Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav

TOP66 na Steamu a nadále padá:) 15k hráčů. 

• Jaký je takový typický počet hráčů pro 2,5 týdne starou SP hru? Přiznám se, že to nesleduji, tak vůbec nemám představu kam 15k zařadit. Je to zoufale málo? Je to tak nějak normální? Je to nadprůměr? Kolik mají jiné hry vydané na konci října?

• Taky to moc nesleduji, ale třeba ve srovnání s tímto je to provar jak cyp https://steamcharts.com/app/1086940

• Derp_1337

Tu woke propagandu by hráči možná ještě překousli. Kdyby to byl jenom jediný problém. 

Ale bohužel ty nudné konverzace s parťáky jako kdyby to vygenerovali přes ChatGP, tak to hráči nerozchodí.

• Může mě někdo zasvěcený řict co znamená "skrytý příspěvek"? Pravidla diskuze neporušena, žádné vulgarismy či já nevím co? Jen názor a konstatovaní bez agrese... Takže co jsem špatně napsal či kde cenzura selhala? Díky za odpověď...

• Veskoslav

Je to když je cenzor "hodný"....Efekt je sice naprosto stejný jako smazání, ale možná je to pro jeho dobrý pocit...

• Díky za osvětlení... Tudíž teď příspěvky jen v šifrované formě a jen jemné náznaky😂 Díky

• Že je nový Dragon age odpad ví každý, ale proč tady v komentářích vidím chválu na Dragon age II? (nebo to je inqusition a veilguard tak špatný, že i proti tomu vypadá druhý díl jako něco kvalitního?)

• V podstatě přesně tak. Ale Inquisition většina lidí vnímala jako zlepšení od dvojky. Já DAI dohrál a mělo to sice otřesný sidequesty, ale hlavní příběh a questy to celkem vynahradily. Solidní sedmičková hra.

• Mám tomu jako největší fanoušek DA:O a největší odpůrce toho, co vzniklo potom, dát šanci? 

• Derp_1337

Jo, ta DA:Inquisition je celkem dobrá hra. Klidně tomu dej šanci, stojí to za to.

Taky jsem velký fanda klasických RPG a radši bych byl, kdyby následující díly Dragon Age byly víc jako původní Origins... ale to nic nemění na tom, že Inquisition je slušná hra.

• počkej si až to bude v gamepassu a pak to můžeš zkusit bez rizika

• honcka

1,2 a 3 jsou na gamepassu už teď

• Taka mensia zaujimavost:

ked ti pribeh a postavy  chvalia hraci u Mechwarrior 5 Clans a pravy opak je v pripade DA:Veilguard ...

(aneb hra kde o pribeh postavy kedysi vobec neslo vs hra kde o pribeh a postavy kedysi slo)

Ale zas, svet Battletechu je myslim dost mioritne univerzum nez svet DA pre moderne/mainstream publikum. Cize tie celkom pozitivne ohlasy na MW5 Clans budu asi najma z tych co Battletech maju aspon ako tak nastudovany.

• Proky

Proč redakce skryla příspěvek:  Games chce dostávat kopie k recenzování atd. Tak nemohou dát 5 nebo méně 

Je to pravda, tak se to blbě čte? 

• ales.smutny

Nejspíš protože je to blbost, ale jestli chceš tuhle svoji dojmologii a naprostou neznalost předvádět veřejně, směle do toho :))

• Taková věc na zvážení. Že byste přidali tlačítko, které by uživatelům umožnilo zobrazit i skrytý obsah. Jsou tam OT a tak. Vyřešilo by to tady tu permanentní naštvanost lidí, kteří nechápou, proč zrovna jejich příspěvky jsou skryty a jiné výrazně větší "blbosti" zůstávají.

Ano, zůstanou tak k náhledu i příspěvky, které jsou OT nebo třeba zavádějící, ale tak to snad patří k veřejné diskusi a nejsme už děti abychom se hroutili z každého nařčení (ani já si třeba nemyslím, že byste dávali vyšší hodnocení kvůli kopiím).

Samozřejmě, je to Váš web...

• ales.smutny

Když ony skryté příspěvky jsou de fakto jen výmaz bez nějakého plácnutí přes ruku. Pak nám zbyde jen smazání s banem o různé škále a to také není optimální.

A mazat musíme, protože

a) dost bylo útoků na členy redakce, prostě ne

b) je to obsah, za který právně zodpovídáme, takže když tu někdo někoho urazí, nedejbože tu dojde na nějaké porušování zákonů, tak jsme právně odpovědní i my - a ano, museli jsme to, řešit několikrát, primárně na jiných webech, právně, stojí to nemalé peníze (doslova absurdní peníze v konečných nákladech). Zákon je v tomhle nastavený...podivně.

• Proky

Kde byla urážka v tom příspěvku? 

• ales.smutny

Vymýšlet si, že upravujeme hodnocení na lepší kvůli vydavatelům není urážka?

• CyberAngel

Reakce na příspěvek:

Nařknout někoho z lhaní (psaní nepravdivé recenze) je sice urážka, ale na druhou stranu EA neposlalo hru k recenzi nikomu, kdo je alespoň trochu kritický, takže to jeho tvrzení je zčásti pravdivé.

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

"EA neposlalo hru k recenzi nikomu, kdo je alespoň trochu kritický, takže to jeho tvrzení je zčásti pravdivé."

Ne, není to pravdivé. Je to nesmysl. EA poslala klíče k recenzím ve 2 kolech. V prvním kole to dostali spíš ti "sluníčkoví" novináři a až v druhém kole všichni ostatní. Takže většina herních novinářů (nebo streamerů) dostala hru.

• CyberAngel

Reakce na příspěvek:

OK, tak poslali ve 2 kolech, to jsem netušil. Stejně zmetkovská taktita. Něco jako když přidáš mikrotransakce do hry až po vydání, aby to nebylo v recenzích. Kladné PR je zajištěno a to že postfactum někdo bude vydávat kritickou recenzi, už tolik prodeje neovlivní.

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Jo, je to zmetkovská taktika od EA.

Ale to není důvod hned nařknout novináře z toho, že úmyslně dávají vyšší známky hrám, aby dostali hru k recenzi. 

To EA si specificky vybralo novináře, u kterých měli pocit, že by mohli dát vyšší hodnocení (tj. byly to hlavně novináři či streameři, co rozdávali plusové body za "woke").

• Rozumím, děkuji za odpověď.

• cms.sarka-tmejova

https://games.tiscali.cz/recenze/star-wars-battlefront-ii-recenze-305876 Jejda, dala jsem v recenzi hře od EA 5/10 a přesto nám dál posílají kódy, čím to asi bude?

• Jak by bylo krásné, kdyby na tohle místní kospirativci reagovali... sigh.

• celoush

Nekaž jim dobrou konspiraci pravdou :)

• toka

Konspiraci? Sice to třeba neplatí pro Games.cz, ale access journalism v herním světě fakt není žádná konspirace lol. 😀

• twicer

Koho zajímá jak je to obecně jinde, tady se bavilo o konkrétním případu zde, ni? :)

• SlavicBes

Ja jedno nechapem. Preco sa v RPG proste musi niekto s niekym vyspat. Jeden odstavec recenzie ak nie dva boli venovane vztahom a tomu ze sa vsetci so vsetkymi vyspia. To ma byt ukazovatel dospelosti hry? Ze je tam sex?

• Carnage666

Tak Bioware je těma romancema prostě známej, dobrý je že to není jak píšeš "musí" ale opravdu to šlo zatím ve všech Bioware titulech naprosto ignorovat a nemusel si vůbec romance řešit a bejt se všema jen kámoš. Veilguard sem nehrál a nejspíš nikdy nebudu tak nevim jestli je to tam povinný.

• ja by som povedal ze je rozdiel ako sa bere tema sex a co. v EU a ako v USA. V teme sexu je EU (chap Europa, nielen priamo eur.unia) viac zhovievava, nez puritanske USA. Bolo to tak v 90.rokoch, je to tak stale...

a ak obolo uz spmenute, recenzia odstavec dvs tomu moze venovat. Niektorym citatelom by to chybalo, niektorym nie... A ked si tak spominam, prvy Dragon Age a aj Mass Effect (akoze hry od Bioware) temu sex/romance vo svojich hrach celkom dost propagovalo (a v USA sa tomu venovali aj "vecerne spravy" v TV) Cize spomenut to o par rokov v recenzii pokracovania, mi nepride ako chyba.

Co sa tyka inej akoze dospelosti hry, je asi aj brutalita, ktora oproti prvemu Origins tiez ubrala obratky (aneb v Origins si priam plaval v krvi...)

• Carnage666

Nebo je tu takový Marvels Midnight Suns kde se to k těm romancím přímo vybízí ale nejde to. Všichni jsou tam kámoši i když spolu kolikrát vyloženě "laškují", friend pointy jsou označený srdíčkama atd. Fanoušci hry si myslí že to Disney/Marvel nedovolil, ale tvůrci tvrdí že to nikdy nebylo v plánu. (možná o tom nesmí jen mluvit)

• Podle mě o tom omezení věděli dlouho před pořízením licence a tím pádem to nikdy neměli v plánu ;-) Z hlediska celého MCU to vlastně dává smysl. Nově přidaný hrdina se nemůže uvést tím, že svede všechny své parťáky (i kdyby jen jednoho za průchod). I když by to čistě v rámci hry fungovat mohlo.

• Carnage666

MCU je jen filmový vesmír, hra byla dělaná podle komiksů.

• Jako sory ale v bléthtezdě romance byli také hojně zastoupeny včetně manželství atd... Jde o to necpat tyto někdy příjemné někdy míň příjemné věci hrači do chřtánu... Jak mě bavilo kecat se Zevranem nebo Leilou postavy měli charakter tady jen bla bla bla... Prim není sex ale nějáky vztah tady není ani sex ani vztah takže sory velký špatný😉

• Vím, že to tam je, ale prostě jsou ta NPCčka zvenku tak nezajímavá a nijak se ti nenutí (což je asi i dobře), že jsem je prostě neřešil nad rámec zadávaných questů. Taky určitě hraje roli, že se mi nejlíp hrálo sólo a nikoho jsem s sebou netahal (i kůň byl často otravný).

Oproti tomu ve hře, kde partu opravdu potřebuješ (BG série, KotORy, DA série, Planescape: Torment...) se vztahy budují tak nějak přirozeněji a hráč má k postavám nějaký vztah, i když tam vůbec žádné romance nejsou implementované nebo dokonce (ve spoustě starých her) nemáš ani možnost rozhovorů mezi parťáky.

• Teď jsi to popsal přesně jak to vnímám i já... Chceš romanci ok je tam, nechceš, dlabu na to a jdu dál... Ale tu je to tak na sílu až to fakt bolí...

• niektori stare BG1/2 tusim davali solo a vela z nas skusilo Licha dat samotnym Minscom :)

• Právě že pro dospělé tento obsah nedělají...

• O to vtipnější je pak fakt, že hra má nálepku od osmnácti. Ale co si budeme povídat, i v devadesátkách hráli násilné a erotické hry hlavně puberťáci (patřil jsem mezi ně).

• honcka

Nevím co je tam od 18, kdyby měl o to zájem, tak bych neměl problém to pořídit svýmu 13 letýmu synovi

• Veskoslav

Hra o víkendu už vypadla z TOP40. Kde je mimo jiné  RDR2, CP2077, Monster Hunter: World.

Maximálně to naráz hrálo 90k hráčů. O tom, že kdyby e prodaly miliony, tak už se tím dávno EA chlubí:) Ale bude to podobný průšvih jako poslední SW od Ubisoftu. Vlastně ne, je menší, protože DA je slabší značka než SW.

• vonTossis

Uvidíme v oficiálních číslech. Nepodceňoval bych tady podíl konzolového trhu. 

• Carnage666

Oficialní čísla by už touhle dobou měli být venku, ale nejspíš nejsou moc dobrý takže to zůstane na delší dobu tajemstvím.

• aspa

Tohle můžeš říci o sérii, která má nějaké jméno na PSku historicky. Např. Silent Hill 2 si vedl třikrát až čtyřikrát lépe na PSku než na PC, Dragon Age nemá na konzoli skoro žádné jméno. 

Jinak obecně prodeje rozhodně nereprezentují, jestli je to dobrá hra či nikoliv. Skvělá hra může mít špatné prodeje(Rebirth), špatná hra může mít skvělé prodeje(něco si tam každý dosaďte), tady se to řeší hlavně proto, že z dark fantasy udělali dětskou a povrchní fantasy mířenou na největší konzumenty. Pokud by to bylo dark, dobře napsané, mělo to umělecký styl na úrovni alespoň standardu, mohl by sis role-playlovat, tak jak to umělo první Dragon Age, tak všem je reálně u prdelee nějaká woke propaganda, co ta hra obsahuje.

Proto se řeší, jestli je to propadák, protože každý by měl být rád, že je to propadák, protože nikdo nemůže být rád, co se stalo z Dragon Age a obecně z Bioware, stejně tak co se stalo z Rocksteady.

• Cvok

Až na to, že DA se dařilo hlavně na konzolích a nejúspěšnější díl Inkvizice na konzolích dominoval nad PC v době vydání. https://www.vgchartz.com/article/252306/dragon-age-inquisition-sells-114m-units-worldwide-first-week-ps4-xbox-one-x360-ps3-pc/

Už od Origins si značka vedla překvapivě dobře na konzolích, proto už i DA2 zmenšilo počet skillu, zjednodušilo celý soubojový systém a zrychlilo ho a udělalo akčnější, aby se lépe hrál s gamepadem. Většina propagačních materiálů i byla spojená s Xbox 360 verzí.

Takže tady mě osobně spíš taky právě zajímají prodeje na konzolích, stejně jako nikoho, kdo sérii sleduje nějak nemohlo překvapit, kam směřuje, tedy k ačknímu god of war a mass effect 2 mix stylu.

• aspa

No a co tím mi chceš říci? Tohle co sem píšeš, není v rozporu, co píší já. Dragon Age nemá na konzolích jméno, ty čísla co jsi sem hodil, to potvrzují, opravdu to nejsou velká čísla, jinak tohle je většinou standard, že ze začátku se lépe prodávají konzolovky a PC dominuje až v globálních číslech, jelikož tam se hodně čeká na slevy. Dokonce i Witcher 3 se prodával lépe ze začátku na konzolích. 

• Cvok

Takže, to že se hra prodala v prvním týdnu mnohonásobně více na konzolích je vlastně důkaz, že na nich není daná IP v podvědomí? Přičemž v prvních dnech většinou kupují hru nejvíc fanoušci a zájemci, co o hře vědí, stejně jako tak PC hráči čekají na slevy ale na konzolích evidentně asi nejsou hráči nakupující ve slevách :) Zajímavé, zajímavé, a protože vlastně značka není v podvědomí konzolistů, tak už od druhého dílu se více a více jim přizpůsobuje...

Neboli zkráceně, konzolisté Dragon Age udržovali při životě a PC to nakupovali až ve výrazných slevách za pár drobných (proto pak  dost možná mají výší čísla po x letech ale ne v době vydání), to taky asi znamená že není DA v podvědomí :D Co se jeden nedoví :D

A jeden milion za pár dní v roce 2014 byl dobrý výkon.

• aspa

Reakce na příspěvek:

hezký fabulace. Ale pojdmě fakta: porovnáváš čtyři konzole a PC. V té době bylo v oběhu asi dohromady 170 milionů staré generace a ve velkém se začala prodávat nová. Takže jestli je milion úspěch na všechny čtyři konzole? Hmm. 

Chceš mi říci, že milion je dost na základnu přes 170 milionů hráčů. Opravdu tu sérii mají v podvědomí? 

"A jeden milion za pár dní v roce 2014 byl dobrý výkon."

Tím chceš říci, co? Máš snad nějaká čísla, že se prodává teď o tolik více kopií než tehdy.  Já si to totiž nemyslím. Milion zá pár dní zvládne kdekdo i AA hra.

Takže opět a znovu, konzolisti mají Dragon Age u zadku. Takže jestli si myslíš, že Veilguard zachráni konzolisti, tak se proklatě pleteš. Jinak co a ty? Jak se líbilo, posledně jsi tady dával nějaké tři random youtuberky, aby sis potvrdil sám sebe. Předpokládám, že jsi nadšen, že? :D 

https://www.vgchartz.com/article/252478/middle-earth-shadow-of-mordor-sales-top-24m-units-worldwide-ps4-xbox-one-xbox-360-ps3-pc/

Tady pro porovnání Shadow of Mordor jako nové IP v roce 2014.

• Cvok

Reakce na příspěvek:

Fabulace? Když to tvrdíš :) Jinak já v tom vidím tedy slušný výsledek, když víceméně prodala Inkvizice polovinu co hra, těžící z tak masivní popularity jako je Pán prstenů, tedy asi nejznámější fantasy, které je.

Jinak jde vidět, že se moc o dění okolo Dragon Age nezajímáš, protože dotyčné až tak random nejsou, pokud se v komunitě pohybuješ ale asi dochází argumenty když se hledá i co se dá, ve snaze shodit opačnou stranu.

A kde tvrdím, že Veilguard zachrání konzole? Jen říkám, že ty čísla by mohli být zajímavé, podle steamu byl vrchol 90k souběžně hrajících, takže víceméně může mít podobné prodeje na PC jako právě Inkvizice, když vezmeme v potaz i to, že já sám jsem po zkušenostech se steam verzí (problemy s mody) radši hru koupil rovnou na EA play. Jak si ale hra vede se dozvíme časem, nemám osobně křišťálovou kouli na rozdíl od jiných a neprezentuji své domněnky jako fakta., stejně jako vzhledemk tomu, že většina otázek byla zodpovězena, ani další díl případně nepotřebuji. Stejně jako můj názor na hru je irelevantní k tématu, i kdyby to pro mě byla 10 z 10 tak co to změní? Bude díky tomu o to víc v podvědomí konzolistů :D

Fakta jsou ta, že nejúspěšnějším dílem série byla Inkvizice, ta se nejlépe prodávala na konzolích v prvních dnech vydání ať si z toho každý vezme co chce o podvědomí Dragon Age na konzolích, nemám potřebu někoho o něčem přesvědčovat X příspěvky na internetu a radši ten čas budu věnovat hraní :)

• aspa

Reakce na příspěvek:

já bych hlavně přestal argumentovat nějakými frančizemi po prodejích posledního Star Wars. Shadow of Mordor přeprodal Dragon Age jako nové IP.  Jsou to úplně normální možná až podprůměrné prodeje na AAA hru, takže spoléhání na konzole je liché, což potvrzuje PSN Profiles. Astro Bot tam má teď dvakrát a půl větší číslo a to Astro Bot prodal od vydání 1 a půl milionů. Dragon Age opravdu nenaváže ani na Inkvizici, což je průseer s tím budgetem.

Jinak k té inkvizici, do roku 2018 se prodalo 6 milionů kopií, což není žádná sláva na AAA hru, zbytek čili šest milionů se prodalo potom ve slevách a pokud máš konzoli, tak víš, že Inkvizice byla i na konzolích ve slevách klidně za 150kč. Takže evidentně se čeká na slevy i na konzolích :). 

Origins se prodalo za tři měsíce 3.2 miliony. Srovnej si budget Origins a Inkvizice, jakou reklamu ty hry měly a ono z toho ta Inkvizice zase tak moc dobře nevyjde. 

Je potřeba pracovat i s kontextem. Ono flaknout číslo z internetu umí každý. 

No a konečně mi řekni, jak se ti hra líbí? :) Na to čekám.

• Veskoslav

To se říkalo i o SW.

• Docela by mě zajímalo, jestli současný stav herního průmyslu není z velké části zaviněný situací, která vyvrcholila stávkou scénáristů před několika lety. Vzhledem k tomu, že tohle není zdaleka první hra, kde dialogy stojí za prd, tak to vypadá, že velká studia prostě nechtějí platit kvalitní lidi a nechají to napsat stážistům, nějakým pochybným agenturám nebo dokonce AI.

• je to dost možné, až jako by si management myslel, že scénář je něco podružného...nedávno si v Questu stěžoval, teď nevím jestli Jarda nebo Lukáš, na Starfield, že některé dialogy byly naprosto otřesné a nechápe, jak takový moloch jako Bethesda není schopna napsat dobrý scénář....fakt to vypadá, že to berou stylem, hele, je to hra, hlavně že se to dobře hraje a kouká se na to, on určitě nikdo neřeší, zda to dává smysl nebo zda postavy mluví jako lidi.... 

• Morraw

Neřešte čísla. Ty ať si pořeší Bioware s akcionáři, a třeba se tam někdo chytne za nos a udělají příště dobrou Dragon Age hru (spoiler alert: neudělají).

Pokud už chcete řešit čísla, tak na Steamu aktuálně 73%. Číslo, které od nelítostného review bombingu pomalu ale jistě klesá. Tzn. Že 7 z 10 hráčů vám hru doporučuje ALE, když se začtete do těch pozitivních recenzí, tak je to dost podobné. Dobrá grafika, ale špatný artstyle. Ok souboje, ale chybí hloubka a taktičnost (nezapomeňte easy mode). Dobrý voice-acting, ale slabé dialogy a společníci, kolísavá kvalita příběhu atd. Koridor. Ok casual hra, ale špatná DA hra. A co woke? Řekl bych, že to je příčina těch ostatních věcí, neboť focus byl jinde než na RPG. Dostalo to 7, bo se bojí dát 6, takže pro vás je to 5.

Myslím, že se tady všichni shodnem, že DA je s každou další hrou o něco horší.

PS: jdu zpátky na Origins, nějak jsem do toho tento týden zabředl.

• Tenurri

Jojo, ta 5 asi reálně odpovídá. Prvních 20 hodin tak nějak protrpět, než to začne být zajímavé, společníci jsou nudní a o ničem, dialogy jsou jako od disney, charakter Rooka je prakticky předdefinován Bioware, jelikož můžete vybrat jen jejich "schválené reakce" které jsou opět o ničem a ničí jakýkoliv roleplay (protože když už vyberete něco podle vás, Rook stejně reaguje úplně jinak, než byste čekali)... a celkový příběh...no...nebudu spoilerovat, ale v některých místech to ani nedává smysl a jestli si někdo řekl že "jo, tohle je dobrý scénář" ...tak teda nevím, co tam pracuje za lidi.

Jako....vzhled hry a soubojový systém není to hlavní, co mě na rpg hře zajímá. Kdyby to nebyl dragon age, tak by to možná na 6 mělo. Někdy to prostředí vypadá fakt hezky, ale to jaksi nevykompenzuje otřesný scénář :/

• Morraw

Díky za vstup. Koresponduje to s tím, co jsem četl i jinde a i s mými zkušenostmi z předchozích her. Ten roleplay je bohužel v RPG dealbreaker a neumožňuje takové soužití s postavou ☹

• Tenurri

Za mě...už to teda nemá ani moc s rpg společného. Přijde mi to hratelně spíš jako nové GOW...
          A to, jak zahodili lore a veškeré předchozí hry do koše taky moc nepotěší. Všechno je generické a sterilní, rasy nemají žádnou identitu.

Atmosféra té hry je hodně slabá...spíš to působí jako online hra, ze které na rychlo udělali SP...

Jako akční adventura je to průměr. Jako RPG a pokračování Dragon Age je to těžký podprůměr. Jestli je toto nový moderní směr her, tak pláču.

• chyba je ak to prezentuju ako RPG. (ani neviem ako tato hra bola prezentovana, nejak mi to uslo).

Pravda je ze mne to pripada (podla videii, osobne to budem hrat asi az cez Vianoce, kedze opat raz luskam Inqusition) ako akcna hra s par RPG prvkami. (cize nieco podobne Diablu :P kedze skilly davas aj tu aj tam, a boje a opat boje a slaby pribeh/postavy).

Proste je chyba v prezentacii, RPG je dnes skor BG3 nez toto. Holt mainstrem chce boje a dialogy preskakovat, pripadne ich minimalizovat. Tak ma napada, ako historicky dlha seria JPRG Final Famtasy teraz v 16ke presla na akcnu hru, je to dobre? Pre mna osobne nie (a to ze tam mas len 4kusky vybavenia, resp 4+1zbran, a skilly+staty tam ani nemas (v podstate staty ti vyskocia same pri novom LVL), len atributy co co-to vylepsia resp. umoznia nejaky novy bonus/utok)+ takmer uplne chybajuca parta (az mi to pripada na Witchera...-co nie je moje TOP ani nahodou)

• Ta představa, že se tvůrci soustředí na některá témata, takže jim nezbyde pozornost na zbytek hry, je zábavná.

Tu hru dělají desítky až stovky lidí, témata v příběhu nemají se zbytkem nic společného.

• Morraw

Hm, tady bych naopak argumentoval, že spolu určitě věci souvisí. Nejsem expert na herní development, ale předpokládám, že to je dost podobného jako u jakéhokoliv jiného software devu.

Takže je tam nějaký Project lead, ten udá scope a směr. S tím, že trh je hlavně americký, tak se zaměří na to, at to je barevné, pro mladší hráče, akční a hlavně ne moc textu, a  nebinárni postavy, bo to je teď cool. A ptže money talks, tak podle toho půjde i priorita. Takže když si tam lead writer nebo jiná role vymysli více konců, x archetypu hlavní postavy a větvené dialogy, tak mu to možná zatrhnou a nebo jsou nekompetentní to napsat, vzhledem k tomu, ze plno původních lidi už tam ani není.

• Inquisitor

Je zajímavé, že v kartě obchodu vidím samé palce nahoru a když vlezu na recenze přes komunitní centrum, tak jsou tam většinou palce dolů:)

• Derp_1337

To není nic překvapivého, protože Steam filtruje negativní herní hodnocení, když je podezření, že se jedná o review bombing. Nějaký algoritmus vyhodnotí situaci, kdy v krátkém časovém úseku vypadlo více negativních hodnocení.

Takže ty negativní hodnocení tam jsou a čtenář je najde. 

Ale ty hodnocení se nezobrazí v obchodě a taky nejsou započteny do průměrného % hodnocení.

• Inquisitor

Tak u hodnocení po dvaceti minutách odehraného času to chápu.

• Derp_1337

Někdy se to dá pochopit, někdy jindy moc ne.

Třeba když jsi měl smůlu a napsal férové negativní hodnocení v době, kdy se těch negativních hodnocení objevilo větší množství. V takovém případě to jejich automaticky systém může označit za review bombing. A ty se to nedozvíš, protože neexistuje žádná notifikace. Bohužel Valve v některých ohledech není vůbec transparentní.

• dworkin

A soundtrack se povedl jak?

• SlavicBes

nieco ako Zurov soundtrack k Starfieldu...profesionalna praca ale ziadne srdce

• Hidden

Formalne mu asi nejde nic vytknout, ostatne to by se od dvojice Zimmer+Balfe ani necekalo. Ale vetsinu casu je takovy "neurazi, nenadchne" - zapamatovanihodne skladby zadne a vetsinu casu dela spise jen takovou az ambientni kulisu, kterou ani moc nevnimas. Po chvili si ani nevybavis, jestli tam vubec neco hralo. Hru dokresluje celkem dobre, ale to je tak asi vse.

• Je škoda že to nezaznělo, některý tracky složil Hans Zimmer, pokud se nemýlím?

• Morraw

První jsem myslel, že to je nějaký trollbait, ale fakt že jo. Já pořád vzpomínám na Inona Zura a hlavně jeho hudbu v Icewind Dale 2

• dworkin

Inon Zur, Jeremy Soule, Jesper Kyd, Matt Uelmen, Alexander Brandon, Eric Brosius... Pro videohry skládají úžasní borci, jen je škoda, že recenzenti nemají v této oblasti žádné vzdělání.

• Morraw

Ano, Jeremy Soule. Jednou za čas otevřu jeho KS stránku pro Northerner projekt, který zatím nedokončil, a přečtu si frustrované komentáře backerů. Skyrim sountrack a Northerner Diaries už patří ke klasikám, které si pouštím v zimním období.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit