Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hledáme nové hráče do guildu FARMS. Jsme tam zatím tři, ani jeden jsme do hry nevložili ani korunu a neřekl bych že si vedeme špatně. gemy se dají získat těžením. sice to dýl trvá, ale alespoň to člověk nedohraje za týden, ale třeba za dva roky.
  • Jack1947
    Jesteze jsem to nehral, tedy ne ze bych hral na mobilu nak hodne. Obcas si dam rad nakou jednohubku ale tohle jak vidim se moc nepovedlo - tedy jestli to je P2W a tu hru tim uplne zkazily.
    • Lawliet
      "jsem to nehral" nečekaně... co jsme se vlastně dozvěděli: občas si něco zahraješ, ale koukáš na hodnocení, že se to moc nepovedlo. Teda jenom za předpokladu, že jsi se dočetl správně a je nutné kupovat gemy, aby jsi vyhrál.
      • Díky za překlad.
      • Jack1947
        Fakt si nedas pokoj jo ? Nehral jsem ani puvodniho pc keepera ale ten by me bavil zda se vic... co na tom ze tohle je "zadarmo". To neni nic spatneho, fura her se da sehrat bez vyuzivani realnych penez. Jen tady EA zatlcaila az moc na pilu zda se. Vysledek je takovy jaky je, nic moc.

Co nam povis hezkeho ty ? "honimíre" *4* posloucham...
  • Zajímalo by mě, jak je to s licencí ohledně názvu. A před ALE se nepíše čárka, pokud to slovo nespojuje dvě věty :)
  • (8/10) hledáme nové hráče do naší guildy: METROSTAV
  • RECENZE JE ZCESTNÁ!

Budu se vyjadřovat jen k novému DK, staré DK jsem nikdy nehrál, tak nebudu soudit.

Hra v žádném případě nenutí si dokupovávat gemy, budovy se staví vcelku rychle, od počátečních 5min až v dalších lvl několik hodin, základní jednotky se staví do 10-15 min., harvest z dolů do hodiny, FACKOVÁNÍ IMPŮ PRO VĚTŠÍ RYCHLOST STAVBY SE NEPLATÍ GEMY! FACKY JSOU ZADARMO! 50% bricků je rozbouráno do 4 sekund (těch vnitřních) 30% se zbourá do 4 hodin a 20% za jeden den, opět nevím kde autor bere že se na všechny bricky dlouho čeká, je to zcestné. S hrou jako takovou nemám sebemenší problém, jediné co mě akorát štve je, že ve hře existuje imba spell který instatně zničí brick hlíny, a když to někdo použije 3x v řadě, celý defense systém je na ho*no.

Autorova recenze se věnuje pouze mikrotransakcím ale zbytek nechává ležet, úplně o ničem.

Hrajete někdo clash of clans? Tam teprv poznáte jak strašně dlouho se něco staví, tady je to o proti CoC pětiminutovka.
    • Pane, tady je to web od hráčů pro hráče a vůbec nevím co tady dělá někdo kdo hraje hry na mobilu! To je jako smrkat do kapesníků a říkat tomu kajtování....
    • Re: Nychrom: Nevím, jestli nemluvis o nekake jine verzi, ale pravda, ze cekani na zacatku je kratke. Srovnani s CoC je trefne a s recenzemi z Games.cz mam vlastni zkusenost. Pro me velmi uzitecny koment.
      Re: Ti ostatni: On tady vyjadril svuj nazor. Napsal to slusne a celkem objeltivne, zatimco vetsina z vas se zmohla jenom na urazky. Kdo je potom lepsi, co?
      • on zaprvé uráží všechny hráče tím že hraje tyhle hrůzy a podporuje ty zrůdy co tohle vytváří!!!!
    • osle, nikdo na nic cekat nechce, nech se krmit srajdama od EA
    • Hru není možné hrát bez mikrotransakcí:
      (quoted z http://www.eurogamer.net/articles/2014-02-05-dungeon-keeper-review)

"Of course, of course, the economy is stacked in such a way that you're forever being steered towards the gems. Progress is impossible without upgrading your various rooms, and to do that you need gold or rock, your stockpiles of which have a finite ceiling that must be raised by upgrades. Upgrades which require gold or rock. By constantly ratcheting up the amounts required, the game creates an ingenious but ruthless domino effect. You need to level up your workshop, but to do that you need more rock than you can store, but upgrading your rock storage means saving up more gold than you can store, but upgrading that... and so it goes on. The head bone, in this case, is connected to the wallet."

Můj překlad:
      Samozřejmě, samozřejmě, ekonomika je navržená takovým způsobem, že jste neustále manipulovaní směrem ke gemům. Postup ve hře je nemožný bez vylepšení různých místností, a k jejich vylepšení potřebujete zlato nebo kamení. To ale musíte někde uskladnit a k tomu máte omezený prostor. K získání více prostoru musíte zvětšit sklady a to je další vylepšení, které potřebuje zlato nebo skálu. Konstantním navyšováním potřebných materiálů hra vytváří geniální, ale nemilosrdný domino efekt. Potřebujete vylepšit Dílnu, ale k tomu potřebujete více kamení, které potřebujete uskladnit, ale vylepšením vašeho skladu na kamení znamená dát si stranou více zlata, než můžete dát do skladu, a vylepšení skladu na zlato … a tak dále. V tomhle případě je všechno propojené k vaší peněžence.
      • Další quota z článku - ceny za další levely při upgradech narůstají raketově. Dungeonové srdce Level 3 stojí jen pár tisíc kamení, kdežto level 4 stojí už 50 000 kamení.

Dále příšery nevylézají z chrámu jako v originále, kde jste potvory lákaly na různé mučírny a tak, kdežto nyní si je spawnujete za peníze (ať už gold nebo gemy).

Dále máte ze začátku "ochutnávku zdarma" kdy můžete kutat v omezeném prostoru poměrně rychle. Pak ale když chcete expandovat za hranici "čtverce zadarmo," tak už najednou stojí jeden čtverec den kutání. Vytvoření 3x3 místnosti v tomto prostoru trvá týden.

Obecně je recenze na eurogameru mnohem propracovanější, objektivnější, tzn autor recenze na eurogameru sám uznává, že píše recenzi na free-to-play systen spíš než na Dungeon Keepra, ale zároveň poznamenává, že systém je s hrou svařený tak dokonale, že ty dvě hry sám recenzovat nejde.

Hra je v tomhle stavu dle mého názoru nehratelná a podle recenzí usuzuji, že systém Free-to-Play je naprosto nepovedeně zakomponovaný. Existuje celá řada modelů, která nalákala i mně - League of Legends, i nový Warcraft Hearthstone. Umím si představit Dungeon Keeper jako hru za 10 dolarů + mikrotransakce za kravinky - speciální příšery se jménem, artefakty (meče, brnení, štíty) a dalších x způsobů, jak hraní okořenit. Ale takhle jako v Simspons, totálně zprasené
        • Poslední věc, tkerá tato recenze na rozdíl od té na Eurogameru nebere v potaz, je to, že nemůžete prohrát. V originálním Dungeon Keeprovi byla obrana Srdce proti hrdinům otázkou života a smrti. Když nepřítel dobyl vaše srdce, byl konec hry. V této verzi, když by byl konec hry, je konec peněz pro EA. Takže - v případě útoku vám jen vyskočí pop up zpráva, že někdo na váz zaútočil, ztratilo se nějaké zlato a tím to končí. Jede se dál. Časem se poškození samo opraví a materiál se sám doplní. Nelze ve hře prohrát ... je t jen taková velká dílna na peníze. Vy platíte EA za to, že těžíte ve hře zlato ....
          • Ve výsledku je tu opravdu trefný koment na konci recenze na euroagemru:

Let's be generous. Those glimpses of the game Dungeon Keeper used to be are enough to earn one point. You can have the rest for 800 gems. 1/10
    • a nikdo nepochopil smysl mého příspěvku, účelem byla kritika samotné recenze. To že se vám nelíbí samotný systém, je už otázka úplně jiná
      • jonatan.hanzlik
        1. Ať už to je "Dungeon Keeper" nebo ne, ta hra je k uzoufání špatná. Požitek, který je z této hry získán je naprosto neúměrný buď času, nebo penězům, které do ní člověk vloží.
        2. Hra by se měla zapínat pro získání zábavy, ne pro bezcílné (protože takové v DK Mobile to je) čumění na displej a občasný postup jednou za uherský rok. Je to směšná "hra."
        -aby se na displeji něco dělo, člověk opravdu musí platit, jinak je to akorát blbá verze tamagochi.
        3. je to "smart" ne "smartly"
      • Ale pochopil, system tvoří hratelnost a hratelnost ovlivnuje hru, když přehledneme grafiku tak system pay-to-win zničil celou hru
        • pay-to-win znamená, že určitý zvýhodňující prvek nejde koupit jinak než za reálné peníze... jestli to zkracování čekací doby bereš jako za pay2win.. tak jsi asi vedle
      • Upřímně řečeno - když to přeženu, tak stejně tak, jako nikdy nepochopím, že někdo mentálně zdravý může obhajovat např. neonacismus, tak stejně tak nepochopím, jak někdo mentálně zdravý může obhajovat tenhle systém.
        • Pokud mě systém nenutí do hry cpát reálné peníze (jakože v tomto případě to tak není) ne mám s tím problém, jsem občasný hráč, takže nějaká čekací doba je v pořádku. Pokud chci instant stavby, najdu si zcela jiný titul. Neobhajuji tento systém, jen jsem chtěl prvním postem říci, že autor přehání.
          • MickeyMutant
            Karel vůbec nepřehání, ta trojka je ještě milosrdná vzhledem k tomu, že se to vlastně nedá hrát.
            • MickeyMutant
              Tak ať to nazvou třeba Otravian nebo VileFarm, nikdo si toho nevšimne a všem bude jasné, co to je. Jakmile to pojmenují Dungeon Keeper, tak jsem pro veřejné mrskání a lámání v kole.
            • Ale ono to normální je, pro občasné hráče je to v pořádku, samozřejmě že se to nelíbí lidem co chtějí hrát RTS ale takový už je prostě žánr (opravdu nevím jak se to ofic. teda jmenuje),

Vždyť tenhle žánr pramení z webových her typu Travian (nebo spíš i nějaký fláky předtím)

A ano i mě je líto, že RTS strategiím se dávám minimální prostor
            • MickeyMutant
              Samozřejmě že platí. Neplatí to snad jen pro lidi, kterým připadá normální "od počátečních 5min až v dalších lvl několik hodin, základní jednotky se staví do 10-15 min., harvest z dolů do hodiny".
            • Pokud si člověk DK stáhne s očekáváním starého orig. DK, tak ano, hra se pak nedá hrát. V opačném případě to ale neplatí.
      • Zkus si napřed zahrát originální DK a pak pochopíš proč byla ta recenze napsaná jak byla napsaná.. (myslím to vážně)
        • lituji fanoušky, víc se k tomu řici nedá..
        • takže změnit jméno titulu za úplně jiné a vše je ok... fakt smartly
          • MickeyMutant
            Změnou titulu by se jen odbouralo zklamání fanoušků původních Dungeon Keeperů, rozbitá paytoplay hra by ale zůstala.
            • ucho
              tak ta hra je zdarma, takže jde jen o to, jestli se to zdarma vyplatí vůbec hrát a může to být zdarma zábavné... pokud do toho lidé budou cpát peníze, tak se logicky dočkáme v budoucnu dalších podobných her...
            • V tom s tebou plně souhlasím a podporuji, toto nesmí přerůst přes hlavu.
            • MickeyMutant
              Rozhodně by v prvé řadě neměli bagatelizovat podobný průser, který nám tu EA předhodila. Čím víc lidí to udělá a v EA jim to bude v ideálním případě kazit prodeje, tím dřív stáhnou vocas a zařadí zpátečku.
            • Já nevím, ale takovéhle zarputilství mi přijde přehnané :/ ...dobře, já taky toužím po Warcraftech 4, kdyby je zk*rvili, přežil bych to, mávl bych nadtím rukou a vymazal titul z paměti, život je plný zklamání a to že lidé se snaží drancovat na staré slávě, je dnes bohužel normální. Co by měli dělat fanoušci takového Call of Duty, když nad každým novým dílem nadávájí..
    • Ty jsi určitě ten typ člověka co mimo jiné zbožňuje Google+ že?
      • ne opravdu nejsem ten typ člověka, jak jsem již psal na začátku, s originálním DK nemám zkušenost, ale díky tomu odsuzovat tenhle payment systém je blbost, zvlášť když všude jinde funguje zcela normálně
        • maros.goc
          Príležitostny hrac, povodny DK vobec nehral... Jj to su tromfy ktorými chces obhajovať svoj ubohy nazor? Ehm.. Skutocne ti to vyslo :-D
        • MickeyMutant
          Za prvé, podívej se aspoň na nějaká videa původních Dungeon Keeperů. Snad ti dojde, že čekat na cokoliv pár minut, pár desítek minut nebo dokonce několik hodin je u těchhle her úplný nesmysl.

Za druhé, všude jinde mikrotransakce nefungují, fungují naopak výjimečně, pokud mluvíme o herní náplni. Pokud mluvíme o tržbách pro vydavatele, tak tam bohužel fungují častěji, než je zdrávo. To ale jen díky průměrným hráčům podobných her, kteří jsou za ně ve své hlouposti ochotní často zaplatit víc než za celou hru.
          • ucho
            u plants vs zombies 2 jsou podle mě mikrotransakce zvládnuté skvěle.
            • vonTossis
              Asphalt 8 taky. Člověk si vše může bez omezení vyjezdit, i bonusy. Výjimečně je i tenhle payment system použitý dobře. :)
            • MickeyMutant
              U Plants vs. Zombies jsou mikrotransakce naprosto v pohodě. Dohrál jsem s questy splněnými skoro na sto procent bez jediné platby a dokonce i bez použití těch pomocných gest za nahrané zlaté.
        • Jack1947
          "zvlášť když všude jinde funguje zcela normálně"

No a to je zjevne ten kyzeny problem.
          *4*
          • mě jako občasnému hráči nevadí ba naopak vyhovuje, vám asi tady nejvíc akorát vadí zneužití jména titulu ve prospěch tohoto, hra by se měla recenzovat jako samostatný celek, ne s odkazem na minulost
            • Jack1947
              To patri k vseobecnemu hateu... s tim si hlavu delat opravdu nemusis ano vadi moc. Nikdy bych totiz do F2P hry penize nedaval. Kdybych nemusel a vzdy by mela byt ta moznost nemuset. *4*
    • MickeyMutant
      Ty si děláš legraci, že jo?
    • A v originalnim dk se nečeká na nic a gemy kupovat nemužeš a ani nemusíš
  • Jack1947
    Videl jsem nekdy obrazky stareho Keepera vzdyt to ani s tim nema nic spolecneho ne? Nemyslim jen ubohym prebarvenym a do oci bijicim "graficky zpracovanim". Tohle je vice TWB nez cista strategie.
  • Ty voe tady už to kleslo tak, že se recenzujó mobilní hry ?
    • kopat do této hry je ted po celém světě trendy, tak se musí i gt přidat.
    • Tady už to tak kleslo, že do diskuzí píšou retardi? Pokud vím, je tohle web o hrách. Mobilní hra snad není hra? Kde je napsáno, že tady musí být jenom hry pro PC? Tak zkus příště přemýšlet, než něco napíšeš (pokud je tedy čím).
      • Eda.Frtan
        Díky, chtěl jsem napsat to samé.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit