Dvě ženy ve hře? Únavný kolovrátek kulturních válek pokračuje se Split Fiction
-
Realita: pocet prodanych kopii
-
Neboj, psychiatr ti na to může předepsat kouzelné prášky:)
-
Ano, chci ti to tvrdit, protože když se můžeš vžít do gnómského čaroděje z Faerûnu, můžeš se vžít stejně do somálské aktivistky. Už jen protože videohry obvykle od nikoho nevyžadují, aby plně chápal specifika životů určitých skupin lidí - koncept "záporák mi unesl přítelkyni" je pochopitelný pro somálskou aktivistku i českého incela.
Anebo si můžeš jako platící zákazník místo té hry koupit anální kolíky a nepodporovat produkt propagující ideologii a bla bla bla, milá Anito Sakreesian. Já tě zas za to můžu nazvat virtue signalling loserem.
-
Postavy ve hře spolu dost mluví a dynamika vztahu mezi dvěma ženami je prostě jiná než mezi dvěma muži nebo mužem a ženou. Obě tyhle kombinace už autoři předvedli v předchozích dílech na jedničku, tak nevidím důvod, proč by nemohli vyzkoušet i tu třetí variantu. Z tohoto pohledu to není úplně generická hra v coopu. Podle ohlasů a množství hrajících na Steamu to nejspíš nebyl špatný nápad. Třeba zařadí výběr postavy do dalšího projektu (pokud jim tohle vydělá dost peněz, aby si ty variace mohli dovolit). V principu by to nemuselo být zlé.
-
Když mám možnost si vybrat, tak taky hraju vždy za chlapa. Ženy mi nevadí, když je na nich vystavěný i příběh (Lara, Aloy..) ale často jsou tam ty ženské postavy tlačený na sílu (poslední filmy/serialy od marvelu). Vzhledem k tomu, že tady jde o generickou hru v coopu, je tam nějaký hlubší důvod, proč tam jsou dvě ženy? Právě bych čekal, že když si budou chtít zahrát partneři spolu, tak si budou moci vybrat i svoje pohlaví.
Jinak článek je strašný, ale to už jsem si zvyknul, že tu redakce větrá svoje jediné správné názory 😀 A jak psal někdo úplně na začátku, vždy to rozdmýchávají právě ti novináři, že o tom neustále píšou.
-
Schopnost a neschopnost vcítit se je částečně věci volby a částečně je to prostě daně tím jaký ten či onen člověk je.
Nebo mi chceš tvrdit že 30 lety bílý muž z USA se stejně snadno vcítit do příběhu 30 leteho může z USA jako do příběhu somálske aktivistky z 90. let? Asi ne co?
A neboj jako platící zákazník sám nejlépe vím do čeho se vžiji a do čeho ne...
A pokud nechci podporovat produkt který propaguje nějakou mě odbornou ideologii nebo svetonazor, tak si ho přeci nekoupím, docela logické.
-
Diskuse nejen na Games.CZ: Nemůžu se cítit do ženské postavy, fňuk, fňuk. a ženské protagonistky, u kterých se mi nepostaví, jsou WOKE.
Realita: Potřebuji obejmout a aby mi někdo řekl, že mě má rád.
-
Poukazuju na absurditu vyjádření, že schopnost či neschopnost se vcítit je věc volby.
A kdyby to pravda byla, ničí to celý jeho argument.
Vlastně je i vtipné, že podle mě zcela neúmyslně prokecl pravdu - vůbec to není o schopnosti, on se prostě vcítit nechce, protože přece není woke.
-
Jakým pravém se snažíš určovat do čeho se jiní lidé mohou nebo nemohou vcítit?
Radši se vcitim do role nějakého scifi vojáka než do nějaké ženské postavy. Je to pochopitelné?
-
Dobrej pokus
-
Mně třeba vůbec jako muži nevadí hrát za ženu, ale říkám rovnou, ze pro mě musí být alespoň mírně atraktivní.
Hrát za feministické snahy o normalizaci “nekonvenční krásy” mě opravdu neláká.
Nejlepší je, když si člověk může tu postavu vypiplat v nějakém editoru (který taky jako třeba BioWare netlačí mermomocí neatraktivní charaktery), jako např. v Baldur’s Gate 3 nebo Monster Hunteru.
Pochlubím se výsledkem své “práce” v demu Mecha Break (má též parádní editor ❤️): https://cdn.discordapp.com/attachments/498119536818651142/1348040283987644547/image.png?ex=67cffe19&is=67ceac99&hm=89614da0c2535a930b7927744b38928e11362e641d2ec0fc87bca45bfb8dd382&
Za mě všechny Karen mohou dál plakat. Ja jim taky nerozmlouvám Hemswortha nebo Goslinga. ;)
-
Lol, co teda říkáš na Infico od Petra Heteši?
-
"může nebo nemůže vcítit do čeho chce"
Think about it, genius.
-
Nevyjádřil jsi jen svou preferenci, tvrdil jsi, že ji sdílí "podstatná části" mužů.
A taky nesnáším lidi, co používaj slovo "inu".
-
Uff díky za vysvětlení, takže se nemusím bát, že je to spiknutí? Možná ty progresivní věci nemůžou uspět, protože jak řekl mishkonn “Jedná se o případ, když člověk, nebo skupina lidí, kteří nemají talent, nápady nebo nic, co nabídnout”?
Věřil bych tomu. On možná ví aj co se děje ve vedení.
Btw uklidnil jsem se u filmu, kde byl spocený, svalnatý heterosexuální muž bez trička s velkým a dlouhým.. vyleštěným nožem. A zachránil krásnou paní, která měla za úkol být krásná. Banger!
-
Šárko sama píšete, že tohle téma je únavné už dávno, jde hlavně o prokliky. Tento konkrétní případ bych vůbec nezaznamenal, nebýt vašeho článku. Nejde tu náhodou pořád o ty samé prokliky abyste dostala zaplaceno za tenhle naprosto zbytečný článek? V našich luzích se tomu říká pokryectví.
-
Dobrej ragebait článek no 😀 tak nám ty banány rozdej Šárko.
-
It Takes Two je skvělá hra a s přítelkyní ji hrajeme pravidelně, ale tohle nás teda vůbec nezaujalo. Woke, newoke, prostě to podle gameplay videí vypadá naprosto tuctově a dvě spisovatelky jakožto hlavní protagonistky, jsou to úplně poslední, s kým bych se jakkoliv dokázal ztotožnit.
-
Už jen tvrzení že "anti-woke všechny jen unavuje" je ukázkou manipulace a nekalych úmyslů.
Kdo jsou ti "všichni" a proč ti všichni tedy nekupuji hry s progresivní tématiku a místo toho hry které jsou neutrální nebo cílí na male fantasy.
Je to klasická snaha protlačit narativ že woke aka levicová propaganda vlastně neexistuje a nikomu nevadí, ale anti woke tedy pravicová propaganda je všudypřítomné zlo které vzniklo bez příčin a všem hrozně vadí (a že za anti woke stojí jen bezvýznamné množství bigotnich zpátečníků, které je ve stejnou chvíli naprosto bezvýznamné ale zároveň hrozně nebezpečné)
-
ten clanek je proste spatna propaganda