Elden Ring – recenze nejambicióznější Souls hry
-
Se k týhle recenzi vracim po dohrání ER a napsaná hezky je, ale s timhle se nedá souhlasit.
“Pořád si myslím, že pokud chcete do žánru poprvé proniknout, je nejlepší možnou vstupní branou první díl Dark Souls”
Hra s nulovejma QoL features, kterou do serie postupne pridali, podle me neni dobrej vstup do her od FS. ER je mozna zbytecne obsahly pro novacky (ackoliv je, alespon ze zacatku, objektivne fakt nejjednodussi), ale DS3 je pro zacatecnika lepsi volbou.
-
20/10 je málo
-
Musim rict, ze na hře me na PC hlavne vytaci ten stuttering, ani rady mistnich borcu nezafungovaly. A s tim se vaze i to, ze jakmile clovek zmackne nejakou akci, postava zacne delat animacku a nelze ji prerusit. Napriklad, kdyz clovek zacne sekat velkym mecem, zatimco jede na koni, tak nemuze zaroven skakat. Proste clovek musi pockat az se dokonci animace sekani a pak kun skoci. JAKO, wtf? Takovej dementni herni design jsem nevidel od 90 let. Svet vypada zajimave, ale .... a ano jsem PC hrac, ale uz nejsem skolak, abych travil hodiny a hodiny hledanim nastaveni ve windows, aby hra bezela. To je prace tvurcu, ne moje. Ja jsem pozadal o refund a uvidim, jestlli se to v budoucnu zmeni.
-
Existuji tam strelne zbrane ? a pokud ano jsou i vice pouzitelne nez to obecne v DS byva ?
-
-
Ano.
-
-
tak recenze jsou hodně brutální. Kolem 96%. To jsme tu dlouho neměli.
-
-
Obrovský hype a recenzují to DS "lovers". Dálo se to očekávat. Bude se tomu odpouštět spousta věcí, protože je to prostě DS, ku.va.
-
-
Jo, řekl bych, že ve většině herních redakcí to bylo stejné. O recenzi Elder Ringu si prali fanoušci série DS.
A ti fanoušci jsou schopni odpustit spoustu otravností, protože si zvykli a považují to za "feature".
-
-
-
Tak recenzia top...Hru urcite zahram ale nie hned....Skoda tych loadingov tu by sa to ozaj hodilo mozno keby bola hra primarne na ps5 bola by bez...
-
-
V top recenzi bych čekal nějakou zmínku o hudbě. Pavel Makal chronicky v recenzích audiovizuálních děl zapomíná na to "audio". Což je u tohoto typu recenze fakt trapas. Taky v té recenzi není jediná zmínka o ovládání. Což je u soulsovky dvojnásobnej trapas. To si nemůže autor udělat nějakej checklist a odškrtávat si v něm? Nesleduju tady otravné reklamy proto, abych se o hře dočetl jen to, co se zrovna recenzentovi chtělo hodnotit.
-
-
Říkal, že na ni měl týden a nahrál během toho 100 hodin v Elden RIngu, takže bych mu to asi prominul. Buď rád, že je v den vydání.
-
Tady s tebou musím souhlasit. Na audio (hlavně konzolisti) naprosto kašlou, protože mají na hlavách sluchátka za 3k od Sony k PSku a myslí si, že jsou audiofilové :)
-
-
Já provozuju Sennheiser HD 650 a vedle toho 5.1.2 surround, čili žádná velká audiofilie se nekoná, ale bojím se, že máš pravdu a tyhle lidi hrajou buďto na reproduktorech zabudovaných přímo v TV (příšerná kvalita, příšerný všechno) nebo na nějakých over-hyped sluchátcích, kde se platí hlavně za ikonku značky. Že by bylo dobrý se podívat, jak hra šlape na surroundu, je ani nenapadne. Já pamatuju dobu, kdy hry nabízely v options třeba pět zvukových řešení, DirectSound 3D, Miles 2D Fast Positional Audio, A3D, EAX, atd. Starej Thief s EAX dodnes zní naprosto famózně, daleko líp, než cokoliv, co dneska vychází. Dnešní hry ti nabídnou nastavit hlasitost; pár her ročně potom ještě dynamic range nebo mají nějakou drobnou optimalizaci pro TV nebo sluchátka. Battlefieldy mají celkem slušný audio systém.
-
-
(kých) humble brag alert (kých)
;)
-
-
-
Tak mne sa pacila ... a mas pravdu mozno na daco zabudol co uz aj tak sa pacila :D
-
-
-
Zní to skvěle, ještě by mě zajímalo jak to celé funguje ve slíbené kooperaci.
-
Recenziu som len prebehol kvoli spoilerom a tak, no ako je to s dungeonami? Viem ze prave Games vydalo clanok ktory dost smutne konstatoval ze dungeony su v podstate len jedna chodba.