Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po recenzi na Total War:Rome 2..jsem velice opatrný na text z "pera" pana Smutného..
    • unvisible.hologram
      Buď - ta hra se mi dostala pod ruce a rovnou ti říkám; tuhle recenzi psal fanoušek série, jehož IQ nedosahuje týden přestárlého salátu. Hra je nudná, questy jednotvárné, 99% důsledků znáš předem a na překvapení se netěš. Hra zatím žádná neukázala (8 hodin). Jediné pěkné plus je XOne optimalizace.
      • unvisible.hologram
        Za 27 hodin jsem názor nezměnil.

        DAI má nezáživný, nezajímavý a neoriginální příběh, ploché postavy, předpokládané dějové zvraty, nudné efekty a směšné lokace (to trochu přeháním, ale když les, tak 3 modely stromů a pořád dokola, to samé platí pro všechno všude a efekty jsou tak přehnané, až skrze ně člověk ani nevidí, co se děje - viz exploze aj. efekty, které jsou zdrojem světla). U 99% všech questů je jasné, jak to skončí, co se stane a konec započatého úkolu pochopí hráč takřka ihned, nebo je "naznačen" z dialogů postav. Našli jsme dvě výjimky, které nás velice pěkně překvapily, ale jeden by čekal víc...).
        Jediné plus je dobrá optimalizace (XOne) a odkazy na předchozí díly.
      • Já se s Alešem Smutným taky moc neztotožňuju, zase kvůli 9/10 pro Black Flag, ale na druhou stranu, jasně v recenzi napsal, že prvních 15 hodin není nic moc. Tak mi přijde nefér, recenzenta urážet po osmi hodinách hraní.

        Bioware v posledních letech moc nemusím, ale na tenhle díl jsem doopravdy zvědavý a docela se na něj těším.
        • Sedet 15 hodin (coz je pro me cca tyden realneho casu) u neceho jen proto, ze to pak mozna bude lepsi, to mi tedy prijde ujete.
          • tak nehraj hry když nemas cas, venuj se necemu kde ten cas vyuzijes lip a nebudes mit pocit ze ho ztrácíš...(tim jsme chtěl rict ze to je tvůj osobní problém, plno lidi to ma jinak)
            • nevim, nejsem gynekolog...navíc to je jedno, i prumerna opicka pochopi co jsem myslel..
            • Prvních 10 % zážitku je nudných... u dvouhodinového filmu je to 12 minut, to máš jak reklamy v kině (ani ne), tak se s tím smiř. Snad dokážeš odhadnout, jestli tě podobná hra dokáže bavit, je to furt to samé u Bioware dokola, jen tady o něco lépe provedené než bylo v minulých letech zvykem, což ti řekla recenze. Takže buď tě hra nebude bavit vůbec, nebo těch pár hodin ne zcela optimálního zážitku přežiješ.

              - už z principu to prostě není hra pro lidi, co potřebují každou (i první) vteřinu nabitou nekonečnou zábavou, těch 100+ hodin si vyžaduje schopnost a ochotu nechat hru plynout svým tempem, což je korektní a spousta hráčů to tak má ráda
            • A jak vis ze te tech prvních 15 hodin nebude bavit? Jste snad s panem Smutnym jednobunecna dvojčata?
            • Vkladas mi do ust neco co jsem vubec nerekl. Je tak tezke proste prijmout jiny nazor?
              Ja si jen myslim ze tech "nudnych 15 hodin" by se melo promitnout do hodnoceni hry.
              Hral jsem spoustu RPG nebo i strategii kde jsem stravil 100+hodin. Ale u zadne jsem se nemusel prokousavat 8-15 hodinami "nic-moc" zabavy. A za normalni to opravdu nepovazuji.
        • U hry co ma 100 a vic hodin rikat po 8 hodinách hrani ze za nic nestoji je fakt vtipny..ona i ta recenze je takova trochu nejista s ohledem na to kolik hodin to autor hral..ale chápu ze to muselo ven, pac to by neslo:)
      • Zato ty máš v hlavě tolik salátu, že to stádo ovcí nespase ani za týden.
      • týden přestárlý salát máš v trenkách. ukaž svou objektivní recenzi, zahrál sis 6 hodin hry, to v podstatě ani nezačalo a budeš tady psát taková h...a
      • Tak když byl schopný dát Dragon Age II 8/10...která je oproti prvnímu dílu tragická...tak mě to ani nepřekvapuje..:))
  • Malleth
    Má za sebou zatim zhruba 6 hodin a vůbec mě to nebaví. Marně hledám důvod proč pokračovat v hraní.
    Už začátek je horší než ve skyrimu a to je co říct. Jsem vyvolený, mám amnésii a jsem jediná naděje na záchranu světa. Už jim tam chybí jen zlej mluvící drak a ancient artefakt.
    Není to jen jedno velký klišé, ale navíc mě příběh nijak nemotivuje.
    Postavy se ke mě připojili jen tak bez nějakýho pořádnýho uvedení. Krom toho jsou nudný a mám podezření že dialogy napsala ta samá armáda robotů, co má na svědomí monstrozitu Old Republic. Moc tomu nepomáhá ani voiceacting hlavního hrdiny, kterej je skoro stejně směšnej jak ve dvojce.
    Dabing ostatních hlavních postav je ok.
    Graficky je to o něco lepší než předchozí díly. Aby taky nebylo, když je to o generaci dál, ale i tak hra vypadá pořád hrozně uměle. To byl problém už od neverwinter nights. Prostředí postrádá detaily, který by svět přivědli k životu. O zbraních a zbrojích radši nemluvim. Nechápu jak můžou dělat tak hrozný designy, když Mass Effect má jedny z nejlepších.
    Souboje moc nefungujou. Je to zase klasickej hybrid akčních a taktických soubojů kde ani jedna složka nemá dostatečnou hloubku.
    Boje zblízka jsou repetetivní, nepřehledný a moje taktický rozhodnutí (narozdíl od těch v DA:Origins) nemaj skoro žádnej vliv na výslednej souboj. Nepřátelé jsou hrozný bullet sponge a já je musim prostě umlátit.
    Vývoj postavy vypadá stejně jak v DAII, což ale není nic špatnýho. Jediný v čem vidim velkej pokrok je právě rozloha. Mapy tu budou asi fakt obrovský, bohužel ale plný neskutečně generickýho obsahu.
    • Je mi líto, že normální diskuzi tu kazí ty plusy a mínusy... odejdu, za pár minut 13 nových plusek... nejde mi o to, že můj názor najednou vypadá blbě a neoblíbeně, spíš o tu snahu nějakého jedince zdiskreditovat hru tím, že kritickému hlasu nakliká miliardu plusů a názoru pozitivnímu mínusy. Pokud někdo neví, jak se s těmi hlasy manipuluje, může to vytvořit docela silný dojem, že hra je opravdu špatná...
      • Jack1947
        Protože pár anonymů co rádi mění ip a jsou nedostižný to dělá nudný den příjemnějším. Nejlépe jsou na tom, oblíbení a známí uživatelé. *4*

        No, to je nátlak veřejného mínění na jedince, tedy ta hra je špatná např. nebudeš looser a hrát ji protože si byl dotlačen k tomu. Nechápu proč by si někdo tvrdil dojmy falešným hodnocením a zdiskreditovanými názory mínuskami. Myslím že mínusy dokáží max tak "poslat ke dnu" osobu ale názor by neměli měnit. Nebo někdo nikdy někoho tady k něčemu dotlačí to pochybuji... řešit mínusy je opět uplně zbytečné.
        • Ne, zbytečná je existence tohohle systému plusů a mínusů, když to k ničemu není a nedá se podle toho ani částečně orientovat.
          • Jack1947
            Mne to připadá vtipné - bez toho by diskuze byly nudné a nikdo by je nečetl. Tedy by mohli diskuze asi i zrušit. Navíc to je tiscali systém a Games s tím těžko něco udělají. Jinde jsou taky ohodnocení a na fejsíku ti to nevadí? nebo jinde... proč brečet kvůli mínusům že nejsi "oblíbený"

            Prosím navrhni jim zrušení napiš tiscali email... že to je k ničemu a uvidíme.
            • Jack1947
              To nevím, pokud je někdo ale tak snadno ovlivnitelný tak věru možné to je ale to je pak chyba člověka že se dá tak snadno ovlivnit pár blbouny s mínusy.
            • Vadí mi to, že to ovlivní ostatní, já si tu hru dávno koupil a užívám si ji...mrzí mě spíš to, že některé hráče by bavit mohla, ale tenhle "systém" by je mohl odradit plusováním negativních komentářů a mínusováním těch pozitivních.
            • Jack1947
              Tak jo já to chápu, ale pochopí to i jiní a proč by se měli orientovat nový čtenáři dle počtu mínusů, mínusy ti nevadí ale i vadí protože to snižuje důstojnost tvrzení a zvyšuje naopak "věrohodnostů jiných.
            • Pochop, že mi je jedno, že mám mínusy - problém mám s tím, že to může ovlivnit názor lidí, kteří nevědí, jak to tady vypadá. Je to podobné jako s tebou, nebo s trollama jako je max. Já vím, že číst tvoje příspěvky vyžaduje 110% koncentraci nebo aspoň promile alkoholu v krvi, já vím, že na maxe nemám reagovat, já vím, že Waltar je super fanoušek do simulátorů a to hlavně vesmírných, já vás všechny ku*va dobře znám, stejně jako vím, že si hru nemám vybírat podle mínusek na tiscali - ale pro občasného návštěvníka by to honění ega některých trollů mohlo být matoucí. Psát to redakci nebudu, mají vlastní hlavu a moc dobře vědí, jak zdejší diskuze vypadají.
      • Presne tak, kretenismus nekterych zdejších pubertaku je skutecne obdivuhodny..nechapu kde berou energii k temhle klikacim orgiim, zrejme nedostatek sexu a pretlak je třeba vybit jinde.
        • Diskuze bez objektivního hodnocení by měla být úplně bez hodnocení, ať si každý vybere pravdu, která mu vyhovuje, ne která je "oblíbená", respektive jejíž oblíbenost je zmanipulována. :-) Ať už je důvod sabotáží jakýkoliv, mělo by se to hodnocení zrušit.
    • Me by zajímalo jakou prvotni zapletku bys vymyslel aby byla originalni, když uz všechno nekde bylo. Jsi jedina nadeje na záchranu světa, a jak by to mělo byt, ze jsi nymand co nic neumi a seka za chalupou drevo? Dyt ses sakra hlavni hrdina hry, tak co divis ze to je takhle. At uz by ta hra zacla jakkoliv, stejne bys nakonec ten svet zachranoval, vždycky to tak je.
      Postavy se pripojily bez uvedeni? Cassandra se myslim uvedla vic nez dost, a zbytek jsi proste potkal po ceste, me to prislo dost prirozeny, nebo co bys chtěl, aby Varick priletel na drakovi a po pristani ti prevypravel obsah DA2?
      Dabing je ok, pusobi profesionalne, a ze nekomu třeba nesedne zabarveni hlasu je jeho problém, navíc při tvorbe postavy mas moznost vyberu dvou hlasu, jo, oni hlavního hrdinu/ku nadabovali 4x, ja fakt nevim co bys chtěl vic..videl jsi tohle uz nekde? u tak rozsahly hry dabovat hlavního hrdinu 4x? Ja teda ne.
      Graficky to je nadhera, na tom se shodne plno lidi, samozrejme lidi co ziji ve sklepe a když vidi prirozene věci jako zelena trava, modre nebe a slunicko tak zacinaji mit takzvanou ,,umělohmotnou fobii,, (velmi popularni v dnesni době, označovat kazdou hru umělohmotnou). Svet venku, když vyjdes ze sklepa ven, je barevnej a ne odstiny sede a hnede ..ok? :)
      jake detaily mas na mysli, ja vidim pobihajici zver, vodopády, houstiny, travu, ptactvo, taborici lidi kteří se po ruznu premistuji, desitky NPC ve vesnicích...ja nevim co bys tam chtěl...ten svet pusobi zive az moc.
      Zbrane a zbroje, je to typicka Bioware, proste to tak delaj, nekomu se to libi nekomu ne..tim skvelym designem v ME myslis ty motocyklovy prilby co měli na hlavách nebo ze většina zbroji vypadala jak neopren? Jde jen o věc vkusu, není to problém hry.
      Souboje jsou uplne stejne funkcni jako v předchozích dilech, a na rozdil od nich se tady skutecne musís pohybovat a postavu ovládat. Nemaji tva rozhodnuti vliv na výsledek souboje? takze když srazis nepritele se stitem k zemi a on se tak nemůže krejt a zabijes ho tak 3x rychlejc nez kdybys to neudelal, tak to ti prijde ze nic neovlivnujes..ok..zrejme bys mu chtěl ještě při tom rozepnout poklopec, pripadne ohmatat kozy aby ses citil dostatecne aktivne zapojenej:)
      Rozvoj postavy mozna vypada na první pohled jako v DA, ale statu je daleko vic (musís scrolovat dolu:) a hlavne diky craftu to teprve dostava poradnou hloubku.
      mapy obrovske jsou, a genericky obsah, Jo něco malo tam je..asi tak sto padesát věci co tam jde delat..je tam velka inspirace prave Skyrimem, ale ten ty zrejme nenávidíš, co jsem pochopil, takze si to muzes klidne genericky odinstalovat a jit hrat po padesaty Baldurs Gate nebo New game++++++++++++++++ v DS:)
      • Malleth
        1) Ve fantasy RPG zachraňovat svět nemusíš, to ukázal třeba Witcher 2 a i kdyby, pořád se dá začátek epický poutě udělat líp.
        2) V DA1 nebo Kotor si družinu nabíral postupně a většinou během nějakýho questu. Bylo tak jasný jaký jsou jejich cíle a proč se slučujou s tvýma. Warric a ten plešatej Elf se ke mě přidali v podstatě bezdůvodně.
        3) Dabing je peklo. Na výběr sem měl jako lidskej válečník ze dvou hlasů a jeden horší druhej. To už radši ať je hlavní hrdina ticho.
        4) Neříkám že grafika vyloženě hnusná ale chybí jí punc uvěřitelnosti. Všecho vypadá jak kdyby to právě vyrobili ve fabrice, od budov, přes kameny až po brnění postav. Na ničem není vidět opotřebení nebo stáří. Zdi budov a střechy jsou perfektně rovný atd.
        5) Souboje v DA1 na PC byli klasickej old school á la baldurs gate, takže fungovali skvěle.
        Tady se měli rozhodnout jestli udělat podobný taktický souboje kde rozdáváš rozkazy a nebo akční jako v Dragons Dogma, kde manuálně chodíš, skáčeš a rubeš. Nevybrali ani jedno a místo toho tu máme nepřehlednýho kočkopsa, kterej nedělá nic na 100%.
        Je hezký že mám skill na manuální counterování, ale jakmile se do boje zapojí alespoň jeden kouzelník, tak není ani vidět co se děje natož abych dobře načasoval blok, kterej trvá asi 1 vteřinu
        • nerekl bych ze lip, ale spis jinak, me se třeba začátek libil. Ne ze bych o nem chtěl psat oslavny ody, ale proste libil.
          Varric je znama postava z druhyho dilu, většina lidi ho zna. A bezduvodne se nepridaly, oba znaji Cassandru, a elfa jednoznacne zaujmulo umeni zelene ruky co zavira rifty (zajimavy ze nikdo nenadava na podobnost s branama z Oblivionu).
          ja hraju za zenskou, a hlasy jsou oba ok, je jasny ze pro chlapa co si vybira muzskej hlas to muze byt problém.
          Nevim no, spousta domu je vybydlena, spalena, ruiny hradu všude kolem...neprijde mi ze by to působilo neopotrebovane. Třeba v jedny animaci byl detail na branu která mela docela solidne otluceny cvoky co drzej zeleznou vyztuz. Ono je to tak ze málokdo chce hrat hru kde valej na zemi h*vna, lidi sou spinavy a všechno je tmavy omlaceny , opotrebovany..
          Je pravda ze ten soubojak ma do Dragons Dogma docela daleko (asi nejlepší co znam) ale podle me to je daleko zabavnejsi nez kazdejch 5 vterin pauzovat. A ve strategickem modu jsme vazne zadne vyraznejsi rozdily oproti prvnímu dilu nepostrehl. A ehm..porad to je desetkrat lepsi nez delat porad dokola kotouly jako to ma zaklinac 2.
          muj názor je ze se DAI povedla, samozrejme ze by se dalo několik věci zlepsit, to mas ale u vseho..
    • V zásadě se vším musím nesouhlasit, až tedy na dabing hlavní postavy, který je často mimo situaci i roli. Jo a ještě ta vyvolenost by se mohla aspoň trochu zamaskovat, aspoň na úplném začátku.
      Grafika je taková jaká je, není realistická a temná, spíše zářivá, ale to je o vkusu - prostředí je ale nádherné a rozhodně nepůsobí genericky! Takřka okamžitě se tam člověk začne orientovat, což je při obrovské rozloze herního světa a různým stezkám a stezičkám, či kopcům a horám dost husarský kousek. Díky skákání a větší volnosti pohybu mi to trochu připomíná Divinity... Hru bych taky pochválil za to, že vše, co hráč dělá, sleduje cíl posílit inkvizici - i zdánlivá prkotina může vyústí v získání spojenců.

      Zajímavé je extrémně pomalé levelování, ale vzhledem k délce hry je to pochopitelné, a i když člověk neleveluje postavu, získává jiné bonusy pro své poslání takřka neustále.

      Souboje jsou spíš o tom zvolit správný přístup, než o super taktice v jejich průběhu.
  • BioWare is back! To zas bude víkend v hajzlu *1*


    EDIT: Máte pravdu. V hajzlu bude zbytek roku *1*
    • No, i kdybych se prvním gameplayem, při kterém se budu snažit prolézt a přečíst úplně všechno, vešel pod sto hodin (Když vezmu v úvahu zdejší let's play, na kterém jsem viděl rychlost progresu hrou) tak to jsou čtyři dny čistého času. To znamená čtrnáct dní, po sedmihodinových "šichtách"
      Což znamená, že mě asi zkrachuje business a umřu hlady, nebo totálním vyčerpáním. *1*
    • Kdyby jen čtvrt roku *1*
    • kdyby jen 5-ti denní dovolená :D
    • Kdyby jen víkend :DD
  • PC verze má exluzivíní DLC v sobě, Denuvo DRM *1* *1* *1*
  • Já tedy taky kupuji. :P Už jsem si na pátek vyhradila volno a pojedu i přes víkend :D Pro připomenutí celé hry jsem před dvěma týdny začala hrát DA od začátku, projela oba díly a skončila jsem v pátek. :P Pak jsem použila Dragon Age Keep a vše mám připravené. Takže mě pak už nic nebude zdržovat. :) Na stole připravený slovník. Teď už jenom nakoupit zásoby na víkend a mám vystaráno. :D Takhle moc se na hru těším! :D Tři týdny připravy XD (Říkala jsem, že jsem fanda :P )

    Ale vážně. Lidi, ruku na srdce. Kolik her jste hráli, které vás na 100% uspokojili? V každé hře se najde něco co se někomu nelíbí. Tu a tam se vždy něco nezdá, támhle má postava divný pohyb, tamhle řekne kravinu, tady byla reakce naprosto nesmyslná, tu a tam bug, prostě vždy se něco najde. A jen hnidopichové na takové drobnosti hledí. :D Vždyť jde přece o celkový dojem a ne o maličkosti co se dají bez problémů přehlédnout. :P
    • ty musíš být hrozná šereda když nemáš kluka a místo toho paríš hry, asi te nikdo nechce že? *11* vsadím se že vypadáš jak fousatá ropucha
      • Tenhle útok byl dost zbytečnej a celkem hnusnej. Tohle už ani není komenář ke hře jen osobní nevyprovokovaný útok. Co je koneckonců špatnýho na tom že holka chce paří hry? Když to dělá kluk znamená to, že ho nikdo nechce a nemá holku? Asi ne co?
        • Přesně. Špatného na tom není nic. Děkuji. :)
      • A tobě je kolik? Sedm? Nebo ti zakrněl mozek? A mozek asi není to jediné co ti zakrnělo.
        ale abych ti odpověděla. Ne, že by mě žádný nechtěl, ale já žádného nechci.
    • trollové z games p*čují pořád a na vše a když nep*čují tak vzpomínají na starý dobrý časy.
      DA III vypadá solidně a rozhodně je to hra, kvůli které alespoň trochu nadšený člověk obětuje sobotu a neděli. Už jen aby to vyšlo, nakoupit nachos, pár pizz, pár litrů energeťáků a de se pařit.
      Jestli to splní má očekávání, tak odpustím bioware i to, že dá do hry černochy a né asiaty
      • musím te pochválit, že se to chystáš hrát. sice je to porad konzoloidní hňupovina, ale alespon si udelal od dark souls krok správnym smerem. možna jednou budeš hrát skutečne rpg
        • Ty tuhle hru nepovažuješ za RPG já ano a navíc za jedno z nejlepších. :P Hold každý máme jiný vkus.
      • Souhlas. :) Jsem ale zvědavá kam až se dostanu za tři dny :D hodlám si dát hru na Hard :D
        Možná příště. Mám pocit, že to je kvůli tomu, že černoši jsou a byli poněkud víc utlačovaní než asiati.
        Škoda, že nechtějí dělat dlc s novýma postavami. Společníci vypadají super :D Hlavně na Iron Bulla se těším :D ale po pravdě mi mezi společníky chybí někdo jako byl Fenris :D a taky mohli dát víc trpošů :P
      • člověk, který hejtuje blizz a WarCraft a pak vychvaluje stejný humus od Bioware, pokrytec. No stačí kouknout na Metacritic, lidi si stěžují na plastový svět a že je to spíše mmorpg a má to silně generitické questy....
        • LoL, tobě připadá docela solidní DA stejný jako sr*nce od blizzardu? Máš ty vůbec alespoň špetku vkusu?
          • tak příběhově je na tom Warcraft daleko lépe než DA, vizuálně? WarCraft vždy měl hnusně stylizovanou grafiku naopak Dragon Age má dil od dílu čím dál větší katron a v současnosti to vypadá jako naleštěné plastické hovínko, které vysral poníček, který sežral duhu...
            • A jaký lore má warcraft? story o vlasatým ga*ovy co se dal na temnou stranu síly?
              Ty o DA víš prd a jen chytračíš na diskuzi, typický čecháček
            • jaký ma lore? když je to splácanina všeho možného. o jakém lore se bavíš? O zplozencích = skřeti ze Středozemě? Utlačovaní elfocvé - kopírka Zaklínače. Tam není ani jedna vlastní myšlenka, totální garbage fantasy. Enjoy...
              • Reakce na příspěvek:

                Hele, nesmíš ho chudáka brát tak moc vážně on si to jisto jistě spletl s WoW to pravda moc dalekosáhlé lore nemá no.
            • warcraft a story? Tak leda parodie na warhammmer
              DA má alespoňnějaký lore
  • Super recenze. Jsem na ni byla zvědavá a jen mě to potvrdilo to, co bylo zřejmé už z dřívějších informací, že hra je prostě skvělá. DAI mám už dávno předobjednanou, takže bych si ji zahrála bez ohledu na výsledek recenze. Ale takhle to prostě jenom potěší:)
  • Mato1987
    https://www.youtube.com/watch?v=oiJYrtbTYMY
    • To je prvni vec co te zajimala na tehle hre? Dost smutny a co na to tvoje pritelkyne Anca Dlanova? *1*
      • Mato1987
        Ale kdeže, ja som sem len pridal odkaz kde parodujú túto stupídnu hru, na tejto hre ma tak maximálne zaujíma len to, že je to hra a mimochodom pozdravuje ťa moja manželka.
  • Sbohem penízky, sbohem víkendy, sbohem starý pc.
    • zapoměl jsi dodat sbohem social life :D :D
      • Třeba už žádnej neměl.
        • O ten uz me okradlo DA: Origins. Po poznani tamejsich charakteru mi jiz bezni lide nestaci :P
  • Super, open world hra bez střídání dne a noci, bez dynamického počasí nebo denních režimů NPC (kdepak immersion všichni musí stát furt na jednom místě jak bychom je jinak našli žejo), plná skriptů (snad jste si nemysleli, že souboj obra s drakem o kterém píše Aleš je něco co náhodně vyplynulo ze hry, kdepak vždycky když hru znova rozehraje zase je najdete se řezat na tom samým místě) nebo možnosti plavat, zato ale se superhyper komlexním CC a gay romancí.

    Co na tom, že je to hra od týpků co se v branži pohybují už skoro 20let s horším provedení open world světa než 13let starej Gothic vydanej tehdy naprostejma n00bama bez jakýchkoliv zkušeností, prostě Dragon Age voe......mělo to dostat 10/10!
    • DA:I není open world hra. Pořád jsou tam uzavřené lokace, mezi kterýma se hráč pohybuje klikáním na mapě světa. Jak to ostatně vývojáři zdůrazňovali již od samotného prvního oficiálního představení hry.
      • A já všude četl jak to hra s obrovským herním světem a důrazem na exploring, že můžu jít kamkoliv jen dohlédnu. Tudíž hra tak blízko open worldu jak to jen jde.*11*

        Oba víme že to co si napsal je jen slovíčkaře *3*
        Zaklínač taky nebyl open world a tyhle věci má už od jedničky, jsou indie hry který tohle mají ani ten Gothic co zmiňuju není úplnej open world, ale sou tam mapy mezi kterýma se přesouváš (vlastně když pominu to klikání na mapu tak je to samý DA:I *8* )

        Prostě fakt není jedinej důvod proč AAA ope-pardon RPG s důrazem na exploring za stovky miliony dolarů tohle v roce 2014 nemá a ještě smutnější mi přijde že tu sou lidé kteří tohle brání. Hype too stronk zdá se...
        • "ten Gothic co zmiňuju není úplnej open world, ale sou tam mapy mezi kterýma se přesouváš"

          co? kde? co já si pamatuju, měl Gothic jeden z nejlíp navržených otevřených světů vůbec a loadovaly se tam nanejvýš dva tři dungeony, ne? to jen tak na okraj...
          • Měl sem na mysli hlavně Gothic 2 s jeho rozdělením na Khorinis, Valley of mines a endgame ostrov (nepamatuju si jak se jmenuje) což jsou tři oddělený samostatný mapy a sou lidi který ho díky tomu nepovažují za zcela open world (protože nemůžeš jít hned od začátku kamkoliv jako ve Skyrimu).
        • Slovíčkaření či ne, open-world to prostě není *3*
          Nejsem si teď na 100 % jistej, ale BioWare snad střídání dne a noci neměl v žádné hře po opuštění Infinity enginu. Je to prostě součást jejich práce. Když se to probíralo před vydáním DA: Origins tak prostě řekli že střídání dne a noci nejde dohromady s jejich snahou o vyprávění příběhu.
          BioWare nebráním za každou cenu, jenom mi vadí, když lidé používají nesprávnou terminologii u her. To je jak u Destiny. Bungie od prvního oficiálního představení hry říkalo, že nedělají MMO hru. To nezabránilo tomu, aby část herní obce včetně novinářů o Destiny jako o MMO mluvila. A korunu tomu nasadili někteří hráči, které hře napařili 0/10 na Metacritics s tím, že to jako MMO stojí za houby *7*
          • No je právě zajímavý že jejich Baldurs Gate tohle mělo, mně to přijde už jako neskutečná lenost od nich a ty výmluvy (protože nic jiného to není) proč to tam není fakt neberu. Samozřejmě 0/10 tomu kvůli tomu nedám, ale prostě představa že strávím 2 dny v nějaký lokaci ve který se za tu dobu nic nezmění nebo, že ve městě budou všichni furt jen postávat mě irituje už teď.

            Je to prostě jedna z těch věcí který vytrhne ze hry a hned mi připomene, že to okolo mě jsou jen kulisy postavený jen proto aby mě oblbly,
        • * slovíčkaření *13*
      • a to vše by ti, které opravuješ věděli, kdyby si vyndali hlavy ze zadnic a pořádně si vše o hře zjistili než budou sypat hnůj na hru. Kudos pro tebe příteli (myšleno doopravdy - žádný sarkasmus)
        • Oni jsou tu někteří strašně dotčení, že hra není v CZ. Já z toho taky nejsem nadšenej, ale nepotžebuju kvůli tomu na hru házet špínu, aniž bych ji viděl. Tahle hra vypadá jako malý zázrak v tom korporátním bordelu okolo....
    • ted si vem, ze vsechno to co kritizujes v prvnim odstavci ma treba Skyrim :) A i tak je to pro nekoho bidna hra.
    • tak v Bioware už z těch "týpků z branže" zbyli už tak akorát brakovej patlal Gaider a "DA2 je super hra" Laidlaw
  • Takže, odehráno na PS4 (nějak sem to přežil přejít z PC na konzoli, ale jak sem pak četl komentáře ovládání PC tak sem byl nakonec i rád). Sem absolutní fanoušek Prvního DA, dvojku sem odehrál a na tohle sem se fakt těšil.
    Myslím, že ten kdo psal recenzi to asi neměl dohraný nebo se nad tím moc nezamyslel.
    Odehráno cca 160 hodin před poslední misí!!! Ano sem ten blázen co chce vše objevit a vše dokončit :)
    Hra jako taková opravdu nádherná a ve směs super, někdy trochu více stereotipní (stejné úkoly na každé mapě) ale to já překousnu. Souboje, vybavování postav, crafting atd taky super.

    První veliké zklamání byl finální souboj, absolutně bez nápadu, krátké a strašně jednoduché, po 160 hodinách sem fakt doufal v nějaké epické zakončení :(( a v co sem hlavně doufal tak je to, že se tu promítnou aspoň nějaká hlavní rozhodnutí, vylepšovaní, získávání aliančních přátel, agentů atd... bohužel ale naprosto nic - NULA % předchozích rozhodnutí nějak ovlivnilo finální boj. Po hře sem se zamyslel, přečetl pár věcí a smutně si uvědomil, že vlastně veškerá rozhodnutí během hry neměla prakticky na "NIC" žádný vliv, jenom se to tak prostě snaží tvářit (ano jasně pár vět bylo napsáno jinak). Toto beru jako hlavní zklamání hry, prostě se snažíte hlavní mise vyřešit co nejlépe aby jste svoji inkvizici vylepšili, posilnili atd. a pak zjistíte že se to nijak vlastně neprojevilo. Co mě úplně naštvalo, tak je to, že dostanu do ruk obrovskej hrad, kterej s nadšením vylepšuji, očekávám zde nějakou finální bitku, obranu atd.. prostě něco cool (i postavy o tom tak celou dobu mluví) a nakonec opět NIC! :(
    Je to fakt škoda, prostě nemám potřebu si to znova zahrát, protože vím, že vše bude stejné. To si radši půjdu opět zahrát Origin a opět něco ovlivnit jinak a mýt jiný výsledek. DA:I je skvělá a krásná hra, škoda jen že se to jmenuje Dragon Age, pač to hlavní s čím přišel Origin tu prostě vůbec není :/
    • rozhodnuti ve hrach od bioware maj vzdy nulovej nebo temer nulovej efekt, uz by si na to lidi mohli zvyknout...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit