Přejít na výpis diskuzí
E3 2012 rozhovor: Dean Hall o Arma 2 modu DayZ
19.7.2012 | Redakce Games.cz
189 příspěvků
-
+1 za reklamu na Grimrock nize!
-
Tenhle chlápek působí fakt skvěle a jeho názory i jeho produkt fakt žeru. Už v tom stavu v jakým je dayz teď se jedná o něco, co přináší spoustu věcí co jsem si vždycky ve hrách jen přál a marně hledal. Jsem zvědavej kde jeho vize narazí na realizaci, ale zatím se s tím potýká dobře. Všechno ostatní mi přijde takový ploše arkádový.
-
To jak si tam běhaj v těch maskačích mne štve... Jednou jsem si to nasadil(kamufláž) a přišel o celou výbavu (CZ 550 lovecká puška) fňuk... Hold alpha verze *4* .
Tenhle týpek je hustej a má doopravdy zajímavé postřehy - třeba s tou ekonomickou krizí a to že jí chápe méně lidí než zombie apokalypsu.
Nevíte on je nějaký externí vývojář nebo žije v Čechách? -
-
Kiwi nebo klokan, to se pozná podle přízvuku. Je to fakt extrapříjemnej borec.
-
-
Třeba ho dostanete někdy do podcastu *4*
-
-
Oujé! :)
-
-
F*ck yeah. Pridejte eng titulky a budete za par dnu celebrity. Kazdej rozhovor s Rocketem je skoro hned na prednich stranach hernich magazinu.
-
Ujo? *2*
-
-
Dežo Hall?
-
-
-
-
-
Pokud vím tak někdy v lednu začal pracovat pro Bohemku na třetí Armě a nedávno se přestěhoval do ČR.
-
-
Už si z každé výplaty dávám část penízků bokem na ArmA II komplet, protože tenhle mód mě fakt láká. Jen mám obavu, jak dlouho u toho vydržím, protože sem spíš vlk samotář a obávám se, že ve hře sám dlouho nepřežiju.
-
-
Takhle hraju já. Naběhnu do Elektra, naberu loot a vydám se do Soboru. Když to dobře jde, přežiju Sobor a pokračuju na NW letiště. Když to dobře jde tak to letiště i vylootuješ. No a dál jsem se zatím nedostal *1* A vždy mě tam někdo sejmul, ať už zombie nebo hráč.
Určitě se jako lone-wolf hrát dá, ale časem to asi omrzí. -
-
Jižní kasarna jsou pristupny i pro lone-wolfa. Vchod je jen par metru od lesa, pri trosce opatrnosti neni problem lootovat (paskvil, ale mame vhodnej ceskej ekvivalent?) Druha strana NW letiste to je jiny kafe:-)
-
-
A třešničkou na dortu je vrtulník uprostřed toho prostranství *1*. To už jsem taky 2x zažil (a jednou při tom zařval)
-
-
ked chodis na NWAF sam tak si samovrah :-D. vzdy tam su minimalne 3ja ludia a jeden sniper. v hangaroch si v pasci a ked vojdes do veze tak tam ta uvidi kazdy z kazdej strany na 500 metrov. je to velmi nebezpecne miesto...ale epic loot :D
-
-
To se musí chytře *15* na letiště jen po ránu, nebo hodně pozdě večer, kdy je na serverech málo lidí *1* Za ten loot to stojí.
-
-
Hehe já si říkám odkud ten nick znám. Občas tě tam i potkám :-)
-
-
-
-
Chce se to vyhýbat větším městům - snažit se hledat posedy. Najít si polní čutory, nůž, sirky, a sekyru. A pak i samotář přežije a když se pořádně vybaví - může s klidem vyrazit směr nákup ve městě :-)
-
Arma X stoji nejak 650Kc, to snad nebudes setrit rok :-).
Samotar to ma do zacatku tezsi,ale kdyz se do toho dostanes, tak se to taky da.
Jen se priprav na to,ze budes umirat a dost. Taky te urcite nasere,kdyz te sejme sniper treba na 800m a nebudes vedet odkud ani jak se jmenoval. -
-
Ještě že jsme to poslední dobou my, co ty chudáky střílíme, co? *15*
-
-
-
Podle mě něco takového chybí v dnešních MMO. Prostě když vás někdo zabije tak můžete přijít o výbavu. Naposledy si něco takového pamatuji v Ultimě Online.
-
-
nebylo to ještě v L2?
-
-
Kvlli tomuto módu jsem si Armu II pořídil na Steamu:)
-
-
ty a stovky tisíc dalších .-). A zbytek žebrá o slevu 75% :)
-
-
Já taky čekal na slevu 75% poslední půl rok, ale nedočkal jsem se. Až minulý týden byla alespon nějakých 10% (což vyšlo na 500kč), takže jsem do toho šel a jsem unešenej. Zombíci mě nelákají, ale mod A.C.E 2, Project reality, Cold war rearmed a další addony atd.... prostě bomba.
Hlavně ten potenciál v MP, a to nejen živý hráči vs ž.h. ale dělat si vlastní mise a pak hrát s kamarády coop. Pár klanů tu je. Jiná dimenze hraní....prostě takhle si předtavuju budoucnost herního průmyslu a ne CoD a BF3,4... -
-
Jak je na tom Cold War Rearmed? Zatím je jen nějaký demo, ne? Jsou ty mise funkční a věrně překopaný z OFP?
-
-
cold war rearmed 1 (pro armu 1) vyslo snad nekdy po vydani army 2 a vypada to ze stejny osud potka CWR2... nesleduju to detailne, zkus prolizt bis wiki a treba se dozvis neco novyho
-
-
Kdyz uz to mas,tak DayZ vyzkousej taky. Jinak ano, samotna Arma2 ma taky zajimavy MP a je skoda ho prehlednout.
-
-
Proč proboha žebrá? Co to je zase za pojem? Já jsem ay Armu II koupil ve slevě 75% a nepřipadám si, že bych o něco žebral....
-
-
Kde si ji koupil z takovou slevou?
-
-
Momentálně to je na steamu za 400 s drobnejma. CombOps. Jedno kino ve 2 bez popcornu.
-
Přímo Steam, je letní výprodej a je tam kolotoč slev. Každý den něco jiného+lasování o jednotlivých hrách:)
-
-
Byly zatím slevy 10,20,30, 50 a 75%. Ta 75% byla speciální na 8 hodin, v tom bočním sloupci, jak máš vždy 3 náhodně vybrané hry přímo od Steamu a ten tay losuje jaká sleva tam bude. Ale nevím, na jakém základu.
-
sleduju cenu army 2 uz nekolik dni ale -75% slevu sem tam jeste nevidel *6*
-
-
-
Ty mozna ne, ale kazdou chvili nekdo na foru steamu sockoval o slevu. No dostali 20 procent :D
-
možná konzolistovi přijde hra za pár šušnů jako žebrání, když ty jejich běžně stojí 1299,-- :D
-
-
četl sis ty thready na steampowered? To je k smrti únavný :).. Jinak samozřejmě proti slevám nemám nic ale děcka co pořád bulej ať jim zlevněj Armu to je fakt f prdeli..
Jo a ten nick je satira:)
-
-
-
-
-
"S vědomým toho" - kluci do prdele, jste herní žurnalisté, ne?
-
Ať s tím jde na kickstarter, udělá to na jiném enginu než je arma, nebudou tam ty otřesné pohyby a ovládání a má moje peníze
-
-
To, že je ArmA2 víceméně vojenskej simulátor, dělá z dayZ tak kvalitní hru/mod. Pokud budeš chtít něco ve stylu CoD nebo BF3 akorát na velký mapě a se zombákama, tak si počkej na War Z. Já jsem rád, že je DayZ v armě, která je složitější na ovládání. Alespoň to odradí hordy teenage nerdů zvyklejch na primitivní casual combat z CoDček.
-
Co? Ovládání a animece závisí na enginu? *facepalm*
-
-
Ovladani - vstup z klavesnice/mysi, urcovani momentu pohybu v arme a prechod mezi animace skutecne resi engine.
-
-
Ano animace a ovladání řeší engine tak jsem to nemyslel. Ale ovládání můžeš upravovat (modovat) stejně tak animace (ano u animací jsou určité restrikce). Stěžovat si na engine že je ve hře špatné ovládání a potom vykřikovat jak je engine v Armě špatný mi nepříjde adekvátní.
-
-
-
prave realizmus army dodava tomu modu velku cast atmosfery.
-
-
ano, ale to ovládání mě ubíjí a optimalizace taky nic moc
-
-
Mas vubec predstavu, jak dlouho by trvalo na DayZ prizpusobit jiny engine a jak dlouho trva vytvorit podobnou mapu? Kolik jinych enginu podle tebe vubec podporuje podobnou svobodu jak v pohybu, tak modovani?
Ale jinak mas pravdu, ze dynamika toho pohybu je trochu nezvykla. -
ovladani? ovladanie/UI je v pohode - flashpoint kolecko style. kyvanie hlavy sa da vypnut(head shake).
ak myslis ovladanie = pohyby su oneskorene atd tak to je ta cast realizmu kde to nieje ako cod kde zo sprintu zastavis za 0,01 sek a hned zamieris a trafis presne.
neviem co myslis optimalizaciou. na i5+570 to bezi 60+fps na very high. hra je hlavne narocnejsie na cpu takze minimalne dvojjadro na 3gz+. graficky to nieje az take narocne. -
Znovu optimalizovaná není hra ne engine...
-
-
-
-
Část reportáže o pokusu s vyvoláním emocí, jakoby tam člověk opravdu byl, ve mně vyvolala úsměv, protože jsem si vzpomněl na všechny ty stresové, adrenalinové momenty, kdy člověk neví, jestli přežije další minutu nebo za dalším rohem dostane kulku mezi oči *1*
Armu i Operaci Flashpoint jsem v životě nehrál, ale tenhle mód mě neskutečně uchvátil! Jen tak dál, 20 tisíc lidí Online denně už musí o něčem vypovídat. *4* -
-
20 tisíc lidí Online denně vypovídá o popularitě ne kvalitě. Podívej se kolik lidí hraje CoD. Tím nechci říct že Dayz je špatné, ale nehodnotil bych hru podle počtu hráčů...
-
-
Ma holomek pravdu, vy minuskujici chatro!
DayZ je nejlepsi vec od vlozek s kridelky, ale pocet hracu o kvalite fakt nesvedci, ne?
Byl vubec nekdo z bohemky v podcastu? Uspech DayZ by byl dobrej hacek, coz? -
-
Pouze jsem vytrhl v nadšení větu z kontextu a nedopsal okolnosti, proč to tak vidím, opravit to už nemohu. Sportovně jsem mu sám dal kladný hlas, protože můj výrok zní takhle opravdu nesprávně.
-
-
Porovnáváš hru, která má několikaletou tradici ve "vývoji", neskutečné rozpočty, milionovou mediální masáž s hrou, která je venku sotva 3 měsíce, udělal ji 1 člověk jako mód s minimálním zájmem médií a nulovým rozpočtem? No dobře...
-
-
Hele já nemyslel že je Dayz špatné. Naopak je to celku kvalitní mod, i když mi příjde že někteří lidé to tochu přehánějí s výkřiky typu "Dayz=revoluce ve hrách". A ruku na srdce mediální masáž Dayz mělo taky. Všechny zahraniční weby o dayz pasali a na youtube dělali videa o dayz i lidé typu seaneners kteří hlavně dělají videa o Cod nebo Minecraftu. Znovu nechci tím říct že je Dayz špatné ok.
-
-
Co se týče mediální masáže, tak sleduju o hrách pouze tento web, takže nevím jak ostatní, ale tu se za celou dobu objevily snad jen 2 články a z toho byl jeden o tom, že DayZ byl napaden Hackrem (pokud nepočítám ještě dnešní). To, že se to šíří přes YouTube a tak, to bych spíš nazval šířením skrz komunitu než mediální masáži.
-
-
Ano na Games.cz toho moc o dayz nevyšlo, ale na takovém pcgameru vycházeli tak dva články týdně o Dayz. Ano uznávám že videa na youtube jsem měl brát jako komunitu až na pár vyjímek jako machinima respawn kde je zaměstnán právě seaneners a pár dalších lidí jejichž počet odběratelů je často více jak milion. Machinima respawn dělali třeba rozhovor s Rocketem. Btw ti mají počet odběratelů skoro 2miliony to jen pro informaci kolik lidí je sleduje.
-
-
-
Urcite jsi pochopil jeho komentar?
-
-
neskutečně*
-
Samozřejmě, počet hráčů =/= kvalitě hry tak samo, jako počet zákazníků v KFC =/= Kvalitě jídla.
Šlo mi o to, že na to, že se jedná o Fan based Hardcore Survival mód v Alpha verzi aka Bugfest, tak má neskutěčně mnoho hráčů. Nic víc nic míň.
Nechápu, proč se toho tak chytáte. *12*
-
-
-
-
-
Trol se blíží,už začíná mínuskovat *1*
-
-
ve videu padla zminka o Skyrimu takze je ho vyskyt zde je jisty na 100% *15*
-