Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Realita: pocet prodanych kopii

• Veskoslav

Neboj, psychiatr ti na to může předepsat kouzelné prášky:)

• Psychotic

Ano, chci ti to tvrdit, protože když se můžeš vžít do gnómského čaroděje z Faerûnu, můžeš se vžít stejně do somálské aktivistky. Už jen protože videohry obvykle od nikoho nevyžadují, aby plně chápal specifika životů určitých skupin lidí - koncept "záporák mi unesl přítelkyni" je pochopitelný pro somálskou aktivistku i českého incela.  

Anebo si můžeš jako platící zákazník místo té hry koupit anální kolíky a nepodporovat produkt propagující ideologii a bla bla bla, milá Anito Sakreesian. Já tě zas za to můžu nazvat virtue signalling loserem.

• Postavy ve hře spolu dost mluví a dynamika vztahu mezi dvěma ženami je prostě jiná než mezi dvěma muži nebo mužem a ženou. Obě tyhle kombinace už autoři předvedli v předchozích dílech na jedničku, tak nevidím důvod, proč by nemohli vyzkoušet i tu třetí variantu. Z tohoto pohledu to není úplně generická hra v coopu. Podle ohlasů a množství hrajících na Steamu to nejspíš nebyl špatný nápad. Třeba zařadí výběr postavy do dalšího projektu (pokud jim tohle vydělá dost peněz, aby si ty variace mohli dovolit). V principu by to nemuselo být zlé.

• Morraw

Když mám možnost si vybrat, tak taky hraju vždy za chlapa. Ženy mi nevadí, když je na nich vystavěný i příběh (Lara, Aloy..) ale často jsou tam ty ženské postavy tlačený na sílu (poslední filmy/serialy od marvelu). Vzhledem k tomu, že tady jde o generickou hru v coopu, je tam nějaký hlubší důvod, proč tam jsou dvě ženy? Právě bych čekal, že když si budou chtít zahrát partneři spolu, tak si budou moci vybrat i svoje pohlaví.

Jinak článek je strašný, ale to už jsem si zvyknul, že tu redakce větrá svoje jediné správné názory 😀 A jak psal někdo úplně na začátku, vždy to rozdmýchávají právě ti novináři, že o tom neustále píšou.

• TheGGG

Schopnost a neschopnost vcítit se je částečně věci volby a částečně je to prostě daně tím jaký ten či onen člověk je. 

Nebo mi chceš tvrdit že 30 lety bílý muž z USA se stejně snadno vcítit do příběhu 30 leteho může z USA jako do příběhu somálske aktivistky z 90. let? Asi ne co? 

A neboj jako platící zákazník sám nejlépe vím do čeho se vžiji a do čeho ne...

A pokud nechci podporovat produkt který propaguje nějakou mě odbornou ideologii nebo svetonazor, tak si ho přeci nekoupím, docela logické.

• tassik

Diskuse nejen na Games.CZ: Nemůžu se cítit do ženské postavy, fňuk, fňuk. a ženské protagonistky, u kterých se mi nepostaví, jsou WOKE.

Realita: Potřebuji obejmout a aby mi někdo řekl, že mě má rád.

• Psychotic

Poukazuju na absurditu vyjádření, že schopnost či neschopnost se vcítit je věc volby.

A kdyby to pravda byla, ničí to celý jeho argument.

Vlastně je i vtipné, že podle mě zcela neúmyslně prokecl pravdu - vůbec to není o schopnosti, on se prostě vcítit nechce, protože přece není woke.

• TheGGG

Jakým pravém se snažíš určovat do čeho se jiní lidé mohou nebo nemohou vcítit? 

Radši se vcitim do role nějakého scifi vojáka než do nějaké ženské postavy. Je to pochopitelné? 

• Dobrej pokus

• MishKonn

Mně třeba vůbec jako muži nevadí hrát za ženu, ale říkám rovnou, ze pro mě musí být alespoň mírně atraktivní. 

Hrát za feministické snahy o normalizaci “nekonvenční krásy” mě opravdu neláká. 

Nejlepší je, když si člověk může tu postavu vypiplat v nějakém editoru (který taky jako třeba BioWare netlačí mermomocí neatraktivní charaktery), jako např. v Baldur’s Gate 3 nebo Monster Hunteru. 

Pochlubím se výsledkem své “práce” v demu Mecha Break (má též parádní editor ❤️): https://cdn.discordapp.com/attachments/498119536818651142/1348040283987644547/image.png?ex=67cffe19&is=67ceac99&hm=89614da0c2535a930b7927744b38928e11362e641d2ec0fc87bca45bfb8dd382&

Za mě všechny Karen mohou dál plakat. Ja jim taky nerozmlouvám Hemswortha nebo Goslinga. ;)

• 0011

Lol, co teda říkáš na Infico od Petra Heteši?

• Psychotic

"může nebo nemůže vcítit do čeho chce"

Think about it, genius.

• Psychotic

Nevyjádřil jsi jen svou preferenci, tvrdil jsi, že ji sdílí "podstatná části" mužů.

A taky nesnáším lidi, co používaj slovo "inu".

• Uff díky za vysvětlení, takže se nemusím bát, že je to spiknutí? Možná ty progresivní věci nemůžou uspět, protože jak řekl mishkonn “Jedná se o případ, když člověk, nebo skupina lidí, kteří nemají talent, nápady nebo nic, co nabídnout”?

Věřil bych tomu. On možná ví aj co se děje ve vedení.

Btw uklidnil jsem se u filmu, kde byl spocený, svalnatý heterosexuální muž bez trička s velkým a dlouhým.. vyleštěným nožem. A zachránil krásnou paní, která měla za úkol být krásná. Banger!

• Šárko sama píšete, že tohle téma je únavné už dávno, jde hlavně o prokliky. Tento konkrétní případ bych vůbec nezaznamenal, nebýt vašeho článku. Nejde tu náhodou pořád o ty samé prokliky abyste dostala zaplaceno za tenhle naprosto zbytečný článek? V našich luzích se tomu říká pokryectví.

• Carnage666

Dobrej ragebait článek no 😀 tak nám ty banány rozdej Šárko.

• BohumilCisar

It Takes Two je skvělá hra a s přítelkyní ji hrajeme pravidelně, ale tohle nás teda vůbec nezaujalo. Woke, newoke, prostě to podle gameplay videí vypadá naprosto tuctově a dvě spisovatelky jakožto hlavní protagonistky, jsou to úplně poslední, s kým bych se jakkoliv dokázal ztotožnit. 

• TheGGG

Už jen tvrzení že "anti-woke všechny jen unavuje" je ukázkou manipulace a nekalych úmyslů. 

Kdo jsou ti "všichni" a proč ti všichni tedy nekupuji hry s progresivní tématiku a místo toho hry které jsou neutrální nebo cílí na male fantasy. 

Je to klasická snaha protlačit narativ že woke aka levicová propaganda vlastně neexistuje a nikomu nevadí, ale anti woke tedy pravicová propaganda je všudypřítomné zlo které vzniklo bez příčin a všem hrozně vadí (a že za anti woke stojí jen bezvýznamné množství bigotnich zpátečníků, které je ve stejnou chvíli naprosto bezvýznamné ale zároveň hrozně nebezpečné) 

• KrPa

ten clanek je proste spatna propaganda

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit