Přejít na výpis diskuzí
EA: Chceme z Originu udělat lepší verzi Steamu
22.6.2012 | Adam Homola
186 příspěvků
-
Vsechno jenom vo EA nenazranosti. Zavidej uspesnost Steamu, ale vediej jen tu stranku prachu, ne delat dobrej servis pro klienty.
Dukazem je jejich nesmyslna exklusivita ME3, BF3,DS3 a pod. Tady se nam podikatelskej zamer zacina vymykat z balancu mezi dorucenim kvalitniho prodiktu, kterej si zaslouzi urcity financni ohodnoceni zvysovani zisku. Kdy je ocividnej cil pouze zvysovani zisku a to za jakoukoli cenu, myslim ze krome BF3 EA nevydalo zadnou dalsi hru ktera by nebyla vic ci min odflaknuta.
To si radsi pockam dalsich 6 let na hl2episode3 nez davat penize lidem kterejm ani nestojim za kvalitni s laskou vyrobenej projek. -
-
Myslím, že to není nenažranost, protože generovat co největší zisk je cílem všech standardních společností a to platí i pro Valve. Jen jsou lepší a horší firmy ve kterých jsou rozdílně schopní lidé a manažeři a z tohoto důvodu vypadají jejich produkty a jednání tak, jak vypadají.
Valve je velice šikovná společnost, generující obrovské zisky hlavně právě pomocí skvěle udělaného a nabitého Steamu a málokomu to vadí, protože nikde nedávají své příjmy na odiv a ani nemusí zveřejňovat finanční reporty. Je to prostě sympatická firma i když má obrovskou hodnotu a vydělává obrovské peníze. -
A muzu si Portal 2, L4D2 atd. aktitovat nekde jinde nez na steamu? *4*
-
-
NO to jedobra otazka.
To je pravda zadnej Valve produkt nemuzes aktivovat jinde. na druhou stranu Tam je to proste spjaty s tim ze to je delivery prostredek primo od autoru samotnyho produktu, s cilem zpohodlnit ziskavani a managovani toho jejich produktu. Dokonce je to spjaty s tim jak je managovanej source kod na uzivatelove pocitaci. Nektery veci se sdilej skrze tytuly.
Zatim co EA neni game dev studio ale banda manageru, ktery stojej na vrsku pyramidy poskladany z hernich studii. Ktery casto tlacej smerem do kvantity nez do kvality. A jejich Origin pokus o podobnou exklusivitu, je ciste marketinkovej tah, nic vic. Apokud tvrdej cosi o zlepsovani sluzeb tak to je v tomhle pripade prazdnej obrat. tohle me drazdi.
Valve, na svoje produkty netlaci, jak sme si vsimly s jejich "Valve time", ale ani netlaci na ostatni game developery a nevytvari umelou exklusivitu.
EA uz tady minimalne 4 studiim rika na cem to prodavat muzou a na cem ne.(Crytek, Bioware, Dice, Visceral Games...) Navic si EA nevidi do huby protoze na jedny strane plive na Steam ze jejich slevy poskuzujou herni studia a pak si otevres origin a pulka her je tam ve sleve.
Mluvim o tom jak to na me osobne pusobi - jakej z toho mam pocit JA.
Herni prumysl se zkratka meni, vyzdvihuje se do vyse podnikatelskej zamer (zvysovani zisku ) a pridava se k nemu dodatek "za kazdou cenu". (odflaknutej produkt)
Valve na me zatim pusobi tak ze se snazej drzet si svuj do datek "hry ale tvorime pro zabavu"
-
-
No jo, to HL3 určitě nebude "nesmyslně" Steam-only.
-
-
"DeMartini použil také pěknou analogii s dinosaury. Kdyby prý koncem druhohor nepřiletěl asteroid nikdy by nevymřeli, savci by nedostali prostor a nevznikl by člověk. Dnes už si na tu dobu nikdo ani nevzpomene, ale před savci byl dinosaurus v podstatě "standard" pro živočicha. Jenže pak přišli savci a z nich se vyvinul člověk a pak i DeMartini."
Teď ještě počkat na ten asteroid a Origin to má v kapse. -
-
Myslis tuhle dobu? :)
http://www.youtube.com/watch?v=f3x91NE7obI -
-
To myslí DeMartini, ne já. Předpokládá, že to je záznam normální pracovní schůzky ve Valve a ten tlustší je Gabe. A pak se jim v EA snaží ze všech sil vyrovnat.
-
-
-
Nechte EA na pokoji nebo se zas nějakej manager rozbrečí a začne mluvit v metaforách jako to bylo když v USA v nějaký anketě vyhlásili za nejhorší korporaci. *1*
-
-
Stačí, že likvidují DS 3....
-
-
Oni likvidují kde co,stačí se podívat co dělali vývojaři před tím než je EA pohltila a co dělají teď.
-
-
-
LOL *1*
-
Autor článku by měl přestat psát o zbytečnostech.Prej udělat v dnešní době jen docela dobré MMORPG je těžké blablabla 4 roky blabla na world of warcraft se pracuje už 10 let a je to na něm vidět (vanila wow = the best)a pak jedno velké BLA přes zbytek článku.
-
-
spíš co si napsal ty mi přišlo jako žvatlání.
-
A není to pravda? Udělej masám přistupné MMO, které bude dobré a bude mít nové nápady. Mě baví třeba EVE Online, ale to většinu hráčů odradí, protože to není stupidita a musí se u toho přemýšlet a bez znalosti angličtiny, takřka nehratelné.
-
-
*1*
To vypadá, jakoby Origin chtěl ještě něco urvat před masivními prázdninovými slevami, které nás možná(?) za pár dní čekají na Steamu. Myslím, že loni to tak bylo, ty slevy (nepamatuji si to už, protože těch akcí je v průběhu roku hodně). -
-
Myslíš to, jak si nakoupím tak 50 her za 50 Euro a během roku pak postupně hraji?:-D
-
-
Nevím jak ty, ale já to tak dělám. Mám spoustu nedohraných her, řadu z nich jsem ani pořádně hrát nezačal. Nečekám tedy jak na smilování, "aby už něco konečně vyšlo". Počkám si na velkou slevu.
Ve wishlistu Steamu mám 16 věcí; počítám, že během pár dní určitě polovina "mi vyjde" a já je za -75% koupím *2* -
-
No vidis, ja ich mam vo wishliste 37, takze "fingers crossed" :). A to s tym kaslanim na novinky a zbieranim hier az aspon 75% zlava =100% pravda.
-
-
Mně těch 16 stačí. Vše ostatní, co jsem chtěl, už tam mám.
-
-
-
-
-
EA nevěřím, resp. věřím, že by si chtěli maximalizovat zisky...otázkou je, jestli mají ve svém portfoliu ještě hru, kterou totálně nedomrvili. A není plánované její domrvení.
-
Hehe, projednou je EA i vtipné... *1* *1*
-
"Nejde o to, jestli je Steam lepší, horší nebo kdo má víc her a víc slev."
Autor se plete, naopak - PŘESNĚ O TOHLE JDE. Pokud bude mít Origin více her, lepší hry, více slev a nižší ceny, lidé přejdou ze Steamu stejně rychle jako přešli na Facebook. O ničem jiném to není. Vzhledem k tomu, že se EA nechali slyšet, že neplánují žádné velké slevy, protože to "degraduje hodnotu her", mají to oproti Steamu hooodně těžké, protože pak už můžou bojovat jen tou nabídkou her... -
-
Ve skutečnosti to je jen o tom, jak moc hypované jsou hry, které vyžadují jednu nebo druhou službu. Aspoň ze začátku.
-
Dovolím si nesouhlasit, třeba já si teď koupil třeba Max Payne 3 sobě i kámošoj na Steamu a ne retail, i když byl levnější, pouze kvůli komfortu nezávislosti na krabici. (Taky to není jediný důvod). Správně by měl prodejce prodávat v jedné krabici klíče ke všem dostupným distribucím a nechť si vybere zákazník - ten který aktivuje první, deaktivuje ty ostatní.
-
Ono je to s tím prohlášením od EA, že nebudou mít velké slevy u her vcelku směšné, když nedávno prodávali řadu her za 5 EURO. :)
-
-
Já ORIGIN používám jen s pouhe nutnosti...(ale steam je steam) spíš mám otázku jak je možné že se na Steamu objevil Crysis 2 Maximum edtition ? :) já myslel že EA nové hry už tam prodávat nebude kord Crysis 2 kterej byl dokonce stažen...
-
-
Tak sis ještě nezvykl u EA? Vyřvává a nakonec to hodí Steamu, aby měli prachy.
-
-
Crysis 2 je uz na Steame lebo toto je uz kompletna edicia aj so vsetkymi dlc. EA mal len tren jeden problem ze nechceli predavat dlc cez steam ale cez origin. Teraz ked uz edicia obsahuje vsetko nie je dovod aby Crysis nebol na steame
-
Kéž by to platilo i pro ME3. A taky se dost bojím v případě nového SimCity.
-
-
Tak ME3 je celkem provázaný s Originem (i ten MP). Tam to bohužel vidím, že to nejde.
-
-
-
ja pouzivam obe sluzby jen z nutnosti *5*
-