořád se dá začátek epický poutě udělat líp.
2) V DA1 nebo Kotor si družinu nabíral postupně a většinou během nějakýho questu. Bylo tak jasný jaký jsou jejich cíle a proč se slučujou s tvýma. Warric a ten plešatej Elf se ke mě přidali v podstatě bezdůvodně.
3) Dabing je peklo. Na výběr sem měl jako lidskej válečník ze dvou hlasů a jeden horší druhej. To už radši ať je hlavní hrdina ticho.
4) Neříkám že grafika vyloženě hnusná ale chybí jí punc uvěřitelnosti. Všecho vypadá jak kdyby to právě vyrobili ve fabrice, od budov, přes kameny až po brnění postav. Na ničem není vidět opotřebení nebo stáří. Zdi budov a střechy jsou perfektně rovný atd.
5) Souboje v DA1 na PC byli klasickej old school á la baldurs gate, takže fungovali skvěle.
Tady se měli rozhodnout jestli udělat podobný taktický souboje kde rozdáváš rozkazy a nebo akční jako v Dragons Dogma, kde manuálně chodíš, skáčeš a rubeš. Nevybrali ani jedno a místo toho tu máme nepřehlednýho kočkopsa, kterej nedělá nic na 100%.
Je hezký že mám skill na manuální counterování, ale jakmile se do boje zapojí alespoň jeden kouzelník, tak není ani vidět co se děje natož abych dobře načasoval blok, kterej trvá asi 1 vteřinu -
-
nerekl bych ze lip, ale spis jinak, me se třeba začátek libil. Ne ze bych o nem chtěl psat oslavny ody, ale proste libil.
Varric je znama postava z druhyho dilu, většina lidi ho zna. A bezduvodne se nepridaly, oba znaji Cassandru, a elfa jednoznacne zaujmulo umeni zelene ruky co zavira rifty (zajimavy ze nikdo nenadava na podobnost s branama z Oblivionu).
ja hraju za zenskou, a hlasy jsou oba ok, je jasny ze pro chlapa co si vybira muzskej hlas to muze byt problém.
Nevim no, spousta domu je vybydlena, spalena, ruiny hradu všude kolem...neprijde mi ze by to působilo neopotrebovane. Třeba v jedny animaci byl detail na branu která mela docela solidne otluceny cvoky co drzej zeleznou vyztuz. Ono je to tak ze málokdo chce hrat hru kde valej na zemi h*vna, lidi sou spinavy a všechno je tmavy omlaceny , opotrebovany..
Je pravda ze ten soubojak ma do Dragons Dogma docela daleko (asi nejlepší co znam) ale podle me to je daleko zabavnejsi nez kazdejch 5 vterin pauzovat. A ve strategickem modu jsme vazne zadne vyraznejsi rozdily oproti prvnímu dilu nepostrehl. A ehm..porad to je desetkrat lepsi nez delat porad dokola kotouly jako to ma zaklinac 2.
muj názor je ze se DAI povedla, samozrejme ze by se dalo několik věci zlepsit, to mas ale u vseho..
-
-
-
V zásadě se vším musím nesouhlasit, až tedy na dabing hlavní postavy, který je často mimo situaci i roli. Jo a ještě ta vyvolenost by se mohla aspoň trochu zamaskovat, aspoň na úplném začátku.
Grafika je taková jaká je, není realistická a temná, spíše zářivá, ale to je o vkusu - prostředí je ale nádherné a rozhodně nepůsobí genericky! Takřka okamžitě se tam člověk začne orientovat, což je při obrovské rozloze herního světa a různým stezkám a stezičkám, či kopcům a horám dost husarský kousek. Díky skákání a větší volnosti pohybu mi to trochu připomíná Divinity... Hru bych taky pochválil za to, že vše, co hráč dělá, sleduje cíl posílit inkvizici - i zdánlivá prkotina může vyústí v získání spojenců.
Zajímavé je extrémně pomalé levelování, ale vzhledem k délce hry je to pochopitelné, a i když člověk neleveluje postavu, získává jiné bonusy pro své poslání takřka neustále.
Souboje jsou spíš o tom zvolit správný přístup, než o super taktice v jejich průběhu.
-
-
Pardon, ale za tu prasáckou DRM ochranu, co zase obtěžuje jenom poctivé hráče, brzdí hru a možná i ničí PC, bych dal min. 3 body dolů. A bývaly doby, kdy se to tak i dělalo. *12* *16*
-
-
Nevím, jestli je to ochranou, ale hra nepravidelně po určitý době padá. Někdy po dvaceti minutách, někdy klidně po třech hodinách. Nicméně na bugy jsem nenarazil a na nic dalšího, co by mě utvrdilo v tom, že je hra špatně řemeslně provedená. Tím pádem na vině možná bude ona ochrana...
-
-
Spis bude na vine tvůj pocitac, me ta hra nespadla ani jednou (50 hodin)..nebo mas nejakou jinou DA nez ja co pada? Asi ne..takze hledej pricinu u sebe.
-
-
Dle http://forum.bioware.com/topic/520802-denuvo-is-not-frying-your-hard-drive/ ta "ochrana" nebrzdí a neničí.
-
-
takhle je to pokazde. Vzdy když se objevi nova ochrana která nejde prolomit tak se zacnou rychlosti blesku sirit poplasne zprávy o tom jak nici pocitac, brzdi hru a kdo vi co ještě. Stejne to bylo i s legendarni ochranou starforce, která ničila cele pocitace komplet :) Prikladne je ze jakmile se ochranu podari uspesne prolomit tyto zprávy razem ustanou.
DAI vytezuje pocitac opravdu hodne, a myslim ze každý kdo tu hru videl mu je jasne proc. Samozrejme je mozne ze si Denuvo nejake prostředky pocitace bere, ale osobne myslim ze to bude zanedbatelna položka.A co se tyce SSD disku? Mno když můžete stahovat z torrentu kde disk bezi klidne i desitky hodin bez prestavky, tak i kdyby to byla v pripade DAI pravda..no..hmm..vite jak to myslim.
-
-
-
LoL to není metacritic, ale mentalcritic, jak tam padaj známky jen 10 nebo 9 z 10 a pak jen 0 nebo 1 z 10. Tak to vypadá, když se do hodnocení pustí prostý lid. Ubrečenci, kteří to možná ani nehráli, už celí natěšení, čekaly jak tam tomu nenáviděnému bioware prásknou 0 a jiní, co to pomalu ani z krabičky nerozbalili, už tam sázej 10. Nevěřím nikomu, jen profi recenzentům, jako jsou třeba borci na games, to je záruka kvality.
-
-
Metacritic snad dnes už nikdo nebere vážně a to právě z důvodů, které vypisuješ. Je to k smíchu - hromada haterů, kteří dávají v 99,999% neobhajitelně nízká hodnocení (0-1/10) a pak fanboyové a nebo přímo i zástupci vydavatelů/tvůrců vydávající se za obyč.zákazníky, kteří tam solí okamžitě po spuštění hlasování 10/10.
Jen málo lidí tam píše opravdu objektivně - a pokud si chce člověk přečíst aspoň trochu smysluplné recenze, tak musí počkat minimálně měsíc-dva po vydání, až se to tam trochu uklidní (a trollové a spol. se přesunou jinam) a ignorovat všechno starší.
-
-
Dobrá hra, která se ale vyživuje na jménu, které vytvořili první DAO s kterými už nemá nic společného. V tom vidím hlavní rozpory mezi hodnocením novinářů a lidí, potažmo fanoušků série. Novináři chtějí konzumní, akční hru, barevnou a co nejvíce přívětivou pro hraní. My fanoušci co dohráli DAO aspoň 5x chceme graficky ošklivou hru která nás nebude mít ráda, ale bude hluboká, promyšlená a nebude jen parazitovat na jméně.
-
-
DAO jsem pětkrát hrál a se změnou stylizace nebo ovládání problém nemám.
Já hry nesoudím podle obalu, ale podle toho, jak se mi hrají a jak mě baví, a tím se řídím už od dob Atari. -
Nic moc pokus... Zas tolik se od sebe ty hry neliší, ať už tím schazuju Origins nebo chválí Inquisition, aby bylo takovýhle hodnocení založený na skutečným názoru a realitě.
-
-
podla recenzie ide o typicku recyklaciu, nic nove
a toto ma rozosmialo: Možná jim ale bude stačit, když si i při hře na normální obtížnosti zapnou friendly fire.
toto je defaultne vypnute? kde az pojdeme aby sme sa strcili do zadku masam? -
-
To už se fakt kritizuje i to, že si hráč sám může rozhodnout, zda si friendly fire zapne a nebo ne? Je to normální přepínač hned vedle nastavení obtížnosti a pokud není hráč idiot, tak tuto možnost nemůže přehlédnout.
Je každého věc, jestli chce mít ff zapnuto a nebo ne - někoho to baví víc tak a jiného tak a ty do toho fakt nikomu kecat nemůžeš -
-
Navíc tohle je zrovna jedna z věcí, kterou si vyžádali přímo fanoušci - spoustě hráčům vadilo, že je FF automaticky vázaný k Hard a vyšším obtížnostem. Tak jim BioWare vyhovělo a dalo to jako dodatečné nastavení obtížnosti..a stejně se najdou tací, kteří si stěžují na možnost volby *1*
-
-
-
Ja jsem zatím nadmiru spokojen, hra vypada moc hezky a je dle mého nazoru dobře optimalizovana.Pokud ma DRM Denuvo tak jsem si nevsiml ze by to dělalo něco spatneho, jak se po ruznu tvrdi ze hra pada a něco zapisuje an disk, podle me to je nesmyl, me nezapisuje ani nepada.
Ovladani M+K není uplne idealni, ale ani nijak priserne, chce si to krapet pohrat s nastavenim klaves aby byli lip takzvane po ruce. Proste to vypada ze touhle hrou si u me Bioware dost splhnuli:) -
Už se blíží pátek, hra je na prodejně, stačí jen nakoupit Red bully (nebo něco podobnýho), pizzu a nachos a de se pařit. Ještě projet Keep a zbohem mizerný skutečný světe. Tři dny vás tady nebudu otravovat *1* *1* *1*
-
-
neni to na tebe moc barevné?
-
-
Ne jenom tam "saltujou trpaslíci" jinak v poho ? nebo se pletu. *2* Já jsem si myslel že ti vadí salutující trpaslík, sem si řikál pořád sakra to je chyba pak by došlo salta. Lol . Tak je to i tak vtipné. *15*
-
-
přesně, to byl jediný velký problém.
-
-
-