Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Psychotic

"může nebo nemůže vcítit do čeho chce"

Think about it, genius.

• Psychotic

Nevyjádřil jsi jen svou preferenci, tvrdil jsi, že ji sdílí "podstatná části" mužů.

A taky nesnáším lidi, co používaj slovo "inu".

• Uff díky za vysvětlení, takže se nemusím bát, že je to spiknutí? Možná ty progresivní věci nemůžou uspět, protože jak řekl mishkonn “Jedná se o případ, když člověk, nebo skupina lidí, kteří nemají talent, nápady nebo nic, co nabídnout”?

Věřil bych tomu. On možná ví aj co se děje ve vedení.

Btw uklidnil jsem se u filmu, kde byl spocený, svalnatý heterosexuální muž bez trička s velkým a dlouhým.. vyleštěným nožem. A zachránil krásnou paní, která měla za úkol být krásná. Banger!

• Šárko sama píšete, že tohle téma je únavné už dávno, jde hlavně o prokliky. Tento konkrétní případ bych vůbec nezaznamenal, nebýt vašeho článku. Nejde tu náhodou pořád o ty samé prokliky abyste dostala zaplaceno za tenhle naprosto zbytečný článek? V našich luzích se tomu říká pokryectví.

• Carnage666

Dobrej ragebait článek no 😀 tak nám ty banány rozdej Šárko.

• BohumilCisar

It Takes Two je skvělá hra a s přítelkyní ji hrajeme pravidelně, ale tohle nás teda vůbec nezaujalo. Woke, newoke, prostě to podle gameplay videí vypadá naprosto tuctově a dvě spisovatelky jakožto hlavní protagonistky, jsou to úplně poslední, s kým bych se jakkoliv dokázal ztotožnit. 

• TheGGG

Už jen tvrzení že "anti-woke všechny jen unavuje" je ukázkou manipulace a nekalych úmyslů. 

Kdo jsou ti "všichni" a proč ti všichni tedy nekupuji hry s progresivní tématiku a místo toho hry které jsou neutrální nebo cílí na male fantasy. 

Je to klasická snaha protlačit narativ že woke aka levicová propaganda vlastně neexistuje a nikomu nevadí, ale anti woke tedy pravicová propaganda je všudypřítomné zlo které vzniklo bez příčin a všem hrozně vadí (a že za anti woke stojí jen bezvýznamné množství bigotnich zpátečníků, které je ve stejnou chvíli naprosto bezvýznamné ale zároveň hrozně nebezpečné) 

• KrPa

ten clanek je proste spatna propaganda

• Nejde o to mít "problém se ženou". Já si třeba velmi užil Horizon Zero Dawn, za mě moc pěkná hra, 8/10. Ale kdybych nehrál za Aloy, ale za postavu, která vypadá víc jako já, bylo by to 9/10.

Stejně tak kdybych v Zaklínači nehrál za Geralta, ale třeba za Triss, byla by to pořád skvělá hra, ale pro mě by tomu ženská protagonistka něco ubrala. Zaklínače 4 si určitě užiju, ale pochybuju, že v mém žebříčku vystřídá trojku na místě nejoblíbenější hry všech dob.

A o to tady jde. Zkrátka ta možnost líp se vcítit do protagonisty je pro mě bonus navíc. Líp to vysvětlit neumím, ale prostě to tak mám. 

• Veskoslav

Co to má být za článek?

Když se podívám na svou "herní" kariéru. ME sérii hraju za chlapa. Proč? Protože žena nemůže mít romanci s Tali. ME Andromeda hraji za ženu, protože mi více sedí. Uncharted vs Lara Croft série? Beru Lara Croft sérii. Ve většině MMO hraji za ženy, protože je mi to prostě příjemnější a více mi sedí ženský hlas při případných rozhovorech, byť také mám ve většině případů i mužskou postavu. Ve SW ToR mám nejlepší postavu Imperiální agentku například. A vůbec jsem se nad tím nepozastavoval.

Vůbec jsem se nepozastavoval ani nad členy, co se cítili "jinak" ve hrách. Bylo mi to jedno. To stejné když člověk potká ve Witcherovi 3 elfa, co se převléká do ženských šatů. Bylo to takové přirozené. Nebo v KCD 2, kdy potkáte bylinkáře, co ho vyhnali i nejspíš proto, že byl gay. Působilo to naprosto přirozeně.

A pak jsou tu sra*ky jako Discord a ještě lépe poslední DA...Ve většině her, pokud to jde, hraji prostě na masového vraha a to včetně KCD 2:) Ale tady nejenom, že sympatie postav s minoritní skupiny byly tak otřesné, že si člověk chtěl vypíchnout oči, ale celkový pocit z té hry je něco, co zaslouží hořet v pekle. A jediný důvod, proč to má "vysoké" hodnocení na Steamu je, že pořád je dostatek "fanatiků", co prostě hrají cokoliv, co je na netu...

když to vezmu kolem a kolem, skvěle napsaná postava může být "Woke" jak chce, ale pokud je skvěle napsaná, tak ji klidně poctím poctivou římskou orgií s lachtenem, psem, dvě stě otroky a nebudu rozlišovat. Ale to, jak se všichni snaží násilně prosazovat postavy s minoritním zastoupením a tím akorát všechny naštvou, protože je neumí napsat je zcela něco jiného.

P.S: V současné chvíli pod "woke" kulturu zařazuji i to, že milovaná postava profesora Snapa bude černoch....

• Ženy ve hrách mám rád. Třeba Tifa je důvod proč hraju ff7, i když japonský hry jinak nemusím. A taková Eve ve Stellar Blade nebo Juliette v Lollipop Chainsaw jsou taky úplně v pohodě 😁

• Právě, někteří se snaží, aby to normální bylo ve skutečnosti, a tak tady máme "normalizaci" v kultuře a všude kolem.

Někteří mají argumenty typu, že pokud je hlavní hrdina v původním příběhu běloch, tak se s ním neidentifikujete, pokud jste černoch.

Ale nikdy to nebude spravedlivé, nemůžete udělat, aby byl hlavní hrdina napůl barevnej, napůl muž/žena (i když, že..), napůl asiat, napůl menšího vzrůstu, atd. Proto jsou v tomhle ohledu super hry, kde si vytváříte vlastní postavu.

P.S. Cast seriálu Harry Potter, černoch v roli Snapea. Čemu to pomůže, prodejům, normalizaci nebo tomu, aby se někdo vcítil do vedlejší postavy? Nebo čemu? Alespoň to je fantasy, ne historický film.

• tak pro mě je třeba i ve filmu, knize nebo seriálu důležité, jaký je hlavní hrdina. Pohlaví je jen jeden z mnoha aspektů, který beru v potaz. Ano, patří do toho vzhled, názory, postoje a další věci, které postava řiká, nebo akce které provádí.

Jako zákazník samozřejmě chci své peníze a čas investovat do produktu, který uspokojí moje potřeby. V případě konzumace nějakého příběhu nejde o role play, ale o to, že s tím příběhem budu trávit nějaký čas a ten čas chci trávit s postavami, které jsou mi sympatické a něco mi říkají.

Samozřejmě záleží na spoustě věcí, žánru atd. ale obecně není nic špatného na tom mít preference. Tak jako v reálu třeba chcete randit se štíhlou holku a né obezní a fakt to není ukázka nějakého bigotního přístupu, tak třeba v příběhu zvlášť akčním je pro mě mnohem zajímavější a pro vžití do zážitku lepší, pokud hlavní postava je fit a v kondici než aby byla obézní.

A pak samozřejmě chtě nechtě jsou tu záležitosti biologie, svalnatý chlap v akční scéně působí uvěřitelněji než hubená ženská. Asi bych nechtěl aby Reachera hrála baba, i kdyby to byla nakorbená wrestlerka, a součástí toho je i nějaká ta mužská power fantasy, jako chlap chci v akčním seriálu filmu nebo hře radši vidět drsné chlapy, ostatně na tom byl celý ten žánr založený (když svalnatý Arnie naháněl predátora v džungli, byla to víc než cokoliv jiného power fantasy pro spoustu kluků co pak šli do gymu). 

No a pokud je hlavní hrdinka ženská, tak jako hetero chlap chci vidět pěknou babu. Pak samozřejmě záleží i na postojích co ta postava a autor skrze ni vyjadřuje. Prostě nebudu investovat čas do příběhu o postavě, která má silné ekologické cítění, pokud s jejím postojem nesouhlasím. Vše je o preferencích. Na tom není nic špatného.

• však si můžeš pustit jaký film chceš, to je na tom to krásné. Že film A budou kritizovat pravicoví youtubeři a film B budou kritizovat MSM media nehraje příliš velký vliv.

Nakonec se zákaznici rozhodnou jaký produkt jim přinese největší uspokojení a do toho investují peníze. No a pokud hyper progresivní poučný film selže, ale film plný "stereotypů" uspěje, tak je to prostě jen důkazem toho, co si většina lidí přeje a vice versa.

Každý tvůrce se musí rozhodnout na koho chce svůj produkt cílit a kdo je jeho preferovaná skupina zákazníků a podle toho nastavit rozumná očekávání.

• Inquisitor

Chápu obě strany, já plavu někde uprostřed.  Je to hra od hry. Někde mi víc sedí muž, někde žena a někdy je to úplně jedno:)

• Inquisitor

Samozřejmě je to o osobních preferencích. Nemám s tím nejmenší problém. Já to prostě moc neřeším, ale chápu, že to někomu může zničit zážitek.

• Absolutně nechápu, co to má společného s dospělostí, kromě tvého virtue signallingu.

Já samozřejmě můžu, umím hrát za různé archetypy, ale realisticky - nemám aktuálně tolik času, abych mohl hrát hry na 100 a více hodin několikrát - takže jsem obvykle omezený pouze na jeden playthrough a v tom jednom playthrough prostě dělám takové volby, jaké bych dělal já sám, protože je mi to nejpříjemnější a nejpřirozenější.

A mimochodem - "neohrožený bojovník zachraňující svět" rozhodně není můj primární archetyp.

• Odyssey je zrovna výborný příklad. Vývojáři od začátku zamýšleli Kassandru jako jedinou postavu, příběh byl okolo toho postavený. Přidání Alexia bylo manažerské rozhodnutí uskutečněné narychlo až ke konci vývoje. A stejně si 2/3 hráčů zvolily Alexia. To je přesně to, o čem mluvím. Já si ho taky vybral a nijak hlouběji jsem o tom ani nepřemýšlel. Prostě instinktivní rozhodnutí.

Tomb Raider šel vždycky mimo mě. Ne snad proto, že Lara je žena, ale žánrově tenhle typ adventur nevyhledávám, tak nemůžu sloužit.

Vidíš a já zas ve hrách maximálně role-playui. Sto lidí, sto chutí.

• TheGGG

Právě tím že jsou to hry a mohu být čím chci, chci být něčím co považuji za úžasnou ukázku síly a hrdinství, což je třeba ten drsný bojovník aragorn. Lituji tě, že toto nechápeš ty. 

Je mi prostě příjemnější hrát za muže než za ženu a je mi příjemnější hrát za atraktivní ženu, než za mužatku. 

Ostatně nedám svých těžce vydelanych 60 éček do hry kde mi hlavní postava nic neříká. No a pak už jen záleží na tom, jak se rozhodnou ostatní hráči a jaké budou finální tržby.  

• Proč tak agresivně? Vyjádřil jsem pouze jakousi osobní preferenci. Je mi prostě méně příjemné hrát za ženu, stejně jako nerad hraju za "zlé" postavy nebo třeba takové ty vtipálky za každou cenu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit