Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chim
    Mě sice kosmo-hry vůbec neberou ale tajně doufám, že bude i ten gamesplay s panem Grygarem starším.
  • Kazdej kdo napise neco o Elite neopomene usklebek, ze ve vesmiru nemuze nic byt slyset a ze je Braben padlej na hlavu a ze to ale musel udelat, protoze jinak by to asi bylo na prd.

Vazeni pratele, byla kolem toho celkem hutna diskuze v rane fazi vyvoje (alpha) a nakonec se rozhodlo, ze zvuky budou. Nejsou to primo zvuky daneho objektu, ale palubni pocitac vasi lodi ma prehled co kde kolem vas je, jak to zrychluje a zpomaluje apod a prehrava hraci umelou kulisu. Takze striktni dodrzeni "nesireni" zvuku ve vakuu a pritom si muze hrac uzivat naprosto paradni ozvuceni.
    Pak jsou do toho vseho mixovane ambienty a to jsou primo radiove sumy, ktere genuruji hvezdy, stanice apod. Proste promakany az na hranu.

Takze prosim, nesnazte se byt chytrejsi jak inspektor Trachta a porad dokola papouskovat tuhle kravinu. *7*
    • stačí se vyzkoušet jak to funguje když praskne přední sklo a vysaje vzduch z kabyny, to je hned jiné ozvučení.
      • Chim
        kabiny
    • však je to hra :D a ak chcú hrať bez zvuku tak je tam niečo také že MUTE - problem solved
    • tak je to porad hra, a ne simulator NASA, a hra bez zvuku by působila daleko hur nez s nima. Vzdyt at si někdo zkusi vypnout zvuky..velmi rychle se mu to prestane libit..
  • To všechno zní hezky, ale jak to nemá příběh co by mě hnal dopředu, tak bych se bál že mě to za pár hodin přestane bavit.

Rozhodně se víc těším na star citizen.
    • walltar
      Tak SC taky nebude mít příběh co by tě hnal dopředu... Squadron 42 bude SP kampaň, ale tu jak dokončíš, tak tě to vyhodí do vesmíru, kde si budeš moct dělat co chceš.

Mise jako takové budou udělané mnohem líp, než tady (budou se skládat z různých předpřipravených kousků) ale tomu se nedá moc říkat příběh.
    • jo to bude uplna telenovela..heh..pribeh v MMO..ten bude..tes se :)

PS: pribeh je to poslední co tenhle typ hry potřebuje..
      • del0
        Kdybys nekecal. Ve Freelancerovi příběh hru posunul o level výš. To samé Freespace.
        • Tebe se opravdu příběh ve Freelancerovi líbil? To myslíš vážně? :D
          • tak asi nelibil, ale rad mi oponuje :)
      • Shaker
        Placas, kdyz nic nevis... SC ma mit singleplayer kampan, MMO cast a jeste moznost zalozit si vlastni server, pokud nechces hrat PU s lidma. Elite ma naproti tomu jen tu MMO cast, ktera zatim, co jsem tak slysel moc MMO neni.
        • Ono je to tezke, puvodni Elite kampan nemelo a tohle jde v jeho duchu, takze kampan take nema. Je pochopitelne, ze nekterym hracum to chybi, ale je otazkou jestli by si nestezovali i tak, kdyz by po X hodinach dohrali kampan a pak ze neni "co delat" a zadny "end game content". Me bude stacit uplne ke stesti, kdyz rapidne vylepsi system misi, coz se ma podle dnesniho vyjadreni stat v update 1.3 :)
  • kulhy_parici_spici
    Hru jsem koupil, přikoupil i pořádný knipl s plynem a několik desítek hodin se skvěle bavil. Pořád jsem stávající obsah nevyužil naplno a hra se dále rozvíjí. Začala trochu nudit, ale počkám až proběhne pár velkých patchů a s chutí se do ní na pár dalších desítek hodin vrátím. Každopádně svým přátelům, kteří mě navštíví, TEN prvotní feeling nechávám ochutnat a TEN je imho uhrančivý.
    • Mám podobný názor, nyní si dávám pauzu a časem se zase vrátím :)
  • Pro mě je to v mnoha ohledech splněný sen už teď. To dodání reálných dat a spojení se skutečným vesmírem mi přijde fascinující a cestování po něm a fungování v něm mě pořád baví. Mám při hraní takový správný pocit, že ta činnost co dělám má určitý přesah a je zajímavé jak jsou jednotlivá místa v naší galaxii zpracované. Osobně se cítím v elite jak gagarin křížený s picardem;-).
    • podepisuji :)
  • Pecka hra! Mam nalitano uz pres 50 hodin. Zatim jsem stihl obchodovat,obchodovat s RARE komoditami (Rare-nejlepsi vec na zacatku hry,kdyz potrebujete prachy na poradnou lod),bojovat s piraty,plnit mise,bojovat pro federaci v gigantickych bitkach (70 a vic lodi na malem prostoru) a prozkoumavat vesmir,kde jsem se dostal az skoro ke stredu galaxie. Vyzkousel jsem ruzne lode- sidewinder,cobra,hauler,lakon 6,lakon 7,ASP a Vulture. Vydelal jsem zatim 80 mega a setrim dal na ty nejdrazsi lode.

To v jakem stvu se ted hra nachazi je plne dostacujici a nemusi se za nic stydet. S vyhledem do budoucna s pristavanim a prochazenim se po planetach,stanicich a vlastni lodi sy myslim ze by se meli Star Citizen a No Man Sky zacit bat:D Navic je Elite oproti Star Citizeni daleko lepe zpracovane co se do ovladani lodi a fyziky letu tyce (star citizen mam)

Jo a litam to na Saiteku x52 PRO,pokud mate taky nejaky hotas joystick tak si k hodnoceni pripoctete bodik nahoru,jinak je 8micka ZATIM zcela adekvatni
    *1* *1*
    • walltar
      Tak s lepší fyzikou letu nemůžu souhlasit... SC má mnohem lepší fyziku letu. Lodě z elite prostě lítají jak letadla. SC má modelované všechno od artikulace trysek až po akceleraci v rotaci lodě (tu třeba Elite úplně vypouští a lodě reagují na povely okamžitě). SC fyzika je tak mnohem lepší už teď v prealpha verzi... pravda ale je, že realističtější fyzika nemusí každému vyhovovat.

Myslím, že SC se nemusí začínat vůbec bát, když po vydání plánuje úplně to samé. Plus je to úplně jiný typ hry... kdy Elite je spíš SP hra s multiplayerem a SC bude MMO. Taky rozdíl v době vydání znamená, že si nebudou nějak moc konkurovat. V době vydání SC bude mít Elite to nejlepší už za sebou a většina lidí bude čekat na další hru.
      • Elite ma ale opravdu lepsi a realnejsi fyziku nez star citizen. Staci vypnout letove asistenty a lode se pak rozhodne nechovaji jako letadla, vsechny smery ovladas pak jenom ty sam. Je to sice sakra tezke a je potreba dost umu s joystickem(na klavesnici s mysi nebo na xbox ovladaci to fakt nejde-vlastni zkusenost:D).Pak napr. neni problem v plne ychlosti vypnout asistenty,udelat otocku o 360° a palit po nepriteli za tebou,zatim co ty pokracujes v puvodnim letu dopredu ale cumak mas namiren dozadu do stran nahoru dolu atd... K plnemu ovladnuti lode v Elite bez pomocniku potrebujes joystick s 6ti (!!!) osami. to ve star citizenu takhle zpracovane rohodne neni! Ver mi star citizena jsem backnul a dlouho srovnavam obe hry co se ovladatelnosti a fyziky letu tyce.
        • Zagro
          Myslel jsi o 180° ;)
        • walltar
          V SC můžeš dělat absolutně to samé. Jen v posledním patchi přidali analogové ovládání strafe (potřebné pro let se dvěma joystickama) a to rozbilo decoupled mód (který dělá přesně to co říkáš).

Ale to nemá nic co dočinění s fyzikou... to je jen nedostatek v nastavení ovládání.

Elite má taky uměle omezené některé osy... Strafe a yaw jsou pomalejší. Plus čím rychlej letíš tím pomalej zatáčíš (Pokud vím, tohle to dělalo i při letu bez pomocníka). A jak sem říkal úplně vypouští akceleraci na rotaci.

A nikdy sem k takovému letu nepotřeboval 6 os... translace pořád není tak důležitá aby ti na ni nestačil klasický hat.

U SC je taky potřeba si všechno nastavit ... hlavně je tam rozdílné nastavení pro coupled a decoupled mód. Taky je potřeba si vypnout pomocníka pro omezená driftu a pro snížení přetížení. Je pravda, že i potom ti loď ruší rotaci, což v elite nedělá... ale opět to nemá co dočinění s fyzikou.
          • A neni to vsechno jedno? Dulezite je jen, aby se to dobre hralo a bylo zabavne. A tisic lidi, tisic chuti. Nekdo chce ultrarealitu, nekdo zase naopak aby lod letala pomalu sama, takze kazdemu co jeho jest. Kazdy si sve najde at v jedne, nebo druhe hre a dulezite jen je, ze tu jsou/budou obe a je na vyber. :)
            • walltar
              Tak to je na každém... Já jen říkám, že SC prostě míň realistickou fyziku nemá.

Co každého víc baví už je subjektivní věc.
  • Shaker
    Ja si nemuzu pomoct, ale v ty hre je asi tak 5 opakujicich se veci, co delat, jak tam sakra vydrzite 50+ hodin? Do budoucna to urcite potencial ma a bylo by fajn mit alternativu k SC, u kteryho porad neni jasny, jak moc dobre bude fungovat, ale v tenhle moment je to misto poradny kozaty buchty jen predrazenej kostlivec...
    • spoock
      Mám podobné pocity. hrál jsem to průběžně asi měsíc a mám dojem, že mi nestačí, abych se zabavil sám jen tím, že si tam poletuju, ten motiv by tam měl být, navíc létání v prázdném opakujícím se prostou, časem musí omrzet.
      Je tam tolik potenciálu, ale když se na to člověk pořádně podívá, pořád je to do značné míry nevybalancovaná hra s minimem činností.
      Momentálně je z toho Eurotrack simulace.
      • Vyborně, tak nám prosím napiš něco o využítí toho potenciálu, co by jsi tam připdal a tak, díky.
  • Na Elite jsem se tesil, i když jsem mel pochyby ze to Braben zvladne udelat tak jak bych si predstavoval, sance tu byla, ale bohužel se tak zatím nestalo. Mozna za nejaky cas, az tam dodela vse co tam ma byt. Momentalne to je po pomerne kratke době velka nuda, takzvane tam nemá clovek do ceho pichnout. Takze se radsi venuji X Rebirth, který Egosoft po roce ustavičného patchovani dal konecne do stavu ze se to da v pohode hrat. Rebirth je naprosto fascinujici hra, která co se tyce detailu rozmeru amoznosti nemá konkurenci. Bohuzel se neda moc doporucit, vyžaduje spoustu casu a pochopeni aby do ni clovek proniknul, a taky hardwarova narocnost oproti Elite je tak trojnasobna (ono je taky proc, když clovek vidi ty mega vesmirne stanice které funguji v realnem case pochopi ze tohle je spis pro pocitace budoucnosti). rebirth ma velmi spatnou povest diky opravdu nepodařenému startu, ale kdo ma tyhle hry rad a da tomu ted sanci, bude hodne prekvapen. Tim myslim opravdu sanci, ne ze to na 5 hodin zkusi.
    • jakubc
      Já se mezi těmito hrami rozhodoval, ale díky skvělým zkušenostem s X3 a větším možnostem v X: Rebirth co se týče seberealizace (vlastní stanice, vlastní flotily) jsem si vybral singlovku. X:Rebirth má dva problémy - HW náročnost (ať nastavíte cokoliv, prostě vám to stabilně na 60fps nepojede - i5, GTX770) a extrémní nároky na hráče - pokud u téhle hry nebudete přemýšlet, tak neuděláte ani ň. To druhé je samozřejmě i velká výhoda, protože pocit zaslouženého úspěchu je v této hře opravdu intenzivní.
      Každopádně jednoznačně doporučuju a přidávám se k výstraze, že 5 hodin není pro tuhle hru žádná časová investice, začněte na desetinásobku a nebojte se ještě přitvrdit.
      • Stabilních 60 fps v X Rebirth je nemozna věc, aspoň ze současnými pocitaci..mozna tak za 5 let to tech 60 pojede. Nebo kdyby to Egosoft optimalizoval pro sesti ci osmijadrove procesory, momentalne hra vyuzije maximalne ctyri. Graficka karta moc problém není..hlavne procesor.
        • del0
          Za 5 let už každýmu pojede Star Citizen ve 4K na 60fps, takže Xko už nikoho zajímat nebude, vzhledem k tomu, že SC je graficky o level výš.
          • Nemyslim, serii X hrajou dost lidi co o nejake online svety nestoji. Spis za 5 let bude další dil X, a většina hracu X universa se presune tam. Me osobne SC taky zrovna moc zily netrha, ale samo rad se na nej podivam..jestli ho nekdy vůbec dokonci. O level vys mozna bude, ale uvidíme jestli Robertsovi bude kolem stanic poletovat třeba 200 lodi jako v rebirthu:)
            • Tohle video krasne ukazuje detailnost a propracovanost Rebirthu..

https://www.youtube.com/watch?v=8-ulbVJpfCM&feature=youtu.be
        • jakubc
          jj, je to tak, zkoušel jsem i nízké rozlišení a všechno vypnuto/na minimum a při větším množství stanic na obrazovce to padalo na 20-30 fps
    • Souhlasím, jediné co mě na X Rebirth v současném stavu vadí je jenom 1 lod k dispozici a to ještě s takovým vábným jménem (Albion Skunk), nicméně pro ty co hru nechtějí kvůli anglické lokalizace, tak už je SK překlad: http://www.nexusmods.com/xrebirth/mods/443/?
  • RazorProduction
    tet este viac ma mrzi ze uz sa nerobia videorecenzie.
  • Skvělá recenze skvělé hry. Doufám, že po dokončení dlc Horizons se dočkáme taky recenze :)
    Jinak kdyby někdo chtěl, rozhodl jsem se napsat svojí recenzi, ze které jsem napůl spíš udělal návod pro začátečníky, aby netrávili tolik času tápáním. Tak pokud by se někdo nudil, nebo začínal a nevěděl si rady, snad mu pomůže *3* http://elitecz.webnode.cz/recenze/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit