Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jindra.veliky
    kdybych nebyl nucen mit steam kvuli l4d a epizodám half-lifu tak ho vubec nemam *5*
  • :D vtip dne
  • exoslav
    S tím ME mám to samé. Kupovat to nechci jen kvůli Originu...
  • sugyn
    Kdybych nebyl nucen mit origin kvuli Battlefield 3 tak ho nikdy nemam.
  • Myslím, že to není nenažranost, protože generovat co největší zisk je cílem všech standardních společností a to platí i pro Valve. Jen jsou lepší a horší firmy ve kterých jsou rozdílně schopní lidé a manažeři a z tohoto důvodu vypadají jejich produkty a jednání tak, jak vypadají.
    Valve je velice šikovná společnost, generující obrovské zisky hlavně právě pomocí skvěle udělaného a nabitého Steamu a málokomu to vadí, protože nikde nedávají své příjmy na odiv a ani nemusí zveřejňovat finanční reporty. Je to prostě sympatická firma i když má obrovskou hodnotu a vydělává obrovské peníze.
  • Neřekl bych, že Steam se slevama škodí PC trhu. Pokud nabídne titul se slevou, zisk se dohání tím, že se prodá daleko víc kopií než za standardní cenu. Další výhoda (pro hry, kde je multiplayer) je v tom, že do hry přibudou noví lidé, rozšíří se hráčská základna a hra ožije.
    Neméně důležité je to, že každý vlastník hry je potencionální zákazník pro další díl hry či jinou značku stejné společnosti.
    Navíc tyto akce můžou klidně sloužit i k částečné legalizaci nějakého hráče, který titul dříve stáhnul, dohrál a v současné době zjistí, že se hry dají kupovat za rozumnou cenu v akcích na steamu, uvidí tam tu svou hru ve slevě za 5e a koupí si jí. A pro tu firmu je pořád lepší menší zisk než žádný a jelikož se bavíme o digitální distribuci, kdy jsou náklady na výrobu kopie nulové není absolutně co řešit. Můj pohled jako vydavatele by byl, že v akcích prodám kopie, které bych za plnou cenu neprodal, což je zisk navíc.
  • Tak jistě že chtějí, nemyslím si že budou(to ale nemění nic že bez Steamu/Originu/jakékoliv služby tohoto typu, se hraje líp). Jinak mi EA psolední dobou jako pro zákazníka připadá míň a míň lákavá, pokazili Dragon Age 2(tedy dal se ale úroveň slabá), jak mi Dead Space připadal lákavý, třetí díl už nepřipadá, Origin beru jen jako další demotivaci k tomu od nich nic nebrat. Jak mám rád Mass Effect, tak třetí díl ani kupovat nechci kvůli Originu. Ale zase na druhou stranu, co nemám, to mi nechybí.
  • JohnyTheZik
    jj vim, jak rikam, mne to uz taky vpodstate nevadi.. je pravda, ze je tam vsechno pekne na jednom miste a da se to i dobre poslat napr. kamosovi atp.

Ja uz DS2 sberatelskou mel, kazdopadne jak rikas.. obcas jsou tam taky super slevy (ja koupil RA3, Crysis 2 a BFBC2), netreba zbytecne nadavat :)
  • Volovina uz je to, ze spousta her bez steamu nebo bez originu nespustis, to je ta kravina. Kdyby byl steam a origin neco na zpusobu socialni site s moznosti nakupu a integoravny eshop s lepsima nabidkama, pak by meli smysl.
    Ty kecy v clanku o tom, ze si origin staho 12 milionu lidi je zcestne. Co meli delat pokud si chteli zahrat napr. battlefield, nebo mass effect 3. Proste musel jinak by jim to nefungovalo a presne tak je to i na steamu.
  • Skvělá teorie :) Mít vlastní restauraci je také jednoduché, stačí prodávat knedlo, zelo, vepřo za 35 Kč a dělat víkendové akce vše zadarmo a lidi už tam taky přijdou sami.
  • Porazit steam je jednoduche, staci mit rozsahlejsi nabidku her a rozsahlejsi slevy, treba 90 %. A take vyrazneji a driv zlevnovat novinky. Lidi tam pak radi prijdou sami.
  • Ataker
    Steam taky kolik roků už funguje... by mě zajímalo, jak jim to šlapalo, když začínali určitě 100% podle tebe, že? No jo omotali si tě kolem prstu :)
  • Ataker
    "Při zapínání div mi nezamrzne počítač" Cože? :D
  • Spades
    Co je to za volovinu? Jak můžou lidi přejít na Origin, když oba mají úplně jiné hry?
    Kdyby někdo vydal hru na obou zároveň, šel by sám proti sobě, protože by pak hráči nemohli hrát mezi sebou, a to by rozdělovalo komunitu...
  • battlelog mi taky první přišel nahlavu, ale je tam tolik funkcí a tak přehledně, že by se to do herního menu vměstnat nedalo a teď si ho nemůžu vynachválit. Jinak originu fandím, sice steam vede, ale občas se tam dá něco dobře koupit, teď tam byl DS2 za 5eur třeba.
  • JohnyTheZik
    viz prispevek pod kolegou.. regiony jiny jsem zkousel, vetsinou je ale default nejlepsi.. kazdopadne zamorsky me vyzkouset nenapadlo.. dik za tip, prubnu, az to pujde mizerne :)
  • JohnyTheZik
    To fakt neni problem u me. Ze share-rapidu mi to jede max, ze steamu i z originu mi to jede max (cca 6MBps), ale steam hrozne casto kolisa.. Obcas prestane stahovat uplne a ten jejich odhad minut je vetsinou k smichu. A zkousel jsem menit i dl regiony, ackoliv se priznam, ze zamorsky jsem nezkousel.

A netvrdim, ze to tak je porad, ale dost casto je a to je u digit. distribuce celkem velkej problem.
  • To je ale fakt probém u tebe mě to stahuje pokaždý minimálně 900kb ,a žádnej extra rychlej internet nemám ;)
  • Pokud nekdo chce udelat lepsi verzi nez je steam, proc ten origin rovnou nezrusi? To by byla ta nejlepsi verze. Ideal kdyby to bylo i u steamu :)
  • Když myslí, ale zlatý GoG. Je něco jako EVE Online vs WoW vs SW:TOR. Konkrétně na to jde jinak a nekopíruje "standart".Má to být alternativa ke Steamu, né jeho kopie *6*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit