Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Půjdem na to politicky a s rozumem. Číselné hodnocení DNF recenze, by mělo dosáhnout hodnoty 7/10! Hned vám vysvětlím proč tomu tak je. Pokud se redakce řídí svou stupnicí, která je i definována (viz JAK HODNOTÍME), tak platí že, cituji: "Hra ocejchovaná sedmičkou bude zajímat především fanoušky daného žánru, kteří ji pro jiné kvality odpustí drobné a možná i nějakou tu větší chybku, která by pro širší spektrum hráčů byla hůře akceptovatelná. Pořád se však jedná o kvalitní titul, u něhož pozitivní aspekty viditelně převažují nad negativy." Z diskuze se dá usoudit, že toto tvrzení platí a proto by verdikt měl být přehodnocen. Kažký fanda DUKA, který souhlasí s tímto tvrzení nechť podpoří tento příspěvek!
    • Nepleteš si "žánr" a "značku"? Protože ta hra je fakt špatná. A kdyby neměla v titulu Duke Nukem, tak by se jí určitě tolik lidí ani nezastávalo.
      • NAOPAK!! Tady kolega Šílený doktor má naprostou pravdu. Pokud se pozastavíte nad hodnotící stupnicí redakce JAK HODNOTÍME, dojdete při udělování známky právě Dukovi již řečenou známku 7/10. Jsem fanoušek FPS a na Duka mám velice dobré vzpomínky ještě ze školy (síťování při hodinách informatiky). Z těchto důvodů, si myslím, bych měl být i více kritický než jiní hráči, kteří si s akcí přímo netykají a Duke jim nic neříká - mám s čím srovnávat a mohu mít výhrady k posunu Duka do 21. století. ALE NEMÁM!! Grafika, hratelnost a dokonce i ona pubertální ujetost mi vyhovuje, ačkoliv ne vždy imponuje, ale ta hra si nadprůměrné hodnocení zaslouží. U mne těch zmiňovaných 7/10.
    • Nemusíte vůbec nic, ale pokud souhlašís s názorem tak ho MŮŽEŠ podpořit tlačítkem líbí (od toho to tu je že?). Neboj peníze nebo kdejakou provizi či popularitu z toho mít nebudu.
    • smejki
      ur wrong, man
    • Cajk
      to ti máme klikat na liky nebo co:D? A nechceš subscribe ještě?
  • Tak hodnocení mě teda opravdu překvapilo. Kdejaké kravině se tu směle dává 8-9/10 a Duke Nukem Forever to takto slízne? Hru jsem dohrál aniž bych četl jakékoliv recenze a naprosto dokonale jsem se bavil. A to nejen samotným hraním, ale i Dukovýma hláškama během hraní. Je fajn, že autorovi recenze nepříjdou vtipné, mnohým ale ano. Střílečky hraju výjmečně. Ale co se mi na Dukovi líbí je to, že autoři udělali přesně to co D.Vávra kritizuje - nic nezměnili! - zůstaly stejné zbraně, stejní nepřátelé...ANO!...Konečně jsem se dočkal pokračování, které nic nemění, poněvadž většinu změn vnímám negativně!

Divím se, že v recenzi nepadlo slovo o stvárnění Dukovi postavy a zakomponování do světa. S tak dokonalou nadsázkou a zachováním osobnosti tak jak ho známe z prvního dílu - toto se totiž už o mnoha moderních her nevidí.

Nebudu tu dál kritizovat názor recenzenta, ale Duke Nukem Forever má vše co mi na nových hrách chybí - vtip, styl, levely u kterých musíte chvíli podumat a neukazují vám všude mega nápis, "zde prolez" etc. Levely možná lineární jsou, na druhou stranu ona hratelnost už nikoliv. Od klasického střílení, zde prolézáte ventilacemi jako skřítek, jezdíte od RC autíčka až v monster trucku a podíváte se od Casina, přes noru emzákovu do Pouště a následně na Hoover Dam (který je IMHO o moc věrohodněji zpracován než v FNV). Skrýše v levelech jsou, ovšem nedivím se, že si jich recenzent nevšiml, pokud spěchal, od toho to jso uskrýše, že.

Když bych měl vynést verdikt: Je to Duke tak jak ho známe v lepší grafice na kterou se dá koukat (opravdu nesmutním nad tím, že to není grafické "p o r n o" alá Crysis), ale že by ta grafika byla vyloženě špatná?? Rok 2000? Autor by si měl spíše připomenout jak vypadaly hry v roce 2000...Já jsem si hru osobně užil a po létech jsem si konečně u nějaké hry připadal, že hraju hru jako za starých časů. Já osobně dávám Dukovi 8/10 - a nehrají zde zas takovou roli mé nostalgické vzpomínky na Duke 3D jak se může z mých řádků zdát. Je to hra která vás nemůže zklamat, jelikož plní vše co od ní bylo očekáváno - Je to zase Duke! Fallout 3, Gothic 4 či nedej bože Mafia II byly daleko větší zklamání, jelikož ani jeden z titulů se nepřiblížil svým předchůdcům. U Duke Nukem Forever se budete bavit minimálně stejně jako kdysi u Duke 3D.
    • naprosto súhlasím so všetkým, na hre som sa kráľovsky bavil a tí čo tu melú hovná, že to je nudné očividne nevedia po anglicky, v živote ma nikdy tak hra nebavila ako táto, dukeho hlášky a odkazy na iné hry a filmy, paráda. Hra je lineárna, problém? pozrite sa najprv všetky COD; hra má zastaralý engine? a čo ste čakali, môžte byť radi že tá hra vôbec vyšla, mimo to tá grafika nie je taká strašná, vyzerá to na grafiku tak spred 3-4 rokov
    • DNF jsem ještě nehrál a jsem nyní o to více zvědavý. Grafika sice je relativně zastaralá, ale souhlasím, že " z roku 2000" je blábol. Imho 98 vyšel Hal-Life a 1999 Unreal Tournament. V roce 2001 měl vyjít duke na jeho engine s hi-res (tenkrát) texturami a já se nad tím videem rozplýval blahem. Tenkrát vypadal DNF asi nejúžasněji ....škoda, že to nedotáhli :-(. Postaveno na Unreal 2.5 to lze tedy datovat do roků 2003-2004, přičemž vypadá lépe než hry z té doby.
    • Konečně! Bál jsem sem se že jsem jedinej kdo má takovej názor
      • XXDarthVaderXX
        A mě zas zdejší diskuse utvrdila v tom, že je to zde samej ehm "chytrák". Ale asi se fakt nezapře, že patříme do východního bloku, když i takový srágory jako byl třeba Gothic 3 dostanou víc jak 5. Ale jak se říká...jiný kraj, jiný mrav.

A vzkaz pro Danečka...člověče, na porovnání her se s klidným srdcem vy*er a hodnoť tu danou hru a když bude někdo protestovat, tak to nečti...až těch recenzí bude třeba 100, tak už pak nebude co srovnávat *3*
        • XXDarthVaderXX
          Trhejte...stádů tupích DNF fans nerado slyší pravdu
          • Upřímně, nevím kdo je tady "chytrák" odlišné názory na hru jsou zcela normální, jestli to nedokážeš pochopit hold nejsi asi zrovna "nejlepší ze třídy"

btw.: Aby se z "Danečka" nepo*ral, no offense ;-)
            • Cajk
              je to prosťáček :)
          • Jsi se špatně vyspal, že máš ustavičnou potřebu nadávat těm, kterým se to náhodou líbí? Se vzpamatuj a chovej se laskavě slušněji.
  • Člověk by čekal, že v době, kdy Minecraft vede žebříčky prodejů, přestane být detailnost textur a kvalita animací hlavním měřítkem kvality hry. Nicméně nemůžu si pomoct, ale z většiny recenzí na Duke Nukem Forever mám pocit, že recenzenti buďto neprošli hru celou nebo řádně nedávali pozor. Hlavní a nejzábavnější na celé hře jsou totiž dva prvky, díky kterým trčí z řady dnešních uniformních stříleček typu CoD, Battlefield či posledního Crysis.
    1) Obsahuje obrovské množství herně-popkulturních odkazů. Ať už ve hláškách nebo v level-designu. A i když lokace by mohly být zajímavější (zvlášt první část v hotelu je zbytečně zdlouhavá a slušelo by jí o dva levely míň), tohle je zábava.
    2) Obsahuje opět konečně, po dlouhých letech, ty prvky, které kdysi dávno ve FPS bývaly standardem a které v dnešních hrách zcela vymizely - skákací puzzle, jednoduché logické úkoly, rádobyfyzikální úlohy, rozmanité bossfighty a leveldesign, který je sice lineární, ale umožňuje vám ony pěkné momenty podívat se dopředu kam půjdete či zpětně kde jste byli.

A asi budu jeden z mála, ale dokonce i to omezení na 2 zbraně a fungování doplňujícího se Ega, jehož maximální hodnotu jde zvyšovat tím, že si doslova "honíte ego" *1*, jsou prvky, které hře prospěly. Takže asi jediné co bych vytknul je provedení checkpointů, které neukládají skutečnou situaci v levelu, ale jakýsi default a v případě smrti tedy máte jinou výchozí situaci.

Tedy abych to shrnul - na 10/10 to není, mouchy to rozhodně má, ale v dnešním herním světě je to, co se týká hratelnosti a zábavy, vysoký nadprůměr a byl bych mnohem radši, kdyby vznikalo víc her jako DNF, nežli her jako třeba Crysis 2.
    • "Obsahuje opět konečně, po dlouhých letech, ty prvky, které kdysi dávno ve FPS bývaly standardem a které v dnešních hrách zcela vymizely"

Toto je sprostá lež a bohužel je dokola papouškovaná. Otevřete prosím oči. Naopak, Duke si vzal z obou dob to nejhorší, co mohl. Z oldschool fps si vzal nepřátele bez zásahových zón a když si rejpnu, tak i ubohou grafiku. Z nových her si vzal drcení tlačítka při každý možný akci, autoheal, omezení momentálního arzenálu, opravdu přímočarej leveldesign a nasteroidovanýho hrdinu, kterej po 15 metrech vzdychá jak ženská při sexu, protože se chuděra zadejchal.

Skákací puzzle? Co prosím? Jakože skákaní po hamburgrech jsou puzzle? I když to bylo jedno z nejlepších míst hry, to že jsou puzzle? Nanosit 5 sudů na závaží že jsou puzzle? Při vší úctě, to žádný puzzle nejsou a ve hře s Dukem ani být nemůžou. Duke je prostě nadrženej primát s mozkem šimpanze trousící jednu suchou hlášku za druhou. Jak by Duke mohl řešit puzzle? Duke řeší vše zásadně násilím, je to část jeho osobnosti, kterou mají lidi řekl bych rádi, alespoň já ano.

V diskuzi nezlomní fanoušci popisují svýho vysněnýho Duka, jakej měl bejt a jakýho jsem si taky přál. Ale otevřete oči. Prakticky nic z toho, co říkáte, tam není. Kdyby ve hře nebyl Duke se svojí osobností, tak co vám zbyde? Prakticky nic. Na tý hře je Duke absolutně a dalece ta nejlepší věc. A spolíhat se jenom na to je skutečně ubohý, atomovej vévoda by si zasloužil jistě mnohem víc. A že byla ve vývoji 14 let, to nám může bejt celkem putna. Je za standardní cenu a jde proti dnešní konkurenci - je tedy dobře, že s ní Dan hru srovnává.

PS: Je zajímavý, kolik čtenářů tady nejspíš nezná jinou střílečku, než je CoD. Kolikrát je v diskuzi zmíněná, to bych se nedopočítal (není reakce na tenhle příspěvek).
  • MishKonn
    Zajímavá recenze...bez jakýchkoli předsudků a souzení zde postnu jen jednu vcelku zajímavou myšlenku, která mě při čtení napadla. Proč, když hraju zastaralý a prkenný DNF, královsky se bavím a nemám ani nejmenší chuť hru vypnout, a když hraju vymakaného ultra-hilarious moderního nástupce Duka Dead Rising (2), bavím se nějakou dobu (nijak extra) a nakonec poměrně v nudě vypínám? Hmm...Nějak mi to nejde do hlavy, i když mám podobné názory, jako vyjadřuje Dan.
    • No, jednak to bude tím, že Duke je neskutečná karikatura s primitivním humorem na každým kroku a autoři jím celkem rozumně mixují, bohužel, poměrně nudnou akci. Fakt mě tady kosení emzáku dvakrát nebavilo, částečně tím, že nemají zásahový zóny, částečně taky tím, že na PC je dost špatný míření, co vypadá jako port z analogu.??? Duke je tak zábavnej podle mně pro to, že se vůbec nezměnil a po 14ti letý mezeře to nikomu nevadí, nebyla šance se ho přejíst. Kolik tu máme Duke klonů, zhola nic. Bohužel se změnila hra samotná, ne jak tu někteří tvrdí. Nebudu si honit ego jako duke :) ale na nejtěžší obtížnost to zas taková výzva nebyla ani v porovnání s nynějšíma střílečkama. Tak třeba ve Far Cry 2 mi stačilo podstatně míň zásahů, než jsem šel k zemi. Ono když se Dukovi ego vybije, tak to je jenom jeho štít. Pak nastoupí cool bloody screen a Duke vydrží prakticky jednou tolik, co vydrželo jeho ego. Jen už tam není ukazatel, ale čím dál víc krvavá obrazovka. Párkrát jsem umřel, ale to spíš kvůli zmatkům, co vznikaly na bojišti, než že by mě fakt někdo na férovku sejmul. Jen se ještě zastanu Dana, kdo jste narazil na model autobusu pohozenej u dálnice, tak to je standard r. 2000. Obdélník se zaobleným tvarem, sprostá textura s tentýž datem na něm a 4 skoro kulatý kola :) A byl na každým kroku. Je děsně nekonzistentní. Něco vypadá jak před pár lety (=nextgen), některý modely spíš jak před 10. Mrkněte na videa ze SOF2 od Ravenu ;) Navíc Duke skončí dřív, než může začít nudit. 8 hodin, to je oldschool nářez. Podle mě si kupujete skvělýho Duka a jako bonus dostanete skoro podprůměrnou hru. A to není zas tak špatný, naopak, celkem zábava :) A ne, fakt to není oldschool, prakticky v ničem kromě grafiky!
  • Reakce na Vavruv text jsou pro me nepochopitelne...6/10 neni preci nehorazny shit, ale v podstate lepsi prumer. Devalvace osmickových hodnoceni udelala z herni sestky hru napadenou leprou, ale tak tomu preci neni. Sestka je porad hra, u niz se lze kralovsky bavit, ac u ni najdete mraky chyb. A novy DN takovy je.
    • To ano ale četl sis recenzi? Dan tam Duka totálně roztrhal a kdybych neviděl číselné hodnocení, tipoval bych, že tomu dal 3/10. Ale výsledek je 6/10 přičemž slovní hodnocení tomu neodpovídá.
    • Přesně tak.
  • Recenze od Dana se mi tentokrát vůbec nelíbí. V podstatě je to jen výčet těch chyb a skuhrání, že to mělo trumfnout v kvalitě snad Bioshock. Autor by si měl uvědomit, že 14 let vývoje není výhoda ale extrémní nevýhoda, protože se pak takový projekt rozpadá pod rukama z toho, jak se předělává a předělává. A to plivání síry na grafiku mě taky nepřesvědčilo o kvalitě recenze. Příště by si měl někdo v nastavení dát maximální detaily. Jasně, je to starší verze Unreal enginu ale na to, jak se engine pořád měnil hra vypadá překvapivě dobře. Nevyváženost tu je. Některé modely jsou zřejmě dělané narychlo ale tak 60 % vypadá docela dobře. Některé prostředí nic moc, některé zase pěkné. Některé modely lidí vypadají odflákle (hlavně civilisté) ale trochu důležitější postavy jsou zpracované pěkně, stejně tak jako nepřátelé, kterých není moc druhů. Ale zase textury jsou v 80 % velmi ostré. Celkově se všechno leskne a vypadá to dobře, občas kvalita klesne, aby se pak zase zvedla. Podle recenze autor čekal grafický orgasmus ala Crysis ale čekat něco takového po tak překopávané hře je zbytečné a tak hrozné, jak to popisuje recenze to vůbec není. Ale ano, animace postav VČETNĚ Duka jsou dost odpudivé. Srovnání s L.A. noire mě rozesmálo protože i tahle hra na tom není zase tak slavně. Jo, animace xichtů jsou geniální ale zbytek grafiky mě vůbec neuchvátil. Nosit 2 zbraně je opodstatněné (jo, Duke je korba a rád bych si přehazoval všechny zbraně ale co se dá dělat, kvůli tomu nepošlu celou hru da háje). Nepřátel není moc druhů a i do počtu je jich daleko méně než u staryho Duka 3D. Nepotřebujete tedy na každý typ jinou zbraň. Automatické doplňování zdraví není ideální ale i tak nejste nesmrtelní a na vyšší obtížnosti budete zdechat. Navíc si můžeze maximální hodnotu zdraví (ega) zvyšovat děláním různých blbostí, přičemž některé mě opravdu dost rozesmály. A právě tyhle blbosti vás budou bavit a odvádět od lehce stereotypního střílení. Scénku s tabulí asi znáte z trailerů. Na to navazuje i situace při podepisování knihy fanouškovi. Dál budete na záchodech ch*át (proč je tu synonymum ke slovu čůrat cenzurováno?), dělat popcorn, posilovat, plácat mimozemskou trojkozu, jezdit v autíčku na ovládání, bojovat s krysou, no a na iednom hajzlíku můžete svého Duka juniora strčit dírou do sousední kabinky, kde ho vykouří nějaká dobrá duše. No a dál tu jsou ještě automaty, pinbal a kdoví co ještě. Tyhle blbosti dělat nemusíte ale jsou dobrým zpestřením hry a zvýší maximální hodnotu vašeho ega. I parodie tu jsou. Ze začátku (a i v průběhu) DNF paroduje sám sebe, dostane se také na zbroj z Halo a na Dead Space (další jsem zatím neobjevil). Od dabingu snad nikdo nečekal super kvalitu. Duke je namluven dobře, zbyten nic moc ale stejně vám to nebude vadit. Jak teda vypadá hratelnost? Chodíte po docela pěkně zpracovanym prostředím, pak zkosíte pár emzáků, uděláte si popcorn, zabijete další emzáky, zaposilujete si, pak projdete o něco hůře zpracovanym prostředím, vychčijete se, Duke prohodí hlášku, zasmějete se, zastřílíte si, nasednete do káry a projedete se, pak se kvalita prostředí zase o něco zlepší a změní se, najdete skener, kliknete na klávesu e a zjistíte, že si Duke kvůli svému egu skenuje zadek, zabijete bose.... a pak zjistíte, že je konec a i když to občas zaskřípalo, nakonec vás lešení udrželo a hra vás dobře zabavila. A o tom to přece je, ne? Po 14 ti letech to zase není tak špatny (14 let vývoje neberu jako výhodu ale naopak jako zabiják hry). Sorry za délku, ale musel sem ze sebe vypsat, že DNF není tak strašný, jak to popisuje tato recenze a tipuji, že i budoucí ostatní na tom nebudou lépe. Jasně, stokrát ohrané CoD dostane 9 ale Duke, co má koule jen lehký nadprůměr (nové CoD se taky nechlubí super grafikou, jako Duke, je to taky lineární srřílečka jako Duke, zdraví se samo doplňuje, tak jako u Duka tak proč je jedna hra nadhodnocena a drůhá podhodnocena, navíc když Duke je hrdina co zachraňuje svět a nechává si ho u paření videohry vykouřit?). Vlastně ano, číselné hodnocení tak nějak odpovídá, i když bych za sebe dal 7/10 ale na slovní hodnocení jsem prostě zareagovat musel. A teď do mě, čekám, že budu mít plno mínusů.
    • MrSanta
      Příště prosím odstavce. Post je čtivý, ale forma to dost zabíjí.
      Engine z Unrealu? Jsi si jistý? Já z toho na první pohled vidím idTech 4 (tj. engine z Dooma 3).
      • Piggsy
        Místo abyste se vyjádřili k jeho názoru, tak řešíte formu a nějaké odstavce. GlaDOS sem určitě nepřišel psát slohovou práci, ale příspěvek do diskuze. A já s ním souhlasím.
      • Sorry, za ty odstavce, prostě sem psal a psal a moc sem se s tím nepáral a teď je z toho taková ohyzdnost. Jak už je napsáno pode mnou, je to Unreal 2.5 (i když při hraní jsem si říkal, že to může být i Unreal 3). Myslím že na 2.5 jel i Bioshock. Duke má tenhle engine ještě vylepšen o různé efekty. idTech 4 je mu dost podobný ale rozdíly tu jsou (Unreal je víc "lesklejší").
      • Cajk
        to vidíš špatně, běží to na Unrealu 2.5:)
        • Přesně. Já tam teda Unreal i vidím, jako fanoušek série, ale hlavně vím. Původně to dělali na Unrealu 1 (ukázka ze super traileru z roku 2001) a pak přešli na Unreal2/2.5.

Souhlasit lze s tou formou - rozdělení na odstavce by moc pomohlo.
  • Mafie2? Proč tak OSEKANÁ a ZMRZAČENÁ, s naprosto nudnym hlavnim hrdinou???peněz vynaložených na mafii 2 lituju mnohem vic než 1k za duka, u kteryho sem se vyloženě pobavil...Jestli autor očekává od duka intelektualní humor, neměl tuto hru ani instalovat...Jestli patřiš do kategorie "čim lepší grafika, tim rychleji se mi postaví" je mi tě líto...Nechapu jak mužeš říct že je to linearní, je to FPS, tam na tebe proste nabihaj enemies a ty je musis killnout...a prostředí kde je eliminuješ se mění neustále, tahle hra neni ani nahodou linearní...co ješte dodat, Duke splnil svoji povinnost, kvalitní střílečky s jednoduchym trefnym humorem, kterej prostupuje celou hru...

PS:děti jděte si hrat ultra nudny crysis2 nebo call of duty 25 na svejch GeForce5800 co vam koupil fotr a neberte si do držky poctivy vytvory...Je to HRA, ma se hrat a ma to hlavne POBAVIT...
    • zajdi si za psychologem, evidentně nezvládáš nástrahy dnešního světa, z tvýho příspěvku je patrná závist a nenávist vůči lidem, kteří upřednostňují vizuální zážitek před hratelnostním, proč jsi tak zlý? vsadím se, že je to tou hnusnou grafikou, ono totiž čučet celý den na ten blitek, se musí na člověku zákonitě nějak podepsat... *2*
      • Ty si zajdi radši do kina a hrani přenech hráčům..."proč jsi tak zlý" proč mluvíš jako uvědomělej homosexuál....Jinak mam v casu 6970 od asusu, nepotrebuju zavidet, možna physyx, ale nedela mi problemy to přiznat...u zaklinače 2 sem si uchcaval jak to vypadalo, ale hlavne to byla pecka hra...muj problem je ten ze lidi jako ty nehrajou hry a HLAVNE tvrdi ze suckujou, jen protoze nemaj imba grafiku...tak tady zastav ten svuj verbalni prujem bobby, ja hral do roku 07 na GF 2 MX 400, vim vo cem pisu...
        • Joha
          Prepac ale zo vestkych tvojich prispevkov tu mozem povedat par veci: rad oznacujes ludi za homosexualov (tvoj tajny sen aby si nemusel byt iny TY?!), do roku 2007 na MX-ke? (rodicia ti asi kupili nove PC na 15te narodeniny v 2011-tom ze ano?).

Ja napriklad tu hru nesudim podla grafiky ale ako sa hra, jej pribeh a hlavne primitivnost (ktora mi ale nevadila pri DN 3D pri ktorom sa aj smial... ale mozno to patri k veku?).

A prosim ta... nikoho nezaujima na com hras... ak si potrebujes honit ego nad tym aku mas zostavu a musis to vsade vykrikovat tak sa daj liecit.
          • jinak nikomu nenutim svoji "sestavu" ani na cem hraju,zminil sem pouze grafiku v souvislosti s necim jinym, jedinej kdo si tady lesti ego svejma rozumama si ty johanko...ta hra ma proste koule ktery ji nikdo neupre a zaslouzi lepsi hodnoceni a min nenavisti...
            • pro fanatické fanoušky/koloušky Duka měly být v každé krabici DNF přibaleny plýny, kapesník a sáček na zvratky...diskuzím by se jistě ulevilo *5*
          • aha jeff psycholog...slovo homosexual sem pouzil jen jednou, takze nevim z ceho si vyvodil svuj prevratnej zaver...teplous ve spojeni s jacksonem je pravda a nic nez pravda...jinak sem vyrustal v decaku a nez sem si sehnal poradnou praci za kterou mam relativne poradnou skvaru, nemohl sem si dovolit zelezo jaky ti koupili tvoji rodice...jinak sem 87 tak me neotravuj s otrepanou pisnickou o 15tiletejch detech...proste si moc vzdelanej a na výši, abys mohl hrat brak typu duke nukem...
      • On ale napsal pravdu. A pravda někdy bolí, že ano?
        • ano pravda bolí, především fanoušci Dukema zažívají neskutečnou bolest a jejich pláč doprovázený škemráním o vyšší hodnocení je slyšet na míle daleko, brečte a nadávejte si ostatním jak chcete, ale jste akorát k smíchu, na tom že DNF stojí za h*1* vno nic nezměníte *2*
  • Myslim ze pro starsi hrace, co pamatujou puvodniho Duke Nukema 3D, ma obstarozni DNF co nabidnout.
    Hru mam originalne a vzhledem k nostalgii jsem se i celkem bavil. Tech 6/10 bych nebral jako propadak, pametnici si mozna muzou jeste bodik pripocist.
    Myslim ze nikdo po tech 12ti letech necekal,ze to bude ultra pecka s nadupanou grafikou co zpusobi revoluci zanru.
    • myslim že po těch 12ti letech každej čekal že to bude ultra pecka s nadupanou grafikou co zpusobi revoluci zanru. Ale nevadí, já to tu řikal že to bude šit, a měl sem asi 150 minusek... tak a tady to mate
      • Tím každým myslíš sebe? Každému s alespoň minimem soudnosti muselo být jasné, že hra, která prošla tolika proměnami asi revoluce nebude. Ach jo, po bitvě je zase každý generálem: "já vám to říkal!".
      • prudislav
        no že o bude super revoluční pecka opravdu nemoh nikdo rozumnej ocekavat.A šit o určitě neni
  • Chapu, ze za ty penize, ktere vydavatel za hru chce je potreba ji brat jako plnohodnotnou, srovnatelnou s ostatnimi tituly na trhu a tim padem v recenzi toho mnoho neodpustit. Na druhou stranu autor recenze asi trpi mylnym dojmem, ze na hre delal 14 let jeden tym, ridilo to jedno vedeni a staral se o to jen jeden vydavatel.
    Hra se prehazovala jako horky brambor. Nekolikrat se menil engine, kazde vydavatelstvi si nejspis diktovalo jine scenare a melo jinou predstavu o tom, jak by mela hra vypadat, takze sla asi velka spousta prace do kytek. Takhle tezke porodni bolesti neprovazely snad zadnou videohru a autor nam tu place, ze nedostal Crysis 3 s prasaty. Vazeny pane Vavra, proberte se, prosim! Ty Vase narky typu "po ctrnacti letech vyvoje bych cekal perfekcionisticky do konce dotazenou megabombu" jsou prinejmensim... vedle ;)
    Perfekcionisticky vypiplana by mela byt treti epizoda HL2 - nebo spis HL3, na kterem dela Valve uz skoro patym rokem (ikdyz asi mnohem dele). To je ale kapku jiny pripad, vidite ten rozdil?
    • Vavra se na to zrejme kouka z pohledu hrace ... a ten na hru ceka 14 let (to ze se vyvoj presunul z 3DR, pres "gaucovou" verzi 3DR do Gearboxu (+dalsi sudio na porty) ho nezajima) .. zaplati za nej plnou cenu a tedy ma nejake ocekavani .. a tudiz muze s klidnym svedomim nadavat, ze po 14 letech nedostane ani to co by dobre studio udelalo lip za 2 roky (coz je tusim doba kterou mel vyvoj pod palcem Gearbox). Vymluvy ze na to nemeli 14 let jsou teda nesmyslne, i za 2 roky to mohli udelat od 0 mnohem lip (kor kdyz odpada reseni scenare, charakteru, dabingu, castecne zvuku, vizualniho zpracovani sveta a postav, vymysleni hernich mechanizmu atd .. ) ... z pohledu obycejneho hrace samozrejme :) ...
  • Já jsem pro jistotu nečekal nic, a proto jsem byl mile překvapen - jsem asi někde v půlce a klidně bych tomu nalepil osmičku. Jen ty loadingy jsou otravné - Xbox360 verze.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit