Přejít na výpis diskuzí
EA: „Origin se Steamem neválčí, místo je tu pro oba“
4.10.2011 | Aleš Smutný
68 příspěvků
-
Ted sem zrovna nekde cet ze Steam ma 35mil uzivatelu a Origin 4mil a posiluje! Cim to tak asi bude? Zeby Battlefieldem3, ktery je pro hrani nutny!! Kdyby nebylo B3, tak origin nema ani 1mil *1*
-
-
Steam zacli lidi pouzivat predevsim kvuli hram typu CS nebo HL, ktery jinak nez pres Steam hrat nemohli. Je to uplne stejna strategie a u obou pripadu si clovek musi zvyknout.
Kdyz jsem mel poprvy steam, tak jsem vuci nemu byl pomerne skepticky a rek bych, ze spousta lidi to mela podobne, ale postupem casu si na to clovek zvykne, pouziva to a nijak mu nevadi.
Proto jsem pomerne optimistickej a na Origin si nemuzu stezovat. Ve vysledku je to hodne podobny, Battlelog spatnej neni, ale mohl by bejt ve hre, ale jinak samotnej program je vpohode.
A rict, ze na nem jsou hrozny ceny, je blbost. Jsou tam podobny akce jak na Steamu a nedavno jsem na nem koupil BC2 Vietnam v prepoctu za 130 Kc, pricemz v ceskejch e-shopech se prodava tak za 300+ .. Takze ono vzdycky staci trochu hledat.. A prinejhorsim si muzes vybrat i jinde :) -
No neměl, ale o to právě jde, Origin by jinak neměl šanci, všichni si řeknou "Mám Steam, tak na co Origin", takže oni to nějak musí protlačit mezi lidi, v tomto případě skrz BF3. Nikomu se to nelíbí, ale chápu je.
-
-
Ještě musí vyřešit "Proč Origin, když je Steam 100x lepší"
-
-
Takhle to nemůžeš brát, to je jak srovnávat WoWko s jakýmkoliv jiným MMO, které v nedávné době vzniko, Steam existuje už x roků a za tu dobu je už je vyšperkovaný, Origin se teprv rozjíždí, tak je jasné, že nenabídne možnosti a funkčnost jak Steam.
-
-
-
To by neměl no ,protože origin je oproti steamu úplná chudinka
-
No nevím.. myslím že steam ti taky nedává moc na vybranou.. Např. mám Mafii 2 a MW2 obě krabicovky a bez steamu to nespustím...
-
-
Ze začátku to vypadá jako nevýhoda a otrava, ale postupem času většina lidí zjistí, že je to vlastně v pohodě.
Když jsem si koupil CSS, tak mě hrozně štvalo že se musím přihlašovat na nějakj Steam, a pořád jsem hledal jestli nejde tu hru nějak "osamostatnit". Postupně jsem ale přikoupil další hry (hlavně díky těm super akcím) a teď najednou je pro mě hra na Steamu "něco víc" jako ta samá hra non-steam a klidně si rád pár Kč připlatím. -
Se steamem naprosto zadny problem nemam a sem snim velmi spokojen. Zacal se ho pouzivat u krabicovek FEAR2 a Orange Box a ted uz pres nej i nakupuju. Zato origin zacinam nenavidet a strasne me stve ze B3 nepodporuje steam *9*
-
-
-
Súhlasím s názorom, že Steam, Origin, alebo čokoľvek podobné je rakovina. Jednoducho čistý trojský kôň. Nič iné. Hajluj s nami, alebo si dohral..!! Fašizmus v modernej podobe.
-
-
co pak tobe jako slovakovi vadi fasismus kdyu jste o druhy svetovy kourili nemcum pera???
-
-
Blbecku (jindra) prvne si zjisti, ze u SK/CZ/Pol/Fra atd nikdy fasismus nebyl. Fasismus byla vec provozovana Mussolinim... To je tak, kdyz se hlupak snazi byt chytrym, a jeste svou blbost stavi na obdiv ;-D
A k steamu/originu: Celkem se EA nedivim, jsou to penize navic, ktere to muze prinaset. Vzdy musite do nakladu zapocitat distribuci, at je jakakoliv. Kdyz z 50USD bude delat byt jen 10% distribuce (nerealne), tak rozjetim par serveru + konektivita v meritku prodanych EA her je tech 10% zatracene hodne... -
a ty si co za blbca ?
Odporucam si prestudovat dejiny predtym ako zapotis nieco 'rasisticke' -
-
no ja neco nactene mam a myslim ze pan tiso by s nim souhlasil. To ze urcite ne vsichni ste chteli byt prisluhovaci nacku je asi pravda nicmene ste meli dokonce nejake sve jednotky na ktere se wermacht spolehal pri pootlacovani odboje uz si to presne nepamatuju ale casak history vam dokonce venoval nejakou tu stranku :}}}. Tady mas hezkej clanek o tisovi http://cs.wikipedia.org/wiki/Jozef_Tiso tak priste radsi mlc "kolaborante" :P
-
-
to ja sa neznizim na jeho uroven aby som siel porovnavat chyby Cechov s chybami Slovakov... snad sme dostatocne vyspely jedinci aby sme pochopili ze toto je prinajmensom neslusne a patri do inej doby, nie sme nahodou bratia ?
-
-
Johnny, možná by sis mohl uvědomit, že nebýt Čechů, tak je minimálně 100 let pozadu oproti standartu celý Slovensko a nejen východní. Navíc jakousi národní hrdost pozoruju právě u Slováků (i když nechápu na co jste tak hrdí) a svým způsobem vám ji závidím, protože tohodle zase nejsou schopní Češi.
-
BTW Jirka je očividně malý kluk, ale právě proto podotkl věc, kterou probírají jistě v dějepise, Slováci opravdu měli němce moc rádi, ale proč to už asi nepochytil * .A pokud nevíte dějiny své země, tak to je smutné.(*Jelikož chtěli vlastní stát, a to mohl dovolit pouze Hitler :) )
-
2Johnny: Tak proč lezeš na českou doménu? Vsadil bych se, že je ti 10, žiješ v ČR a si šikanován čechy. Jo soudit kolektiv podle pár jedinců to je nejspíš specialita slováků, že? *7*
-
ja tady radši píšu česky a myslím si své, je to stejna uroven jako madari nebo cikani, i když moralne jsou vyspelejší nez madari
-
nie sme bratia, alebo niečo ako Kain a Abel, česi su kaini. Je to namysleny narod s.r na nich
-
-
-
Nejsou náhodou Češi a Slováci stejná rasa? Když už se snažíš bejt chytrej, tak ať to má taky nějakou úroveň.
-
-
Snad ti nemusim vysvetlovat co znamenaju uvodzovky v mojom poste.
-
-
jdi do p.či českej k.kote
-
Ty jsi mi ale nějakej chytrák. Možná by sis opravdu mohl jít mastit ego na .SK doménu jak ti už dřív někdo navrhoval.
-
nie neutal, rasizmus je nevrazivost k inej rase, ty mas nevrazivost k Slovakom co sice nie je rasa ale princip je prakticky rovnaky, preto tie uvozdovky.
Ak nechapes tak Tvoj problem.
Kazdopadne v Jindrovom pripade to mozno prerastie az do Xenofobie :) -
Nemusíš, ale stejně myslím, že ses v tomhle případě dost uťal
-
-
-
-
-
-
stale ako singleplayer nevidim ziaden dovod instalovat steam alebo origin na to, aby som offlinovo hral... hoci tu kopec ludi tvrdi ze je to fajn a trendy *1*
-
-
Steam overlay je fajn i u singleplayer her.
-
-
...ktory ti zaruci, ze...? (updatovat hru dokazem aj sam, bez barliciek a zapraseneho pc)
edit: preco napr GoG nepotrebuje instalovat hovadiny do pc? v podstate je to ta ista sluzba..je pravda ze v malom ale to nevadi -
-
Gog vydává naprosto jinačí kategorii her, dokážeš si představit, že by vydali MW3 nebo Skyrim bez DRM? U staré hry si to můžou dovolit.
-
-
si pozri celu vetvu, nie nebola rec len steam vs gog, ale steam/origin a gog, typek hore vytiahol len steam, ale moj 1. koment sa tykal obidvoch sluzieb (steam,origin)
edit: a rec bola, aka je pridana hodnota steam/origin pre offlinoveho hraca, na to sa nikto nevyjadril *7* -
a neslo o to ake hry tam su, ale o sluzbu ako taku, a viem si predstavit ze by vydali napr Skyrim bez DRM, bol by lacnejsi ;)
-
Witcher ?
-
-
nebyla náhodou řeč o steamu vs. gogu?
Origin považuju za osinu v zadku, páč nepřináší nic. A EA není zrovna důvěryhodnou firmou v mých očích. Právě kvůli originu si nechám spoustu jejich titulů s radostí ujít. -
origin patri ea, vydavaju vlastnu hru, je umenie ju vydat so zaprasenou drm, ktora sa aktivuje cez prehliadac, dalej potrebujes software origin a zachvilu ti zacne snimat aj otlacky prstov ze ci si to ty co si to kupil
-
nó, to je umění vydat vlastní hru tak, jak chci ve vlastním obchodě.
klíčové jsou third-party hry
-
-
-
-
-
Sak cim viac softveru v pocitaci, tym viac adidas. Ja by som uplne najradsej, keby kazda hra mala svoj vlastny distribucny system a samostatnu spustitelnu platformu. Zatial mam v kompe iba steam, games for windows life a Rockstar socka club, co sa mi zda malo.
-
-
jj a najvacsi adidas bude ked ti to vsetko padne, lebo sa raz kravataci rozhodnu ze mozes mat nainstalovany len ich software (vid napr.nefunkcnost ATI a NVIDIA kariet na jednom pc kvoli physx)
-
-
-
Nj to je sice pěkný že se někomu zdá konkurence dobra ,ale mě tedy ne! Za chvíli budu muset mít ke každé hře od jiného vydavatele novej digitální účet a to mi z toho jebne.
-
Přesně jako ostatní uživatelé souhlasím stím, že EA se nemůžou považovat za konkurenta Steamu, páč na to nemají. Steam se snaží lidem zpříjemnit život, mít kompletní správu her na jednom místě a aby byla pro uživatele co nejjednodušší. Ty peníze co za to mají, a že jich není málo si za to ale zaslouží. Origin - nadruhou stranu je hodně marný pokus EA o utrhnutí si kousku chleba z této kopice bochníků. Nebýt toho, EA stahuje a neposkytne na steam pár zajímavých titulů, na Origin ani nepomyslím. Mass Effect a Battlefield jsou zase ale takové věci, který si nechci nechat ujít, ale fakt mě se*e, že kvůli tomu musím instalovat další program, který je dost náročný, nevychytaný, a ještě vás při spouštění her bude přesouvat na 3rd party stránky té hry. Mno prostě demence.
-
-
Naštěstí máme volbu nekupovat na originu. Jsme nuceni přes něj hrát, ale koupit můžes u svého oblíbeného lokálního dodavatele :-)
A až někdo uvidí, že Origin má např. 10.000.000 uživatelů a přitom se uskutečnilo pouze 10.000 nákupů, tak je to třeba trkne, že jim na lidi kašlou :-) -
-
oprava:......., že jim na TO lidi kašlou :-)
-
-
Navíc ty ceny - radši si někde koupim krabicovku a redeemnu než kupovat přímo na originu, pořád mě to vyjde na lepší peníz než na přímo. Ohledně nabídky obchodu origin a například nemožnosti vymazat si ze seznamu stáhlá dema už ani radši nemluvím.
-
-
Origin je jedno velké mínus Battlefieldu 3 .... Nechápu proč se kampaň, servery apod.. nachází na webové stránce a ne ve hře... Hlavně Origin sám o sobě je hodně nepřehledný... Steam mám několik let a nemůžu si ho prostě vynachválit.... Jenže no....
-
-
hm tady nekdo neumi ani rozeznat origin od battlefieldlogu kkte nejdriv si o tom neco zjisti nez zacnes psat a ztrapnis se ahaha *1* *1* *1* *1*
-
-
Ty začni myslet, než něco napíšeš nebo se ztrapníš. Jaj, už se stalo.
-
-
-
Bohužel jsem si Orign musel také nainstalovat a žere někdy i 6x tolik paměti co Steam. Kouknul jsem na ceny a to si dělají srandu ne? Málo her (jen EA) snad zatím. Už jen to že Avatar k profilu musí být z nějaké hry od EA je to sice prkotina ale proč?
-
no on origin se steamem ani valcit nemuze, protoze je to proti nemu absolutne nedodelany hybrid. celkove nechapu proc neni pusteny jen battlelog, ten je propracovany...
-
-
No mě sere i battlelog. Nechápu proč není ve hře. Spouštět vždy znovu hru když chci změnit squad nebo server je totální demence.
-
-
Steam tady už nějakej ten pátek je, takže mají mnoho zkušeností se svejma zákazníkama. A tenhle náskok bude vždycky oproti Originu dost znatelnej.
-
Držím jim palce, cokoliv co bude konkurovat steamu je dobre, ty ceny na steamu jsou nehorázný a pritom by vlastne meli odpadnout naklady za obaly, manualy, dopravu a pod. Jo koupit neco v akci je dobre, problem je že koupite neco co vlastne ani nechcete hrat *4*
-
-
Získat steamovou novinku za polovinu či dokonce třetinu ceny oproti původní steamové či krabicové ceně není problém, jen to chce najít alternativní webové kanály rozuměj překupníky :-).
-
cena za krabice a media odpadne ale zase pribude cena za provoz serveru na kterych musi byt stale k dispozici takze asi tak
-
-
mesicni cena za provoz serveru se rovna asi tak jede jizde kamionu plneho krabic s hrama... nehlede na to ze mesicni pronajem jedne prodejny v centru mesta vystaci tak na deset let provozu serveru ktery obslouzi celou evropu! *3*
-
-
jenze ty ceny nedava steam ale distributor .. i tak udrzovat ty hry "zive" stoji penize
-