Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Herní scéna, díky gigantům, jako je EA směřuje do stejnejch sra*ek, jako Hollywood. Monstrózní rozpočty, který se musí pokrýt si zkrátka žádají masy lidí, který si danou hru koupí (v případě filmu, který na něj půjdou do kina). A kdy se tohle stane? No jen v případě, že obsah hry/filmu bude natolik obecnej, že si v tom každej něco najde. A tohle povede jen k nemastnejm neslanejm hrám, který zabřednou a nikam se neposunou. Nikdo nebude zkoušet herní mechanismy a experimentovat, protože to je MARKETINGOVÝ risk, to přece nemůžeme, co když se hra nezaplatí? Jak hry začne dělat pár cifršpionů místo herních vývojářů, tak to půjde do pekel. Kdy jste naposled viděli neotřelej, originální film z Hollywoodu? Všechny scénáře jsou už tak uboze předvídatelný, až je mi z toho smutno.
    Pánbůh zaplať za Valve a Blizzard. Ti si totiž ještě uvědomujou, že když udělají skvělou hru, tak se zaplatí sama.
    Tohle krásně popisuje jeden díl South Parku, kde se snažili udělat "neutrální" vánoční besídku, která nebude propagovat žádný náboženství :) doporučuju.
    • A nakonec to skoncilo o hovne - ukazal se pan Hankey. *4*
  • Whisp
    Netreba vynášať predčasné závery a hodnotiť hru na základe žvástov vypustených PR oddelením. Zvlášť, pokiaľ sú to tý istý ľudia, ktorý tvrdili, že s Dragon Age 2 vychádzajú v ústrety fanúšikom DA1 a Baldurs gate. Treba si skrátka počkať na prvé recenzie.

    ME 2 bola tiež o dosť zjednodušená oproti ME1, ale aj napriek hlúpostiam ako nemožnosť vybaviť družinu brneniami, pridanie zásobníkov, zrušenie inventára, nemožnosť vylepšovania zbraní, atď... , bola ME 2 podarená a zábavná hra.
  • Najhoršie je, že Bioware sa necháva tlačiť od EA niekam, kde nemá šancu uspieť. Bioware skrátka nevie robiť FPS, nevie robiť stealth akcie, nevie robiť akčné adventúry, ale vie robiť dobré RPG. Keď sa nebudú držať svojho remesla, tak skončia zle nedobre. Ale nám to môže byť šuma fuk, nech si robia, čo chcú. Tento rok má vyjsť toľko RPG titulov, že ME3 ani ako RPG podľa mňa vydané nebude.
  • http://spokojeny.blogspot.com/2011/05/konzole-kazi-pc-hry.html
  • Známe EA změny pro masy už dokurv...ly Dragon Age a teď to čeká Mass Effect. Lepší zprávy jsem snad ani od EA ani nečekal *10*
  • HC hráč by se dal jaksi snadno definovat. Je to totiž pravý opak "konzumního" hráče. Rozumějme, konzumní hráč je ten, který se nezajímá o pozadí té či oné hry ať už se jedná o původ příběhu, vývoje či existenci předchozích dílů. Konzumní hráč je tahounem herního průmyslu a hlavní kupní síla. Konzumní hráč prostě a jasně "zkonzumuje" každou rychlokvašku, která vyleze na světlo boží bez ohledu, jestli se jedná o strategii, fps, rpg nebo arkádové závody. Koupí si(v tom lepším případě) naprosto vše a to jen proto, že je to IN. Naproti tomu stojí HC hráč, který pečlivě vybírá, zvažuje a hltá všechny informace ze zákulisí té či oné hry. Čte knihy, které jsou předlohou hernímu příběhu, zajímá se prostě o vše, co je s danou hrou spojené. HC hráč není hlavní kupní síla, která žene herní průmysl do dnešní "břečkovitosti". HC hráč si koupí jednu či dvě hry ročně. V mém případě 2 za 3 roky:-) a hraje ji tak dlouho, že by ji prošel i poslepu. Je to dané tím, že HC hráč si nekoupí titul s průměrnou dobou dohrání 10 hodin a takřka nulovou znovuhratelností. Osobně se za HC hráče nepovažuji(možná proto, že už dávno hráč nejsem), ale v mém okolí se pár takových "exotů" (míněno jen a jen v dobrém) pohybuje. Svým příspěvkem se nesnaží nikoho urážet ani nikomu pochlebovat. Spíš bych chtěl vysvětlit, proč se herní průmysl nachází ve stavu, v jakém se nachází:-) Dnešní hráč má dvě volby. Buď popluje se středním proudem a překousne všechny ty věci spojené se zjednodušováním a otevíráním nejširším masám, nebo se uzavře do ulity se starými dobrými tituly jež ve své době dostávali hodnocení 11 z 10 a po dohrání všech těch geniálních her přestane hrát úplně, což byl právě můj případ.
    • Mas vicemene pravdu. Problemem Bioware je, ze vetsina jejich skalnich fanousku jsou dnes ti HC. Prave ti, ktere zajimalo, ze Dragon Age je, nebo bylo zamysleno jako, prime pokracovani her typu Baldurs Gate. Navic tito skalni fanousci byli dost velka skupina kupujici Bioware hry na zaklade toho, ze jsou od Bioware.
      Bohuzel Mass Effectem 2 a hlavne Dragon Age 2 dali lide z Bioware temto hracum poradnou facku, ne-li ranu pesti. Nejvetsi vtip je ale v tom, ze neprilakali ani ty konzumni hrace (viz prodeje Dragon Age 2). Takze ted je jen otazka, jestli se s Mass Effectem 3 vzpamatuji, nebo sami sebe poslou definitivne do kopru.
      • A co ze to ME2 dalo za facku HC hracum? Rozdily nejsou nejak zasadni a uz prvni dil byl predelavka z xboxu takze se ptam co ze to dal Bioware HC hracum za facku?
    • Resenim by bylo, kdyby hc hrac byl ochoten do hc hry investovat vic penez. Dejme tolu, ze hc hracu je 10 %, potom by hc titul musel byt 10× drazsi. Nemelo by to vadit, protoze on jich nekupuje 10 rocne, ale jednu za rok. Alternativou je, ze hc hrac snizi sve pozadavky na technickou a multimedialni kvalitu titulu. To se deje jak navratem ke starym titulum, tak u alternativni sceny. Me tu nudu z pc her pomohlo odstranit, ze jsem si koupil psp a ps3. Tim se mi otevrel pristup k nekterym velmi zajimavym titulum, ktere jsem po leta mijel. Treba u monster hunter freedom 2 mam nahrano pres 400 hodin. Podle me se jen kvuli teto hre vyplati koupit si psp za necele ctyri litry.
  • No, ten nadpis je vtipnej *1* co teda jako změní ?? Takhle to přece dělají už teď *1* A stojí to za prd...
  • corfer
    Bavím se nad klasickým diskuzním odpadem a stejně mi to nedá a přihodím svojí šlupku od banánu. Chtěl-li bych, napočítám zde zhruba padesát příspěvků, jak je všechno v háji, hry nejsou to, co bývaly a cliché a cliché a cliché podobných ubohých diskuzí, samozřejmě že se tu řešil věk, konzolista/PC hráč a další tradiční flamewars.
    Nicméně k tématu. Když pominu, jak mělké je v odsuzovat 3 Mass Effect v této, informacemi nedotčené, chvíli, stejně se musím pozastavit nad tím, jak se tu většina lidí ostře pouští do her od BioWare. Vyloženě jsem smutný, když tu čtu negativní, sprosté až lživé komentáře ohledně Mass Effect 2. Je přeci k smíchu, když většina zdejších přispěvatelů má doma legálně zakoupené hry pouze z dob dial-up připojení a rozvíjí zde své erudované názory, jak by měl herní trh ideálně vypadat, popřípadě prskám smíchy nad větami typu:,, ME 2 jsem dohrál a je to teda pěkná sra*ka." Proč je to špatná hra, se z příspěvku nedozvíte a na přímý dotaz se Vám dostane reakce, že je to akční slátanina. K pláči je fakt, že dotyčný hru stáhnul (sprosté) dohrál (drzost) a umí na ni pouze plivat (sprostá drzost). Tak se pěkně prosím jednou zamyslete nad tím, na co nadáváte, proč vlastně lamentujete a konečně si hlavně uvědomte, že kdyby nebyl Mass Effect 3 ohlášen, tak bychom byli smutní všichni. Takhle je tu alespoň ta omezená kultura, jenž si říká ,,HC hráči". Pravá podstata tohoto slovního spojení je stejně dávno pryč a zbylo z ní pouze označení pro nic neříkajícího konzervativního pablba a jestli mu je 15 nebo 25 to je přeci úplně jedno.
    • Podobní nekonzervatívni pablbci vedú tento svet k svetlým zajtrajškom. Zničili ste všetko čo bolo dobré (a nemyslím tým iba hry)tými svojími sprostými inovatívnymi nápadmi az väčšiny toho na čo siahnete výjde iba kopa hnoja. Vy vidíte tento svet iba množstvom zarobených peňazí. Vyrábate veci tak aby nevydržali dlho, len aby ľudia
      stále kupovali a posmievate sa z ľudí, ktorí si dovolia rozmýšľať nahlas nad tým, prečo
      ten televízor už nevydrží desať alebo pätnásť rokov ako predtým. A keď ste tieto spôsoby
      zaviedli inde zavádzate ich aj do hier. Nehrať dlho, skonzumovať za pár hodím a rýchlo do obchodu na ďaľšiu repasovanú sračku. Za prvé , ja zarobim dosť na to , aby som si mohol hry kupovať. Za druhé ME 2 som dohral mám originálku a páčil sa mi. Ale po skúsenostiach
      s Mafiou 2(keď ma niekto podojil dvakrát, pretože hru rozdelil na "vraj" plnú hru a DLC) a
      hlavne s Dragon Age 2 mám právo pri slovách o prístupnosti väčšiemu publiku na obavy,
      pretože v oboch prípadoch boli sľuby reklama aj trailery v rozpore z koncovým výsledkom.
      Ako kupujúci sa nehanbím povedať, že som bol oklamaný. (možno aj preto sa dnes všetci vývojari vyhýbajú démam ako čert svätenej vode- čo je tiež inovácia pablbov, posmievajúcich sa poctivému obchodu.
    • Celkem usmevne,ze se tady ohanis pojmy jako "cliché" a jak je tahle diskuze uboha a lide co zde do ni prispivaji jeste ubozejsi ,aby ses hned v zapeti ponoril do "cliché" a sracek sam,tim ze zacnes kazdeho kdo nadava na ME oznacovat za sprosteho pirata a podobne recicky.
      Jesli je neco opravdu uboheho,tak to je ubozak,co oznacuje ostatni za ubozaky *3* .
      Ale je hezke,ze jsi nam ubozakum prinesl svuj vzneseny prispevek.
      • corfer
        Jak jsem přesně řekl:,,a stejně mi to nedá a přihodím svojí šlupku od banánu." Tím jsem chtěl dát jasně najevo, že svým příspěvkem se nepovyšuji nad ostatní a je to pouze můj názor na zbytek toho odpadu. Nezáleží mi na tom abych měl nad příspěvkem + nebo -. Snažím se o polemiku s Vámi, těmi chytřejšími z vod tohoto nepřeberného diskuzního braku, kteří se alespoň pokoušíte nějak diskutovat a přesto jsem se jako vždy dočkal květnatých příspěvků, které mají nevyřčený podtitul ,,jdi do pr*ele." Konzervativními pablby jsem se oháněl především ve smyslu těch chronických nespokojenců, ze kterých se pomalu ale jistě stává konzum, taktéž se pomalu řítíme do doby pseudointelektuálů rozumících všemu, stojících proti všemu a hnojících naprosto vše, co má vysoký rozpočet a velké jméno. Pokud navíc čtete můj příspěvek pozorně, jistě pochopíte, že jsem Mass Effect 2 použil jako alegorii na dnešní takzvanou intelektuální herní obec a stejně tak si jistě všimnete, že jsem ani v nejmenším nevyřkl svůj názor na ME 2 a proto jakákoliv nadávka na mou adresu, spojená právě s tímto, nemá nejmenší smysl.
        • corfer
          Ruku na srdce. Kolik těch kritiků tady utratilo své peníze za PC verzi ME? Spočítal bys je na prstech jedné ruky a ještě by ti zbyly dva prsty na kouření. To o čem hovořím je póza, kterou naprostá většina těch již zmíněných pseudointelektuálů bere na sebe. Močit s větrem je totiž nejjednodušší. Ne přemýšlet, ale tvářit se, že přemýšlím.
        • Cela moje reakce byla o tom,ze mluvis o cliché ala"uz to neni co byvalo" a pak sam zabrednes do toho sameho,konstatovanim,ze ten kdo nadava na ME (a potazmo jakoukoli jinou hru) je automaticky sprosty pirat,co nema pravo hru kritizovat.Tohle je naprosto stejne ohrana pisnicka,jako to,ze hry uz nejsou to co byvaly.
          Jen me prislo prihodne podotknout to pokrytectvi v tvem prispevku.
          A kdyz se budes do vsech povysene navazet,tak bys taky mohl ocekavat reakci v podobnycm duchu.To ovsem neznamena,ze ma reakce mela nevyrceny podtext "jdi do prdele" *3* .
    • Ja si ME2 nestahl, ja si ho predobjednal v blahove predstave, ze dostanu vylepsenou jednicku. A co sjem dostal? Jak pises, akcni sracku. Navic okorenenou tak debilnim pribehem, ze ho snad musel napsat nekdo silne retardovany. Nazdar, my jsme od Cerbera, organizace horsi nez nacisti. Jee, nazdar kuci, videl jsem na vlastni oci, co jste delali, ale co, ja se k vam pridam. A nebo moje oblibene naboje. Co na tom, ze v jednicce nebyly, najednou je proste supermegacool sprintovat jak magor pred neprateli, protoze nekdo rozhodl, ze sniperka proste bude mit 8 naboju a nazdar. A dodnes mi nikdo nevysvetlil, kde vzali naboje na planete, kde 10 let nikdo nebyl. A na co nejake brneni pro partaky. Pubertaci prece cheji sexu latex a vysoke podpadky. V tom se musi fakt skvele bojovat, hlaven treba ve vakuu v tricku, ze?
      A nazor na ME3? Clovek nemusi byt jaderny fyzik, aby si odvodil, kam smeruje vyjadreni EA, ze ME3 chteji mit o 15% rychlejsi a akcnejsi. Smerem k ME1 to rozhodne nebude.
    • Mahcake
      Amen.
  • smejki
    já myslel, že to dělají už leta *8*
  • Beztak se těšim, dám si těžší obtížnost a pujde to samo *5*
    • Cosi
      Jo, DA2 hraju na těžší, když jsem měl dohromady 3 členy v družině tak to bylo hodně těžký, ale jakmile jsem měl plný počet a srovnal jsem si taktiku, tak to začlo odpovídat normální z DA:O.

      Jinak říkaj že by Mass Effect 3 měl být těžší jak dvojka na normal.
      • MrSanta
        Udělám edit za tebe *1*: říkají, že normal z trojky se rovná veteran z dvojky.
        • Cosi
          *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit