Přejít na výpis diskuzí
Elite: Dangerous nebude kvůli sondě New Horizons měnit podobu Pluta
20.7.2015 | Honza Konfršt
51 příspěvků
-
Nelze to takhle generalizovat, vzdy zalezi na konkretnich podminkach, treba na povrchu Io jsou patrne zmeny uz po nekolika malo letech. Pluto samozrejme tak extremni neni, ale stale je to jeden z nejmladsich povrchu v nasi slunecni soustave.
-
Ono když se generuje něco procedurálně, tak je to trochu komplikovanější než vyměnit texturu...
(A pokud chceš říkat něco o základech, co takhle základy češtiny?) -
Jde jen o to na těleso natáhnout nové textury. Kde je problém? Otexturovat kouly patří k základům práce s Photshopem/Gimpem. *1*
-
Snad v životě jsem nečetl větší kravinu. Jistě, za 1300 let se povrch Pluto může změnit. Jen velmi teoreticky do něj například může vrazit větší šutr a Pluto bude mít znatelnější kráter. Jinak je to ale kravina, co jsem četl. Něco málo přes 1000 let je v životě takového tělěsa úplné nic a nic se výrazně nezmění. Znatelné změny se dějí ve stovek tisíc let až milionů let. *7*
Ale vzhledem k tomu, že Elite je mimo co do vzhledu planet, tak se vůbec nedivím. -
Obavam se, ze jsi nepochopil, co je zde zdrojem kontroverze. Tim totiz neni, zda je Pluto planeta nebo ne, v tom je dle soucasnych vedeckych definic jasno (planeta to neni). Zdrojem kontroverze je samotny vyraz "trpaslici planeta" (dwarf planet), ktery totiz implikuje prislusnost k planetam, tedy ze je "trpaslici planeta" jen urcitym typem planety, podobne jako "trpaslici hvezda" (dwarf star) je typem slunce.
Jenze tak to prave neni a "trpaslici planeta" mezi planety nespada, takze je tim narusena terminologicka konzistence a proto se v te veci vedou spory. -
Pardon, to mělo být jinam.
-
doufam, ze tam pak hodi nejakou megatexturu z origo snimku pluta, aby tam hraci se svymi krapama pekne vytuhly. Bude to konecne realny a o to tady prece vsem jde, ne?
-
Tak jsem si pustil to video s panem Grygarem a teda jsem hodne zklamany, jak jsou ty planety slunecni soustavy malo detailni. Jako by to hral na ultralow. Takhle rozmazly merkur, venusi i mars, to je pekne na prdlacku. *9*
-
No tomu teda fakt nerozumím. Co je tak strašnýho na tom, že v nějaké hře vypadá nějaká planeta jinak než v reálu? Naopak už chápu proč se tolik vývojářů zdráhá využívat věci z reálného světa.
Je to jen hra. Nic víc, nic míň. A skutečně pochybuju, že by, od reálu se rozcházející, vzhled jedné koule z několika miliard jakkoli ovlivnil herní zážitek. -
Se přiznej že tomu nerozumíš a možná nebudeš za takovýho blba :D
-
je to sice zmatené a totálně zkomolené, ale svým způsobem položené na reálných základech Einsteinovy toerie i praktického experimentu, viz wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Hafele%E2%80%93Keating_experiment
docela zajímavé by to bylo právě aplikované na svět ED, kde si hlavní hrdina lítá každý den dvacetinásobkem rychlosti světla do vedlejšího systému pro rohlíky *4* -
Teda to jsou hrozný kecy v té diskuzi. Připomíná mi to jak kamarád odmítal hrát jakýsi závody protože na klice auta nebyl udělanej šroubek. Ještě před týdnem jste všicni věděli prd o tom jak pluto vypadá a bylo vám to jedno. Když se teď ukázaly nějaký fotky, tak jste najednou všichni chytří jak rádio. Neřekl bych nic, kdyby to měl být simulátor pro výcvik pilotů pro vesmírné lety kteří za dva měsíce startují, ale lidi, je to jen hra!
-
Tezkej alibismus, kdekdo je asi bombarduje, at s tim neco udelaj, ale pac se ted zabejvaj nesmyslnym PvP, aby meli konzolisiti proc mackat trojuhelnicky a ctverecky, nemaji na to cas a tak se takhle blbe vymlouvaji. Za 1300 let se nestane s Plutem ani ho*no.
-
Já to z Newsletteru taky tak pochopil. Nemůže to být přesné, protože se hra odehrává za 1300 let a všechny planety jsou procedurálně generované, jen některé jsou "doladěny" aby se více podobaly v současnosti známému vzhledu.
Navíc co vám sejde na jednom systému? Osobně jsem se byl podívat na matičku Zemi jen jednou, ze zvědavosti. Modrá koule s kyslíkem, vodou a nějakou plísní co se po ní rozlezla a vypustila spóry do okolního vesmíru. V Elite už Sol nic neznamená. -
del0: Jestli tě kategorizace Pluta tak hrozně tankuje (což nechápu - proč by člověk neměl takovouhle čistě encyklopedickou a odbornou definici přenechat odborníkům), tak si poslechni přiložené video, kde to Jiří Grygar v čase 55:00 až 56:07 celkem přístupně vysvětluje.
-
No já nevím, ale první věc co ten článek říká je ...
"Odborníci se totiž nemůžou shodnout, jestli je Pluto planeta, kometa, trpasličí planeta, nebo něco úplně jiného."
Já bych řekl, že když se o tom nemůžou shodnout odborníci, tak je to otázka toho ke kterému z odborníků se přikloníš.
Ten článek taky mluví o tom, že v roce 2006 bylo pluto ustanovené Trpasličí planetou ...
Co teda vlastně podle tebe pluto je? -
walltar:
"Ale použít jako zdroj novinky... a potom mluvit o patentech na pravdu."
Ach ta logika, walltare. Ty novinky to ale mají z nějakého jiného zdroje, že ano. Navíc polemizovat o zdroji nikam nevede. Důležitý je obsah. *7*
Trisektor Úhlů:
"Spory se vedou výhradně v USA a výhradně v neodborných kruzích."
S tou akademickou půdou sem se sekl, ale v tomhle nemáš pravdu. Řeší se to celosvětově (a spor není v USA, ale MEZI USA a jinými zeměmi) a řešilo se to i na vědeckých kongresech (IAN, IAU), což skutečně nejsou neodborné kruhy.
http://zahranicni.ihned.cz/c1-64309410-tak-je-pluto-planeta-nebo-neni-astronomove-se-kvuli-tomu-hadaji-uz-deset-let -
Spory se vedou výhradně v USA a výhradně v neodborných kruzích. Na akademické půdě opravdu ne.
-
Navíc Pluto je zřejmě dvojplaneta (s Cháronem obíhají stejné těžiště).
-
Je rozbitej, opravte ho někdo.