Přejít na výpis diskuzí
EA: Chceme z Originu udělat lepší verzi Steamu
22.6.2012 | Adam Homola
186 příspěvků
-
Na Steam jsem si už zvykl a rozhodně nehodlám měnit. Každou chvíli nějaká sleva až 75%, přátelé, komunita, automatické aktualizace, echievementy, podpora indie titulů, Steam Workship a další výhody. Samozřejmě krabice je krabice, ale ruku na srdce komu se na ty krabičky jenom nepráší a od nákupu na ně nešáhnul. Navíc velké akce tymu Summer camp či vánoční slevy vám dávají možnost získat nějakou tu hru zdarma. A co nabízí Origin? Při zapínání div mi nezamrzne počítač, předražené hry, nezajímavý vzhled, a to vše jenom kvůli pár hrám. Nedávám jim za současné situace žádnou šanci.
-
EA jsou šílený trollové :D
-
Ono to je jak kdy. Možná by i nebylo od věci zkoušet nastavit jiný region na stahování, třeba zámořský. Protože zrovna včera jsem stahoval v noci (po půlnoci) 3.5 Gb hru (KOTOR) a trvalo to asi 10-15 minut. Až jsem byl sám překvapený.
-
Pousteni her z browseru je kvuli battlelogu - tzn. pouze u BF3 .. kamos si tu sluzbu treba nemuze vynachvalit, za sebe rikam, ze nic uzasnyho to neni.
Jinak to si nevyberes ani u Steamu.. v tomhle je oboji pekna svinarna -
NO to jedobra otazka.
To je pravda zadnej Valve produkt nemuzes aktivovat jinde. na druhou stranu Tam je to proste spjaty s tim ze to je delivery prostredek primo od autoru samotnyho produktu, s cilem zpohodlnit ziskavani a managovani toho jejich produktu. Dokonce je to spjaty s tim jak je managovanej source kod na uzivatelove pocitaci. Nektery veci se sdilej skrze tytuly.
Zatim co EA neni game dev studio ale banda manageru, ktery stojej na vrsku pyramidy poskladany z hernich studii. Ktery casto tlacej smerem do kvantity nez do kvality. A jejich Origin pokus o podobnou exklusivitu, je ciste marketinkovej tah, nic vic. Apokud tvrdej cosi o zlepsovani sluzeb tak to je v tomhle pripade prazdnej obrat. tohle me drazdi.
Valve, na svoje produkty netlaci, jak sme si vsimly s jejich "Valve time", ale ani netlaci na ostatni game developery a nevytvari umelou exklusivitu.
EA uz tady minimalne 4 studiim rika na cem to prodavat muzou a na cem ne.(Crytek, Bioware, Dice, Visceral Games...) Navic si EA nevidi do huby protoze na jedny strane plive na Steam ze jejich slevy poskuzujou herni studia a pak si otevres origin a pulka her je tam ve sleve.
Mluvim o tom jak to na me osobne pusobi - jakej z toho mam pocit JA.
Herni prumysl se zkratka meni, vyzdvihuje se do vyse podnikatelskej zamer (zvysovani zisku ) a pridava se k nemu dodatek "za kazdou cenu". (odflaknutej produkt)
Valve na me zatim pusobi tak ze se snazej drzet si svuj do datek "hry ale tvorime pro zabavu" -
Co se tyce rychlosti, tak mam PC, rekl bych, v poradku (dokazuje to i novej ntb) a ackoliv je tu Steam dlouho, nic rychlyho to teda vazne neni. Uz jen to stahovani - stahuju s 60/6 netem 100MB dota2 patch 10 minut jen proto, ze to 5 MB pred koncem prestane stahovat (ofc ne vzdy, ale dost casto je to zabugovany)? Clovek by cekal, ze ten download uz budou mit dotazenej k dokonalosti, kdyz je to sluzba pro digit. distribuci.. A on slavnej in-game teda funguje mnohem lip na Originu (napr. pri loadingu).
Tak jako tak jsem nucenej pouzivat oboji, ackoliv bych radsi nepouzival nic, v zasade me to jen zdrzuje (ackoliv je pravda, ze pri instalovani her na ntb to znacne urychlilo celej proces). Konkurence je vzdycky dobra a kdo rika, ze EA to dela pro prachy, ale Valve to dela pro spokojenost zakazniku.. to ponecham bez komentare. -
Mně těch 16 stačí. Vše ostatní, co jsem chtěl, už tam mám.
-
Tak to se ti omlouvám .
-
Jako proč ne? Jen ať se snaží. Osobně to uvítám. Čím víc konkurence, tím lepší pro zákazníka. Osobně od nich zatím nic nemám, ale pokud přijdou s něčím dobrým, tak proč ne? A nevím, proč by měl někdo být vysmíván jen proto, že se snaží dohnat konkurenci.
-
Origin je ještě větší srágora než steam, steam aspoň funguje, v originu když jsem battlefield3 betu, nebylo to naprosto nic prázdný program s obchodem a to pouštění her z browseru je hnus, největší prasárna, nevím jak je to teď
edit: člověk si nevybere jestli tam chce, EA ho prostě donutí tam jít a ještě se tím chlubí mamlas -
Svatá pravda. Ale i tak je pořád hardcore, protože na konzolích tohle nenajdeš (možná jo no, ale bez myši...). A proto budu radši zarytější PC player *5*
-
Mno stačí i 50hz. Můj kámoš hraje na komplu s 20-30 fps a taky tvrdí že to stačí a další zas mele něco o tom že hrát se nedá s míň jak 150fps. Já považuju na PCčku ideální rychlost 60hz a něco podobnýho očekávám i od konzole
-
že ti trvá než se spustí to je ale chyba u tebe ,já to mám během par vteřinek
-
V EA jsou vtipálci koukám *1*
-
To asi těžko mno mohl jsem čekat že na games mi odpoví nějaký chytrák
-
To je uplně jedno, stačí i 50hz klasická. Ideálně si kup plazmu (600hz) a odezva 0,001 ideální na hraní, pokud chceš tohle řešit.
-
http://www.youtube.com/watch?v=DEHsMTyAAwE&feature=related
-
spíš co si napsal ty mi přišlo jako žvatlání.
-
na konzole hry ti stačí 24Hz *15* *7* -
Steam nikdy nedoženou !! Ten je prostě o kus napřed a už ted se mi zdá skoro dokonalej.A rači budu podporovat Valve než EA .Stejně tam natáhli tolik lidí jenom kvůli Battlefieldu 3 . *3*