Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobrej pokus

• MishKonn

Mně třeba vůbec jako muži nevadí hrát za ženu, ale říkám rovnou, ze pro mě musí být alespoň mírně atraktivní. 

Hrát za feministické snahy o normalizaci “nekonvenční krásy” mě opravdu neláká. 

Nejlepší je, když si člověk může tu postavu vypiplat v nějakém editoru (který taky jako třeba BioWare netlačí mermomocí neatraktivní charaktery), jako např. v Baldur’s Gate 3 nebo Monster Hunteru. 

Pochlubím se výsledkem své “práce” v demu Mecha Break (má též parádní editor ❤️): https://cdn.discordapp.com/attachments/498119536818651142/1348040283987644547/image.png?ex=67cffe19&is=67ceac99&hm=89614da0c2535a930b7927744b38928e11362e641d2ec0fc87bca45bfb8dd382&

Za mě všechny Karen mohou dál plakat. Ja jim taky nerozmlouvám Hemswortha nebo Goslinga. ;)

• 0011

Lol, co teda říkáš na Infico od Petra Heteši?

• Psychotic

"může nebo nemůže vcítit do čeho chce"

Think about it, genius.

• Psychotic

Nevyjádřil jsi jen svou preferenci, tvrdil jsi, že ji sdílí "podstatná části" mužů.

A taky nesnáším lidi, co používaj slovo "inu".

• Uff díky za vysvětlení, takže se nemusím bát, že je to spiknutí? Možná ty progresivní věci nemůžou uspět, protože jak řekl mishkonn “Jedná se o případ, když člověk, nebo skupina lidí, kteří nemají talent, nápady nebo nic, co nabídnout”?

Věřil bych tomu. On možná ví aj co se děje ve vedení.

Btw uklidnil jsem se u filmu, kde byl spocený, svalnatý heterosexuální muž bez trička s velkým a dlouhým.. vyleštěným nožem. A zachránil krásnou paní, která měla za úkol být krásná. Banger!

• Šárko sama píšete, že tohle téma je únavné už dávno, jde hlavně o prokliky. Tento konkrétní případ bych vůbec nezaznamenal, nebýt vašeho článku. Nejde tu náhodou pořád o ty samé prokliky abyste dostala zaplaceno za tenhle naprosto zbytečný článek? V našich luzích se tomu říká pokryectví.

• Carnage666

Dobrej ragebait článek no 😀 tak nám ty banány rozdej Šárko.

• BohumilCisar

It Takes Two je skvělá hra a s přítelkyní ji hrajeme pravidelně, ale tohle nás teda vůbec nezaujalo. Woke, newoke, prostě to podle gameplay videí vypadá naprosto tuctově a dvě spisovatelky jakožto hlavní protagonistky, jsou to úplně poslední, s kým bych se jakkoliv dokázal ztotožnit. 

• TheGGG

Už jen tvrzení že "anti-woke všechny jen unavuje" je ukázkou manipulace a nekalych úmyslů. 

Kdo jsou ti "všichni" a proč ti všichni tedy nekupuji hry s progresivní tématiku a místo toho hry které jsou neutrální nebo cílí na male fantasy. 

Je to klasická snaha protlačit narativ že woke aka levicová propaganda vlastně neexistuje a nikomu nevadí, ale anti woke tedy pravicová propaganda je všudypřítomné zlo které vzniklo bez příčin a všem hrozně vadí (a že za anti woke stojí jen bezvýznamné množství bigotnich zpátečníků, které je ve stejnou chvíli naprosto bezvýznamné ale zároveň hrozně nebezpečné) 

• KrPa

ten clanek je proste spatna propaganda

• Nejde o to mít "problém se ženou". Já si třeba velmi užil Horizon Zero Dawn, za mě moc pěkná hra, 8/10. Ale kdybych nehrál za Aloy, ale za postavu, která vypadá víc jako já, bylo by to 9/10.

Stejně tak kdybych v Zaklínači nehrál za Geralta, ale třeba za Triss, byla by to pořád skvělá hra, ale pro mě by tomu ženská protagonistka něco ubrala. Zaklínače 4 si určitě užiju, ale pochybuju, že v mém žebříčku vystřídá trojku na místě nejoblíbenější hry všech dob.

A o to tady jde. Zkrátka ta možnost líp se vcítit do protagonisty je pro mě bonus navíc. Líp to vysvětlit neumím, ale prostě to tak mám. 

• Veskoslav

Co to má být za článek?

Když se podívám na svou "herní" kariéru. ME sérii hraju za chlapa. Proč? Protože žena nemůže mít romanci s Tali. ME Andromeda hraji za ženu, protože mi více sedí. Uncharted vs Lara Croft série? Beru Lara Croft sérii. Ve většině MMO hraji za ženy, protože je mi to prostě příjemnější a více mi sedí ženský hlas při případných rozhovorech, byť také mám ve většině případů i mužskou postavu. Ve SW ToR mám nejlepší postavu Imperiální agentku například. A vůbec jsem se nad tím nepozastavoval.

Vůbec jsem se nepozastavoval ani nad členy, co se cítili "jinak" ve hrách. Bylo mi to jedno. To stejné když člověk potká ve Witcherovi 3 elfa, co se převléká do ženských šatů. Bylo to takové přirozené. Nebo v KCD 2, kdy potkáte bylinkáře, co ho vyhnali i nejspíš proto, že byl gay. Působilo to naprosto přirozeně.

A pak jsou tu sra*ky jako Discord a ještě lépe poslední DA...Ve většině her, pokud to jde, hraji prostě na masového vraha a to včetně KCD 2:) Ale tady nejenom, že sympatie postav s minoritní skupiny byly tak otřesné, že si člověk chtěl vypíchnout oči, ale celkový pocit z té hry je něco, co zaslouží hořet v pekle. A jediný důvod, proč to má "vysoké" hodnocení na Steamu je, že pořád je dostatek "fanatiků", co prostě hrají cokoliv, co je na netu...

když to vezmu kolem a kolem, skvěle napsaná postava může být "Woke" jak chce, ale pokud je skvěle napsaná, tak ji klidně poctím poctivou římskou orgií s lachtenem, psem, dvě stě otroky a nebudu rozlišovat. Ale to, jak se všichni snaží násilně prosazovat postavy s minoritním zastoupením a tím akorát všechny naštvou, protože je neumí napsat je zcela něco jiného.

P.S: V současné chvíli pod "woke" kulturu zařazuji i to, že milovaná postava profesora Snapa bude černoch....

• Ženy ve hrách mám rád. Třeba Tifa je důvod proč hraju ff7, i když japonský hry jinak nemusím. A taková Eve ve Stellar Blade nebo Juliette v Lollipop Chainsaw jsou taky úplně v pohodě 😁

• Právě, někteří se snaží, aby to normální bylo ve skutečnosti, a tak tady máme "normalizaci" v kultuře a všude kolem.

Někteří mají argumenty typu, že pokud je hlavní hrdina v původním příběhu běloch, tak se s ním neidentifikujete, pokud jste černoch.

Ale nikdy to nebude spravedlivé, nemůžete udělat, aby byl hlavní hrdina napůl barevnej, napůl muž/žena (i když, že..), napůl asiat, napůl menšího vzrůstu, atd. Proto jsou v tomhle ohledu super hry, kde si vytváříte vlastní postavu.

P.S. Cast seriálu Harry Potter, černoch v roli Snapea. Čemu to pomůže, prodejům, normalizaci nebo tomu, aby se někdo vcítil do vedlejší postavy? Nebo čemu? Alespoň to je fantasy, ne historický film.

• tak pro mě je třeba i ve filmu, knize nebo seriálu důležité, jaký je hlavní hrdina. Pohlaví je jen jeden z mnoha aspektů, který beru v potaz. Ano, patří do toho vzhled, názory, postoje a další věci, které postava řiká, nebo akce které provádí.

Jako zákazník samozřejmě chci své peníze a čas investovat do produktu, který uspokojí moje potřeby. V případě konzumace nějakého příběhu nejde o role play, ale o to, že s tím příběhem budu trávit nějaký čas a ten čas chci trávit s postavami, které jsou mi sympatické a něco mi říkají.

Samozřejmě záleží na spoustě věcí, žánru atd. ale obecně není nic špatného na tom mít preference. Tak jako v reálu třeba chcete randit se štíhlou holku a né obezní a fakt to není ukázka nějakého bigotního přístupu, tak třeba v příběhu zvlášť akčním je pro mě mnohem zajímavější a pro vžití do zážitku lepší, pokud hlavní postava je fit a v kondici než aby byla obézní.

A pak samozřejmě chtě nechtě jsou tu záležitosti biologie, svalnatý chlap v akční scéně působí uvěřitelněji než hubená ženská. Asi bych nechtěl aby Reachera hrála baba, i kdyby to byla nakorbená wrestlerka, a součástí toho je i nějaká ta mužská power fantasy, jako chlap chci v akčním seriálu filmu nebo hře radši vidět drsné chlapy, ostatně na tom byl celý ten žánr založený (když svalnatý Arnie naháněl predátora v džungli, byla to víc než cokoliv jiného power fantasy pro spoustu kluků co pak šli do gymu). 

No a pokud je hlavní hrdinka ženská, tak jako hetero chlap chci vidět pěknou babu. Pak samozřejmě záleží i na postojích co ta postava a autor skrze ni vyjadřuje. Prostě nebudu investovat čas do příběhu o postavě, která má silné ekologické cítění, pokud s jejím postojem nesouhlasím. Vše je o preferencích. Na tom není nic špatného.

• však si můžeš pustit jaký film chceš, to je na tom to krásné. Že film A budou kritizovat pravicoví youtubeři a film B budou kritizovat MSM media nehraje příliš velký vliv.

Nakonec se zákaznici rozhodnou jaký produkt jim přinese největší uspokojení a do toho investují peníze. No a pokud hyper progresivní poučný film selže, ale film plný "stereotypů" uspěje, tak je to prostě jen důkazem toho, co si většina lidí přeje a vice versa.

Každý tvůrce se musí rozhodnout na koho chce svůj produkt cílit a kdo je jeho preferovaná skupina zákazníků a podle toho nastavit rozumná očekávání.

• Inquisitor

Chápu obě strany, já plavu někde uprostřed.  Je to hra od hry. Někde mi víc sedí muž, někde žena a někdy je to úplně jedno:)

• Inquisitor

Samozřejmě je to o osobních preferencích. Nemám s tím nejmenší problém. Já to prostě moc neřeším, ale chápu, že to někomu může zničit zážitek.

• Absolutně nechápu, co to má společného s dospělostí, kromě tvého virtue signallingu.

Já samozřejmě můžu, umím hrát za různé archetypy, ale realisticky - nemám aktuálně tolik času, abych mohl hrát hry na 100 a více hodin několikrát - takže jsem obvykle omezený pouze na jeden playthrough a v tom jednom playthrough prostě dělám takové volby, jaké bych dělal já sám, protože je mi to nejpříjemnější a nejpřirozenější.

A mimochodem - "neohrožený bojovník zachraňující svět" rozhodně není můj primární archetyp.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit